Past een (mini) aussie bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yvanayvana

" Ik vind echt dat jullie je top hebben ingelezen! Complimenten daarvoor! 
 
Toekomstig hondje gaat een top huisje krijgen bij jullie, daar twijfel ik niet aan :-)  "

 Wat super lief van je om te zeggen. Dankjewel :D

We willen ook zeker geen overhaaste keuze maken en er echt goed over nadenken, want je hebt een hondje toch voor zijn leven, en dan moet je er zeker van zijn dat je hem een goed leventje kan bieden :)

honden page profiel bentebente

Volgens mij ben jij mentaal redelijk klaar voor een hond, en je lijkt ook echt voor dit ras te gaan. Ik weet niet super veel van de mini aussi, maar wel weet ik dat het handig is om aan sport te doen met werkhonden. Zoals hierboven al vaak zat genoemd, zat keuze. 

 

Het komt ook op mij over alsof je bereid bent dit te doen. 

 

Het lastigste gaat een fokker zoeken worden. Het is niet zo'n veelvoorkomend ras, dus dit kan even duren. Let hier ook op bij aanschaf, dat je dus wel nog genoeg tijd hebt voor de pup.

 

lees je ook goed in op de typische pup dingen, bv broodfok (!) gedrag en weet ik het allemaal wat. Zat te vinden hier

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Wij hebben eind 2014 de overstap gemaakt naar de AKC (Amerikaanse Kennelclub) en onze honden  (voorheen Mini Australian Shepherds) worden nu geregistreerd als Mini American Shepherds. Goed gefokt en goed gesocialiseerd zijn ze open en vriendelijk naar vreemden. Ze vinden het leuk om samen wat met de baas te doen, maar liggen net zo lief bij je op schoot. Natuurlijk hebben ze, zoals iedere hond, hun beweging nodig. Onze ervaring is dat ze makkelijk zijn op te voeden en snel dingen leren, daarnaast zijn ze baasgericht. Onze roedel bestaat inmiddels uit 10 mini- en toys, waarvan we met 4 behendigheid doen. De rest is gewoon huishond bij ons.  

En ja ik hou ook van een mooi kleurtje en blauwe ogen.....




honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Er is een mini-Aussie fokker met een nest in de planning. Ik weet dat er nog ruimte is op de wachtlijst, ik weet alleen niet of het qua planning uitkomt voor jullie  

 

De fokker: http://www.lunaya-aussies.nl/nestplanning/

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat ik wel leuk vind,om te horen wat er beslist wordt en of jullie een keer voor een hondje gaan en zoja welke. Hou ons,mij op de hoogte?

honden page profiel yvanayvana

Dat zullen we zeker doen! Als het helaas niet door gaat (wat ik heeeel jammer zou vinden), zal ik dat even melden.

 

En als het wel doorgaat dan zal ik haar voorstellen met wat leuke foto's en enkele avontuurtjes vertellen :D

honden page profiel yvanayvana

Nog een vraagje. Ik neem aan dat je een mini aussie elke week moet borstelen. Hoe zit het dan met verharen? Vind je veel losse haren in huis, of vallen ze er ik plukjes uit? 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Er zijn er die meer haar verliezen dan de onze. Van het nest van Jazz is hij degene met de langste haren. Wat er uit komt vind ik mee vallen. Zoek eens op fb naar toy mini België nederland. Daar zit ik ook bij. Kun je al je vragen daar neer leggen.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

De anderen zijn wat korter van haar.

Anoniem (Gast)

Die van mij gooien twee keer per jaar hun hele vacht eruit. Dat is heeel veel haar. Qua vacht verzorging valt het wel mee. 

honden page profiel yvanayvana

Er is veel verandert dus ik zal even een update geven. We zijn toch niet voor een mini ausie gegaan... We zagen een friese stabij en die vonden we heel leuk. Toen een beetje wezen kijken bij soortgelijke rassen en toen zagen we de heidewachtel. We waren helemaal verliefd. Toen hebben we naar nestjes gezocht. En daar zagen we een friese stabij X heidewachtel. Hele aardige baasjes. Gisger avond wezen kijken, en volgende week zaterdag gaan we ons meisje ophalen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Weet je zeker dat je nu bij een goede fokker bent uitgekomen?  ik vind die switch nogal ondoordacht heel eerlijk gezegd.

Heb je je in beide rassen goed ingelezen? ook wat betreft erfelijke afwijkingen als deze er zijn?  zijn beide ouderdieren er op getest en heb je de uitslagen ervan mogen inzien? 

honden page profiel ----

honden foto van --

Wow ik vind deze omslag ook vrij plotseling. Een Friese Stabij of een Heidewachtel is echt totaal iets anders dan een Aussie. Friese Stabij en heidewachtels kunnen ontzettend, echt ontzettend eigenwijs zijn. Als ze iets ruiken zijn ze weg en komen ze wel weer terug als ze daar zin in hebben. Er zitten vaak grote bananen in hun oren. Een Aussie is meer baasgericht en heeft een veel kleiner jachtinstinct, wel drijfinstinct. Dus als het "mis" zou gaan bij de paarden of kippen zou een Aussie ze gaan drijven (niet aanraken), een jachthond kan ze pakken want het is een prooi. Denk daar alsjeblieft goed over na.. 

 

Wel leuk natuurlijk dat er binnenkort een hondje krijgt, hoop dat het de juiste keus is voor jullie gezin. Waar ga je jullie nieuwe hondje halen? 

honden page profiel yvanayvana

Het klinkt inderdaad vrij plotseling. Hier wat achtergrond info:

 

toen ik nog jong was en mijn vader nog leefde, wilden mijn ouders een friese stabij. Maar mijn broer kon dierenallergie ontwikkelen, en mijn vader overleed dus het is er nooit van gekomen. Zij hadden zich toen al heel goed ingelezen.

 

We zaten aan een mini aussie te denken, vanwege het karakter maar zeker ook de maat.

 

Toen we besloten dat een midden maat / grote hond toch ook wel een optie was. Bleek dat we de friese stabij / heidewachtel eigenlijk leuker vonden.

 

We hebben een weeklang alle informatie die we konden vinden gelezen. Maar vooral mijn moeder wist al aardig wat van het ras. De boerderij hadden we al besloten nu het een grotere hond is, te groot voor in een mand op de fiets. Dat hij niet mee gaat, aangezien het toch vrij ver is.

 

Toen kwamen we een heel leuk particulier nestje tegen. De baasjes waren heel vriendelijk en entausiast. Gister avond was het zover en zijn we bij ze gaan kijken. Alles zag er prima uit, de pups werden opgevoed in de woonkamer, en konden spelen op het gras in de tuin. De mama en de oma van de pups waren beide hele lieve, vriendelijke en speelse honden. Toen hebben we een teefje uit gezocht. Zwart wit gevlekt, met een zwart koppie met een kleine witte stip op haar voorhoofd.

 

Volgende week mogen we haar ophalen. Ik hoop dat jullie het nu wat beter kunnen begrijpen. Het was dus zeker niet plotseling, het heeft altijd wel gespeeld in ons achterhoofd. En ik persoonlijk vind het heel fijn dat mijn vader dus ook een beetje de hond heeft uitgekozen.

 

 

 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Veel geluk volgende week en welkom met je hondje 

honden page profiel yvanayvana

" Veel geluk volgende week en welkom met je hondje  "

 Dankjewel 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Kijk heel goed uit met 'particuliere' nestjes. Hier zitten vaak broodfokkers achter. Zoek goed de naam, telefoonnummer, adres en dergelijke uit.

 

Hier de verplichte testen van beide honden, ouderdieren. Die zijn belangrijk, wil je een gezonde hond willen kopen.

https://www.nvsw.nl/index.php?sp=20

http://heidewachtelvereniging.nl/gezondheid-heidewachtel

 

 

Anoniem (Gast)

Dankuwel voor de tip, maar zoals ik al zei, wij hebben een heel goed gevoel bij dit nestje, er is nergens iets dat wijst of ook maar het idee geeft van een brood fokker. We hebben ons toekomstige hondje al uit gezocht en gaan heel veel van haar houden, net als de baasjes van haar moeder dat bij haar moeder doen.

honden page profiel yvanayvana

Ik zie dat ik niet ingelogd was, maar boven staande was mijn bericht.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oei, onderschat de Heidewachtel niet hoor, zijn behoorlijk pittige met een flínk jachtinstinct waar je over het algemeen mee aan het werk moet

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Het klinkt oké, de pups groeien op in de woonkamer en de mama en zelfs oma van de pups waren aanwezig. Ik heb het gevoel dat je er inderdaad wel goed over nagedacht hebt. De mini Aussie was een oriëntatie.Heel veel plezier en geluk met je nieuwe pup!

 

  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Oei, onderschat de Heidewachtel niet hoor, zijn behoorlijk pittige met een flínk jachtinstinct waar je over het algemeen mee aan het werk moet "

 

Klopt. Als je er niks mee doet, dan kan die z'n eigen plan nog wel eens gaan trekken.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Veel plezier met je aankomend pupje. En ja  van gedachten veranderen is helemaal niet erg hoor.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond op bestelling, het kan!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^