Wat zegt dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Onze Milo is nu 8 maand, labrador reutje. Sinds deze week lijkt die wel verliefd op mij .... beetje gek, niet?! Loopt de hele dag achter me aan. Knabbelt als hij kan met z'n voortandjes zachtjes aan m'n hand of been. Wil de hele dag aandacht, en als hij die krijgt maakt hij de meest gekke geluidjes .. niet blaffen of grommen maar beetje mompellen ofzo. Weet het niet te bewoorden :-). Ook als mijn vriend thuiskomst weet Milo zich echt even geen houding meer te geven. Wordt dan erg baldadig. Iemand enig idee? Zal vast met de hormonen te maken hebben, of niet? Probeer het niet al te veel aandacht te geven, zal vast ook vanzelf weer over gaan.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Dat geluidjes maken bij mij herken ik wel een beetje, viel me gisteren ineens op. Zit ergens tussen grommen en knorren in, haha. Ook is hij door het dolle heen als ik thuis kom, en bij m'n vriend is hij gewoon gelukkig. 

 

Ik weet niet of het echt verliefd zijn is, ik zie het meer als dat hij je gewoon heel lief vindt.  Hier is het zo dat ik het grootste deel van de dag alleen met hem ben, vanaf dat hij bij ons kwam met 8 weken al. Ook het 'probleem' met baldadigheid; vaak ben ik al uitgetest gedurende de dag, en als dan grote baas thuiskomt, moet er altijd even gekeken worden of bij hem dan ook dezelfde regels gelden. Het antwoord is altijd ja, haha. 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Lekker de aandacht geven 

Is toch leuk dat hij je lief vindt? 

Heeft volgens mij niets te maken met hormonen, maar meer met het feit dat hij extra behoefte heeft aan knuffels en speeltijd. 

 

Wat doe je momenteel op een dag met hem?

Anoniem (Gast)

Op moment wandelen we 4x per dag. Waarvan 2x ruim 30 minuten en hier 1 wandeling van lekker los in het bos. 2x wandelen we ongeveer 20 minuten waarin we zoekspelletjes doen, wat oefeningen van de gehoorzaamheidstraining, of spelen met andere honden op het veld. Op zaterdag hebben we gehoorzaamheidstraining en op vrijdag en zondag gaan we vaak uitgebreider wandelen en ergens lunchen met hem. Proberen de maandag en donderdag als rustige dagen te houden. We merken dat hij nog steeds snel moe is en veel rust nodig heeft. We doen dan ook best veel. Nemen hem graag mee. Thuis geven we soms het voer in een snuffelmat of voerbal voor de afwisseling. Of verstoppen snoepjes in een flesje of eierdoos. In huis spelen doen we niet zo veel. Gaat al snel te wild, hij kan nog steeds fanatiek bijten. Knuffelen natuurlijk wel maar ook dit niet te lang want anders draait dit uit op toch weer te hard bijten. We zijn verder veel thuis. "s ochtends is hij wel een paar uurtjes alleen omdat we dan allebei werken. Is nooit meer dan 3 a 4 dagen in de week en maximaal 4 uur alleen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Op moment wandelen we 4x per dag. Waarvan 2x ruim 30 minuten en hier 1 wandeling van lekker los in het bos. 2x wandelen we ongeveer 20 minuten waarin we zoekspelletjes doen, wat oefeningen van de gehoorzaamheidstraining, of spelen met andere honden op het veld. Op zaterdag hebben we gehoorzaamheidstraining en op vrijdag en zondag gaan we vaak uitgebreider wandelen en ergens lunchen met hem. Proberen de maandag en donderdag als rustige dagen te houden. We merken dat hij nog steeds snel moe is en veel rust nodig heeft. We doen dan ook best veel. Nemen hem graag mee. Thuis geven we soms het voer in een snuffelmat of voerbal voor de afwisseling. Of verstoppen snoepjes in een flesje of eierdoos. In huis spelen doen we niet zo veel. Gaat al snel te wild, hij kan nog steeds fanatiek bijten. Knuffelen natuurlijk wel maar ook dit niet te lang want anders draait dit uit op toch weer te hard bijten. We zijn verder veel thuis. "s ochtends is hij wel een paar uurtjes alleen omdat we dan allebei werken. Is nooit meer dan 3 a 4 dagen in de week en maximaal 4 uur alleen. "

 Dat is best veel voor een hond van 8 maanden oud.

Misschien niet wachten tot hij tekenen vertoont van vermoeidheid maar proberen dat voor te zijn?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een hond van 8 maanden gaat zich settelen, en kiest voor je, haha...vind het wel leuk als ze je genegenheid geven, hier ook een hond die met aanbidding haar kop op mijn benen legt en me met haar mooie ogen mij aan kijkt....

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Een hond van 8 maanden gaat zich settelen, en kiest voor je, haha...vind het wel leuk als ze je genegenheid geven, hier ook een hond die met aanbidding haar kop op mijn benen legt en me met haar mooie ogen mij aan kijkt.... "

 Hahahaha, Nahla "zoemt" en "lacht" altijd als ze me begroet!  Ook heel leuk om te zien en horen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Hahahaha, Nahla "zoemt" en "lacht" altijd als ze me begroet!  Ook heel leuk om te zien en horen. "

 Als ze zo jong zijn is het afwachten.....wat doen ze...bams is allang gesetteld die vond het in haar jonge jaren heerlijk om haar kop op mijn schouder te leggen, zo is iedere hond anders.........      zoemt en lacht die Nahla....hihi....     

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ooooooo en nog doet bams dat, haha, vooral in de auto....ze zit achter me..... en legt haar kop op mijn schouder...misschien voor haar makkelijk om mee te kijken, maar daar ga ik niet in mee, haha.....nee genegenheid, ja toch !!

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ooooooo en nog doet bams dat, haha, vooral in de auto....ze zit achter me..... en legt haar kop op mijn schouder...misschien voor haar makkelijk om mee te kijken, maar daar ga ik niet in mee, haha.....nee genegenheid, ja toch !! "

 Natuuuuurlijk! (en misschien een ietsiepietsie voor het zware hoofd...)

 

Bij Nahla is het een zoemend mmmmmmmmmm en dan lacht ze haar tanden bloot en rimpelt haar neusje zo schattig!  Ik was gelijk verliefd!

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Heel soms lijkt mijn hond wel een spinnende kat als we haar aaien.. een zacht tevreden geluidje.

 

Maar nog mooier vind ik het als ze vol verwachting super enthousiast is. Dat trappelt ze met haar voorpootjes een snelle roffel op de grond terwijl ze piept op alle toonaarden. het geweldig om te horen!

Volgende forumvraag: Commando: kom voor
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^