goed gewicht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel devenydeveny

Hallo, hopelijk kan ik hier wat informatie verzamelen die het internet me niet verteld. 

Nou ik zal maar beginnen bij het begin. Ik heb na een lange tijd eindelijk een hond gekregen. Een prachtige berner sennen. Leuk allemaal maar ze eet wanneer het haar uitkomt. Bijvoorbeeld de ene dag meteen de bak leeg en de andere dag doet ze met 1 bak een hele dag. 

Dit maakte me in het begin niks uit want ze bleef mooi op gewicht. Na een tijdje konden we haar niet meer zelf wegen. Laatst weer eens gewogen en ze weegt nu maar 27.1 kg. Ze is al 9 maanden oud en voor mijn gevoel zal ze zwaarder moeten zijn. 

Denken jullie dat ook ? En tips voor te zorgen dat ze netjes 2x per dag gaat eten zijn altijd welkom. 

Alvast bedankt voor het lezen en hoop wat meer informatie. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer eet soms ook niet, maar dat komt eigenlijk omdat hij zijn eten niet zo lekker meer vindt. Heb je al geprobeerd om alle tussendoortjes weg te laten? Krijgt ze misschien vanzelf meer honger.

Het ligt ook heel erg aan de bouw van je hond. Ik heb geen verstand van Berners en weet niet hoe zwaar ze gemiddeld zijn op 9 maanden maar ik vond dit:
http://www.samaika.be/opvoeding-bernersennen.html

Jonge honden zijn vaker slungelig en licht. Liever dat, dan met 9 maanden al (te) zwaar vind ik.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Staar je niet blind op een getal. Gewicht hoort in evenwicht te zijn met de bouw en grootte van het lichaam. Misschien heeft je hond een lichtere bouw, of is ze wat kleiner. Ze is ook nog maar 9 maanden, het lichaam moet nog groeien, en daarna nog uitzwaren, het kan dus nog alle richtingen op.

En zoals Hannah aanhaalt: beter een hond die tijdens zijn groei wat lichter is dan te zwaar, zo belast je minder snel de gewrichten.

Volgende forumvraag: Hond is gestrest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^