Reflex dyssynergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Natalie (Gast)

Hallo hondenbaasjes, Ik heb een reu van 9 jaar, waarbij het symptoom reflex dyssynergie is geconstateerd na een urineweginfectie en een vergrootte prostaat. Ik zou graag met andere baasje van reuen willen overleggen die ook helaas dit symptoom hebben of er na een behandeling vanaf zijn gekomen, ben erg op zoek naar het beste advies. Groetjes van Natalie en Kenay      

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Omdat er vanaf gistermiddag nog niemand gereageerd heeft, haal ik je topic even naar boven.

Moest het opzoeken wat dit precies is:

  • Reflex dyssynergie. Dit komt voor bij (vaak intacte) reuen doordat de sluitspier van de plasbuis niet opengaat.

http://www.diergeneeskunde.nl/ziektebeeld/urinewegen-urologie/urinewegobstructie/

 

Relevante ervaringen van eigenaren van honden met deze aandoening heb ik niet kunnen vinden. 

 

Destijds had ik zelf een oudere hond met plasproblemen. De oorzaak van deze problemen kwam pas aan het licht toen er een echo werd gemaakt; nadat een dierenarts 2 x de verkeerde diagnose stelde en ik voor een 2nd opinion een andere dierenarts raadpleegde. Heb je ook een echo laten maken?

 

Hoe help jij je hond om de urine kwijt te raken?

 

Ben je bij een specialist geweest? Wat is de prognose van de behandelend dierenarts van Kenay?

 

Wilfried (Gast)

Ik heb een geadopteerde 9-jarige Ierse wolfshond (72kg) die aan “reflex dyssynergie” lijdt. Met Myocholin-Glenwood en Minipress kon hij normaal plassen … tot oktober 2015. De medicatie die hij de voorgaande 4 jaren kreeg, was niet meer voldoende, dus op aangeven van de dierenartsen dosissen verhoogd. En sindsdien is het miserie.

Door de hogere dosissen medicatie en chemische castratie (verkleining prostaat) plast hij normaal en op scans heeft zijn blaas terug een aanvaardbare grootte. Nadeel van de hoge dosissen Myocholine is dat hij misselijk is en dagelijks daardoor meerdere keren overgeeft. Hij krijgt 2x daags een half uur voor het eten Primperan om zijn maag te ontlasten. Dit heeft zo goed als geen effect. Met dat vele overgeven wist ik ook niet meer hoeveel van de toegediende (en intussen in het maagzuur opgeloste) medicijnen al dan niet werden opgenomen.

Sinds een half jaar ben ik begonnen met het geven van capsules CBD-olie. Vermits er geen informatie te vinden is over de combinatie honden en CBD-olie, heb ik dit experimenteel uitgebouwd (met voortdurend aanpassen van dosissen en tijdstippen) met heden een vrij gunstig resultaat met 3 x 50mg per dag. Hij geeft zo goed als niet meer over, en wanneer hij overgeeft is dit miniem (in vergelijking met de talloze dagelijkse grote plassen voorheen). Nadeel van de CBD-olie is de kostprijs ervan. €353,50/maand bij aankoop van 10 flacons à 30 capsules (à 3 flacons per maand).

Regelmatig scant de dierenarts zijn blaas en die heeft telkens een aanvaardbare grootte. Het plassen zelf verloopt traag, maar gestaag, en dat is het voornaamste. Hij heeft ook duidelijk terug plezier in het leven.

Groetjes, Wilfried & Phantom

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wilfried...mijn hond is geopereerd( poos geleden) kreeg veel medicatie, kreeg lansoprasol 20 mg voor de maag, werkte uitstekend, vraag je arts om maagremmers. 

Wilfried (Gast)

Willemijn, bedankt voor de tip. Ik heb de bijsluiter zojuist gelezen en bij bijwerkingen staat dat het bij 1 op de 10 gebruikers  o.a. misselijkheid en braken kan veroorzaken. Net dat wat ik wil voorkomen. Voor alle zekerheid heb ik al een mail naar mijn dierenartsen verstuurd om hun mening te vragen. Ik hou je op de hoogte.

Wilfried (Gast)

Dag Wilemijn. Hierbij de reactie van mijn dierenarts:

"Lanzoprazole is een maagzuurremmer gelijkaardig aan omeprazole. Er is geen markant verschil aangetoond tussen deze 2 producten. Omeprazole hebben we vroeger bij Phantom al gebruikt zonder duidelijk effect."

Wat dus in de ene situatie werkt, is dus niet altijd bruikbaar in andere omstandigheden. Toch nog eens bedankt voor uw reactie.

Volgende forumvraag: Bultje in het oor - Welsh Terriër
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^