7 weken drachtig en slijmverlies + hijgen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dejonghe Kim (Gast)

Dag iedereen, Onze sheltie is momenteel 7 weken drachtig van haar 2e nestje. wij zijn nu tot en met dinsdag naar de ardennen in een chalet om kerst te vieren. onze Chica heeft vandaag 1 groen slijmpje verloren, het plakte in haar haar. het was niet zo groot maar vond het toch maar raar. een halve dag later ligt ze te hijgen en vind ze precies haar draai niet. ik vrees telkens voor het ergste.   Iemand hiermee ervaring? tips wat ik zou kunnen doen. ze is op 911 en 1011 gedekt geweest en zou van min 3 pups drachtig zijn. Alvast bedankt allemaal!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik heb een fokker voor je geroepen. 

Maar als je twijfels hebt is het dan niet handig een dierenarts te bellen?

Dejonghe kim (Gast)

Dat heb ik deze namiddag al gedaan. en ze wist me te vertellen van rustig te blijven. zolang het bij dat ene slijmpje bleef het niet ernstig zou zijn. maar nu ze af en toe een hijgbui heeft maak ik me toch zorgen. nu ligt ze rustig te slapen. mss kwam het door de warmte. ik dacht, ik vraag het  even na op het forum voor de zekerheid.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Een beetje slijmverlies is vaker alleen de kleur zou me niet aanstaan .

In principe kun je niets doen als afwachten ,het kan zijn dat er een vroeggeboorte komt dat is bij honden niet tegen te houden ,

Veertien dagen te vroeg is niet levensvatbaar ,als ze het nog een dag of vier volhoudt is er kans dat de pups het redden .

chica goed in de gaten houden en zoveel mogelijk rust geven .

succes en sterkte!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Dat heb ik deze namiddag al gedaan. en ze wist me te vertellen van rustig te blijven. zolang het bij dat ene slijmpje bleef het niet ernstig zou zijn. maar nu ze af en toe een hijgbui heeft maak ik me toch zorgen. nu ligt ze rustig te slapen. mss kwam het door de warmte. ik dacht, ik vraag het  even na op het forum voor de zekerheid. "

 Het kan ook zijn dat ze gewoon wat buikpijn heeft ,is de ontlasting goed ? eet ze nog ?

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Misschien stress van het weg zijn van huis erbij gerekend? 

Stress is vaak een grote factor bij vroeggeboortes etc. 

 

Ik zou haar strak in de gaten houden en bij de kleinste verandering toch weer aan de telefoon hangen bij de dierenarts.

Dejonghe Kim (Gast)

Ja haar ontlasting is in orde. Ze eet wel opmerkelijk minder maar dat is al weken zo. Om 21u nog een klein potje puppyvoeding gegeten. Ja het is uiteraard een andere omgeving. En zit er enorm mee in dat ik hiermee een verkeerde keuze heb gemaakt. Zou het mezelf nooit vergeven ????

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ja haar ontlasting is in orde. Ze eet wel opmerkelijk minder maar dat is al weken zo. Om 21u nog een klein potje puppyvoeding gegeten. Ja het is uiteraard een andere omgeving. En zit er enorm mee in dat ik hiermee een verkeerde keuze heb gemaakt. Zou het mezelf nooit vergeven ???? "

 Morgen naar huis?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Ik zou denk ik vervroegd naar huis overwegen.

 

Is er al temperatuur opgenomen?

Als er kans is op te vroeg geboren is een vervroegde rit naar huis dan verantwoord?

Je hebt eerder een nestje gehad en je kent je eigen hond het beste.

 

Ik heb geen idee of het van nut kan zijn een echo te laten maken?

 

Maar als de hond het aan kan (dat kun alleen jij inschatten) zou ik zo snel mogelijk naar huis gaan.

 

Neem aan dat daar de werpkist is voorbereid. Plus heb je dan een dierenarts bij de hand die haar kent.

 

Drinkt ze voldoende?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

En als ze slecht eet misschien toch vaker extra dingen toestoppen. Eventueel natvoer dan krijgt ze gelijk extra vocht binnen. Ze moet wel sterk genoeg zijn de bevalling aan te kunnen. En de pups te voeden.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ja haar ontlasting is in orde. Ze eet wel opmerkelijk minder maar dat is al weken zo. Om 21u nog een klein potje puppyvoeding gegeten. Ja het is uiteraard een andere omgeving. En zit er enorm mee in dat ik hiermee een verkeerde keuze heb gemaakt. Zou het mezelf nooit vergeven ???? "

 Joh er zijn fokkers die twee weken voor de bevalling de hond die elders zit naar hun huis halen terwijl ze het beest amper kennen .

Dat is pas erg , Jullie hond kennen jullie al jaren (lijkt mij )Ik weet niet hoelang je daar blijft? maar wat je ook gaat doen ,naar huis of daar blijven ,als de bevalling of miskraam doorzet is het niet tegen te houden.Ook niet door een dierenarts ,gewoon zoveel mogelijk rust geven  poepen piesen en  weer naar binnen ,zelfs een echo zou ik haar nu niet aandoen ,is alleen maar stress en dat moet je vermijden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zou daar blijven, de autorit is stres voor de hond, jullue zitten in de ardennen, hoelang is het rijden, zorg dat je standby staat met je dierenarts daar.......laat de hond wat Heleen zegt alleen plassen en poepen en dan naar binnen en rust.....

Dejonghe Kim (Gast)

Allemaal bedankt voor de hulp, Chica hebben we al 3 jaar van pups aan. Ik heb gevoeld aan haar buik, die was niet hard. Maar er lag een pupje heel raar. Heb haar buik zitten masseren. Ze genoot hier zo hard van! En het pupje heeft zich gedraaid en de ademhaling werd stabiel. Ze heeft lekker geslapen vannacht en deze morgen heb ik wat gekookte ham bij haar voeding gedaan. Ze at nu opmerkelijk meer en is terug opgewekt en blij. De pups heb ik vandaag voor de eerste keer zeer goed voelen stampen. Die zijn dus ook kerngezond. Chica lijkt ook meer in haar gewone doen. Ik ben zo opgelucht! Morgen vertrekken we naar huis. Een autorit van 2u30. Gaan veel tussenstops maken dat ze op tijd een luchtje kan scheppen. Thuis staat haar werpbak in de garage en zal hem direct uitzetten in de living. Ze zal zich wat rustiger voelen dan mss.

Dejonghe Kim (Gast)

Haar temperatuur was gisteren 37,5. Normaal dus voor een drachtige hond. De dierenartsenpraktijk staat zowiezo steeds standby. ik kan hen 24/24 bereiken. Ik ben nu vooral blij dat ze niets meer verliest van slijmpjes en dat ze beter eet en stabiel ademt. Hopelijk binnen een 2 weken allemaal gezonde pupjes ????

honden page profiel May May

honden foto van May

ahw liefff.
ja ik hoop het ook voor je dat je gezonde pups krijgt

honden page profiel May May

honden foto van May

en maak anders een account aan... dan kunnen we je volgen van hoe en wat als je dat zelf wilt...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Allemaal bedankt voor de hulp, Chica hebben we al 3 jaar van pups aan. Ik heb gevoeld aan haar buik, die was niet hard. Maar er lag een pupje heel raar. Heb haar buik zitten masseren. Ze genoot hier zo hard van! En het pupje heeft zich gedraaid en de ademhaling werd stabiel. Ze heeft lekker geslapen vannacht en deze morgen heb ik wat gekookte ham bij haar voeding gedaan. Ze at nu opmerkelijk meer en is terug opgewekt en blij. De pups heb ik vandaag voor de eerste keer zeer goed voelen stampen. Die zijn dus ook kerngezond. Chica lijkt ook meer in haar gewone doen. Ik ben zo opgelucht! Morgen vertrekken we naar huis. Een autorit van 2u30. Gaan veel tussenstops maken dat ze op tijd een luchtje kan scheppen. Thuis staat haar werpbak in de garage en zal hem direct uitzetten in de living. Ze zal zich wat rustiger voelen dan mss. "

 Rustig aan naar huis, en inderdaad onderwegeven stoppen, alleen plassen en poepen en meer niet he....hoop dat alles op zijn pootjes terecht komt...laat je het ook nog even weten als je morgen thuis bent, voor ons is het ook heel spannend.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Hou je ons op de hoogte. Fijn dat na massage en draaien van pupje alles terug rustug us.

Dejonghe Kim (Gast)

Ooh ja leuk dat jullie alles volgen. Zal vlug een account aanmaken si :) ik hou jullie zeker op de hoogte! Vandaag zijn we desondanks gisteren toch een burcht gaan bezoeken met de hondjes mee. Ik laat ze zo niet graag alleen achter. Ze liep de trappen vrolijk op en neer. Was blij een toerke te kunnen doen precies. en nu is ze nog steeds rustig. Soms hijgt ze nog maar daar zal ik maar aan wennen denk ik. 

honden page profiel SheltieloveSheltielove

Voila,

 

Zoals gevraagd heb ik een account aangemaakt :) 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ooh ja leuk dat jullie alles volgen. Zal vlug een account aanmaken si :-) ik hou jullie zeker op de hoogte! Vandaag zijn we desondanks gisteren toch een burcht gaan bezoeken met de hondjes mee. Ik laat ze zo niet graag alleen achter. Ze liep de trappen vrolijk op en neer. Was blij een toerke te kunnen doen precies. en nu is ze nog steeds rustig. Soms hijgt ze nog maar daar zal ik maar aan wennen denk ik.  "

 Ze liep de trappen vrolijk op en neer  ,dat is dus niet zo slim met haar klachten .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ook ik begrijp hier niets over....we hebben je nog zo het advies gegeven, doe rustig aan, nee vrolijk de trappen op om een burght te bezoeken, het gaat zo  goed weer.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je schreef...het pupje is gedraaid, dat heb je met massage voor elkaar gekregen, zelfs een dierenarts kan niet zonder inwendig onderzoek een pupje draaien....je hondje had het zwaar, dat heb je zelf aangegeven, je gaat nu vrolijk met je hond waar het toch even niet goed meeging, vrolijk de trappen op en neer........naar huis is het allerbeste, en ga geen toerkers maken, en de trappen op en neer met je drachtige hondje waar het niet goed meeging.

honden page profiel SheltieloveSheltielove

Het was of haar onbewaakt in de chalet laten, of haar meenemen. Er waren enkele trappen, en daar had ze geen moeite mee. We zijn hier met nog een ander gezin en hebben nu eenmaal die uitstap gepland. Het draaien van het pupje kan zeker wel. Ik heb dit advies van mijn dierenarts gekregen en zij vertelde mij hoe ik moest masseren. Wij zijn nu onderweg terug naar huis en Chica heeft nergens meer last van. Tijdens haar vorige dracht wou ze ook veel naar buiten. Nu is dat niet anders.. alle honden zijn anders tijdens hun dracht. Ze had gewoon last van een pupje die wat ongemakkelijk lag. En het pupje heeft zich zelf gedraaid he, dat heb ik niet gedaan. De massages waren een aanmoediging. Chica is gewoon van agility te doen en houdt van beweging. Ik weet echt wel wanneer ze een wandeling en een paar trappen aan kan. Toen ik de chalet ging verlaten huilde ze en begon ze enorm te beven. Ik wist dat haar daar achterlaten te veel stress zou zijn. Ik heb heel veel aan jullie advies, maar ben niets met kritiek.

honden page profiel May May

honden foto van May

en hoe is t met je hond? is ze al bevallen??

honden page profiel SheltieloveSheltielove

" en hoe is t met je hond? is ze al bevallen?? "

 Nee hoor zeker niet, het verliezen van slijmpjes is verdwenen en het hijgen doet ze nauwelijks nog. Ze voelt zich opmerkelijk terug wat fitter en de pups voel ik gezellig bewegen in haar Bolle buikje :) volgens haar drachtkalender kan ze vanaf begin januari bevallen zonder gevaar voor de pups. We zullen zien :) ben heel blij dat ze het goed stelt. En een klein groen slijmpje is dus niet altijd ernstig. De dierenarts zei dat dit kon komen door wat extra druk op de baarmoeder. En de rare positie van het pupje zal dus de oorzaak geweest zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het was of haar onbewaakt in de chalet laten, of haar meenemen. Er waren enkele trappen, en daar had ze geen moeite mee. We zijn hier met nog een ander gezin en hebben nu eenmaal die uitstap gepland. Het draaien van het pupje kan zeker wel. Ik heb dit advies van mijn dierenarts gekregen en zij vertelde mij hoe ik moest masseren. Wij zijn nu onderweg terug naar huis en Chica heeft nergens meer last van. Tijdens haar vorige dracht wou ze ook veel naar buiten. Nu is dat niet anders.. alle honden zijn anders tijdens hun dracht. Ze had gewoon last van een pupje die wat ongemakkelijk lag. En het pupje heeft zich zelf gedraaid he, dat heb ik niet gedaan. De massages waren een aanmoediging. Chica is gewoon van agility te doen en houdt van beweging. Ik weet echt wel wanneer ze een wandeling en een paar trappen aan kan. Toen ik de chalet ging verlaten huilde ze en begon ze enorm te beven. Ik wist dat haar daar achterlaten te veel stress zou zijn. Ik heb heel veel aan jullie advies, maar ben niets met kritiek.

 Sorry, geen kritiek , alleen maar bezorgd voor jouw hondje..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dag iedereen,
Onze sheltie is momenteel 7 weken drachtig  een halve dag later ligt ze te hijgen en vind ze precies haar draai niet. ik vrees telkens voor het ergste.
 
"

 Je vreesde toch voor het ergste, geen kritiek van mij alleen maar goed bedoelde adviezen......mijn advies om het rustig aan te doen is naar aanleiding van je bericht..!! ...gelukkig gaat het goed nu , had anders kunnen zijn toch.

honden page profiel SheltieloveSheltielove

"  Je vreesde toch voor het ergste, geen kritiek van mij alleen maar goed bedoelde adviezen......mijn advies om het rustig aan te doen is naar aanleiding van je bericht..!! ...gelukkig gaat het goed nu , had anders kunnen zijn toch. "

 Ik weet dat jullie bezorgd zijn. Dat was ik ook enorm, begrijpelijk in de situatie dat het zich bevond. Maar eenmaal ze zich beter voelde had ze nergens nog last van. Heb een keuze gemaakt die mij toen de beste leek. De wandeling heeft trouwens maar een 3 kwartier geduurd :) speciaal voor Chica onze uitstap heel kort gehouden. Ik wil niet overkomen als een onwetende fokster die geen rekening houdt met de teef haar noden. Weet wel dat jullie het goed bedoelen :) we zijn ondertussen terug thuis en Chica stelt het super!

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 8 van 2 12
Volgende forumvraag: 1ste keer dracht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^