Stafford pups? Wel of niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mira (Gast)

 

Goeden avond maar weer! 

 

Ik en mijn man zaten vandaag eens na te denken of wij onze 1,5 jarige stafford teef willen laten "helpen" of dat wij zelf in de toekomst een nestje met haar zouden willen. 

 

Het enige warom we daar over na denken is het is leuk om mee te maken maar... Staffords komen die wel goed terecht :(  natuurlijk als wij het doen (nu nog niet hoor!) laten we haar eerst op alles testen en foto's van de heupen en alles wat er bij hoort zo ook de dekreu alleen met aantoonbare testen en op zelfde formaat en slanke bouw. onze teef heeft geen stamboom. 

 

Het lijkt ons super leuk! Vooral omdat wij zelf geen kinderen kunnen krijgen (ja dat klinkt gek zeg!) En we hebben vaak bij nestjes gekeken en we hopen het dan goed te doen. maar het ras van onze geweldige hond heeft zo een slechte naam! Ook omdat ze erg actief worden en je ze echt beweging moet geven.. 

 

Ik wil natuurlijk voor de pups dan ook een goede toekomst wat vinden jullie?  Of bestaat er zo iets als een koopcontract dat ze niet door verkocht mogen worden en dan terug naar ons gaan? Zodat we altijd kunnen helpen   

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 06 augustus om 20:47 --

Mira (Gast)

wat slordig ziet het eruit! 

Ik heb het op mijn telefoon gescheven excuses daar voor

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jullie teef heeft geen stamboom, hoe achterhaal je de ouders van je teef wat er in zit....het is natuurlijk niet alleen de reu die vererft.....de reu een stamboom ? Van mij mag je echt een nestje fokken , maar dan moet je wel weten wat er in de achterban van je teef zit en ook dat van de reu....of er geen erfelijke gebreken zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb bewust mijn teef laten castreren, de asiels en MP staan overvol met lieve honden, die een huis zoeken.

 

Eerst was de Jack russel het ras, waarvan er het meeste in de asiels zitten, nu de pitbull achtige, waarvan de meeste stamboom- loos.

 

Het is idd een ras, niet voor iedereen, helaas erg populair.

Kans, dat ze verkeerd terecht komen en iiteindelijk in het asiel, of erger, na een bijtincident in de opslag.

 

Wat ook is, een nestje is erg leuk om mee te maken, maar er kan ook een hoop misgaan. Het is veel werk en edht niet makkelijk.

Pups kunnen overlijden, tijdens de dracht, ook tijdens de bevalling, of later, er kan van alles misgaan met de dracht en bevalling.

Spoedkeizersnee, in het ergste geval, kan je teef overlijden en zit je met 10 moederloze pups.

 

 Stel dat je niet alle pups kan verkopen, ben je dan bereid ze te houden?

 

Wat nu, als de pups, na verkoop toch een ergelijke afwijking hebben, of een ernstig gedrags probleem, dan ben jij als fokker verantwoordelijk.

Kan je een hoop geld, aan operaties enzo gaan kosten.

 

Ik zie het als een voorrecht, een wonder als het goed gaat en echt een hele grote verantwoording. Je moet er echt heel erg goed over na denken, alle voors en tegens afwegen.

 

Snap heel goed, dat het mooi is mee te maken, zeker als je zelf ongewilt kinderloos bent. Klinkt helemaal niet gek hoor!

 

Ik fok Perzische kittens, heb nu een nestje. Ik geniet van elke seconde.

Raak nooit uitgekeken.

De bevalling, kostte me alleen zeker 10 jaar van mijn leven en een hele hoop grijze haren. Het eerste kitten, tijdens de bevalling, was het vlies er al af. Kitten kwam, slap, blauw rond zijn bek en levenloos ter wereld. 

Na heel veel werk, begon hij lucht te happen en hij heeft het gehaald.

Er is een hoop vreugde, maar verdriet is er zeker.

 

Heb een kitten ooit aan iemand verkocht, waaraan we twijfelde. Na een paar maanden, wilde ze er van af en ik kon haar voor een heel groot bedrag terug kopen.

Dat doet pijn, heel veel pijn.

 

Met de rest van de eigenaren nog steeds goed contact gelukkig

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" wat slordig ziet het eruit! 
Ik heb het op mijn telefoon gescheven excuses daar voor "

 even geholpen met de opmaak

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Ik heb bewust mijn teef laten castreren, de asiels en MP staan overvol met lieve honden, die een huis zoeken.

 Maar dat is precies het zelfde met katten misschien nog wel erger !!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Waar komt jullie eigen stafford vandaan? Was dat een verantwoord gefokt nest? Dus getest op erfelijke afwijkingen, gekeken naar het gedrag? Zijn de voorouders ook bekend?

 

http://sbtcn.nl/gezondheid/inventarisatie/ 

 

Laat je je hond eerst testen op de erfelijke afwijkingen? Zorg je er voor dat je een reu vind die ook alle testen heeft gehad? Edit: zie net dat je je teef gaat laten testen. Weet je dat niet elke dierenarts die testen kan doen? Je zult informatie moeten gaan inwinnen bij welke dierenartsen of dit kan.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" wat slordig ziet het eruit! 
Ik heb het op mijn telefoon gescheven excuses daar voor "

 standaard dubbele enters gebruiken 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou het fokken met dit ras overlaten aan ervaren fokkers, die hun verantwoording nemen ten aanzien van erfelijke aandoeningen en beide ouders daarop testen en alleen fokken met honden met goede uitslagen. Bij dit ras is het zaak om op karakter te fokken.

 

In het fokreglement van de rasvereniging kan je zien op welke erfelijke aandoeningen je moet testen en met welke aandoeningen honden worden uitgesloten van de fokkerij. In de link die Ruby88 geeft, vind je uitleg over de verschillende aandoeningen bij dit ras.

http://sbtcn.nl/wp-content/uploads/2015/11/VFR-26-10-2015-aangepast-RvB-2.pdf

 

Omdat je teef geen stamboom heeft, weet je niets over het inteeltcoëfficiënt en gezondheidshistorie van ouders, voorouders, overgrootouders etc.

 

Wees er wel van bewust, dat als je zou gaan fokken, jij als fokker (ook als hobby- of gelegenheidsfokker) wettelijk aansprakelijk bent voor erfelijke aandoeningen bij pups, die jullie verkopen. Als fokker moet je kunnen aantonen. dat je er alles aan gedaan hebt om erfelijke aandoeningen te voorkomen.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik zou het niet doen.

Er zijn al niet zoveel goede fokkers,die met stamboom fokken.

Het ras zijn toekomst ziet er niet rooskleurig uit.

En of je het wilt of niet,het trekt toch een bepaald soort mens aan,dat zeg ik eigenaar zijnde van een stafford.

 

Een goede stafford fokker daar is veel meer kennis en kunde bij nodig dan alleen een paar gezondheidstestjes.

Laat het aan de ervaren mensen over en ik hoop ook dat die als het ras hun lief is,minder gaan fokken.

 

Ik persoonlijk zou nooit een stafford willen fokken,ik vertrouw nu al niemand met mijn honden laat staan dat ik pups zou hebben.

Slapeloze nachten zou ik ervan krijgen.

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er zitten zoveel Staffords en stafford-kruisingen in de asielen. Ze zijn echt oververtegenwoordigd.

Het is duidelijk dat heel veel mensen beginnen aan zo'n hond en hem om wat voor reden niet aan kunnen (voeden te hard op of te zacht zonder grenzen te stellen), of vinden het karakter achteraf gezien niet prettig. Dat betekent dat dit type hond bovengemiddeld grote kans heeft in het asiel te belanden. Of bij mensen die ze te hard behandelen. Of in een écht fout circuit als "bait" voor echte vechthonden.

Er zijn er al enorm veel in het asiel, inclusief pups op Marktplaats. Je voegt niets toe aan het ras en de kans dat het om wat voor reden niet goed komt met de pup is veel groter dan bij de gemiddelde hond, plus dat de achtergrond van je eigen hond onbekend is en er zomaar iets erfelijks in kan zitten. "Gezond" zoals de dierenarts zegt betekent niet dat een hond niet iets raars kan krijgen. Mijn hond was ook gezond verklaard, maar heeft intussen epilepsie. Ik zou het er niet op wagen.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Als er niet echt een reden voor is moet je zoiets m.i. niet van je hond verlangen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Maar dat is precies het zelfde met katten misschien nog wel erger !! "

 Asiels zitten vooral vol, met zwerfkatten.

Katten hoeven niet gechipt te worden, zijn vaak goedkoop in de aanschaf.

 

Veel eigenaren, laten hun katten, niet gechipt, buiten lopen, waarbij kans is op te worden aangereden, vergiftigd, te verdrinken of te verdwalen. De „gelukkige" die het overleven, worden opgenomen in het asiel. Velen, worden nooit meer herrenigd met hun bazen.

(Wordt tijd voor verplicht chippen en gelijk registreren voor katten) 

 

De eigenaar, haalt vervolgens een nieuwe, gratis af te halen......

 

Of worden ongewenst zwanger en de kittens worden vervolgens al dan niet met mama poes gedumpt.

 

Raskatten, een heel ander verhaal. Die kosten geld, over de aanschaf, wordt bewust nagedacht, die komen vrijwel niet buiten op straat, daar zijn bazen zuiniger op.

Die worden heel vaak wel gechipt.

 

In asielen zitten dan ook heel weinig raskatten. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Goeden avond maar weer! 
 
Ik en mijn man zaten vandaag eens na te denken of wij onze 1,5 jarige stafford teef willen laten "helpen" of dat wij zelf in de toekomst een nestje met haar zouden willen. 
 
Het enige warom we daar over na denken is het is leuk om mee te maken maar... Staffords komen die wel goed terecht :(  natuurlijk als wij het doen (nu nog niet hoor!) laten we haar eerst op alles testen en foto's van de heupen en alles wat er bij hoort zo ook de dekreu alleen met aantoonbare testen en op zelfde formaat en slanke bouw. onze teef heeft geen stamboom. 
 
Het lijkt ons super leuk! Vooral omdat wij zelf geen kinderen kunnen krijgen (ja dat klinkt gek zeg!) En we hebben vaak bij nestjes gekeken en we hopen het dan goed te doen. maar het ras van onze geweldige hond heeft zo een slechte naam! Ook omdat ze erg actief worden en je ze echt beweging moet geven.. 
 
Ik wil natuurlijk voor de pups dan ook een goede toekomst wat vinden jullie?  Of bestaat er zo iets als een koopcontract dat ze niet door verkocht mogen worden en dan terug naar ons gaan? Zodat we altijd kunnen helpen   

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 06 augustus om 20:47 -- "

 Nee, ik zou t beslist niet doen. Je voegt helemaal niets toe, en zoals eerder gezegd, er zitten er al zo veel in t asiel. Geniet lekker van je hond. 

 

En als fokker ben je ook verantwoordelijk voor de pups. Zijn ze niet gezond dan komen de bazen bij jou. Ik zou er nooit aan beginnen.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Let op wat je hier zet... volgens een bepaald forummer hier, die ondertussen geband is, heb ik onze Yarak ook laten inslapen omdat ik zou geloven dat ik daardoor zwanger zou raken. Zij is dat overal gaan rondvertellen.. just saying.. 

 

Over het fokken; je wilt de gezondheidstesten laten doen, dat op zich is positief, maar zoals vele hierboven al zeiden, asielen zitten vol met staffords, ze vinden zo moeilijk een echte goede thuis, daarvoor zou ik het dus niet doen.. want stel dat je 8 pups krijgt, en er maar 2 verkoopt, ga je de andere 6 dan nog houden? Of wat gebeurd er dan met hen? 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

"  Asiels zitten vooral vol, met zwerfkatten.
Katten hoeven niet gechipt te worden, zijn vaak goedkoop in de aanschaf.
 
Veel eigenaren, laten hun katten, niet gechipt, buiten lopen, waarbij kans is op te worden aangereden, vergiftigd, te verdrinken of te verdwalen. De „gelukkige" die het overleven, worden opgenomen in het asiel. Velen, worden nooit meer herrenigd met hun bazen.
(Wordt tijd voor verplicht chippen en gelijk registreren voor katten) 
 
De eigenaar, haalt vervolgens een nieuwe, gratis af te halen......
 
Of worden ongewenst zwanger en de kittens worden vervolgens al dan niet met mama poes gedumpt.
 
Raskatten, een heel ander verhaal. Die kosten geld, over de aanschaf, wordt bewust nagedacht, die komen vrijwel niet buiten op straat, daar zijn bazen zuiniger op.
Die worden heel vaak wel gechipt.
 
In asielen zitten dan ook heel weinig raskatten.  "

 Hoef je mij niet te vertellen hoor werk in een asiel maar niet alles is zwerfkat  en er zit ook echt wat raskat tussen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Hoef je mij niet te vertellen hoor werk in een asiel maar niet alles is zwerfkat  en er zit ook echt wat raskat tussen "

 Natuurlijk, een oudje die naar een bejaarde tehuis moest, kat moest afstaan.

Maar ze zijn op een hand te tellen, in tegenstelling tot de ek

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Fokken aan de ervaren fokkers overlaten!! Vooral met dit ras.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Kun je tot in details met zekerheid achterhalen waaruit jouw "Stafford" uit voortgekomen is?

 

zoniet niet doen! Zoja pb me dan even met de gegevens, dan heb je kans dat ik je kan vertellen wat er in de bloedlijn(en) zit en waar je verstandig aan doet.

 

Persoonlijk zou ik nooit fokken met een stamboomloze hond en al helemaal niet met een Stafford, want die zijn al oververtegenwoordigd in onverantwoorde fok....

Mira (Gast)

hoihoi

super bedankt allemaal! 

Ja wij gaan het niet doen.

 

we kunnen wel makkelijk zeggen dat als de pups niet verkocht worden of wij ze houden maar ik denk dat de werkelijkheid toch echt anders is.

 

plus met dit ras durven we het niet aan we weten hoe moeilijk het kan zijn zeker omdat er veel " makkelijk volk" dit soort honden tot een jaar oud leuk vinden en dan niet meer, als we een toverbal hadden om te kunnen kijken of ze maar 1-2 pups krijgt was het een ander verhaal haha.

we gaan haar dan ook waarschijnlijk wel laten helpen als ze helemaal is uitgroeit 2-3 jaar 

ze is geweldig en we genieten elke dag van haar maar verstandig om het voor te planten nee.. 

 

 

Mira (Gast)

ze komt trouwens uit een oeps nest (ongemerkt loops) van een kennis dus alleen haar mama was bekend er konden 3 Staffords de papa zijn waarvan 1 met stamboom maar daar zullen we nooit achter komen dat is dus ook niet geweldig 

mama zonder stamboom ook ! 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Jullie maken mijnsinziens een goede keuze door niet te gaan fokken.

Teefje lekker uit laten groeien. Je kan er inderdaad voor kiezen om haar te laten helpen, maar je bent natuurlijk niks verplicht. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mira

 

Een verstandig besluit om niet te gaan fokken met jullie teef.

Je beseft goed dat de risico's veel te groot zijn.

Nog veel plezier met jullie geweldige stafford.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" hoihoi
super bedankt allemaal! 
Ja wij gaan het niet doen.
 
we kunnen wel makkelijk zeggen dat als de pups niet verkocht worden of wij ze houden maar ik denk dat de werkelijkheid toch echt anders is.
 
plus met dit ras durven we het niet aan we weten hoe moeilijk het kan zijn zeker omdat er veel " makkelijk volk" dit soort honden tot een jaar oud leuk vinden en dan niet meer, als we een toverbal hadden om te kunnen kijken of ze maar 1-2 pups krijgt was het een ander verhaal haha.
we gaan haar dan ook waarschijnlijk wel laten helpen als ze helemaal is uitgroeit 2-3 jaar 
ze is geweldig en we genieten elke dag van haar maar verstandig om het voor te planten nee.. 
 
  "

 Super,lekker genieten,een wijs besluit.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Fijn om te lezen Mira, geniet lekker van je lieve hond!

Volgende forumvraag: Te warm voor dierentuin?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^