Wat als honden niet samen gaan..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hallo allemaal!

Even een vraag hier over een lastige situatie. Ik heb een shih tzu hond van inmiddels 1 jaar. Erg speels hondje en een echte allemansvriend van zowel mensen als honden. Echter gaat het alleen niet goed met de honden van mijn schoonzus. Ze komen gemiddeld 1x per maand langs, met haar 2 shih tzu honden van 8 jaar. Haar honden zijn echt aan elkaar gewaagd en hebben verder ook nooit andere honden gezien. Zodra ze samen zijn met mijn hond is het alleen maar ruzie. Mijn hond wil graag spelen, die van hun willen niks van haar weten. Ze blijft wat opdringerig, soms op haar rug springen, tot gewoon ernaast gaan liggen. Voor het springen corrigeer ik haar. Mijn hond wordt de hele dag afgesnauwd, en niet z'n klein beetje ook.  Ze mag niet eens in haar eigen mand liggen, niet bij haar eigen speelgoed bak komen, ze zien haar geeoon echt alseen bedreiging... mijn hond kan dus niks goed doen. Ze hoeft er maar langs te lopen en ze wordt weer gegrepen. Ben bang dat het echt een keer mis gaat. Mijn schoonzus vind dat haar honden niks verkeerd doen aangezien er 1 blind is en vind dat ze dit moeten uitvechten. Het vechten houdt niet op, het gaat de hele dag door. Iemand tips???

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ze hoeven niet in één huis te wonen gelukkig maar. Ik zou ze gewoon niet bij elkaar laten. Vaak vinden hondjes op leeftijd zo'n druktemakertje helemaal niet leuk. Hebben ze liever rust etc. 

Dus waarom die 2 dan bij elkaar forceren? Vooral als het niet hoeft dat snap ik niet zo. Maar misschien heb ik iets gemist in je verhaal.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Eens met Obi, is er geen mogelijkheid om ze uit elkaar te houden? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou niet weten hoe ik ze een hele dag uit elkaar zou kunnen houden, eerlijk gezegd.. Heb mijne wel eens naar boven gedaan of even in de tuin. Maar dat was niks anders dan blaffen en janken. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar ze komen bij jou op bezoek?

Jouw hondje moet niet de dupe worden van bezoekers, lijkt me.

Dan moet je schoonzus eigenlijk de situatie oplossen, zij wil haar hondjes meenemen.

Misschien kan ze ze voortaan beter thuislaten, of zorgen dat iemand ze even uitlaat tussendoor.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gewoon zonder hondjes komen, logisch toch?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ze komen inderdaad hier op bezoek. Ze kan haar honden niet thuis laten want ze woont ver weg. Verder vind ze ook niet dat haar honden een probleem zijn. Dus ik probeer het probleem maar zelf een beetje op te lossen. Ik ben alleen een beetje ten einde raad. Heb er over getwijfeld m'n hond weg te brengen in het weekend dat hun komen, maar kan dit nog niet over m'n hart verkrijgen. Maar er moet straks ook niet wat mis gaan natuurlijk.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ze komen inderdaad hier op bezoek. Ze kan haar honden niet thuis laten want ze woont ver weg. Verder vind ze ook niet dat haar honden een probleem zijn. Dus ik probeer het probleem maar zelf een beetje op te lossen. Ik ben alleen een beetje ten einde raad. Heb er over getwijfeld m'n hond weg te brengen in het weekend dat hun komen, maar kan dit nog niet over m'n hart verkrijgen. Maar er moet straks ook niet wat mis gaan natuurlijk. "

 Nou ja zeg, das wel de omgekeerde wereld. Zij komen op bezoek dus ze mogen t zelf oplossen, en anders komen ze toch gewoon niet? 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Heb je niet zo'n puppy ren dat je dat een stuk neerzet en ervoor zorgt dat die ruziemakers niet bij elkaar kunnen, fysiek. Dus ook niet in elkaars persoonlijke ruimte kunnen komen?? 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Als ze haar honden echt niet kan thuis laten, kan ze dan niet een soort van puppy ren kopen om haar honden in te zetten?

Vind ook niet dat jou hond de dupe van haar bezoekjes mag worden.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Dat klopt ook wel. Helaas is het niet anders. Vandaar dat ik naar een oplossing zoek. Mijn hond is nog jong en erg speels, ze is daardoor wat opdringerig naar de andere hond toe. De honden van haar zijn ook speels, maar willen gewoon niet met haar spelen. Heb mijn hond geprobeerd te corrigeren, in de bench te doen, naar boven, verre wandelingen in de hoop dat ze moe werd, een kong geven als afleiding. Maar zelfs daar maken ze ruzie om. De ruzie gaat behoorlijk hard. Mijne word echt behoorlijk gegrepen. Ze begrijpt hun gesnauw niet omdat ze daarna weer leuk achter een bal aanrennen. Mijn hond vind dat leuk en rent er weer leuk achteraan, en dan gaat het weer mis... dit gaat de hele dag door.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik heb een konijnen ren. Die zou ik eventueel op de helft van de woonkamer kunnen zetten. De ene aan de ene kant en de andere 2 aan de andere kant. Bedankt voor de tip! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hopelijk heb je dan wat aan de tip van de ren.

Eigenlijk vind ik je schoonzus niet zo sociaal overkomen in jouw berichten, en jij juist weer te aardig voor haar misschien.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ik sluit mij aan bij Sylvia.. Hopelijk helpt de ren en anders toch opkomen voor je hondje en aangeven dat je schoonzus wat moet verzinnen voor haar honden. Jouw huis is ook het huis van jouw hond dus hij heeft wel even wat meer rechten dan die andere honden.. lijkt mij oneerlijk om jouw hondje te 'straffen' (bench/naar boven/weekend weg etc).

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hah ja, die situatie komt me wel bekend voor: ook hier een schoonzusje met een hondje waarmee onze twee honden niet samen kunnen (ze woont alleen een stuk verder weg, zo'n 2000 km en komt dan ook niet elke maand, dus dat scheelt wel ).

 

Frøya heeft haar hondje de eerste keer dat ze elkaar ontmoetten goed gegrepen toen ze door het kleine onzekere hondje aangevallen werd.

De honden hebben de rest van de dag gescheiden in huis gezeten; Taika beneden en Frøya daar ook in de bench, terwijl haar hondje van angst alleen maar op de schoot van mijn schoonzusje zat.

Alle drie de honden supergestresst, en wat ik na die ene middag eigenlijk nog het ergste vond: onze eigen honden hebben we voor mijn gevoel 'op moeten sluiten' zodat er geen conflict ontstond en zijn de hele middag en nacht gestresst geweest. (De onze zijn trouwens twee ontzettend sociale honden. Het hondje van mijn schoonzusje is een geval apart en erg onzeker en valt daardoor uit)

 

En dát ging me dus te ver toen ik er over nadacht, en heb ik ook gezegd dat mijn schoonzusje met alle liefde vaker langs mag komen, maar absoluut niet meer met haar hondje. Geen discussie over mogelijk, het is het huis van ónze honden en ik ga ze niet nog een keer aan die situatie blootstellen.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Jou hond is thuis. Het lijkt me niet meer dan logisch jou hond in bescherming te nemen.

 

Mijn redenatie zou zijn. Dan komen ze maar wat korter en laten de honden thuis. Wat ik een betere optie zou vinden dan meenemen en opsluiten.

 

En als ze niet alleen kunnen kan misschien familie of iemand bij hun uit de buurt de hondjes opvangen eens in de maand.

 

Nu zijn dergelijke bezoekjes voor iedereen stress. Zowel voor jullie als alle honden. Ik zou zeggen geen situatie die je bewust moet opzoeken. Maar dat is wel mijn persoonlijke mening.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Dat klopt. Maar ik woon zelf nog thuis. Hun komen langs bij mijn moeder, plus ze vinden dat er niks aan de hand is, behalve dat ik een irritante hond heb. Ik zal het dus echt zelf moeten gaan oplossen.. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dat klopt. Maar ik woon zelf nog thuis. Hun komen langs bij mijn moeder, plus ze vinden dat er niks aan de hand is, behalve dat ik een irritante hond heb. Ik zal het dus echt zelf moeten gaan oplossen..  "

 Ok, dan wordt de situatie weer anders, zo had ik t niet begrepen.

 

In dat geval zou ik voor jouw hond een oplossing zoeken buiten de deur, als de familie met honden op bezoek komt. (maar eerst met je moeder praten of die honden echt mee moeten..).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat je kan proberen, eerst samen buiten flink gaan wandelen met de honden, dan binnen aangelijnd houden, jou hond ik haar eigen mand en ze wat te kluiven geven.

Daarna gewoon gescheiden houden en nog een paar keer samen gaan wandelen.

Zo doen ze een positieve ervaring op, als ze samen zijn.

 

Door ze gescheiden te houden, aangelijnd of een hekje, leer je ze dat ze samen zijn, maar elkaar met rust laten.

Zo kan het vertrouwen gaan groeien, ze wennen aan elkaars nabijheid.

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik lees dat er ook met een bal wordt gespeelt. Misschien proberen om geen speeltjes of voedsel/kluifjes erbij te laten? Dit is een grote trigger voor het vechten.

 

En verder ga ik mee met de anderen. Hou ze even apart, wel in de zelfde ruimte maar zorg dat de honden niet met elkaar in contact komen. Dus met behulp van een ren of aan de riem. Zodra het beter gaat kun je ze misschien aanleren om elkaar te negeren.

 

Edit: wandelen met alle honden is ook een goed idee, lekker langs elkaar laten lopen op een stevig tempo zodat ze niet de neiging hebben om zich met elkaar te bemoeien. Ik neem aan dat het niet gelijk vechten is als ze elkaar zien maar alleen als de jongste aandringt om te spelen? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar dan nog, ook al woon je thuis.

Jij woont daar met je hondje, dan is het toch evengoed jouw thuis.

En je schoonzus komt op bezoek, en ik vind het niet kunnen dat ze dan zegt dat jij een irritante hond hebt.

Ze kiest er zelf voor om haar honden mee te nemen, terwijl ze weet dat er al een jong hondje woont.

Ik vind nog steeds, dat je schoonzus zelf naar een oplossing moet zoeken, zeker niet dat jij je hondje ergens moet onderbrengen.

Of dan de ren, als dat lukt.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Bedankt voor alle tips! 

Ze vechten ook als ze elkaar zien. We hebben bewust haar speelgoed mand naar boven gedaan. Botten ook weg. Ver en stevig wandelen is helaas geen optie voor de wat oudere honden. We laten ze wel samen een klein rondje uit, het gekke is dat dit altijd goed gaat. 

honden page profiel ElianeEliane

Lastige situatie.

 

Die 2 van jouw schoonzus hebben al flink wat stress door de trip tot bij jullie. Dan komen ze ook nog, in voor hun een vreemd huis. Eentje van hen is blind (dus dat is gigantisch stressen voor dat hondje want het ziet nooit wat er gebeurt). En dan nog jouw hond, die ook opgewonde is door hun aanwezigheid.

 

Tja dan heb je natuurlijk alle ingrediënten bij elkaar om het te laten escaleren. 3 honden opgefokt van de stress.

Balletje gooien gaat alleen voor nog meer adrenaline zorgen.

Moe maken...... je maakt een hond niet moe zoals je een mens moe maakt. Dat zijn fabeltjes (hardnekkig weliswaar). 

 

Het belangrijkste is om voor rust te zorgen. En ze gescheiden te houden. Het hek is een goed voorstel.

Maar zorg ook dat ze voldoende interessante bezigheid hebben (waar ze ook een hele tijd mee bezig zijn) en dat ze van elkaar niets kunnen afnemen.

 

En als jullie samen gaan wandelen, hou dan voldoende afstand. Het is ook wel heel handig om te zorgen dat ze rustig en degelijk kunnen snuffelen. Daar worden ze ook rustig van.

Anoniem (Gast)

Lastige situatie. 

Kun je dit dat niet met je ouders bespreken. 

En anders wellicht dat je schoonzus haar hondjes een halve dag in de auto laat (mits het weer het toelaat) en dat jij de andere helft van de dag lekker met jouw hondje op pad gaat.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor alle tips! 
Ze vechten ook als ze elkaar zien. We hebben bewust haar speelgoed mand naar boven gedaan. Botten ook weg. Ver en stevig wandelen is helaas geen optie voor de wat oudere honden. We laten ze wel samen een klein rondje uit, het gekke is dat dit altijd goed gaat.  "

 Op vreemd terrein, hebben ze niets te bewijzen. Daarom is het eigenlijk niet gek dat het daar wel goed gaat.

 

Tijdens de wandelingen, zullen ze langzaam aan elkaar wennen, elkaar leren kennen.

 

 

In huis ze gewoon gescheiden houden. Een rennetje, een hekje, zodat ze hun eigen veilige plek en eigen ruimte hebben.

 

Zorgen, voor een positieve associatie, als ze elkaar zien. 

Volgende forumvraag: Hond doet raar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^