Een vreemde hond beet mij, hoe reageer je dan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik raad het ook niet aan hoor, het is alleen hoe ik zelf klaarblijkelijk instinctief reageer op een dergelijke situatie.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Dus ik had beter het baasje heel duidelijk moeten vragen om de hond te corrigeren of om hem bij me weg te halen. Dat had al veel opgelost en dan had de hond er misschien nog iets uit geleerd maar het ging allemaal zo snel. :O 
Ik ga er nu ook veel meer op letten als ik ergens op bezoek kom en de honden stormen naar buiten ( het baasje heeft ze niet onder controle) dat ik ze dan eerst laat snuffelen tot ze rustig zijn en ik wordt uitgenodigd. 
Maar ik wil ook niet dat ze op mij springen, dat was ook een reden voor mij om er doorheen te lopen. Met weinig succes :-) 
Hem zelf corrigeren en daarin doorzetten durfde ik niet omdat de rest van de honden ook zo opgewonden waren dat ik bang was dat ze mij allemaal als een negatieve indringen zagen en dat er dan nog honden tegen mij zouden keren. 
Maar ik was ook niet zeker of ik wel moest blijven weg stappen of moest stoppen zodra de hond mij wegjaagde. :S
@Liz. Ja, daar leek hij/zij heel erg op :-) 
 
  "

 

Je kan dan ook een paar stappen áchteruit doen (van het terrein weg) of jezelf gewoon omdraaien in 1 beweging dan valt de hond vanzelf op de grond. Ook kan je in 1 vloeiende beweging met je arm de poten van de hond van je afduwen of de hond een duwtje bij de schouder geven. Ook kan je duidelijk 'laag' roepen en hopen dat de baas deze hint begrijpt en ingrijpt. Ook kan je de baas vragen om zn honden weg te halen. 

Nu zal dat bij deze baas wat moeilijker gaan gezien het hele verhaal... maar ik neem aan dat niet iedereen zo is. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Had het vrouwtje niet naar de poort moeten komen, opendoen en de hond van je overnemen en je vragen even mee te lopen de tuin in zodat ze, met het hek weer dicht, zèlf de leiband had kunnen losmaken? De honden hadden dan waarschijnlijk minder fel op je gereageerd omdat je ze directe aandacht had kunnen geven in plaats van dat je zit te friemelen met een sluiting van een leiband.

 

Gevoelsmatig vind ik ook dat wanneer de baas in de buurt is, hij of zij degene moet zijn die de hond aan of van de lijn doet....

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik hou van honden maar ik had die hond dadelijk een trap gegeven (sorry Hp, maar is wettige zelfverdediging)

Als dat baasje niet het verstand heeft om mij te verdedigen tegen haar onopgevoede honden, dan doe ik het zelf wel.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Honden hebben niet zomaar te bijten. Die hond had van mij een klap op zijn kop gehad, is die helemaal van lotje getikt.

 Laatst vertelde je toch hoe jouw hond een oud mannetje heeft gebeten, terwijl die helemaal niks mis deed? Is jouw hond dan ook van lotje getikt?

honden page profiel Dorien Dorien

Bedankt voor de tips!

Ik denk dat ik misschien morgen eens langs de eigenares ga om haar toch nog eens te confronteren met het feit dat haar hond heeft gebeten en dat ze daar niets aan deed. Ik vind dat ik haar hierop moet wijzen omdat ik ook denk aan andere toekomstige bezoekers. Het feit dat ze het tuinhek opent en de honden op mij laat springen wilt toch zeggen dat ze zelfs niet eens preventief iets probeert te voorkomen. Terwijl ik hier hoor dat dit waarschijnlijk niet de eerste keer was dat deze hond naar de enkels greep. Dan had ze hem op zen minst moeten wegsturen, bijhouden of binnen zetten alvorens zomaar het hek open te doen. :S

honden page profiel Dorien Dorien

Ik ga dan natuurlijk wel op voorhand vragen om de honden in een andere ruimte te brengen alvorens we een gesprek aangaan. haha

honden page profiel ElianeEliane

"  ELiane
Ik ga er mee akkoord dat je 'over-enthousiasme' als opwinding benoemt. Daar was ik mij wel van bewust. Ik weet dat dat kan omslaan in spanning en dat kan gevolgen geven, wat ik aan de lijve heb ondervonden :S. Jammer dat de eigenares de situatie totaal niet kon inschatten en mij dus uitnodigde bij haar instabiele roedel. 
Maar ik vind het gek dat het niet goed is dat ik die opwinding negeerde en er doorheen liep. Ik had dus moeten blijven staan? 
Een kennis uit het verleden had ook een hond die knapte en dreigde (uit wantrouwen) naar mensen die op bezoek kwamen. Die eigenares had toen een hondengedragstrainer onder de arm genomen en die trainer zei dat bezoekers de honden de eerste 5 minuten moeten negeren, niet praten en niet aanraken. 
Dat probeerde ik ook... Maar ik had ze misschien wel wat meer tijd moeten geven om mij te besnuffelen buiten hun tuin tot ze rustiger werden en dan pas binnenlopen. Heb ik de honden misschien niet de kans gegeven om mij uit te nodigen op hun territorium?
Ik ging er altijd vanuit dat honden lager dan mensen staan dus dat ze naar mensen toe sowieso respect moeten tonen ook al betreedt die persoon hun territorium (ik werd ten slotte uitgenodigd door de hondeneigenaar). 
Zoals 'Dennies en Puck' zegt moet ik misschien een beetje meer respect hebben voor territorium. Maar dan heb ik het gevoel dat honden de baas zijn over mensen en dat klopt toch niet?  "

Om te beginnen, ook naar andere reacties, is er een groot maar dan ook een heel groot verschil tussen, ik vind en tussen wat er daadwerkelijk is. Of je nu vindt dat dit niet kan, heeft er weinig mee te maken. Er zijn helaas toch gevallen waar mensen zwaar zijn aangevallen geweest door honden. 

 

Ik ga het voorbeeld nemen van Maart, met de eigenaars die kwamen voor een harnas.

 

Er werd rechtstreeks naar de mensen en de hond gegaan. Een rechtstreekse benadering is in de hondenwereld een bedreiging. Dus de hond reageert verdedigend. Een natuurlijk gedrag.

 

Is dit ok? Nee, want blijkbaar hebben de eigenaars in de opvoeding wel het één en ander gemist.

Maar als je die hond dan een tik geeft en zeker een vreemde, ga je alleen maar bevestigen wat de hond al voelde. Vreemde mensen zijn eng en bedreigend.

 

En dat mensen hoger staan dan honden?

Wij mensen zijn een verdomd arrogant ras! We hebben wel overal een mening over ook al kennen we er niets van (algemeen gesproken).

We willen zowat liefst alles of toch zoveel mogelijk naar onze hand zetten.

Zelfs mens naar mens toe. En dan maar verbaasd kijken als we de krant openslaan.

Daar werd gevochten, ginder werd iemand neergestoken.

Man schiet ex vriendin dood.

 

Net zoals men vroeger vond dat vrouwen geen rechten hadden en kinderen niet mochten spreken als de "grote mensen" praatten. Vrouwen en kinderen mochten dan ook geregeld fysieke straffen ondergaan. En zelfs nu nog afhankelijk waar men geboren wordt of leeft.

 

Ondertussen zijn er nu nog heel wat mensen die ook zo over dieren denken.

 

Belangrijk is wel dat men dieren degelijk opvoed, zodat ze op een degelijke manier mee kunnen in onze maatschappij. Maar onze maatschappij wordt steeds voller en evolueert heel snel. Terwijl de meeste mensen geen of weinig kennis hebben over de hond en dit nogal heel symplistisch bekijkt. En dit in onze huidige moderne maatschappij meer zijn tol eist.

 

En border collies? Die kunnen evengoed agressief zijn en aanvallen.                                                                                                                             

Je kan het een beetje vergelijken dat jij als voetganger zijnde, vindt dat de automobilisten voor jou moeten stoppen om je te laten oversteken. En in veel gevallen lukt dat ook wanneer ze allemaal een aangepaste snelheid en de nodige aandacht hebben, maar je kan wel eens op een keer bedrogen uitkomen.

Simpelweg omdat je zelf hier geen enkele controle over hebt. En hoe beter je daar besef van hebt, des te kleiner de kans dat je overreden wordt.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^