Is het puberteit gedrag of karakter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je zou moeten nagaan hoe zoiets functioneert, een hond die niet goed begeleid wordt, raakt gefrustreerd, bang, gestressed.

Wat dat voor het lichaam betekend is dat het  zenuwstelsel, wat  alle lichaamsfuncties aanstuurd, in fight or flight modus komt. Dat werkt op echt alles door, ook het gedrag. De ene hond zal agressief worden, de andere kruipt in zijn schulp.

 

En dat is dus wat teruggedraaid moet worden, het zenuwstelsel moet tot rust komen en herstellen, waardoor ook de andere lichaamsfuncties hersteld worden.

 

Je doet dit  door de hond het gevoel te gaan geven dat hij veilig is, dat hij begrepen wordt.

Het zenuwstelsel moet daarvoor ook de juiste voeding krijgen om weer goed te kunnen functioneren, dat is heel belangrijk en wordt vaak vergeten. Alleen een gezond dieet is dan m.i. vaak niet voldoende, er zullen supplementen gegeven moeten worden.

 

Bij erg getraumatiseerde honden zou je aan extra ondersteuning kunnen denken, in de vorm van bijv bach bloesem, kruiden, homeopathie, acupunctuur e.d.

 

Als het zenuwstelsel en daardoor alle andere functies weer normaal zijn, zal de hond ook de draadjes in de hersenen kunnen herstellen, hij kan weer tot rust komen en vertrouwen krijgen. Het is een proces, en of je altijd helemaal alles kan herstellen is nog de vraag.

Daarom is het m.i. ook altijd het beste om de hond alle tijd te geven zich te herstellen, en de hond niet extra onder druk zetten met allerlei oefeningen  e.d.

 

Maar zoals jij de hond beschrijft zou ik me geen zorgen maken dat dit niet voor een heel groot deel goed kan komen. Maar nogmaals, in je achterhoofd toch altijd rekening houden met.

 

Wat men eigenlijk bij elke hond moet doen natutuurlijk. Je houdt rekening met karakter, achtergrond, omstandigheden.

Een volwassen bully reu herplaatser, ga je niet druk socialiseren met andere honden bijv.

Wat ook een gegeven is, is dat een hond reageert op situaties, ook plaatsgebonden. Het gedrag bij de ene eigenaar hoeft helemaal niet voor te komen bij de andere eigenaar. Het is dan dus niet zijn karakter dat hem zo reageren laat, maar het zijn de omstandigheden die hem zo laten reageren.

 

 

 

 

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"
Ik ga dit keer proberen een korte en duidelijke vraag te formuleren.
 
"Kan een hond te ziek/beschadigd zijn dat hij als onbehandelbaar gezien kan worden?" 
"Zo ja wat zijn dan de signalen of gedragskenmerken die dat kunnen bevestigen?"
 "

 ik vraag me persoonlijk zeer zwaar af er al dan niet iets valt te concluderen uit de manier waarop de hond aanvalt. en of daar enig onderzoek is naar gedaan.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"  ik vraag me persoonlijk zeer zwaar af er al dan niet iets valt te concluderen uit de manier waarop de hond aanvalt.  "

 

Ik heb het VERMOEDEN dat indien je hond typisch eerder haar aanvallen staakt in het midden van aanvallen , zoals je hond komt plots woedend op je komt afgestormd en staak de aanval in het midden alsof er niets aan de hand is en dit op consequente wijze en indien je hond eveneens uitvalt naar niet bestaande zaken , dus -in naar het “ niets” (maar dan wel onder de vorm van de hond ligt ergens te rusten en stormt plots kwaad aanvallend naar het midden van de kamer en niet naar de deur/raam of zo omdat ze iets hoort en de hond is typisch totaal niet waaks)- wel ik denk dat dit het soort van signalen is dat je mogelijk een probleem hebt …maar ik ben geen GT dus het zou kunnen dat ik de bal volledig mis slaag en ik ben er nooit in geslaagd om hier al te veel informatie over terug te vinden…

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
Ik heb het VERMOEDEN dat indien je hond typisch eerder haar aanvallen staakt in het midden van aanvallen , zoals je hond komt plots woedend op je komt afgestormd en staak de aanval in het midden alsof er niets aan de hand is en dit op consequente wijze en indien je hond eveneens uitvalt naar niet bestaande zaken , dus -in naar het “ niets” (maar dan wel onder de vorm van de hond ligt ergens te rusten en stormt plots kwaad aanvallend naar het midden van de kamer en niet naar de deur/raam of zo omdat ze iets hoort en de hond is typisch totaal niet waaks)- wel ik denk dat dit het soort van signalen is dat je mogelijk een probleem hebt …maar ik ben geen GT dus het zou kunnen dat ik de bal volledig mis slaag en ik ben er nooit in geslaagd om hier al te veel informatie over terug te vinden… "

 We hebben totaal geen idee of die hond "woedend" op hun afkomt.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  ik vraag me persoonlijk zeer zwaar af er al dan niet iets valt te concluderen uit de manier waarop de hond aanvalt. en of daar enig onderzoek is naar gedaan. "

 Hoe een hond aanvalt, heeft met veel te maken met hoe je hond is en wat zijn ervaringen zijn. Heb je een onzekere, angstige, of juist zelf verzekerde hond. Heeft je hond al meerdere bijtincidenten op zijn naam.

 

 

Maar op het moment dat een hond aanvalt, nemen zijn reflexen het over.

Dat is ook de rede, dat een hond, per ongeluk jou als baas bijt. Hij wilt je niet bijten, maar een maal aan het aanvallen, vol met adrenaline, zich niet meer helemaal bewust, dat jij als baas er tussen sprong.

 

Fijt is, dat als een hond aanvalt, de opwinding heel erg hoog is.

 

Ik denk niet, dat hoe de hond aanvalt iets uitmaakt, wel wat er aan vooraf ging.

 

Je hebt honden, die al heel snel tot de aanval overgaan, je hebt er ook, die alles doen, om aanvallen te vermijden.

Dat is de aanleg, maar ook ervaring en deels opvoeding.

 

Valt een hond sneller aan, omdat hij pijn heeft en dus eigenlijk al vol met stres, adrenaline zit, dan was hij op het moment van aanvallen niet „zich zelf".

Om dat een hond af te rekenen op zijn gedrag, zou ik niet fair vinden.

 

Daarom eigenlijk na een bijtincident, ga altijd opzoek naar de oorzaak.

 

 

http://www.moniquebladder.nl/reflex/

Hier legt ze goed uit, wat er gebeurd bij een hond.

 

Ik hoop dat dit je vraag beantwoordde?

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  We hebben totaal geen idee of die hond "woedend" op hun afkomt.
  "

 Ja, ik weet ook niet waarom het nu opeens over een aanvallende hond gaat… In de beschrijving van TS lees ik:

"Na een ruime 20 minuten kwam hij dan toch voorzichtig, maar met heel veel zichtbare spanning in zijn lijf, naar ons toe om te snuffelen etc."

Hoezo, aanvallen?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ja, ik weet ook niet waarom het nu opeens over een aanvallende hond gaat… In de beschrijving van TS lees ik:
"Na een ruime 20 minuten kwam hij dan toch voorzichtig, maar met heel veel zichtbare spanning in zijn lijf, naar ons toe om te snuffelen etc."
Hoezo, aanvallen? "

 Ik zit in mn hoofd met het topic over de hond die een geit aanviel, suf van mij.

 

Anoniem (Gast)

Ik zou, als je zelf nog nooit een hond gehad hebt, eerst maar eens een leuke lieve hond zonder teveel gedragsproblemen uit het asiel halen. Die verdienen net zo goed een thuis. Wij geven zo'n hond. Een schat van een beest, maar poepte bijvoorbeeld standaard altijd op alle stoepen en in de achtertuin. 

 Zoiets is al genoeg tijdrovend om af te leren. Laat staan een hond die naar jullie snapt. En ook nog eens zo'n pittig ras. Ik zou het niet verantwoord vinden, ook al bewonder ik jullie grote hart! Ik hoop dat ook dat jullie een mooie andere eenzame hond zoeken die nog veel liefde kan gebruiken :-)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ja, ik weet ook niet waarom het nu opeens over een aanvallende hond gaat… In de beschrijving van TS lees ik:
"Na een ruime 20 minuten kwam hij dan toch voorzichtig, maar met heel veel zichtbare spanning in zijn lijf, naar ons toe om te snuffelen etc."
Hoezo, aanvallen? "

 Dan heb je net secuur gelezen.

 

Uit de openingspost:

>Tijdens die wandeling stond hij op het punt om uit te vallen of viel hij uit naar elk levend en bewegend dier wat we tegenkwamen. Daarnaast vertoonde hij 1x naar mij en 1x naar mijn vriendin hapgedrag en probeerde hij een paar keer dominant gedrag te vertonen richting ons. <

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Dan heb je net secuur gelezen.
 
Uit de openingspost:
>Tijdens die wandeling stond hij op het punt om uit te vallen of viel hij uit naar elk levend en bewegend dier wat we tegenkwamen. Daarnaast vertoonde hij 1x naar mij en 1x naar mijn vriendin hapgedrag en probeerde hij een paar keer dominant gedrag te vertonen richting ons. < "

 Een hond die aan de lijn uitvalt naar andere honden vind ik toch heel wat anders dan een hond die mensen aanvalt.

Hapgedrag zie ik ook niet als 'aanvallen', maar als een uiting van frustratie, stress, opwinding, enz.

 

Dus nee, in deze tekst lees ik echt geen aanvallende hond...

Maar dat kan alleen TS nader verklaren 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Een hond die aan de lijn uitvalt naar andere honden vind ik toch heel wat anders dan een hond die mensen aanvalt.
Hapgedrag zie ik ook niet als 'aanvallen', maar als een uiting van frustratie, stress, opwinding, enz.
 
Dus nee, in deze tekst lees ik echt geen aanvallende hond...
Maar dat kan alleen TS nader verklaren  "

 Uitvallen en happen is volgens mij ook meestal bedoelt (behalve als uiting van stres, opwinding, spanning, angst) om een ander op afstand te krijgen, weg te jagen.

 

Aanvallen heeft een andere intensie

gast; (Gast)


Ts.

Verklaarde in openingstekst.

Zowel naar zich zelf 1x als naar partner 1x hapgedrag.

Ook dominant gedrag naar evt toekomstige baasjes..tijdens diezelfde wandeling.
Buiten het felle gedrag naar andere ( dieren )buiten...
Zou je dit gedrag er uit krijgen?
Geen idee??

Zelf vaker herplaatsers gehad.
Wel (veel) ervaring met grote honden qua herplaatsers ook diverse tegelijk in huis..

Geen ervaring met zulke honden zoals beschreven.

Het is beslist niet je vraag..
Maar zou ik er zelf aan beginnen in dit geval.
Sorry, maar beslist nee.

Er zitten heel veel honden in het asiel veel zonder rugzakje en sommige wel met een kleiner rugzakje.
Deze zitten ook met smacht op een nieuw thuis te wachten..
Die ook een nieuwe kans willen....en dat kan ook echt een mooie uitdaging zijn..voor jullie.

Als jullie daar voor open staan.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"  We hebben totaal geen idee of die hond "woedend" op hun afkomt.
  "

 

het ging dan ook niet over deze hond - maar puur over onderstaande de vraag - wat in mijn ogen duidelijk geen betrekking heeft op deze hond

 
Ik ga dit keer proberen een korte en duidelijke vraag te formuleren.
 
"Kan een hond te ziek/beschadigd zijn dat hij als onbehandelbaar gezien kan worden?" 
"Zo ja wat zijn dan de signalen of gedragskenmerken die dat kunnen bevestigen?"

en mijn antwoord erop is - als je hond 'dingen' aanvalt die niet bestaan en indien je hond je aanvalt en zich dan blijkbaar steeds plots bedenkt - denk ik dat het hoog tijd is om haar hersenen te laten checken

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya


Ik ga dit keer proberen een korte en duidelijke vraag te formuleren.
 
"Kan een hond te ziek/beschadigd zijn dat hij als onbehandelbaar gezien kan worden?" 
"Zo ja wat zijn dan de signalen of gedragskenmerken die dat kunnen bevestigen?"
 "

of wens je fysieke signalen waarvoor je moet opletten vooralleer een hond over te nemen met gedragsproblemen?

een ander tip is dat naar de ogen van de hond moet kijken indien de hond uitzonderlijk zware hangende oogleden heeft en/of andere oog aandoeningen dat is een van de signalen dat de hond mogelijks te lijden heeft onder een hornomaal probleem - dat kan zijn het puur bv. het slecht functoneren de schildklier wat goed behandelbaar is maar ook veel erger.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"  
http://www.moniquebladder.nl/reflex/
Hier legt ze goed uit, wat er gebeurd bij een hond.
 
Ik hoop dat dit je vraag beantwoordde?
  "

 nee totaal niet eigenlijk, want in het artikel worden net mijn vermoedes bevestigd - "er hoort hun niets te stoppen zelfs geen biefstuk", eens de reflex reeds getrigged lijkt het vrij -"onnatuurlijk"- te zijn dat die spontaan gestaakt wordt. en de originele vraag was wanneer hebt je het over -probleem gevallen-

de zoveelste (Gast)

Toon geen medelijden, je helpt je hem niet,

Toon geen verdriet, of alleen wanneer hij het niet ziet,

denk aan hoe het kan zijn,

weg van alle pijn,

denk niet aan zijn verleden, want dat is voorbij, 

pas dan kan je zeggen, kerel jij bent van mij ;-).

 

 

 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^