niet willen worden uitgelaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FleurFleur

Hallo, ik heb een Franse bul van 12 weken. Heb hem nu 5 weken. En hij wil niet uit. De eerste 2 a 3 weken liep hij goed mee en nu wil hij niet meer uitgelaten worden. Als ik geen snoepje voor houdt gaat hij alleen maar zitten. Los wil hij wel mee lopen. Ik had al als tip kleine stukjes en er n feest van maken maar hij denkt bekijk het maar. 

Vanmorgen vanuit de bench gelijk riem op en op het gras gezet. Hij doet niks zodra ik hem in de tuin op het gras zet plast hij wel gelijk.

Weet niet zo goed wat ik moet doen..

Groetjes 

 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Het kan aan verschillende dingen liggen.
De temperatuur van de afgelopen tijd zou alleen al een goede reden kunnen zijn. Mijn meiden zijn met dat weer ook niet vooruit te branden. En zulke extreme schommelingen kunnen een flink effect hebben op zo een jong pupje.
Het kan ook zijn halsband of tuig zijn. Hier wil een van onze meiden absoluut niet met een halsband om lopen. Zij is hier geboren/getogen en had dit in het nest al. De rest liep keurig mee aan een halsbandje maar zij wilde alleen mee wandelen als ze een tuigje om kreeg. Sommige honden hebben nu eenmaal een voorkeur, dus hier in wisselen zou ook nog een optie kunnen zijn.
Het kan ook zo zijn dat de wandelingen te heftig voor de kleine zijn. Dat deze teveel indrukken op doet en daarom er tegenop ziet, of de wandelingen te lang zijn en hij deze daarom niet meer leuk vindt. Probeer dus weer terug te gaan naar de basis, desnoods maar een paar stapjes voor de deur aan de lijn en dan alweer terug naar binnen. Net zo lang tot hij het steeds leuker gaat vinden.

Onze buren hebben ook een Franse Bull en deze heeft ook soortgelijke problemen gehad. Het kan dus ook een beetje aan het ras liggen. Nu nog steeds weigert hij soms mee te lopen, de ene keer vindt hij het geweldig en de andere keer zie ik ze hier voor de deur weer sjorren en slepen maar loopt hij alleen vrolijk mee als hij een bekende in de verte ziet staan.
Maak er in ieder geval niet een al te erge strijd van want zoals je zelf al zegt het moet wel een feest blijven. Het kan een fase zijn dus ik zou me er zeker op deze leeftijd nog niet al te druk om maken. Gewoon rustig aan blijven proberen, hopelijk komt het dan uiteindelijk wel weer goed.

honden page profiel FleurFleur

Dankje voor je advies.

Ja ben in de hitte niet met hem baar buiten gegaan alleen sochtends en avonds even. Hij heeft een tuigje. Dan ga ik een paar stapjes proberen dankje 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het kan, dat hij de riem niet prettig vind. Het kan, dat zijn koppie druk bezig is met verwerken, dat het buiten even te spannend vind.

 

Ik zou hem optillen, buiten op een veldje zetten en zelf laten doen wat hij wilt. Zitten en observeren, prima. 

 

Geef hem buiten de tijd. Misschien dat hij eerst even wilt zitten kijken en dan pas gaat lopen of zijn behoefte gaat doen.

Gewoon een paar keer per dag meenemen en op het veldje zetten.

Komt echt wel goed. Tijd en geduld, hij is nog piep jong.

Volgende forumvraag: Flexibiliteit opvoeden pup?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^