Beagle kopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoonensLoonens

honden foto van Loonens

Goedemiddag mensen.

Ik woon sinds 4 maanden samen met mijn vriendin en we zijn van plan om een hondje te nemen. We hebben veel over verschillende soorten gelezen en boeken besteld. Uiteindelijk zijn we bij de beagle uitgekomen.

De honden staan bekend om hun eigenwijze karakter en hun jachinstincten. Veel mensen zien dit als een nadeel maar ik vind het juist geweldig dat mijn hond straks een eigen willetje heeft en zijn neus achterna gaat in de tuin die we hebben (25 x 8). We wonen aan de rand van ons dorp en 50 meter verderop kunnen we meteen lekker de polder in voor een flinke wandeling. We gaan er uiteraard meteen mee naar een puppycursus om daar een gehoorzaamheid cursus te nemen en eventueel erna nog wat meer. Maar gehoorzaamheid is het meest cruciaal in het begin denk ik.

We willen in januari/februari een beagle nemen en de situatie is dan als volgt. Mijn vriendin werkt van 8 tot half 6 en ik werk 's avonds bij een distributiebedrijf omdat ik net klaar ben met mijn studie. Ik ben dus overdag thuis en werk van 6 tot 11 's avonds. Ik studeer in januari af en ga dan in het begin veel 's avonds werken dus om die pup een goed gevoel te kunnen geven in het begin m.b.t. alleen zijn en het opvoeden van deze pup.

We lopen nog wel tegen een paar vragen aan.
Kan een beagle op de lange termijn goed tegen alleen zijn? Dus niet de eerste weken maar na een paar maanden? Hier trainen we hem dan wel in natuurlijk maar daarna zal hij rond de 9uur per dag ofzo alleen moeten zijn. Is het dan niet verstandig om 2 beagles te nemen zodat ze elkaar hebben tijdens deze dagen?

Is het verstandig om beagles te kopen bij kennels of is het beter om bij erkende fokkers aan te kloppen? Wij denken zelf natuurlijk fokkers maar als er ook echt goede kennels bestaan in Nederland dan is dat ook het overwegen waard.

Dus eigenlijk zitten we nog te twijfelen of we niet 2 beagles moeten nemen of anders een ander ras en 1 hond. Beagles zijn echte groepshonden heb ik gelezen dus daarom twijfelen we nog.

Alvast bedankt voor de reacties O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beagle kopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

beste mensen
allereerst koop aub geen beagle in een kennel !!!
doe dit aub bij een erkende clubfokker , en neem hiervoor de tijd , kijk rustig rond welke fokker jullie aanspreekt , een goede fokker kan jullie prima adviseren , je krijgt een keurig contract met garantie etc , broodfokkers zijn er helaas al veel te veel , en die kijken niet naar gezondheid etc ,
verder vind ik persoonlijk 9 uur alleen zijn wel erg veel , een pup heeft het eerste jaar veel begeleiding nodig , denk dan aan leren gehoorzamen , socialiceren , etc etc , en een beagle is erg leuk , maar ook pittig , en daar zul je flink mee aan de gang moeten , want die stel je niet tevreden met 3 maal een blokje om , je kan natuurlijk overwegen een honden uitlaat service in te schakelen , maar bedenk goed ,het is een pittig ras , ik heb zelf al jaren terriers , ook pittig eigenwijs etc , maar je moet er wel veel mee doen , jullie kunnen misschien ook eens een aantal club fokkers bellen en een afspraak maken ,zodat je vrijblijvend deze dingen allemaal eens rustig kan bespreken , bezint goed eer ge begint

maar dat jullie deze vragen hier stellen is al erg goed hoor , sukses :-)

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Wij hebben ook een beagle, die we doodgraag zien en niet meer weg willen en kunnen denken uit ons leven maar:
Spike haat het om alleen te zijn, daarom kochten we een hond bij, sindsdien is dat in orde.
Ze zijn inderdaad wel heel pittig en eigenwijs maar mits het doorzettingsvermogen bereik je veel met ze, zo heeft ook onze Spike, na wel bijna 3 jaar, zijn gehoorzaamheidsbrevet behaald, beter laat dan nooit zeker hé, hahahaha maar hij kan het en doet het graag. Je moet echt enorm veel bezig zijn met je beagle, zelf spelletjes maken waar hij echt zijn neus voor nodig heeft, dat zijn dingen waar je een beagle gelukkig mee maakt. Eerlijk gezegd, 9 uu alleen, nee, komt niet goed. Dat is geen goed idee, zelfs niet met 2 beagles, maar dat is mijn mening, ik zou het niet doen in dat geval.

Maar misschien is er een uitlaatdienst wat je kan regelen of iemand in je familie die een aantal keer per dag kan langskomen of misschien kunnen ze overdag bij iemand van je familie naartoe, dan zijn ze ook niet alleen en krijgen ook aandacht natuurlijk, dan kan het natuurlijk wel.

Succes en groetjes van ons

honden page profiel LoonensLoonens

honden foto van Loonens

Ik kom inderdaad op meerdere fora tegen dat 9uur te lang is voor een beagle. En 2 beagles om mee te beginnen is niet echt de beste oplossing hiervoor.

Maar bijna bij elke hond die we opzoeken daarnaast staat ook weer vermeld dat ze niet goed tegen alleen zijn kunnen. Welk ras staat er wel een beetje om bekend dat ze WEL goed tegen alleen zijn kunnen?

Labradors zijn ook kortharige leuke honden, ook enigszins jachthonden en ze hebben veel beweging nodig. Maar dan lees je ook weer dat die niet tegen alleen zijn kunnen.....zo blijf je bezig denk ik of niet??

honden page profiel

honden foto van

Beste Loonens,

Alleen een opgezette hond kan langer dan 9 uur alleen zijn.
Tel de uren eens bij elkaar op die je voor jezelf per dag nodig hebt. Huishoudelijke taken (koken, schoonmaak enz.) Aantal uren slaap. Werk-uren+reistijd. De tijd dat jij en je vriendin alleen willen zijn, dus zonder hond, om bv gewoon ff uit te blazen na jullie werk. Tijd voor het eten. Hoeveel tijd blijft er dan nog over?
Wees gewoon eerlijk tov jezelf en de eventuele hond/en.
Iemand die echt van honden houdt (en ik zeg niet dat jullie dat niet zijn) die neemt niet alleen een hond voor zichzelf maar ook omdat hij de hond een leuk leven te bieden heeft.

Is een kat die evt. naar buiten kan, niet een optie voor jullie? Je kunt daar ook een hoop plezier aan beleven hoor. Ik heb er ooit een gehad die kon apporteren!
Om maar iets te noemen;-)


groetjes Joep


honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

9 uur alleen laten, vind ik persoonlijk ook veel te lang! Geen één hond kan van nature alleen zijn. Iedere hond is een roedeldier en heeft het liefst zijn roedel om hem/haar heen. Dus iedere hond moet dit geleerd worden, maar 9 uur vind ik persoonlijk veel te lang. Ook al zou je gaan voor 2 honden....Toch zijn er genoeg mensen die beide fulltime werken en toch honden bezitten, waarbij het dan ook goed gaat. Maar is het voor de hond ook ideaal?? Heeft die hond wel zoveel plezier? Wat Joep schrijft, is eigenlijk heel realistisch en daar moet je eens over nadenken....En 2 honden tegelijk opvoeden...is een hele taak!! Ik zou er toch goed over na gaan denken....

Groetjes Monique

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

ik denk inderdaad ook dat 9 uur voor zowel 1 als 2 beagles, maar eigenlijk voor ieder ras te lang is. Je moet dan echt een oplossing voor tussendoor verzinnen. Anders is het voor t beestje niet leuk en dat wil je als baas toch ook niet. Het kan goed gaan zoals monique schrijft, maar ideaal is het niet. Niemand in de omgeving of een uitlaatservice?

groetjes

mark (Gast)

hallo.

ik zoek een beagle van ongeveer een half jaar oud mag ook iets ouder maar waar kan ik die ongeveer vinden??
ik woon zelf in Velp en hier in de omstreek is niet veel te krijgen.
Wil geen pup want die moet te lang alleen blijven hij moet ongeveer 3 uurtjes alleen kunnnen zijn dat kan een pup jammer genoeg niet.

gr mark wie kan mij verder helpen

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

even bij de dierenasiels kijken!

kijk ook eens op dierenasiels.com! ;-)

mark (Gast)

maar daar hebben ze nie echt beagle dus dat is wel jammer

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Hoi hoi

Jullie hebben het berichtje van Loonens niet goed gelezen die hond zit niet 9 uur alleen in huis hij is overdag thuis want zijn vriendin werkt van 8 uur tot half 6 sávonds en hij werkt van 6 tot 11 uur s'avonds dus die hond zit nooit alleen. Lijkt mij wel moeilijk om een relatie te hebben Loonens als je je partner maar een half uurtje per dag ziet.

Maar succes met je beagle hier in Enschede ken ik verschillende mensen met een beagle erg leuke hondjes lief leuk knuffelig maar stront eigenwijs lolll :-D

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

Hoi Rianne,

zoals IK het lees, is de situatie zoals jij ze beschrijft alleen maar in het begin zo: achteraf zou de pup echt wel negen uur per dag alleen moeten zijn...
maar ik kan me natuurlijk vergissen.... (ben wél blond, haha!!)

groetjes,
Carine en de Bende

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

zoals ik het het lees denk ik het ook... negen uur is wel erg lang hoor ook als ze al groter zijn.. Maar was je dan wel van plan om ze tussen de middag door iemand te laten uitlaten (Dan bedoel ik een flinke wandeling)? Misschien dat het dan wel gaat maar vind t zelfs dan nog wel erg lang.
Enne... echt NOOIT een beagle bij een kennel kopen dat is echt niet verstandig, weet er zelf alles van..

groetjes marieke

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Foutje. Negen uur valt wel mee, maar dan moet je eigenlijk wel een volwassen beagle nemen. Een pup opvoeden terwijl je er eigenlijk geen tijd voor hebt is onmogelijk! Zeker een beagle, die gaat de bank kapotkauwen enz.

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Kdenk indd. dat het voor geen hond leuk is om alleen te zijn maar even terzijde..
Toen ik zonder werk zat en mijn man was werken dan telde ik de minuten af dat hij weer terug was en ik kon mijzef nog goed bezig houden..even naar de stad ofzo maar een hondje kan dit niet..
Zelf ben ik nu ook opzoek naar iemand voor Lucky..zij is nu zo'n 3 dagen per week a 7 uur per dag alleen..de rest neem ik haar gezellig mee als ik ergens voor lange tijd naar toe ga omdat ik anders naar huis moet komen xtra voor haar dus lekker meenemen..

MAAR kga binnenkort een opleiding volgen en dan zal ik ook diensten moeten draaien die om half 8 beginnen..dan is het dus de nacht en de dag tot smiddags dus voor die tijd ben ik momenteel(al is het pas over 6 maanden) een oppas aan het zoeken..eventueel kan ze een overdag naar mijn ouders maar niet iedere dag dus ben de opties aan het overwegen allemaal...
Wat kost een hondenoppas eigenlijk?

Kdenk dat een hondje zeker een goed idee is maar er is geen enkel ras die goed alleen kan zijn...dit is natuurlijk te trainen dat ze niet blaffen enzo maar kdenk dat het gevoel voor jezelf gewoon niet prettig is en er schuldgevoel komt en dan belanden veel honden op Marktplaats...

Denk dan indd. na over een hondenoppas..
Verder vind ik het echt goed dat je je verdiept in een ras en niet zomaar een hondje gaat nemen zonder te weten wat het inhoudt..

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

hoi niki!

Toen Bufo klein was bracht ik hem weleens naar de hondenoppas omdat ik toen nog hele dagen overdag werkte en dit kostte 5 euro per dag. Dit was geregeld via de stichting dierenvrienden.. Hij ging daar dan naartoe van `s ochtends 9 tot `s avonds 6. Toen hij wat ouder werd bleef hij thuis en dan werd hij tussen de middag uitgelaten dan gingen ze met hem naar het strand of het bos... dit kostte trouwens ook 5 of 6 euro geloof ik...

groetjes marieke

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ik werk ook 2 dagen ,1dag van 8 uur en 1 dag van 9 uur,maar ik doe toch ook de pups weg bij iemand ,want vind dat ook heel erg lang,ze zijn nu 10,6,en 6 maand,de 2 oudste rakkers van 10 en 11 jaar blijven hier thuis,en dan kom ik zelf 1 uur overhuis om ze buiten te latten in de middag bv van 1 uur tot 2 uur ben ik dan in de middag thuis,en mijn zoons komen om 5 uur thuis.dus voor de oudste rakkers is dit haalbaar,maar met een pup moet je toch o zo veel nog bezig zijn of beginnen zich te vervelen

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi mark,

Veel rasverenigingen regelen ook herplaatsingen voor honden ,dus misschien kun je daar eens informeren.

Succes met vinden van een hondje.

Groetjes Marianne


Ps: jullie reaferen op het eerste bericht en die is al van nov.
Mark had dit topic heropend voor een ouder hondje voor maar 3 uur alleen thuis.

honden page profiel Janneke van BommelJanneke van Bommel

honden foto van Janneke van Bommel

Hallo Marc,

Ik hoop dat je dit nog leest,

Bij de stichting landelijke herplaatsing huisdieren
(slhh) hebben ze zoals ik snel heb gezien 2 beagles zitten.
Deze hondjes zijn wel wat ouder maar kunnen je nog een hele tijd plezier geven.

Verdiep je even een beetje in de stichting en ik hoop dat je dan verliefd wordt op een hondje. Ze verdienen het!!!

Groetjes Janneke.

honden page profiel AngelAngel

honden foto van Angel

Loonens, ik lees uit je verhaal dat dit jullie eerste hond wordt? Begin dan niet met een beagle!! Het zijn hele moeilijke honden om op te voeden, en ik zeg niet dat het het niet waard is, maar het lijkt mij heel onverstandig voor een onervaren hondenbezitter! Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op mijn beagle, maar ik denk niet dat ik het mezelf nog een keer aan zou doen! Denk er nog maar even over na.

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Hoi,

Wat Angel zegt slaat in mijn optiek nergens op.
Wij hebben ook nog nooit een hond gehad, en hebben toch een beagle genomen.
Gaat echt supergoed qua opvoeding en gehoorzaamheid.
Je moet er alleen wel heeeeel veeeeel energie insteken.
O.a puppy cursus bijvoorbeeld (In de vroege zondag ochtend ;-) , en (zeker in het begin) je vrije avonden inleveren.
De kunst is om er zeker van te zijn dat je zin hebt om je spaarzame vrije tijd op te geven.
Net als bij kinderen veranderd je leven. Je moet altijd rekening houden met je hond.
Maar je krijgt er dan ook zooooveel voor terug.
Kortom, je moet er echt 100% voor gaan, anders moet je het niet doen!

Het zijn de meest lieve honden die er bestaan.
Wel moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat wij ook pas aan het begin staan, misschien ben ik wel te optimistisch. (:-D naar Angel)

Groetjes Jeroen.

P.s. Denk echt goed na over de praktijk. Een beagle mag/kan je niet uren alleen laten.
Ik had nooit een beagle genomen als ik geen eigen zaak had. Mickey is de hele dag bij mij in de buurt.
Super belangrijk!


honden page profiel AngelAngel

honden foto van Angel

Jeroen, heb je ook wel eens een niet-Beagle gehad? Ik heb ook mijn JRT en het is echt een wereld van verschil. Ik houd van allebei mijn honden net zoveel hoor, maar krijg van de JRT beduidend meer liefde terug. Hij luistert veel beter, is veel makkelijker in de omgang, veel makkelijker mee te nemen etc. Homer (de beagle) gaat altijd gewoon zijn eigen gang. Ook heel leuk natuurlijk, maar ik zou een onervaren hondenbezitter nooit een beagle aanraden als eerste hond.

En puppy cursus is absolute noodzaak!

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Ik, als nieuwe hondenbezitter ben blij dat ik een hond uit het asiel genomen heb..al was het een groot risico want kwist niets van haar...het asiel ook niet dus het was gokken of ze dingen wist..Nou Lucky luistert goed al is het even opnieuw aanleren maar met Luckys terrier gedrag ben ik toch blij dat ze al veel dingen kent...Dat een ander daar blijkbaar toch tijd en energie in gestoken heeft..

Zelf zou ik er de tijd niet voor hebben om zoveel te trainen met een hond..
Kweet niet of het echt de beagle is die moeilijk is voor een eerste eigenaar maar ook de terriers b.v.
Maar eerste hondeneigenaar of niet als je niet weet waar je mee bezig bent kun je een lieve malthezer nemen en kan je die nog verpesten..

Mijn tante heeft een beagle en heeft veel problemen in het begin gehad..ze kreeg hem niet zindelijk en zogauw hij de kans kreeg was hij weg...Maar na veel tijd en energie is het nu een lieve rustige hond..

jelle (Gast)

Hoi hoi, 9 uur is inderdaad veel te lang. Een beagle heeft veel beweging nodig.
Ze zijn ook net graag alleen alhoewel wij Eiro (onze beagle)makkelijk 5 uur alleen kunnen laten. Wij hebben in het 1e jaar een puppycursus gedaan en daarna de Elemantaire Gehoorzaamheid. Vinden ze hardstikke leuk maar het kost je wel wat meer tijd dan bij een labrador ofzo... :-D

Hoop dat je hier iets aan hebt.

Grtjs jelle

honden page profiel GeertGeert

honden foto van Geert

Wij hebben ook als eerste hond een Beagle en gaat ook erg goed (wel hadden de ouders van mijn vriendin altijd een hond. Dat ze over het algemeen minder aandacht hebben voor het leren van trucjes en eigenwijs zijn etc. kun je wel van te voren weten, of je nou ervaren of onervaren hondenbezitter bent. Dat er een wereld van verschil is met een JRT is mijns inziens ook gewoon logisch en kennelijk heeft Angel met haar Beagle gewoon een, voor haar, verkeerde keus gemaakt. Dat is gewoon een persoonlijke voorkeur net zo goed als ik geen JRT zou willen. Je vergelijkt toch ook geen mopshond met een duitse herder?

Je kan een Beagle goed kan trainen op het alleen zijn. Maar dagelijks 9 uur lijkt me nogal veel, daar wordt de hond inderdaad niet gelukkig van, maar jij zelf ook niet. Ik denk dat een Beagle de tijd dat je zelf thuis bent optimaal (voor hem) zal gaan benutten zodat je nooit meer na je werk rustig op de bank zal kunnen zitten ;-).

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik vind ook dat jullie situatie niet optimaal is om een pup te nemen (wat voor ras dan ook)
Nu begrijp ik dat hij voorlopig overdag nog thuis is, maar dat gaat veranderen na een paar maanden.
Buiten dat ik het zielig vind, hoe moet ze dan plassen overdag?
En wat als het hondje uit verveling gaat slopen dan zou ze de hele dag in een bench moeten zitten.
Of er moet overdag een uitlaatservice aan te pas komen.
Misschien is een poes een beter plan?

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

hallo iedereen...
ik heb ook 2 honden, en mijn honden zijn ook overdag 5 a 6 uur alleen...
wel zorg ik ervoor dat voordat ik ga ze 1 uur wandeling krijgen en als ik thuiskom ook nog 1 a 2 uur..
en ook als ik langer als 6 uur weg ben zorg ik dat ik iemand heb die op de honden let..
mijn honden zijn 13 maanden en 8 maanden en dat gaat prima zijn ook alleen en gaat perfect...
dus als mensen een hond willen en weten dat ze al de rest van hun vrije tijd erin willen besteden dan zou ik niet weten waarom ze geen hond kunnen hebben..
misschien idd niet een beagle... maar als ze een hond willen kunnen ze zeker weten wel een andere hond vinden..
en met het goedgaan met alleen zijn moet je gewoon geluk mee hebben, ligt niet alleen aan het ras van een hond
groetjes mandy missy en molly

Marloes (Gast)

Hallo,
Ik heb zelf sinds een aantal maanden een Beagle
Hij is nu ongeveer 6 maand oud.
Een beagle is een ontzettend leuke hond, maar.. hij is ontzettends speels, eigenwijs, en heel energiek. Je moet ze dan ook per dag meer dan 3 x uitlaten, waarvan 1 keer langer dan een half uur.
9 uur alleen laten vind ik niet alleen zielig, maar ook echt een beetje van de gekke. Je neemt toch een hond omdat je voor hem kan zorgen? En niet omdat je hem vervolgens de hele dag alleen wilt laten. Ik wil je hiermee niet aanvallen. Maar ik ken beagles en ze verdienen echt veel aandacht. Dit hebben ze ook echt nodig, anders worden ze heel vervelend, en gaan ze aandacht vragen op een verkeerde manier. Wij laten onze pup max 4 uurtjes alleen, anders vinden we het echt sneu. Een beagle kan inderdaad niet zo goed tegen alleen zijn, laat hem dan ook alstjeblief niet zo veel alleen, en vertroetel hem lekker, dan heb je echt de beste hond die je ooit zult meemaken! :-)

Groetjes Marloes.

erwin (Gast)

hallo,
wij zijn een koppel uit het leuvense en hebben het genoegen 2 beagles te mogen opvoeden ééntje van 7 jaar en ééntje van 1 jaar,ik kan jullie wel meedelen dat je een beagle GEEN 9 uur alleen kunt laten zelf met 2 ook moeten ze zeker per dag een 3tal uur stevig kunnen wandelen ze moeten hun energie kwijt kunnen.
weet ook waar je aan begint een beagle is een geval apart,heel lieve en aanhankelijke dieren maar O zo eigenzinnig neem er zeker geen 2 om mee te beginnen maar ééntje daar zal je al werk genoeg mee hebben.
dit was een goeie raad van 2 beaglevrienden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beagle kopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: snel afgeleid onder het eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^