Franse Bull hapt naar handen/voeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MauriceMaurice

Hallo, 

Wij hebben nu bijna 1 jaar een Franse Bulldog, genaamd Diesel.

Diesel is bij ons gekomen toen hij 3 maandjes oud was. 

We zitten nu met 1 probleem; hij hapt uit het niets.

Op momenten dat wij op de bank zitten of liggen, begint Diesel uit het niets naar voeten en of handen te happen en begint te grommen. Als reactie ga je naar de hond en corrigeer je hem. Op dat moment zie je zijn staart al kwispelen. We zijn benieuwd waarom hij dit doet en vooral waarom hij dat onverwachts doet.

 

Alvast bedankt voor jullie reacties! 

Anoniem (Gast)

Weinig info om hierover iets te zeggen. Zit hij dan al op de bank of ligt hij aan jullie voeten? De meeste honden geven subtiele tekens om te waarschuwen voor ze happen/bijten.

Lees volgend boek om hier meer inzicht over te krijgen, Turid Rugaas-Kalmerende signalen, zoek ook naar boeken over hondentaal en lichaamstaal.

honden page profiel MauriceMaurice

Wij liggen of zitten dan gewoon op de bank en Diesel loopt of zit ergens in de kamer. Voor je het ziet of merkt, zit meneer te happen (uitdagend) in je voet of hand. Als je dan opstaat, ligt hij half en gromt een beetje. Gelijktijdig kwispelt hij met de staart. Spelen oke, maar we willen weten waarom hij de hapt.. mijn vriendin heeft gewoon blauwe plekken.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Corrigeren zal hij misschien niet snappen en daarom een kalmerend signaal (=kwispelen) naar jullie toe inzetten. Hij doet dit dus om jou te kalmeren omdat hij je bedreigend vindt overkomen, lijkt het.

 

Kan je niet een speciaal kleedje voor hem op de bank leggen, dat hij alleen daar ligt en hij daar ook met rust gelaten wordt? Vaak willen we knuffelen met onze hond maar zij niet met ons bijvoorbeeld.

honden page profiel MauriceMaurice

Hij heeft een kussen met kleed etc bij ons in de kamer. Hij gaat nadat hij klaar is met dat happen, vaak onder ons (tegen de bank aan) liggen. We tillen hem dan op en zetten/leggen hem op zijn kleed neer waar hij ook gewoon blijft dan.

 

Het gebeurd meerdere keren per dag dat hij gewoon begint te happen uit het niets. Kunnen niet afleiden waar het weg komt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je zou ook eens naar de dagindeling kunnen kijken van je hond?

 

je omgang, je stem, je houding, de aktiviteiten zowel lichamelijk als geestelijk, de gezondheid, lang alleen zijn, angsten etc. alles kan meespelen.

honden page profiel MauriceMaurice

Dank voor de info Dobry!
Zullen hier zeker nogmaals naar gaan kijken. Ben namelijk niet van het straffen gezien het feit dat ik niet weet waarom hij dit doet. 

Hij begrijpt overigens niet dat hij moet stoppen op een gegeven moment en gaat dan door. Dat wekt irritatie op. Zonder dit te willen! Begrijp ons niet verkeerd.

Nogmaals bedankt en wie weet gaat iets hiervan ons helpen

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het is lastig om zo te zeggen waarom hij dit doet, jammer dat hij niet kan praten, maar probeer het totaalplaatje te zien. Snapt hij je wel altijd, probeert hij iets aan te geven soms en snap jij hem dan wel altijd?.

Vaak is miscommunicatie ook oorzaak van probleemgedrag maar of dat hier aan de orde is...

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat doe je overdag met de hond?

 

Misschien, wanneer de baas gaat zitten, dan denkt de hond ah rust nu kan ik vast spelen en begint jou zo dmv happen naar handen/voeten uit te dagen.

 

Puck doet het hier ook soms hoor als ik 's avonds op de bank plof dan wil Puck spelen.

 

Doe dan een spelletje met je hond. Ben je bekend met hersenwerk? Dat is erg leuk om even samen te doen en vaak zijn de honden na een spel geestelijk wel vermoeid.

 

Hieronder een paar foto's om je een idee te geven.

Heb een zelfgemaakt parcours gefotografeerd, een kant en klaar spel (helaas zijn ze niet goedkoop), voerballetje gekocht bij de action en de natuur kun je ook heel goed gebruiken :).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Kan het aandacht zijn?
Aangeleerd gedrag, corrigeren is ook aandacht

Wat doen jullie zoal met hem, wat uitdaging betreft?

honden page profiel MauriceMaurice

Hallo Ruby,

 

Wat leuk en bedankt voor de informatie. Wat wij overdag met de hond doen verschilt nogal. Ik werk 40 uur per week en mijn  vriendin werkt of de ochtend en anders de middag. Dat verschilt per week en de hond weet niet beter. Op het moment dat we zeggen; Diesel wij gaan werken, loopt hij naar de bench en gaat daar lekker liggen.

Of het te maken heeft met de beweging weet ik niet gezien het een ras is dat weinig beweging nodig heeft. Uitlaten doen wij natuurlijk ten aller tijde!! 

 

 

honden page profiel MauriceMaurice

Hoi Suzanne,

Wat uitdaging betreft denk ik vrij weinig. We spelen wel met hem alleen geeft hij soms aan dat het genoeg is en gaat bijvoorbeeld drinken. Ik neem aan dat je iets met hersenactiviteit bedoelt? Dat had ik elders ook gelezen en misschien wel een leuk idee inderdaad.   

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Veel bewegen zorgt er voor dat je uithoudingsvermogen kweekt. Deze week wandel je bij wijze van 5 km, over 3 weken heeft de hond 8 km nodig om aan zijn trekken te komen.

 

Juist je hond geestelijk uitdagen dmv de hersenwerkjes (foto's die ik liet zien), is belangrijk. Dat geeft je hond veel meer rust en heeft je hond ook nodig.

Hersenwerkjes moet je ten alle tijde samen doen. Dit om frustratie bij de hond te voorkomen en je op tijd de hond kan helpen.

 

Op facebook is er een pagina hersenwerk voor honden. Erg leuk om daar eens een kijkje te nemen. Veel spellen kun je zonder al te veel moeite ook zelf maken.

honden page profiel ElianeEliane

Wat hebben jullie voorzien van gezond kauwmateriaal?

honden page profiel MauriceMaurice

Hallo, 

 

Wij geven hem Nylabone gezien het andere te gevaarlijk is.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hallo, 
 
Wij geven hem Nylabone gezien het andere te gevaarlijk is. "

 

Wat is er gevaarlijk aan kauwmateriaal?

Geef lekker runderkophuid, runderluchtpijp, hertenoren, konijnenoren, lamsoortjes.

Dat gaat hier altijd goed en is niet gevaarlijk om te geven.

honden page profiel ElianeEliane

"  
Wat is er gevaarlijk aan kauwmateriaal?
Geef lekker runderkophuid, runderluchtpijp, hertenoren, konijnenoren, lamsoortjes.
Dat gaat hier altijd goed en is niet gevaarlijk om te geven. "

 Hier kan ik Ruby alleen maar in bijtreden. 

Ik heb in ander topic een artikel geschreven over hoe belangrijk kauwen is voor een hond. 

Ik zal hier zo meteen de link plaatsen.

 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Kan het niet zijn dat hij gewoon aandacht wil en jullie uitdaagt om te spelen?

 

Onze hond van 6 maanden doet dat namelijk als hij aandacht van ons wil. Ook als er visite is wil hij zich zo even laten gelden in de zin van

vergeet mij niet, ik ben er ook nog...

Volgende forumvraag: Angstige pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^