Schema pup 16 weken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoi allemaal,
Abby is inmiddels 16 weken en het gaat erg goed. Het zindelijk worden gaat nog wat wisselend, in het begin wilde ze niet wandelen en is ze wat meer in de tuin geweest maar dat zijn we aan het afleren. Na het eten (4x per dag acana) slapen en spelen gaan we naar buiten maar het gaat nog veel mis. Heeft iemand misschien een schema voor me zodat ik zie wat jullie dagindeling (dus slapen eten wandelen) jullie ongeveer zouden aanhouden. Ik heb het idee dat ik de hele dag buiten sta haha en denk dat regelmaat en duidelijkheid nodig is.
Groetjes Wendy

Kim (Gast)

Hoi Wendy, misschien heb je wat aan mijn ervaring. Met 16 weken oud liep de zindelijkheid bij mijn pup ook nog niet zo lekker. Althans kon me dit niet van onze vorige hond herinneren, dacht dat die ook veel sneller zindelijk was, maar misschien vergeet je dit ook wel weer :-). Je leest hier ook wel dat pups met 12 weken al zindelijk zijn. Nou die van mij heeft toch echt wat meer moeite gekost en nog steeds (nu een puber van ongeveer 7 maanden). Met 16 weken liet ik hem nog steeds elke 2 uur plassen. Rond die tijd begon hij wel zo slim te zijn dat hij bij de tuindeur ging staan als hij moest. Dat doet hij nu nog steeds alleen in veel mindere maten. Schema met 16 weken was ongeveer:

06.30 wandelen

07.30 eten

08.00 plas  (vaak rond 10.00 uur nog een keer)

11.30 wandelen

12.30 eten

13.00 plas (vaak rond 15.00 uur nog een keer)

17.00 wandelen

18.00 eten

19.00 plas (vaak rond 21.00 nog een keer)

22.00 wandelen

 

Nu met 7 maanden zijn die plas-momenten veel minder. Had eigenlijk gehoopt dat 4x wandelen nu wel voldoende zou zijn. Maar buiten het wandelen moet hij nog steeds plassen alleen wel steeds minder, nu nog rond 09.00 (voordat we gaan werken), 15.00 en 19.00 uur. 3 a 4 uur ophouden is toch echt wel maximaal en dat voor een hond van 7 maanden vind ik persoonlijk niet erg lang. Naja heel erg is het ook niet en komt vast vanzelf goed. Hoor wel meer dat vooral grote rassen er soms wat langer over doen en ben allang blij dat hij het dus zelf aangeeft en we vanaf een leeftijd van 5 maanden geen plas meer binnen hebben gehad.

 

Volgende forumvraag: muilkorf tegen poep eten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^