Vis?? Blegh!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Voor de Omega 3tjes wilde ik vis toevoegen aan het dieet van m'n honden. Ik heb ingevroren vis geprobeerd, maar dat was en is geen succes. Dan eten ze het beide niet. Nu heb ik visoliecapsules gekocht, die ik dan even doorprik en door het voer doe. Nu eet de ene het wel, maar mn pup laat het eten dan gewoon staan. Nu slaat hij wel vaker een van de vier maaltijdjes over, maar als er vis of olie doorzit, dan houdt ie dit wel 2 maaltijden vol. Misschien nog wel meer, want ik haal het dan maar weg en geef nieuwe zonder vis of zonder olie.. Dit doet ie trouwens ook als er een beetje rauw ei doorzit, terwijl mijn labrador dit wel echt lekker vindt. Ook hoeft ie geen yoghurt of karnemelk.

Nu wil ik wel graag dat ie het gaat lusten. Heeft iemand nog wat tips. zodat de kans groter is dat ie het eet? Het is een Chihuahua en niet echt een gastronoom te noemen.

(Nu het zo warm is, is het bij de meeste honden kwa eten ook wel minder dat weet ik, maar ben een paar weken terug begonnen met proberen.)

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik volg even mee! Toen mijn oudste nog een pup was at ze het met smaak, toen lustte ze alleen nog een klein snippertje gerookte zalm of makreel van als wij dat aten en nu lust ze het helemaal niet meer. De visolie capsules doe ik trouwens in een plakje kaas of worst en dan is het wel zo weg, dan proeven ze de olie niet.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

En dan beweren sommige mensen dat honden niks proeven  Ik had laatst een stukje kabeljauw en dat wilden ze allebei wel eten, maarja dat was dan ook gebakken natuurlijk.. Een capsule in kaas of plakje ham ofzo kan ik bij de lab wel doen, maar voor de pup zal ik het wel moeten doorprikken.. Maar kan dan alsnog wel een beetje op op wat lekkers smeren, kijken hoe dat gaat! Het is soms sowieso een lastige eter, terwijl er van buiten wel alles meegenomen wordt 

Wel jammer dat jouw hond het nu niet meer wil.. Altijd lastig als je graag wil dat ze iets eten en het niet lukt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Probeer eens kvv zalm. Hier is puck er gek op hoor.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik geef zalmolie over de brokjes, bij mij vinden ze dat heerlijk. Gewoon verkrijgbaar in pompflesjes bij de dierenspeciaalzaak..

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

De vissen die ik heb zijn makrelen.. Ik heb er geen idee van en zal echt puur uitproberen zijn, maar denken jullie dat zalm dan wel gaat lukken?

Over de zalmolie die hier in de dierenwinkel te koop is, is van Biofood.. Ik heb daar wisselende dingen over gelezen en andere merken zouden beter zijn. Kan me alleen Doils herinneren.. Ik weet nog dat dit wel een prijzige olie was, vandaar dat ik voor omega 3 capsules heb gekozen.

Wat denken jullie over deze zalmolie? Van Biofood dus?

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Volgens mij heb ik die ook, maar dat weet ik even niet zeker.
Mijn honden doen het er gewoon goed op, en duur, ach op zich valt het best mee, je hebt niet heel veel nodig. Ik geef elk van mijn honden (30 kg per stuk) 4-5 pompjes om de dag.. Dan doe je best een tijdje met een fles

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een hond die geen vis gewend is zal het niet snel eten, je zou eens bij de supermarkt koolvis kunnen kopen, dat even koken, en dan een klein stukje laten  proeven, .......dr zitten geen graten in dus koken kan, als je bemerkt dat tie het lekker vind, dan wat grotere stuk en dan steeds minder koken en dan tot je het rauw kan geven...probeer het maar eens.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Doils is per 100ml iets van 33 euro. En 236ml bijna 53 en dat vond ik wel prijzig, aangezien ik ook een hond van 35kg heb. 

Die van Biofood is dat bij lange na niet dus die valt inderdaad wel mee kwa prijs.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

" Een hond die geen vis gewend is zal het niet snel eten, je zou eens bij de supermarkt koolvis kunnen kopen, dat even koken, en dan een klein stukje laten  proeven, .......dr zitten geen graten in dus koken kan, als je bemerkt dat tie het lekker vind, dan wat grotere stuk en dan steeds minder koken en dan tot je het rauw kan geven...probeer het maar eens. "

 Koolvis ligt hier ook nog, nog over van mijn eigen dieet haha. Dus dat ga ik eens proberen :) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Koolvis ligt hier ook nog, nog over van mijn eigen dieet haha. Dus dat ga ik eens proberen :-)  "

 Koken en laten proeven, neer niet, ook al eet tie het, niet meer dan een klein stukje, ook de maag moet er aan wennen, de volgende dag weer een stukje.....dan langzaam aan minder koken en rauw gaan geven, bemerk je dat je hond het eet, dan kan je gaan varieren, in het begin wat magere vis, nog geen vette......mijn honden eten vanaf dat ze gespeend worden vis.....bams krijgt iedere dag gedroogd stokvis, vele zullen zeggen dat is niet goed, maar al mijn newfoundlanders eten de hele leven vis.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik zal het gaan proberen!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Yara wilde ook nooit verse vis. 

Kvv van vis weer wel, dus het is een structuur dingetje bij haar denk ik. 

 

Toen ben ik sardientjes uit blik gaan geven (op waterbasis) en dat eet ze met smaak.

Nu zelfs de wilde zalmfilet uit de diepvries van de supermarkt. 

Dus we gaan vooruit haha. 

Maar misschien ook eens met de sardientjes beginnen, dat is ook goedkoop en hoef je niet zoveel in te slaan. 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Kvv van vis heb ik ook nog niet geprobeerd, misschien dat dat wel lukt ja.. sardientjes is ook geen probleem dus kan dat naast de koolvis ook wel gaan doen :)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik geef van die sardientjes uit een blikkie. Dat stinkt verschrikkelijk dus dat lusten ze wel.

 

 

 

Volgende forumvraag: Hoeveelheid voer pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^