Schoenen halen tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

ik leer graag Bo van die leuke of rare trucs :) we gebruiken clickertraining hiervoor. Haar trucs lopen uiteen van buigen naar Spaanse pas. Nu ben ik begonnen met haar te leren mijn schoenen te halen op commando :p dit lukt aardig goed. Maar ik merk dat ze nu ook wel eens zonder dat ik het vraag op mijn schoen gaat bijten.. Ik straf haar niet want ik leer haar eigenlijk van de schoen vast te nemen, ik pak de schoen gewoon af en leg hem buiten haar bereik. 

 

Moet ik gewoon geduld hebben tot ze zelf beseft dat ze hiervoor nooit beloond word (dus geen beloning zonder commando) of moet ik hiermee wat anders doen?

honden page profiel --

honden foto van -

Hmm lastige. In vergelijk het even met een hond die mee doet met de jacht, die moet op commando wild wat aangeschoten is maar nog wel leeft halen. Maar hij mag absoluut niet op eigen houtje achter wild aan gaan. Degenen die ik ken krijgen dan echt wel even een verbale uitbrander en ze halen nog steeds geschoten maar levend wild op commando. Ik wil niet suggereren dat je hem een uitbrander moet geven hoor, dat was even ter illustratie, maar ik denk dat er niks mis mee is om even "nee" te zeggen omdat het simpel niet is wat jij hebt gevraagd. 

honden page profiel thebarkingstarsthebarkingstars

honden foto van thebarkingstars

Heb ik ook gehad maar dan met sokken als ik hem ermee zag lopen zonder toestemming zei ik zachtjes "nee" en wegnemen

honden page profiel EviEvi

" Hmm lastige. In vergelijk het even met een hond die mee doet met de jacht, die moet op commando wild wat aangeschoten is maar nog wel leeft halen. Maar hij mag absoluut niet op eigen houtje achter wild aan gaan. Degenen die ik ken krijgen dan echt wel even een verbale uitbrander en ze halen nog steeds geschoten maar levend wild op commando. Ik wil niet suggereren dat je hem een uitbrander moet geven hoor, dat was even ter illustratie, maar ik denk dat er niks mis mee is om even "nee" te zeggen omdat het simpel niet is wat jij hebt gevraagd.  "

 Is een goede vergelijking met de jacht idd! 

Een 'nee' zal ik volgende keer dus is gebruiken. Ze kent heel goed het commando 'nee' dus normaal moet ze het hierin ook verstaan :) ben benieuwd. 

Volgende forumvraag: De zelf beheersing van een dalmaat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^