Kangal (turkse herder)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  
Een border collie past totaal niet met wat jij een hond te bieden hebt en wat je in een hond zoekt.
 
Ik denk eerder dat je het moet zoeken in de berghonden.
Rustige, kalme honden die geschikt zijn om binnen/buiten te leven.
Bijvoorbeeld een Sint- Bernard korthaar of zo.
 
 
  "

 

Ik denk ook dat een berghond een betere optie is in dit geval, deze zijn graag buiten, maar natuurlijk ook graag bij zijn mensen en moet dus ook zeker niet hele dagen alleen gelaten worden in de tuin. Maar als de ts is bereid is om zijn hond ook binnen te laten moet dit geen probleem zijn. Ze hebben natuurlijk ook hun beweging nodig maar veel minder,heel veel minder dan een husky. En daarbij kan een husky heel slecht alleen zijn (gaat dan huilen en/of ontsnappen) en dat kan een berghond weer veel beter. Ze zijn wel heel vriendelijk en niet overdreven waaks, eigenlijk zijn het vooral grote goedzakken dus voor de bewaking heb je er misschien niet heel veel aan. Maar ook hierin zit verschil tussen de rassen in deze groep, de ene is wel waakser dan de andere. Maar ze zijn over het algemeen best groot en imposant en dat schrikt ongewenste mensen vaak ook wel af.

Anoniem (Gast)

Sorry hoor, maar koop een pluche hond die aanslaat bij geluid en zet die buiten. Een hond is een gezelschapsschaps dier,die laat je niet in eenzaamheid buiten leven. Als ik het zo lees, zie ik het niet gebeuren dat je je verantwoordelijkheid gaat nemen. 3 a 4 keer per dag flink wandelen, verzorging. Beter neem je een beveiligings installatie.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ik heb mijn besslising genomen.. het word een husky hebben jullie misschien tips voor mij? "

 

Wat vind je dan zo bijzonder aan de husky dat je voor dit ras kiest?

Het uiterlijk kan ik me voorstellen, het zijn prachtige honden om te zien.

Maar verder, wat je beschrijft over je plannen past het eigenlijk helemaal niet bij je.

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Wat vind je dan zo bijzonder aan de husky dat je voor dit ras kiest?
Het uiterlijk kan ik me voorstellen, het zijn prachtige honden om te zien.
Maar verder, wat je beschrijft over je plannen past het eigenlijk helemaal niet bij je. "

Eens. Verder heb ik nog nergens gehoord wat jij (TS) de hond te bieden hebt, je praat vooral over wat jij van de hond wil. En dat eerste is natuurlijk minstens net zo belangrijk! De keuze komt nogal onbezonnen over. 's Ochtends wil je nog een Kangal, nu heb je ineens een definitieve keuze gemaakt voor een husky. En je lijkt maar wat te roepen, totaal niet ingelezen in het karakter van de hond want wat jij wil van een hond past hier namelijk totaal niet bij. Ik zou echt nog eens heel goed achter mijn oren krabben en me afvragen of jij een hond ook echt iets te bieden hebt en zo niet, of je dan niet beter een alarminstalatie kunt nemen. Een levend wezen is niet iets waar je even luchtig een beslissing over neemt. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Fay hier op het forum heeft heel veel ervaring met Kangals en kan je er vanalles over vertellen. Op een bepaald moment had ze er 7 tegelijkertijd, als waakhonden als ik het me goed herinner. Ze heeft er ook verschillende als huishonden gehad, volgens mij nu nog één. Weet alleen niet of ze nog vaak online is. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Een husky waakt ook niet,dus begrijp dan ook niet wat de bedoeling nu is? Ook moet je beseffen dat ze snel verveeld geraken en kunnen gaan slopen/ontsnappen/huilen.

Als je een buitenhond wilt met als doel waken...ben je idd beter uit met een berghond.Maar zou je inderdaad wat meer gaan verdiepen in hondenrassen, desnoods met verschillende honden gaan wandelen in het asiel en dan ook shows gaan bezoeken en fokkers contacteren.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Ik hoop dat je een verveelde scholier bent die iedereen op stang wil jagen. Dat is een betere optie dan iemand die een hele domme beslissing gaat nemen waar de hond de dupe van gaat worden.. "

 Ja, dit idee heb ik ook...

De schoolvakanties zijn bijna voorbij, geloof ik.    

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^