Wat als we nog een hond erbij nemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hallo allemaal! Hier ben ik weer. We hebben er lang over nagedacht en denken er toch over om een 2e hond te nemen als lola straks 2 wordt! Ik hoop dat ik lola er een plezier mee doe. Nu schieten me veel vragen te binnen. Wat als de pup er is en in de bench moet? Lola loopt los in de woonkamer, gaan ze dan samen in de bench, de pup alleen en gewoon in de woonkamer? Of zet ik haar dan apart in de gang voor de rust? Wat als Lola zo enthousiast is, dat ze de pup niet met rust laat en telkens wil spelen? Laat je ze al vanaf het begin samen uit of eerst apart tot het lopen goed lukt. Wel ben ik van plan weer eerst privé les thuis te nemen voor de pup! Dan kan lola er ook bij betrokken worden. Hopelijk pakt het allemaal goed uit! 

honden page profiel Sophie<3TeigetjeSophie<3Teigetje

honden foto van Sophie<3Teigetje

Mijn moeder heeft een boerenfox, en toen ik mijn eigen hondje kreeg ging het eigenlijk heel goed tussen die twee. 

 

Wel had ik een grote ronde bench voor Tijger, omdat ze heel druk waren samen.  Als Winnie genoef kreeg van Tijger ging hij daar even in. 

 

Dit ging altijd heel goed bij ons. Maar bij jou kan het natuurlijk anders gaan . Wel leuk een pupje erbij! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat als de pup er is en in de bench moet? Lola loopt los in de woonkamer, gaan ze dan samen in de bench, de pup alleen en gewoon in de woonkamer? Of zet ik haar dan apart in de gang voor de rust? Wat als Lola zo enthousiast is, dat ze de pup niet met rust laat en telkens wil spelen? Laat je ze al vanaf het begin samen uit of eerst apart tot het lopen goed lukt. 

 Niet te veel "wat als dit, wat als dat" denken op voorhand .

Sta even stil bij wat je zelf op termijn zou wensen. Bijvoorbeeld: de twee honden samen in de woonkamer. Dan pak je het gewoon vanaf dag 1 zo aan.

En je houdt beide honden in de gaten: geven ze elkaar genoeg ruimte, gaan ze goed met elkaar om, komt er geen treitergedrag naar boven, enz. Je volwassen hond zal zelf ook wel aangeven wanneer ze iets niet leuk vindt, en omgekeerd zal je aan de pup ook wel zien wanneer ie zich niet comfortabel voelt. Hoe meer ze samen zijn en in dezelfde ruimte leven, hoe beter ze elkaar kunnen leren begrijpen. En als de dingen niet lopen zoals jij ze graag ziet, grijp je in. Meer hoeft dat niet te zijn. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Waarom een pup, Keylie?  Heb je er ook aan gedacht aan adopteren? Bijvoorbeeld een hondje dat ongeveer dezelfde leeftijd heeft als Lola? Dan geef je een hondje dat er al is maar dat geen thuis heeft een kans, in plaats van dat er weer een nieuwe pup op de wereld komt. Voordelen:Dan kun je Lola eerst kennis laten maken en zien of het klikt. En dan kun je ze tegelijk uitlaten, eten geven, etc

Deze stichting heeft erg leuke hondjes zitten, kijk er eens naar, het is maar een idee? http://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-adoptie.html#nedbelg

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^