allergie voor honden en toch een hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pucky (Gast)

Graag zou ik ervaringen willen horen van mensen met een hondenallergie, die toch een hond hebben. Wij willen graag een poedel aanschaffen. De eerste tests lijken goed uit te vallen. Ik zelf hebben een hondenallergie, maar kan zelf heel goed tegen de poedel. Vroeger ook 1 gehad. Maar mijn zoontje heeft ook een inhalatie allergie voor honden en wil dus geen onnodig risico lopen. vooralsnog gaan de knuffelsessies goed. Aankomende week krijgen we opnieuw 3 dagen een poedel te logeren. Ik wil hem hier overmatig aan blootstellen, mee naar de slaapkamer, samen in de auto gaan zitten, knuffelen op de bank enz. Kortom een heel intensief contact. Kan ik er vanuit gaan dat zijn hondenallergie zich binnen deze termijn openbaart. Bij andere honden reageert hij direct. Ik weet dat een allergie zich opbouwt, maar deze allergie is dus al aanwezig. Het lijkt mij aannemelijk dat mocht ie allergisch voor de poedel zijn dat we dit toch zeker binnen die 3 dagen moeten merken. ik ben vooral ook benieuwd naar de postitieve verhalen. Er zijn mensen die menen dat je nooit aan een hond moet beginnen in geval van allergie, maar ik heb toch mooi tijdens mijn jeugd een poedel gehad, terwijl ik super allergisch voor andere honden was. Ik gun mijn zoon dit ook.  

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik was zelf ook altijd allergische in de periodes dat wij geen honden thuis hadden. Tussen onze oude honden en kaylo in hadden wij 4 jaar geen hond. Toen heel erg veel last van mijn allergie bij andere mensen thuis. Toen Kaylo kwam heb ik er een week of 2/3 last van gehad en toen trok het vanzelf weg. 

 

Ik slik wel elke dag een lichte dosis allergiepilletjes van de dokter maar dat is meer voor onze 3 katten. Is het misschien een idee om bijvoorbeeld een logeerpoedel te hebben voor een week of 2? Dit is misschien wel een beetje moeilijk te regelen haha. 

 

 

Pucky (Gast)

Ben vooral benieuwd naar positieve poedelverhalen bij mensen met astma!

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ben vooral benieuwd naar positieve poedelverhalen bij mensen met astma! "

 Ik heb astma gehad als kind, had heel wat problemen met allergieën ook. 

In mijn ergste periode reageerde ik zelfs allergisch tegen mijn haar dat in mijn nek of gezicht kwam.  Ik had ook geen pluche dieren (stofallergie) of gordijnen of tapijten, enz.

 

Mijn laatste astma aanval heb ik gehad toen ik 23 jaar was. 

 

Ik heb vanaf ik 6 jaar was, poezen gehad, als ik last had (bij mij was het dan kortademigheid) ontweek ik de poezen (niet op schoot enz.) als het wel ging, dan knuffelde ik ze.  Ook als kind leer je snel wat kan en wat niet kan.  Mijn tante en oma hadden een hond, ook hier was het weer hetzelfde: ontwijken in de periode dat ik meer problemen had.  Nu had ik eigenlijk het hele jaar door wel iets waar ik niet tegen kon.  Maar er was wel degelijk verschil, tijdens de winter was de astma en allergie het ergst (vochtige lucht, vallende bladeren, mist, enz.)

 

Wat betreft de poedel, daar kan ik je niet bij helpen.  Ik ben nu nog allergisch, maar in zoverre dat ik veel meer tolerantie heb opgebouwd tegenover dieren.  Soms krijg ik jeuk als één van mijn katten mijn huid raakt.  Soms word ik een beetje kortademig van mijn honden, maar daar zijn medicijnen voor.

 

Ik vind het in ieder geval een superinitiatief van jullie dat jullie je kind toch willen laten kennismaken met dieren.

Denk er wel aan, eens je de stap gezet hebt, zal je ook je verantwoordelijkheid moeten nemen en het dier voor de rest van zijn leven een goede thuis geven.

Neem me deze laatste zin niet kwalijk, maar we hebben allemaal wel mensen in onze omgeving die iets proberen en dan het dier maar herplaatsen.

 

Probeer aub héél veel uit alvorens een dier in huis te nemen.

 

Succes!

 

PS : ik reageerde ook direct, ik moest het dier nog niet eens zien om het te voelen.  Het hangt natuurlijk ook af van de mate van reageren.  Ik kon er best mee leven, ik kreeg geen astma aanval, was enkel kortademig en piepte soms, dan nam ik zelf even afstand.  Misschien is daarmee mijn intolerantie kleiner geworden, door er aan blootgesteld te worden...

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik ben licht allergisch voor honden en reageer ook wanneer ik in de buurt van paarden ben geweest. Dat heeft me er echter niet van weerhouden om toch paard te rijden en een hond te nemen 

 

Ik heb tegenwoordig alleen nog last de allergie wanneer onze Leonberger in de rui is, maar verder ben ik er mettertijd redelijk immuun voor geworden. Ik moet niet mijn neus in de vacht steken en ik gebruik de waterblazer veel om stof, dode haren en huidschilfers uit de vacht te blazen, maar als ik dat dus doe dan gaat het dus eigenlijk prima.

 

Op onze poedel reageer ik helemaal niet. Daar kan ik ook goed mee knuffelen zonder dat ik een reactie krijg, zelfs wanneer de vacht kort is. Met een langere vacht blijven huidschilfers etc nog beter in de krullen zitten, dus dan heb je er in principe ook al minder last van, maar kort gaat het hier dus ook prima.

Ook bij haar gebruik ik de waterblazer regelmatig; als jullie uiteindelijk besluiten een poedel aan te schaffen kan ik een waterblazer dan ook écht van harte aanraden!

Pucky (Gast)

dat immuun worden dat herken ik zelf ook. Vroeger kon ik nog geen minuut bij een kat in de buurt zijn of ik reageerde al. tegenwoordig kan ik een hele dag bij een kat in de buurt zijn voordat ik uiteindelijk reageer. Zo ook met honden. Sommige honden reageer ik helemaal niet meer op, terwijl ik vroeger super allergisch was. Behalve poedels dat ging altijd goed. In geval van mijn zoon wil ik hem niet onnodig belasten, maar ik ga ervan uit dat een poedel geen klachten geeft. Van de week komt de logeerhond. Ik wil in ieder geval een uurtje met hond en zoonlief in de auto gaan zitten. Die ik overigens in de garage zet, anders verklaren mensen me voor gek????

Doodle (Gast)

Hou er ook rekening mee dat de hond allergenen mee naar binnen neemt bv graspollen die in de vacht blijven hangen, waar je zoontje dan ook weer op kan reageren als hij hier gevoelig voor is.

Als bij mij de keus zou zijn of meer medicatie of geen hond, zou ik geen hond nemen.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik had als kind last van astma, hooikoorts en huisstofmijtallergie, plus allergie voor een aantal diersoorten waaronder honden. Ik had altijd pilletjes en ik hield zielsveel van dieren, dus ik was er toch elke dag mee in de weer. Toen ik een jaar of 15 was waren mijn allergieën, behalve hooikoorts, zo goed als weg. Maar op mijn 17e is toen alles een paar keer heftiger terug gekomen. Ik heb toen immunotherapie geprobeerd, maar dat maakte alles alleen maar erger. Ik had continue keelontsteking, werd daar ook echt ziek van met over de 40 graden koorts steeds. Elke 2/3 weken kon ik voor een nieuwe antibioticakuur. Toen besloten mijn keelamandelen te laten verwijderen en ik heb nergens meer last van! Een paar dagen per jaar gebruik ik oogdruppel omdat ik dan toch wat kriebelogen heb, maar ik heb nu 2 Golden Retrievers, ik heb konijntjes gehad en ik kan ook tegen katten en paarden. Goed dat is misschien niet wat je bedoelt, omdat het pas later over is gegaan.

 

Maar ik heb wel goede ervaring met pilletjes die je elke dag mag nemen. Na 3 dagen zulk intensief contact denk ik dat je het wel merkt hoor! Maar je gaat natuurlijk eerst ook nog bij een fokker langs, dan een paar keer op puppybezoek nog voordat jullie een pup op mogen halen. Dus als de 3 dagen goed gaan, is dat nog een extra manier om allergie te testen.

 

Succes!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou niet 3 dagen een hond in huis nemen in dit geval. Gaat het niet goed dan zit je nog lang met allergenen in huis.

 

Neem m in ieder geval niet mee naar de slaapkamer maar hou m eerst beneden.

 

 

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Onze dochter (toen 5 jaar) had ook allergieën, waaronder hooikoorts, huisstofmijt.... waardoor ze ook astma had. Bij onze poedel heeft ze nooit ergens last van gehad.

Inmiddels is ze 15 en er gelukkig grotendeels overheen gegroeid.

Onze poedel bleef wel altijd beneden, nooit in de slaapkamers. Trouwens geen enkele hond mag bij ons mee naar boven.

Als je je probeerhond te logeren hebt, zou ik inderdaad ook de hond niet overal toelaten. Slaapkamers zeker niet. Stel je voor dat je zoon er niet tegen kan, dan kan hij ook moeilijk slapen.

In ieder geval : heel veel plezier met de logeerhond en succes !

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Ik zou dit met een huisarts bespreken, je kunt namelijk nu geen allergische reactie krijgen en later er allergisch voor worden. Bij je zoon zou ik dus nooit de hond op de slaapkamer laten. 

Pucky (Gast)

de hond komt nu alleen op de slaapkamer om hem overdreven bloot te stellen aan allergenen, zodat we dit uitvoerig getest hebben. En zijn allergie bouwt zich mijn in ziens dus niet op. Hij is namelijk al allergisch voor honden, tis dus alleen de vraag of hij op een poedel gaat reageren. En liever dat hij nu ziek wordt dan straks als er een hond is.

Tjow (Gast)

Hoi,


Wil ook even mijn ervaring delen. Ik bleek ook zwaar allergisch te zijn voor honden voordat ik mijn eerste hond aanschaf.

Ik had op het begin erg veel last, mijn eerste hond is een amerikaanse stafford, erg kortharig. Na een paar maanden leek ik geen problemen meer te hebben met haar.

Tweede hond was een kleine kees, lange vacht, heel veel last, maar uiteindelijk ook geen problemen meer mee.

Ik slik wel dagelijks cetirizine voor het slapen, wat 24 uur werkt. Maar ik heb dan ook veel meer allergieën...

Pilletje is niets in vergelijking met wat je van een hond krijgt. :-)

Ik kan met beiden honden nu in één huis wonen, andere honden lijken wel nog wel problemen te geven.

Tjow (Gast)

Hoi,


Wil ook even mijn ervaring delen. Ik bleek ook zwaar allergisch te zijn voor honden voordat ik mijn eerste hond aanschaf.

Ik had op het begin erg veel last, mijn eerste hond is een amerikaanse stafford, erg kortharig. Na een paar maanden leek ik geen problemen meer te hebben met haar.

Tweede hond was een kleine kees, lange vacht, heel veel last, maar uiteindelijk ook geen problemen meer mee.

Ik slik wel dagelijks cetirizine voor het slapen, wat 24 uur werkt. Maar ik heb dan ook veel meer allergieën...

Pilletje is niets in vergelijking met wat je van een hond krijgt. :-)

Ik kan met beiden honden nu in één huis wonen, andere honden lijken wel nog wel problemen te geven.

Tjow (Gast)

Ze komen wel niet op de bank, in bed, slaapkamer e.d.

Maar zelfs had ik geen allergieën, blijft een hond een hond in mijn ogen.

Pucky (Gast)

ben bang dat onze droom hiermee eindigt. Ik betrapte mijn zoon gister op een loopneus. Nu zitten er ook pollen in de lucht, dus blijft het twijfelachtig. Gister nogmaals met hond en zoon in de auto gaan zitten. Zijn neus was weer open dus ik dacht nu weer gaan testen. Binnen 10 minuten, kreeg hij weer een loopneus. Ik heb hem ook de hond laten aaien en daarna in zijn ogen laten zitten. Toen kreeg hij ook rode ogen. Weliswaar stel ik hem nu overdreven bloot aan de hond en doe je dit in werkelijkheid niet, maar deze reaktie maakt mij toch bang. Ik had dit nooit verwacht. Heb zelf ook een hondenallergie, maar kan wel tegen poedels. We zijn erg verdrietig, maar beter nu, dan wanneer er een hondje is. 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" ben bang dat onze droom hiermee eindigt. Ik betrapte mijn zoon gister op een loopneus. Nu zitten er ook pollen in de lucht, dus blijft het twijfelachtig. Gister nogmaals met hond en zoon in de auto gaan zitten. Zijn neus was weer open dus ik dacht nu weer gaan testen. Binnen 10 minuten, kreeg hij weer een loopneus. Ik heb hem ook de hond laten aaien en daarna in zijn ogen laten zitten. Toen kreeg hij ook rode ogen. Weliswaar stel ik hem nu overdreven bloot aan de hond en doe je dit in werkelijkheid niet, maar deze reaktie maakt mij toch bang. Ik had dit nooit verwacht. Heb zelf ook een hondenallergie, maar kan wel tegen poedels. We zijn erg verdrietig, maar beter nu, dan wanneer er een hondje is. 
  "

Hé wat jammer! Goed dus dat je het zo uitvoerig getest hebt. Als het alleen bij de loopneus en rode oogjes blijft (niet benauwd oid) zou je nog kunnen overwegen je zoontje anti-allergiepilletjes te geven.. Op die manier heb ik zelf vroeger konijnen kunnen houden terwijl ik enorm allergisch was. Maar je moet dat wel willen en ik kan me ook voorstellen dat je dat niet wil.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ze komen wel niet op de bank, in bed, slaapkamer e.d. Maar zelfs had ik geen allergieën, blijft een hond een hond in mijn ogen. "

Moest die opmerking er nou bij? Hier op het forum gelooft bijna niemand in de dominantie theorie, dus dat een hond zogenaamd zou denken dat hij de baas is als hij op de bank of in de slaapkamer mag komen hoef je hier niet mee aan te komen. Natuurlijk het is ieders eigen keus en ik zeg ook niet dat een hond zielig is als hij dat niet mag. Maar om die reden is in mijn ogen onzin.

 

Mijn honden zijn heel erg hond, doen alles wat ze als hond leuk vinden en dan als ze uitgespeeld en gezwommen zijn vinden ze (en ik) het heerlijk om samen even uit te rusten op de bank. Ze hebben hun eigen kussen in de slaapkamer, dat is hun echte rustplekje. En de ene mag zélfs elke dag net voor we opstaan gezellig even komen knuffelen. Of de hele nacht als ik een nachtmerrie heb. Maareh ze zijn nog steeds hond hoor! En niks dominant.

Pucky (Gast)

ik ga het nog een keer testen als er geen pollen zijn, maar denk dat wel duidelijk is. Medicatie wil ik hem niet geven. Hij krijgt al medicatie voor zijn astma. Hij is nu niet benauwd, maar er hoeft maar iets bovenop te komen, een verkoudheid of zo en dan is het weer bingo. Ik vind dat ik hem dat niet mag aan doen. Straks als ie volwassenen is, mag ie daar zelf voor kiezen. Voorlopig houden we het hier bij cavias in de tuin. Ben wel heel blij dat ze de eerste jaren van hun leven zijn opgegroeid met een hond (Maltezer). Deze hoefde destijds van de longarts niet weg. Deze hond hebben we vorig jaar op bijna 16 jaar moeten laten inslapen. Het was mooi geweest als het had gekund. Ik vind een hond een verrijking voor een kinderleven, maar niet tegen elke prijs. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Moest die opmerking er nou bij? Hier op het forum gelooft bijna niemand in de dominantie theorie, dus dat een hond zogenaamd zou denken dat hij de baas is als hij op de bank of in de slaapkamer mag komen hoef je hier niet mee aan te komen. Natuurlijk het is ieders eigen keus en ik zeg ook niet dat een hond zielig is als hij dat niet mag. Maar om die reden is in mijn ogen onzin.
 "

 Hij/Zij spreekt toch helemaal niet over de dominantietheorie? Er wordt alleen gezegd dat de honden daar niet komen; ik denk dat je iets te snel bent met je aanname 

 

Hier komen de honden ook absoluut niet op de slaapkamer/boven en al helemáál niet in bed. Onze Leonberger komt ook niet op de bank en als onze poedel geen herplaatser was geweest met een klein rugzakje had die ook niet op de bank gemogen.

Niet vanwege de allergieën of dominantietheorie, maar puur omdat het onhygiënisch vindt. En een hond is bij ons ook inderdaad een hond. Wél een volwaardig lid van het gezin, maar het is en blijft een hond.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Pucky, wat jammer dat je zoon toch lijkt te reageren! En ik snap de keuze voor het niet gebruiken van (extra) medicijnen erg goed; dat zou ik zelf ook niet doen.

 

Ik moet zeggen dat ik het wel echt super vind dat je het zo uitvoerig getest hebt, want dat zijn er niet veel hoor, die dat doen. Die schaffen een hond aan, want ja het is ook ontzettend leuk voor een kind om samen met een hond op te groeien, maar als er dan toch opeens sprake blijkt te zijn van een allergie staat die hond nét zo snel weer op marktplaats en wordt de hond heen en weer geslingerd. 

Dat zal nu in ieder geval niet zo zijn 

 

Pucky (Gast)

ik ga het nog een keer testen als er geen pollen zijn, maar denk dat wel duidelijk is. Medicatie wil ik hem niet geven. Hij krijgt al medicatie voor zijn astma. Hij is nu niet benauwd, maar er hoeft maar iets bovenop te komen, een verkoudheid of zo en dan is het weer bingo. Ik vind dat ik hem dat niet mag aan doen. Straks als ie volwassenen is, mag ie daar zelf voor kiezen. Voorlopig houden we het hier bij cavias in de tuin. Ben wel heel blij dat ze de eerste jaren van hun leven zijn opgegroeid met een hond (Maltezer). Deze hoefde destijds van de longarts niet weg. Deze hond hebben we vorig jaar op bijna 16 jaar moeten laten inslapen. Het was mooi geweest als het had gekund. Ik vind een hond een verrijking voor een kinderleven, maar niet tegen elke prijs. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik geef je groot gelijk. Wel jammer, maar misschien gaat het beter als je zoon ouder is.

honden page profiel --

honden foto van -

"  Hij/Zij spreekt toch helemaal niet over de dominantietheorie? Er wordt alleen gezegd dat de honden daar niet komen; ik denk dat je iets te snel bent met je aanname 
 
Hier komen de honden ook absoluut niet op de slaapkamer/boven en al helemáál niet in bed. Onze Leonberger komt ook niet op de bank en als onze poedel geen herplaatser was geweest met een klein rugzakje had die ook niet op de bank gemogen.
Niet vanwege de allergieën of dominantietheorie, maar puur omdat het onhygiënisch vindt. En een hond is bij ons ook inderdaad een hond. Wél een volwaardig lid van het gezin, maar het is en blijft een hond. "

Ah sorry, dan ben ik inderdaad iets te voorbarig met mijn conclusie. Meestal als men zegt "een hond is en blijft een hond" wordt er bedoeld dat iets niet mag omdat ze zich dan verheven zouden voelen. Ik zei er ook bij inderdaad als het om een andere reden is natuurlijk prima! Dat moet ieder voor zich weten. Maar ik ging er inderdaad vanuit dat het was zoals ik een paar zinnen geleden zei. Excuus als dat niet zo was!

Volgende forumvraag: Kooiker of Australian sherperd?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^