Over op vers vlees, hond constant honger?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jack (Gast)

ik heb een vraag. Sinds deze week krijgt onze chihuahua vers vlees ipv brokken. Brokken liet ik gewoon staan en als hij trek had, nam hij wat. Nooit schrokken en mooi op gewicht.  Ik geef hem nu vers vlees van Prins. Hij krijgt van de plak geschikt voor een hond van 5kg 3/4 per dag (ochtend 2/4, avond 1/4). Hij weegt zelf 3kg en is mooi op gewicht.  Nou heb ik het idee dat hij honger heeft. Piepen bij zijn voerbak etc. Herkennen jullie dit? Wil hem geen brok meer geven. Zou hij honger hebben of gewoon moeten wennen?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Misschien net even wat meer geven. Wie weet is jullie hondje dan wel verzadigd. Rauw vlees geef je 'met voeren op het oog' wie weet heeft jullie hond net wat meer nodig. Prins ken ik verder niet.
Mocht jullie hondje dikker worden dan kun je altijd wat minderen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Het is niet handig bij KVV om het merendeel in de ochtend te geven. Je geeft de minste hoeveelheid in de ochtend en de meeste hoeveelheid in de avond na gedane activiteit. Dat brengt verzadiging voor de nacht, voor zover dat mogelijk is op KVV. Op het oog voeren, is beter dan je strak te houden aan richtlijnen. Gemiddeld mag jouw volwassen hond van een zeer klein ras 5% van zijn lichaamsgewicht. Dan zou je 150 gram per dag kunnen voeren. Ik weet niet wat zo'n plak van het merk weegt, maar dit geeft je een richtlijn. 
De overgang van brok (suikers en zouten) naar een voeding die daarvan verstoten is. Dan kunnen ontwenningsverschijnselen optreden, waaronder 'honger'. In feite is het een afkickverschijnsel, zoals dat in de boeken omschreven wordt. Dit is ook een mogelijkheid die voor kan komen. Maar kijk eerst eens of je wel voldoende voert en het tweede voermoment meer dan het eerste. KVV vliegt binnen 4-6 uur die maag weer uit, dus verzadiging is vaak niet zo aan de orde. Wel op grover gemalen KVV's en afhankelijk van de inhoud zelf wordt ook de voedingswaarde en opname bepaalt. Ik zou gaan voor goede kwaliteit en variatie.

honden page profiel --

honden foto van -

Ook mijn honden waren minder verzadigd op KVV, mijn teefje begon na een uur of 6/7 steeds gal te spugen. Dat is de reden dat ik nu bezig ben de overstap naar Barf te maken. Zo geef ik toch vlees, maar zijn ze wel verzadigd.

Jack (Gast)

Bedankt voor jullie reacties, erg nuttig!

Zo'n plak weegt 100 gr maar volgens de verpakking is dit voor een volwassen hond van 5 kg. Ik ga hem nu een hele plak per dag geven. En idd ik probeer op het oog te voeren dus als hij dikker of magerder wordt kan ik de hoeveelheid weer aanpassen. Nu vind ik het opvallend dat hij honger lijkt te hebben.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Brokken zetten zich op in de maag van de hond, waardoor de hond een vol gevoel krijgt. Vers vlees zet zich niet op, dus de hond heeft het gevoel dat hij nog veel meer kan eten. Bij mijn hond was die overstap een kwestie van wennen: na een tijdje piepte ze niet meer. Ze is prima op gewicht en ze heeft een prachtige vacht.

 

Mocht jouw hondje toch te mager worden, geef dan inderdaad wat extra  

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Rocky krijgt ook KVV (geen Prins).

's Morgens geef ik 40 gram en 's avonds 85 gram.

Voor het slapen krijgt hij nog een lamspeesje.

Volgende forumvraag: Van kleine uk naar grote lummel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^