Voldoende voedingsstoffen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Luna (Gast)

Hallo allemaal, Ik voer mijn labrador teefje van 2,5 jaar oud KVV van het merk Source. De eerste twee jaar voerde ik de compleet variant, nadat ze ongeveer een half jaar geleden gesteriliseerd is ben ik overgestapt op Source Light. Ze weegt ongeveer 30 kg en dit is een goed gewicht voor haar. Ik voerde haar van zowel de compleet als de light variant 500 gram kvv per dag, echter kwam ze hier van aan en ze was op een gegeven moment echt te zwaar (meer dan 32,5 kg). Aan haar bewegingspatroon is niks veranderd, ik loop vier keer per dag met haar waarvan één grote wandeling van ongeveer een uur waarbij ze los mag lopen in het bos. Ik ben haar nadat ze zo was aangekomen minder KVV gaan geven, ze krijgt nu ongeveer 300 gram per dag Source Light en blijft hiermee mooi op gewicht. Maar nu vraag ik me af of ze met zo weinig voer wel voldoende voedingsstoffen binnnenkrijgt? Aangezien ik op veel sites lees dat je ongeveer 20 gram KVV per kg lichaamsgewicht moet voeren, wat in haar geval dus neer zou komen op 600 gram, en dit ook nog een 'light' variant is. Ze is sinds die tijd namelijk ook begonnen met het eten van poep van andere honden en ik vraag me af of dit met elkaar zou samenhangen. Ik hoor graag wat jullie hiervan denken, alvast bedankt!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wauw... dat zou betekenen dat ze op 1% per dag zit.

In dat geval komt ze inderdaad voedingsstoffen te kort

2% is een richtlijn, maar minder als 1.5 vind ik toch echt onverantwoord voor zo'n jonge hond

 

Ik ken KVV van Source niet, maar heb even gezocht en als ik dan zie dat een onderdeel van de light versie zetmeel en rijst is, denk ik dat het beter is om op zoek te gaan naar een KVV die puur vlees, bot, orgaan is zonder toevoegingen... en daar dan minimaal 1.5% gaan voeren om tekorten te voorkomen

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Het eten van bv poep, (bloem)aarde ect. kan wijzen op een tekort in de voeding !!

Je geeft zelf aan dat ze dat sindsdien doet dus denk ik dat het zeker is dat ze bepaalde stoffen mist.

Een hond probeert dat zelf zo, instinctief, aan te  vullen.

 

Zou zeker van KVV wisselen en dan niet een light versie. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ga met mijn voorgangers mee.

 

Ga inderdaad voor een 100% natuurlijke kvv. Daar zit in, spiervlees, orgaanvlees en vleesbot. 

Zelf proberen ik altijd minimaal 2 tot 4 verschillende diersoorten te geven en daarnaast nog 1 pensdag en een visdag. Let op dat je niet beide achter elkaar geeft want het kan laxeren. Ook even uitkijken met de wat vettere diersoorten. 

Luna (Gast)

Dank voor jullie reacties! Ik heb een tijdje geleden al besloten om een ander merk KVV te gaan proberen en Darf spreekt me wel aan (dan de eko compleet variant). Denken jullie dat dit een goede keuze is?

Ik vind het wel lastig dat als ik haar voldoende te eten geven ze dus echt te dik wordt en dit vind ik ook niet oké. Ik ga het met de darf dan wel gewoon proberen (die blokken zijn 250 gram per stuk dacht ik) dus dan kan ik twee blokken per dag geven. Maar als ze hier ook van aankomt zal ik haar wel weer minder moeten geven toch?

Dank!

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Dank voor jullie reacties! Ik heb een tijdje geleden al besloten om een ander merk KVV te gaan proberen en Darf spreekt me wel aan (dan de eko compleet variant). Denken jullie dat dit een goede keuze is?
Ik vind het wel lastig dat als ik haar voldoende te eten geven ze dus echt te dik wordt en dit vind ik ook niet oké. Ik ga het met de darf dan wel gewoon proberen (die blokken zijn 250 gram per stuk dacht ik) dus dan kan ik twee blokken per dag geven. Maar als ze hier ook van aankomt zal ik haar wel weer minder moeten geven toch?
Dank! "

 Lastig zeg, een hond die zo snel aankomt! 

 

Darf is, in mijn ogen, een prima keuze! Ik dacht dat de blokken per 350 gram verpakt zijn.

 

Ik vind 1 % voeren inderdaad ook echt te weinig, minimaal 1,5%, al is dat ook net aan.. 

 

Is het misschien een idee om haar er een ander soort beweging bij te geven? Bv fietsen of zwemmen? 

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik ben zelf super tevreden over Darf.

 

Als ik jou was zou ik dan wel zoeken naar bijvoorbeeld de hert versie, die bestaat uit:

Vleesbotten van Konijn en Eend, Hertenvlees, Lamspens en Long, Hart, Lever en Nier van Konijn en Lam.

 

Of bijvoorbeeld de wild versie: 

5 wildsoorten, welke afhankelijk zijn van het seizoen en het aanbod. Een mix en analyse kan bijvoorbeeld bestaan uit Gans, Haas, Hert en Wilde eend.

 

 

Of wilde gans versie:

Wilde Gans, Eend, Lam en Konijn

 

Dan heb je denk ik de wat magerder versies in plaats van de Eko

Luna (Gast)

Fietsen doe ik sinds kort met haar en blijf ik ook zeker doen! Zwemmen kan ze jammer genoeg niet. (Ze is gek op water, maar zodra ze op het punt komt waar ze niet meer kan staan denkt ze dat ze niet verder kan. Met haar meegaan het water in, haar lokken met wat lekkers, een leuk speeltje in het water gooien werkt allemaal niet). Gekke labrador haha. Hopelijk leert ze het ooit nog eens.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Darf is prima voeding. Ikzelf wissel met merken: Lotgering, Kivo, Darf, Alaska en Raw4Dogs. Romeo krijgt veel afwisseling: rund, kip, kalkoen, wild, konijn, vis, pens, eend, paard, mixjes, ik voeg groentes bij, een eitje. Ook als er "compleet" of "totaal" op de verpakking staat, is het toch beter af te wisselen. Op "Voerwijzer" staan veel merken, ingredienten, prijzen en verkooppunten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^