Pup jankt na 5:00 uur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bianca (Gast)

Hallo, ik heb vanaf 14-11 een grote zwitserse sennen pup van 10 weekjes in huis. Prachtige pup en doet het allemaal heel goed! We zijn nog bezig met de benchtraining maar ook dat gaat aardig. S avonds aai ik haar bijna in slaap en slaapt door tot 2:30 en piept dan om te plassen. Dan aai ik haar weer zo goed als in slaap, anders piept ze vanaf het begin de boel bij elkaar. Om 5 uur laat mn vriend haar weer uit en gaat werken. Dan jankt ze echt alles bij elkaar... Dan als ze eventjes stil is, ga ik naar beneden. We hebben ook buren :)  Hoe kan ik dat piepen in de ochtend voorkomen? Moet ik haar niet zo vertroetelen voordat ze gaat slapen en gewoon in de bench doen, misschien er bij blijven staan en de boel laten gebeuren? En s ochtends ook maar door laten piepen/ janken? Dat kan wel een 45 min doorgaan....  Gr Bianca

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Leuk een pup veel plezier met haar.Voor je pup begint de dag . Niet leuk maar ja,als ze wat ouder wordt word de tijd van slapen ook langer. Ook ik stond met onze pup al heel vroeg buiten en ze wilden niet meer slapen.

 

Kun je haar niet bij je nemen in de slaapkamer rond doe tijd?Of bij haar gaan liggen?Een tijdje op de bank ofzo?Echt het gaat over als ze ouder wordt.

 

Je  buren,kun je niet een gesprek aangaan dat een pup op laten groeien tijd kost en dat je die tijd even hebben wil?Ik heb dat steeds hier gedaan als er een pup kwam.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Ze is nog heel jong! Ik zou haar zeker niet door laten janken, ze heeft jullie gewoon nog hard nodig. Misschien de bench tijdelijk in de slaapkamer zetten, en als het goed gaat steeds iets verder weg verplaatsen? Of pup meenemen naar bed om 5:00u, of zelf verder slapen op de bank.

 

Het wordt vanzelf beter hoor. Het is allemaal best eng voor een pup, zo weg van de bekende omgeving. Ik vind het best knap dat ze al zo goed de nachten door komt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jonge hond hier, en ik sta om zes uur op, jonge hond is uitgeslapen, ik ga er uit, laat haar even plassen, en geef haar eten en ga bij haar zitten, geen bench hier, ze is dan mooi tevreden , ik neem koffie, en zet de tv aan , journaal...heb ook een oudere hond, die doet dan een oog open, wil ook eten, en gaat verder slapen, die hoeft nog niet uit, heus als de hond ouder wordt gaat dat vroege over (hoop ik) hahaha, ik heb honden die zijn geen slapers, wel hoop ik dat de jonge hond dan toch weer rustig gaat liggen en dat gebeurt...

Bianca (Gast)

Bedankt voor jullie reacties.

Ze doet het inderdaad al erg goed! Ik ben alleen bang dat ik haar te aanhankelijk of verwend maak, ookal is ze zo jong. Nadat mn vriend weg is kan ik inderdaad wel nog even op de bank liggen, misschien voelt ze zich wel verlaten? Het alleen thuis laten is ze nog niet gewend namelijk. Hoewel ik dit wel meer wil gaan trainen want ik moet volgende week al beginnen met werken (3 uurtjes- ik heb ook oppas) want uit zich zelf gaan slapen in de bench doet ze niet, daarom aai ik haar in slaap.

 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Ik ben alleen bang dat ik haar te aanhankelijk of verwend maak,

 Hey,

Bij ons sliep Pyxis eerst in een doos naast ons, dan toen ze de doos ontgroeid was (na een week ofzo, mijn gekke groeier) op een matje en ik mocht het toen ook van iedereen horen "Ai ai ai, dat leer je die nooit meer af. Nu is die dat gewoon....." bla bla bla. Nu is ze 11 maanden en slaapt ze gewoon beneden in de living. Rond haar 6de maand denk ik sliep ze liever beneden. Dan bleef ze gewoon liggen als wij naar boven gingen. Soms kwam ze dan nog naar boven in de vroege ochtend, maar ook dat doet ze nu niet meer.

Zo'n klein pupje heeft je nodig in het begin. Net als met een baby eigenlijk. Die eerste maanden kan je de pup nog niet verwennen want dan is elk contact gewoon noodzakelijk om een goede band te creeëren lijkt mij.

Nog veel plezier met je schattige pup!

honden page profiel Storm.de.boxer Storm.de.boxer

honden foto van Storm.de.boxer

Hoi Bianca,

Je pup is nog maar 1 week bij jullie zie ik, dat is ook nog wel erg kort. De omgeving en jullie zullen gewoon nog niet zo vertrouwd zijn, dat moet groeien. Nadat er leven is geweest door je vriend begint de dag gewoon voor je pup. Onze pup was ook een tijd (tot ongeveer 12 weken) om 5.30 gewoon al wakker en wilde er dan uit. Ik of mijn vriend ging dan ook naar beneden om hem eruit te laten, legde een kleedje op de bank en sliepen op de bank dan samen verder. Nu weet hij ook heel goed, een handdoek/kleedje op de bank betekent dat het mag, en anders niet. Dit weet hij zo goed dat overdag als de handdoek er niet ligt die ook echt niet probeert om 'stiekem' op de bank te gaan liggen. Onze pup is inmiddels 5 maanden en sinds een paar weken is die 's ochtends gewoon rustig tot wij wakker worden en hem uit de bench halen. Hij gaat sinds deze week dan voor het laatst om 21.30 nog uit en red de nacht dan inmiddels goed. Met een beetje geduld en aanpassing in het begin groeit ze hier vanzelf overheen. Zou haar vooral niet laten piepen in de bench, daarmee wordt de bench misschien een vervelende plek, dat zou erg jammer zijn. Veel succes!!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Om 5 uur is de slaap over, waarschijnlijk. tja, dan weer terug in de bench is ook geen bal aan. liever knuffelen en spelen!  ik zou voorlopig maar even gewoon om 5-uur opstaan. evt. spelen nog een keer plassen en weer in de bench.  wat betreft het in slaap aaien dat deed ik de eerste dagen. na een dag of 5 ben ik hem in de bench gaan leggen, koekje er bij, deurtje dicht en dan op een stoel erbij gaan zitten. lampen uit, nog ff tv aan of zo. wachten tot hij rustig lag en dan beetje rondlopen weer even zitten en dan zachtjes de kamer verlaten. na 2 dagen ging hij zonder gepiep liggen, wel alert. nu zijn we weer een week verder en sinds 4 dagen staat hij na zijn laatste plas al te wachten op een koekje en gaat de bench in en gaat liggen. overdag zoekt hij nu ook zelf vaker de bench en ik kan overdag ook even weg gaan zonder gepiep. gister 1-uur en 45 min. alleen geweest. afspraak bij ortho liep uit. ik zat op hete kolen maar hij zat wakker te wachten in de bench, gewoon relaxed. heel rustig aan het knuffelen en haarzielig vinden afbouwen. zodra je pup weet datje steeds weer terug komt, zal hij ook steeds makkelijker worden in de bench. mijn pup is ook 10 weken nu.  

Bianca (Gast)

Het zal er ook idd mee te maken kunnen hebben dat haar dag begonnen is. Fijne tips en eigen ervaringen hier, bedankt!

 

Het blijft toch aftasten. Ik denk ook wel dat ik te snel wil. Maar ik wil het zo graag goed doen.

 

Ik denk dat ik morgenochtend verder op de bank ga slapen en als dat niet helpt dan is onze Ziva gewoon uitgeslapen:)

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het zal er ook idd mee te maken kunnen hebben dat haar dag begonnen is. Fijne tips en eigen ervaringen hier, bedankt!
 
Het blijft toch aftasten. Ik denk ook wel dat ik te snel wil. Maar ik wil het zo graag goed doen.
 
Ik denk dat ik morgenochtend verder op de bank ga slapen en als dat niet helpt dan is onze Ziva gewoon uitgeslapen:-)
  "

 Heeeee, je doet het goed hoor, iedere pup is anders, ik had een heerlijke pup, wel vroeg op maar rustig, en wat je doet, heerlijk in slaap aaien, heb ik ook gedaan................8 weekjes oud.....lekker kriebelen....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^