Mijn mislukte koeien.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hallo allemaal.

Ik heb een probleempje met mijn 2 zwervers.

Ze hebben soms dagen dat ze aan een stuk door alleen maar gras lopen te eten als ze buiten zijn, en natuurlijk als gevolg de hele bende weer uitkotsen.

Ik heb gehoord dat ze dit doen om bepaalde voedingstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben voor het verteren en dat ik ze maar sperziebonen moest geven zodat ze stoppen met gras eten.

Nou heb ik dit al geprobeerd maar werkt niet en eten ze niet.

De kotst is geel van de gal met gras. En als ze het te snel na het eten hebben gedaan gaan de brokken natuurlijk ook mee terug.

 

Ze krijgen sochtends en bij avond eten hun brokken. Altijd het zelfde merk. En soms hebben ze een kauw bot. Heb hier al opgelet maar zit geen verband tussen.

Er is dus niks veranderd aan hun eetgewoontes. 

Ze poepen en plassen gewoon normaal en op vaste tijden.

Verder zijn het vrolijke en actieve honden met een goede gezondheid.

 

Wie kan me vertellen waarom ze dit doen en hoe dit op te lossen valt.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ik geef altijd voor het slapen gaan een stukje gedroogd vlees, en vroeg in de ochtend ook, dat heeft geholpen, volgens mij heeft het met een lege maag en te veel maagzuur te maken, bij mijn hond dan...

honden page profiel DanielDzDanielDz 3 doggies

Ik heb er hier ook een die buiten constant gras eet, alleen niet in hoeveelheden die hij uit braakt, maar bij de nummer 2 komt het nog wel eens voor dat het allemaal blijft hangen omdat het aan elkaar geknoopt zit met gras. 

 

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik volg eventjes. Mijn hond eet sinds een tijd ook graag gras. Spuugt het bijna nooit weer uit. Hij wil ook niet al het gras eten, alleen bepaalde soorten lijkt wel. Liefst zo dicht mogelijk bij de sloot. Alsof die het gewoon lekker vind 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Een hond kan gras ook gewoon lekker vinden, toen ik een klein meisje was vond ik het begin van een gras spriet lekker, ik at dus gras, tot mijn moeder er achter kwam haha, maar het was een beetje zoet weet ik nog.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende. 3 doggies

honden foto van De relteckelbende.

Lobke is ook eeen koe.eet dagelijks gras en dat doet ze haar heleleven al spuugt zelden ,ze vind het gewoon lekker Lodewijk eet alleen gras als hij misselijk is en spuugt dan gal. dus verschil is er.Hein.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hier ook een hond die gras eet. Ze heeft vooral voorkeur voor de jonge sprietjes, tijdens het wandelen is ze dan zo vervelend en moet elk sprietje gras gegeten worden.
Waarom ze 't doet? Geen idee. Ze kotst er niet van en raakt er ook niet van aan de race.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Gras vinden ze vaak gewoon lekker, zeker bepaalde periodes in het jaar. Maar als ze echt grazen en vaak spugen dan kan het heel goed met maagzuur te maken hebben.

Vaak is dit s ochtends een probleem omdat er te lang tussen maaltijden zit (mensen voeren bv op om 9 en om 18 uur, dan zit er een gat van 9 en dan een gat van 15 uur van niet eten). Door vaker en/of beter verdeeld te voeren is het probleem vaak goed te verhelpen.

 

Blijft het probleem, kijk dan eens of het een intolerantie kan zijn en probeer een andere voeding (ook kijken naar de vorm dus geperst/rauw/krokant). In uiterste nood kan zitac uitkomst brengen (maagzuurremmer)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hier lusten ze graag hooggeschoten lang gras. Maar ze kotsen niet. 

 

Heb eens een onderzoek gelezen dat ze geen verband vonden tussen gras eten en andere dingen zoals voeding/ziekte/tekorten.... Ook zou men bij wolven restjes gras in hun ontlasting vinden. 

 

Maar het is natuurlijk heel vervelend dat ze er van moeten kotsen ... Doordat ze overgeven zou er misschien wel een onderliggende reden kunnen zijn

Volgende forumvraag: Beloningskoekjes voor pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^