Tandjes laten zien... hoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gera (Gast)

hoe kan je het beste tandjes laten zien aanleren? Dit is onderdeel van onze gehoorzaamheidscursus maar is ook fijn bij de dierenarts of tijdens een eventuele show. Onze hond heeft er geen problemen mee om aan z'n bek te zitten. Echter is het een stuiterbal van 8 maanden waar het onmogelijk is om rustig de tandjes te laten zien. Dwingen doe ik dus absoluut niet en probeer nu eerst om op een rustig moment alleen aan z'n snuit te zitten zonder dat hij hieper de piep met z'n snuit gaat wegdraaien. Zal toch wel iets van spanning inzitten dat hij dit doet. Hoe bouwen we dit goed op?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mag de hond op de bank?         zo ja als hij naast je ligt op de bank pak dan even een lipje en til die omhoog en zeg gelijk dat is braaf tandjes kijken als hij dat toe laat ga je een stapje verder.       raak dan eens zijn tandvlees aan en ga met je vingers over het tandvlees, je kan eventueel smeerworst aan je vingers smeren.          kriebel hem onder zijn kin zodat hij er aan gewend raakt dat je ook daar hem aan kan raken. doe dit alles met rust en kalmte en ga niet gehaast te werk. ...      ik zelf heb geen ene moeite met tanden kijken, ik ga zelfs met een  elektrische tandenborstel de tanden poetsen, bams wil dat niet, daar doe ik het met een vinger doekje....    ik wandel eerst lekker met de hond, bij net thuis komen rustig aan de tandenbekijken, in hele kleine stapjes , juist als je hond het niet direct toe laat.... geen dwang, nergens voor nodig, kleine stapjes.

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Dit moesten wij ook doen bij de cursus!

 

Laat de hond eerst rustig zitten. Ga met 1 knie naast hem zitten en leg 1 hand onder zijn onderkaak. Aai hem eerst met je andere hand over de snuit. 

Doe dit een aantal keren, geen haast!

 

Later kan je voorzichtig de lip omhoog doen. 

Praat ook tegen je hond. En alles rustig doen. Zorg zelf dat je ook niet te druk bent, de hond voelt dit ook aan! 

 

Succes!

 

honden page profiel VickyVicky

honden foto van Vicky

Laat hem eerst en vooral rustig worden en zitten (eventueel tussen je benen of er juist voor). Met je ene hand ondersteun je zijn kin, met de andere hand haal je rustig zijn lip langs de ene kant naar boven, dan wissel je je handen (met de hand waarmee je zijn kin ondersteunde gebruik je nu om de andere kant van zijn lip op te tillen en omgekeerd). En ondertussen zeg je het commando "tandjes laten zien" of wat je ook als commando wilt gebruiken. Zo weet hij wat er gaat gebeuren later. Het vergt bij vele honden wel oefening. Zelf natuurlijk ook rustig blijven.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Je hebt al goede tips gekregen  Een tip nog: zorg ervoor dat je handen niet over de ogen van je hond gaan, omdat zij dit vaak niet prettig vinden.

Volgende forumvraag: Hond wakker maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^