casteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

willie (Gast)

Hallo allemaal         Om medische reden moeten wij onze hond castreren. Hij is 6 jaar en altijd zin in een feestje en staat altijd klaar met een balletje en ook nog dol op onze kinderen. Nu ben ik bang dat zijn gedrag wordt veranderd in de negatieve zin. En dan bedoel ik mee dat er niet veel actie in zit en dat wat suffer wordt.   Hoe hebben jullie dat ervaring met jullie hond die gecastreerd is? is zijn gedrag ook verandert in huis? en buutenhuis?  

Anoniem (Gast)

Wat voor medische reden betreft het? Als het om een vergrote prostaat gaat, waarvoor door sommige DA's nog steeds castratie als enige oplossing beschouwd wordt, zijn er ook andere mogelijkheden. Bij mijn reu heeft een kuur ypozane gecombineerd met homeopatische middelen uitstekend gewerkt. Het is inmiddels al weer zo'n 2,5 jaar geleden dat hij opeens bloed verloor en dit veroorzaakt bleek te worden door een zeer vergrote prostaat. Tot op heden heeft hij geen klachten meer gehad. Ik heb ongeveer een jaar lang na de kuur ypozane homeopatische middelen gegeven ter ondersteuning, maar de afgelopen anderhalf jaar al niet meer en het blijft gelukkig goed gaan.

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het karakter hoeft echt niet te veranderen hoor.

Zorg er voor dat de hond veel beweging houdt én niet te veel eet. Zodat hij niet te dik en daardoor slomer wordt.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Onze eerste hond was ook gecastreerd  en in gedrag hebben we geen verandering gemerkt. Wel in omvang hahaha dus pas op met koekjes. 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Onze Bertus moet ook mede om medische redenen eraan geloven ,donderdag is hij klos ....Wij hebben hem in december chemisch laten castreren om te kijken of het nut had .

Voordeel van zijn chemische castratie is dat zijn ballen de helft kleiner geworden zijn waardoor de wonden straks kleiner zijn .

 

Hij is een stuk rustiger geworden luistert beter maar loopt nog net zo lang heerlijk mee in het bos .

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hier een hond gehad die op 8 jaar gecastreerd werd,totaal niks verandert van gedrag,zijn vacht werd wel minder mooi,dik is hij nooit geworden.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

neen, tenzij je hond zijn spelen en zijn vriendelijkheid tov de kinderen gedreven wordt door zijn testosteron.

En dat denk ik niet 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb bij Paddy niks gemerkt qua gedrag. Wel ben ik hem direct minder voer gaan geven en houdt zijn gewicht goed in de gaten.

Volgende forumvraag: Kauwspeelgoed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^