Verschil symptomen DM en Spondylose?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anika (Gast)

Hallo allemaal, Ik ben hierover al in overleg met mijn dierenarts, maar ik vergaar het liefste zoveel mogelijk informatie en ervaringen. Ik heb een Duitse Herder van ruim 11 (14-01-2005). Ze heeft sinds zes jaar spondylose. Ze heeft metacam pijnstillers (max dosis), glucosamine en ze krijgt dagelijks een halve pil Chlomicalm om haar angst en onrust die sterker is geworden door het ouder te worden te beperken. Ze heeft symptomen van dementie. We wandelen dagelijks een stukje in een gebied waar weinig honden komen aangezien onze hond andere honden heel spannend vindt. Nu waar het om gaat. Ze kan niet zelf meer in de auto springen (staan we ook niet toe, maar soms letten we niet op. Laatst wilde ze het, maar toen lukte het gewoon ook niet meer. Haar achterpoten wilde niet mee.) Vorige week viel ze om toen ze een plotselinge draai maakte en pas viel ze bijna om na een plotselinge wending. Gisteren stond haar achterpoot heel vreemd wijd en met een draai. Ze corrigeerde dit zelf niet. Als ik haar achterpoten zelf omdraai dan zet ze deze nog wel redelijk snel goed (is eerder ook gecheckt en toen zette ze deze niet zelf meer recht ruim twee jaar geleden). Hoe kan ik ontdekken of dit spondyloseklachten of Degeneratieve mylopathie is? Ik heb nog geen idee hoe ik haar meer kan helpen dan ik al doe. En ik vind foto's maken te veel impact hebben op haar omdat dit heel veel stress geeft. Ik weet niet of dit echt wat bijdraagt. Ik hoop dat er mensen zijn met ervaring die mij meer informatie kunnen geven over eventuele testen, prognose e.d. Alvast bedankt voor de reactie. Groetjes Anika

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik raad je aan om contact op te nemen met dierenarts Aharon van www.kreupeldier.nl

Ik hoop dat er nog een behandeling mogelijk is om de toestand van je hond te verbeteren. Het is voor jou als baasje heel naar om je hond zo te zien lijden. Het leven van jouw hond moet wel hondwaardig zijn en blijven.

Je kunt pijn als baasje lezen in de ogen van je hond, lichaamshouding; staart laag, oren naar achteren, bolle rug etc.

Honden zijn bikkels en blijven doorgaan tot ze er bij neervallen.

Sterkte.

 

Anika (Gast)

Bedankt voor je reactie. Mijn hond heeft ondanks de metacam nog steeds pijn. Wel alleen bij het doen van onverwachte bewegingen. Ik ben aardig bekend met subtiele signalen die een hond kan geven, maar ik kan niet duiden of ze constant pijn heeft. Soms denk ik van wel en dan ligt ze ineens rollend op het gras of nodigt ze me uit voor een spel.

Ik ga eens contact opnemen met Aharon. Mijn dierenarts geeft aan dat wel eigenlijk aan beide niets meer kunnen doen dan dat we nu al doen. We kunnen wel dmv foto's zien hoe ver haar spondylose is, maar dan weten we nog niet of de klachten daarvan komen. Ik lees ook overal dat er tegen DM geen bewezen middelen zijn die werken. Maar goed het kan geen kwaad eens te contacten.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

DM kun je door middel van DNA laten testen dan kun je dit wel/niet uitsluiten of je hond het heeft.

Pijn hebben ze er niet van maar sterven vaak binnen een jaar aan deze *^^%@!&*)^& ziekte.

Helaas bestaat er geen medicijn voor.

 

Sterkte ermee

 

Volgende forumvraag: Myla
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^