Team Podenco op vakantie!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Samen met mijn vriend (inmiddels ex-vriend, onze relatie heeft de vakantie niet overleefd) en twee vrienden (ook met twee Podenco's) ben ik een weekje naar Duitsland geweest! We hadden een prachtig vrijstaand huisje met 1700m2 aan tuin er omheen! Echt een paradijsje waar de hondjes heerlijk los zouden kunnen lopen.



Dat loslopen werd op de tweede dag al ontkracht. Wispa en Luuk ontsnapten uit de tuin en een flinke zoektocht volgde. Helaas door zeer moeilijk begaanbaar terrein. Ons huisje lag aan een dal, en daarachter stond een berg met bos. Wispa en Luuk waren door dat dal het bos op de berg ingerend. Na een eind lopen realiseerden we ons dat ze al láng ver weg waren, en ze vangen was geen optie meer. Ik maakte me uiteraard onwijs veel zorgen. We zijn terug gelopen naar het huisje om de auto te halen en zo verder te zoeken, toen Luuk ineens voor de poort stond. Hij was ongeveer een uur weggeweest. Ik moest gewoon janken van opluchting. Maar goed, Wispa hadden we nog niet terug.. Ondertussen hoorden we haar schelle blaf door het hele dal echoën, en hadden we een idee waar ze ongeveer zat. Weer zoeken, dus. Onderweg kwamen we een man tegen die haar gezien had, ze zat een hert met jongen achteraan.. Hier in Nederland is zoiets in drama, daar in Duitsland halen mensen hun schouders er voor op. "Dat gebeurt nu eenmaal, mijn hond doet het ook wel eens, en is dan meestal na twee uur terug." Fijn om zo te kunnen denken, maar ik vond het een vreselijk idee..

Na drie uur rondlopen kreeg ik ineens een telefoontje. Wispa was thuis aangekomen, uit zichzelf. Op zich natuurlijk mega knap voor een blinde hond, zeker aangezien we de avond daarvoor pas aangekomen waren. Wispa was kapot, ze was doodmoe en viel bijna neer. Helaas was ze ook lichamelijk niet ongeschonden gebleven. Ze had een flinke jaap bij haar rechterknie.



Bij de dierenarts konden we helaas niet meer terecht die dag, maar zoals ik de wond omschreef leek het ook geen noodgeval. Op haar linkervoorpoot had ze een nog kleiner wondje, daar maakte ik me helemaal geen zorgen over. De dag erna zag de wond op haar knie er goed en schoon uit, dus besloten we niet naar de dierenarts te gaan. Tot Wispa een paar uur later ineens vreselijk mank begon te lopen met linksvoor. Halsoverkop gingen we alsnog naar de dierenarts. Daar bleek dat er, naast een wondje OP haar poot, ook een wondje tussen haar tegen zat. Er was iets DOOR haar voet heen gegaan, en de mogelijkheid was er dat datgene wat erdoor ging nog steeds in haar voet zat. Dus begon de dierenarts te peuteren en te spoelen, Wispa was echt een bikkel, maar er werd niets gevonden. Ze kreeg een flinke dot trekzalf op haar poot en een verband, en we zouden de dag daarop terug komen. De wond op haar knie vond de dierenarts niet nodig om te hechten.



De dag erop gingen we terug en hadden we een andere dierenarts. Er was niets uit de wond gekomen, maar de poot was wel wat opgezet door wondvocht. Weer gepeuter en gespoel, maar niets. Ze kreeg daarom een drain in haar poot om het wondvocht af te voeren. Ook werd de wond op haar knie tóch gehecht. Nu we toch bezig waren..



Tja, toen was de vakantiepret voor Wispa wel over..



Wispa kon, ondanks de kap, toch bij haar voorpoot. Ze moest er daarom een sok over aan en er moest constant iemand bij haar zijn om haar in de gaten te houden. Niet helemáál de ontspannen vakantie waar ik op had gehoopt, maar voor haar was dat natuurlijk erger dan voor mij..

De omgeving was prachtig, trouwens..


"Woeste" beekjes


Zóveel ruimte!


Dat is ons huisje in de verte


Veel gewandeld met Cosmic en Luuk


Van het zonnetje genoten met Hugo (ik was BIJNA net zo bruin als hij! :P )


Lekker geBBQt :)


Met Hugo geknuffeld


Wat gelezen samen met Luuk


Onze nieuwe lamp wat liefde gegeven :')


Lekker gespeeld in de tuin (Cosmic was de hele week een engeltje!)


Luuk baalde vanwege zijn lange-lijn-arrest (hij paste gewoon door de mazen van het hek..)


En héérlijk gegeten (onder begeleiding van Cosmic, Molly en Hugo)

Al met al was het een fijne week, ondanks Wispa's drama-verhaal en de break-up met mijn vriend. Het was er in ieder geval heel mooi :)

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Wat een avontuur, Pauline, met jouw trio verveel je je echt nooit, zelfs niet op vakantie.... Jullie hadden inderdaad een prachtig plekje 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Jee, wat schrikken.

 Ik zou doordraaien als mijn honden op vakantie zouden ontsnappen   Op de vreemde.....HELP

Goddank nog goed afgelopen 

Knap dat ze op de  vreemde weer terug naar het huisje kwamen en helemaal knap van Wispa. Dan zie je hoe goed een hondenneus werkt !!

Hoe is het nu met de verwondingen ??

 

Heerlijk te lezen dat jullie toch nog lekker genoten hebben ondanks alles wat gebeurt is.

 

Wens je sterkte met het verwerken van de verbroken relatie

 

Mooie en leuke foto's !!

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

De drain heb ik er vandaag uit gehaald. Ziet er prima uit! De hechtingen gaan er vrijdag uit maar ook die plek lijkt goed te helen :) nu hopen dat er geen interne schade is, ze heeft patella luxatie en ik hoop echt dat dat nu niet verergerd is.. we waren bezig met osteopathie en hydrotherapie. Dat moet nu even allemaal uitgesteld worden..

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Jeetje wat een gedoe allemaal. Fijn dat het er wel heel mooi was! 

Echt heel knap van Wispa dat ze zelfs blind op vreemd terrein het huisje terug vond! 

 

Sterkte met alles! Hopelijk is haar patella probleem niet verergerd! 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Wauw Pauline jij verveeld je nooit met je poddies he!

Gelukkig ziet het er goed uit.

En whispas neus werkt perfect blijkt wel weer.

Gelukkig toch een geslaagde vakantie.

Mooi gebied!

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Hartstikke fijn natuurlijk dat ze weer terug zijn allebei en dat de dierenarts wispa goed verzorgt heeft...

Maar het zit me toch dwars. Hoe kun je in hemelsnaam honden, waarvan je weet dat ze weglopen door een enorm jachtinstinct, los laten op een niet goed omheind terrein. Waarvan er 1 ook nog patella luxaties heeft als ik het goed begrepen heb.

Verder ziet het er prachtig uit daar en fijn dat je een leuke vakantie gehad hebt... maar toch een beetje jammer dat er dan zoiets moet gebeuren terwijl je het gemakkelijk had kunnen voorkomen

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

" Hartstikke fijn natuurlijk dat ze weer terug zijn allebei en dat de dierenarts wispa goed verzorgt heeft...
Maar het zit me toch dwars. Hoe kun je in hemelsnaam honden, waarvan je weet dat ze weglopen door een enorm jachtinstinct, los laten op een niet goed omheind terrein. Waarvan er 1 ook nog patella luxaties heeft als ik het goed begrepen heb.Verder ziet het er prachtig uit daar en fijn dat je een leuke vakantie gehad hebt... maar toch een beetje jammer dat er dan zoiets moet gebeuren terwijl je het gemakkelijk had kunnen voorkomen "

 

Zo, dat is nogal een beschuldiging om te maken...

 

Ik denk toch haast wel dat de TS dacht dat de tuin goed omheind was en er later dus pas achter kwam dat dat niet zo was.

 

Mijn punt hierin is... Niet te snel oordelen 

 

En Team Podenco, wat een prachtige omgeving, hopelijk hebben jullie toch nog volop kunnen genieten ondanks alle drama! 

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

"  
Zo, dat is nogal een beschuldiging om te maken...
 
Ik denk toch haast wel dat de TS dacht dat de tuin goed omheind was en er later dus pas achter kwam dat dat niet zo was.
 
Mijn punt hierin is... Niet te snel oordelen 
 
En Team Podenco, wat een prachtige omgeving, hopelijk hebben jullie toch nog volop kunnen genieten ondanks alle drama!  "

 het gaat mij er niet om TS ergens van te beschuldigen.
Het lijkt me dat het iedereens grootste angst is om je hond kwijt te raken, zeker op vakantie in een vreemde omgeving. 

Dan lijkt het me juist dat je controleert of het veilig is. Of ik moet de enige zijn die dit doet, en mijn honden hebben niet eens jachtinstinct. 

Het is dus niet een oordeel, meer een friendly reminder dat het geen well behaving herders zijn, en dit dus enigzins te verwachten is

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

"  het gaat mij er niet om TS ergens van te beschuldigen.Het lijkt me dat het iedereens grootste angst is om je hond kwijt te raken, zeker op vakantie in een vreemde omgeving. 
Dan lijkt het me juist dat je controleert of het veilig is. Of ik moet de enige zijn die dit doet, en mijn honden hebben niet eens jachtinstinct. 
Het is dus niet een oordeel, meer een friendly reminder dat het geen well behaving herders zijn, en dit dus enigzins te verwachten is "

 Denk je niet dat ze dat heeft gedaan dan? Podencos zijn ontsnappingscriminelen dus zelfs een perfecte omheining kan ze niet hinderen... (Ik ken het verhaal toevallig...)

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

"  Denk je niet dat ze dat heeft gedaan dan? Podencos zijn ontsnappingscriminelen dus zelfs een perfecte omheining kan ze niet hinderen... (Ik ken het verhaal toevallig...) "

 Leer mij inderdaad de Houdini's van Pauline kennen , die zijn echt ongelooflijk!

 

Fijn dat de poot van Wispa er rustig uitziet. Hopelijk kun je de revalidatie van Wis binnenkort weer oppakken. 

Anoniem (Gast)

Ik ben het wel met Shar en de draakjes eens.

 

En als je honden zulke ontsnappers zijn (geloof me, ik ken ze, heb ze zelf ook), laat ze dan niet los. 

Helemaal niet in zo'n vreemde omgeving. Heel onverstandig.

 

Dit had allemaal voorkomen kunnen worden met een lange lijn en scherp toezicht. En je weet dat je dat nodig hebt met dit soort honden.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Inschattingsfout misschien? Denk niet dat ze haar honden expres liet ontsnappen, als je denkt dat de tuin goed dicht zit.  

Maar wel ontzettend schrikken zeg! Beterschap met het pootje van Wispa! 

 

Wat een mooie omgeving trouwens! En wat een ruimte!

Zou dat toch ook zo graag eens doen, maar denk niet dat het ooit gaat gebeuren.  

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Oei wat een avontuur!

Maar wel een prachtig huisje zeg, en mooie omgeving! 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Ik ben het wel met Shar en de draakjes eens.
 
En als je honden zulke ontsnappers zijn (geloof me, ik ken ze, heb ze zelf ook), laat ze dan niet los. 
Helemaal niet in zo'n vreemde omgeving. Heel onverstandig.
 
Dit had allemaal voorkomen kunnen worden met een lange lijn en scherp toezicht. En je weet dat je dat nodig hebt met dit soort honden. "

 Ondanks dat het uiteraard niet de bedoeling is geweest van pauline begrijp ik de opmerking ook wel. 

Als ik bij een vakantiehuis kom scan ik de complete omheining en is ze niet zonder toezicht in de tuin. En dan heb ik absoluut geen wegloper.

Deze honden had ik (adhv de verhalen) zeker niet los in de tuin gelaten voor ik er zelf een fort van gemaakt had 

 

Maar nogmaals, ik snap dat dit een inschattingsfout geweest is en het zal dan ook vast niet weer gebeuren. 

 

Mooi dat jullie het ondanks het avontuur leuk gehad hebben. Het ziet er uit als een heerlijke omgeving 

 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Jawel Pauline deed dat hartstikke expres die dacht aan een paal bij het asiel is zo 2009... Laten ontsnappen in Duitsland dat is pas wat!

 

Come on.. Alsof t nog niet vervelend genoeg was allemaal. Ik vind het mooie foto's en vind het de beste omschrijving van een toch wel schrik vakantie ooit haha. Hopelijk is snel weer alles genezen

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" Jawel Pauline deed dat hartstikke expres die dacht aan een paal bij het asiel is zo 2009... Laten ontsnappen in Duitsland dat is pas wat!
 
Come on.. Alsof t nog niet vervelend genoeg was allemaal. Ik vind het mooie foto's en vind het de beste omschrijving van een toch wel schrik vakantie ooit haha. Hopelijk is snel weer alles genezen "

 

Michelle (Gast)

Hallo allemaal,

Het lukt me niet om mezelf te registreren... dus maar even als gast.

Ik snap helemaal dat zoiets kan gebeuren. Het is mij ook gebeurt met mijn podenco. Maar ik snap de reacties ook wel. Toch kan je er helemaal niks aan doen hoor! De vakantie ziet er prachtig uit. Waar zat je precies? Ik ben nog steeds opzoek naar een leuke vakantie plek.

 

Groetjes Michelle!

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

" Jawel Pauline deed dat hartstikke expres die dacht aan een paal bij het asiel is zo 2009... Laten ontsnappen in Duitsland dat is pas wat!
 
Come on.. Alsof t nog niet vervelend genoeg was allemaal. Ik vind het mooie foto's en vind het de beste omschrijving van een toch wel schrik vakantie ooit haha. Hopelijk is snel weer alles genezen "

 Nou ik geloof niet dat iemand haar beschuldig van het expres doen. Bedoel dan zou ze ze ook niet gaan zoeken lijkt me?

En ja het is al erg genoeg, maar je kiest nou eenmaal voor deze honden. 

Ik hoop ook ten zeerste dat alles netjes geneest.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

"  Nou ik geloof niet dat iemand haar beschuldig van het expres doen. Bedoel dan zou ze ze ook niet gaan zoeken lijkt me?
En ja het is al erg genoeg, maar je kiest nou eenmaal voor deze honden. 
Ik hoop ook ten zeerste dat alles netjes geneest. "

 Het was ook een grap omdat er duidelijk behoefte aan is om de TS in te wrijven dat het geen slimme keuze was. Alsof een praktisch veruineerde vakantie en dierenarts rekeningen dat al niet gedaan hebben. (Om over de schrik nog maar te zwijgen). 

 

Je denkt op zo'n moment dat je het goed doet en soms blijken onze honden nu eenmaal tot meer in staat te zijn dan dat we in eerste instantie verwachten. We weten niets over de omheining of hoe het is gebeurd.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ach bah.... de schrik van 'windhondenbaasjes' (en andere weglopers) is helaas waarheid geworden.... wat een ellende.

 

Hier boek ik ook altijd omheinde tuinen en voordat we ons echt vastleggen heb ik minimaal 3 mailtjes met de verhuurorganisatie of liefst met de eigenaar gewisseld om er zeker van te zijn dat de omheining 'Aysa-proof' is

 

En dan nog... nooit ben je zeker, want zelfs 2 meter komen ze over als ze echt willen.

 

En helaas hebben Luuk het met een lange lijn en Wis het met een zere poot moeten bekopen.... wel onwijs knap trouwens van beide om gewoon weer terug te komen.

 

Een vakantie die een iets andere wending heeft gekregen als geplanned.... maar de omgeving was prachtig zo te zien... en gelukkig is alles (behalve de relatie) met een sisser afgelopen.

anoniem (Gast)

Tja, je hebt blijkbaar toch nog een fijne vakantie gehad, wat je overkomen is kan IEDEREEN overkomen, lekker makkelijk om achteraf met een opgestoken vingertje te komen 'bleiren' Vindt het oprecht jammer dat dit gebeurt is maar...eind goed, al goed...da's het belangrijkste !

 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Tja, haar herplaatsen lukte niet, ondanks dat iedereen altijd beter weet hoe voor haar te zorgen was er niemand die zich meldde toen ze (tot twee keer toe) ter adoptie stond, vreemd.. en terug naar de stichting of het asiel is ook geen optie meer nu ze PL blijkt te hebben. Ik moet toch wat.. ;)

Alle gekheid op een stokje. We hebben uiteraard zeer zorgvuldig gekeken naar wélk huisje we gingen boeken. Het terrein was prima afgezet, zo op het eerste oog. Enkele vrienden van me waren er ook geweest en verzekerden me dat het écht goed afgezet was en zelfs mijn monsters er niet uit zouden komen. Bij aankomst zei de verhuurder meteen, laat ze maar los, ze kunnen er echt niet uit. Ja, uh, leer mij mijn honden kennen. Voordat ze los konden hebben we dus het hele hek nagelopen. Nadeel was dat buiten het hek niet gemaaid was en het gras daar tot je kin kwam. We konden dus alleen vanaf de binnenkant kijken. De eerste dag is iedereen binnen gebleven. Ik was er lichtelijk van overtuigd dat dat betekende dat ze er niet uit konden. Want als er érgens een gat zit, vindt Wispa die meteen.

Waarschijnlijk heeft Wispa die ochtend dat ze weg liep iets geroken of gezien. Ze zijn uiteraard geen moment zonder toezicht in de tuin geweest, maar het is een tuin van 1700m2. Ik zag Wispa in een hoekje onder een aantal struiken/bomen staan snuffelen, liep er naar toe, maar op dat moment begon ze als een speenvarken te krijsen (teken dat ze iets ziet of ruikt) en rukte ze het hek van de bodem los om er onderdoor te wringen. Tja, zoiets bedenk je natuurlijk niet, en op zo'n moment ben je natuurlijk nooit op tijd om haar nog aan haar staart terug te trekken.

M.b.t. de PL, Wispa heeft drie weken rust gehad na de behandeling van de osteopaat, en volgens haar zou ze na twee weken weer "los" mogen. Nou loopt ze thuis nooit los, alleen als we ergens heen rijden waar het omheind is, maar goed. Voor het idee. Wat mij overigens verbaasde, was dat ze zelfs na drie uur in de bergen rennen geen pijn of ongemak vertoonde aan haar knie. Geen idee hoe ze dat voor elkaar krijgt.

Achteraf gezien.. stom? Misschien. Maar ik wil mijn hond niet preventief 24/7 tot een lijntje verdoemen. Waar het kan, op omheind terrein, wil ik dat ze van het leven kan genieten. Had ik, ondanks zorgvuldige controle van het hek kunnen zien dat ze hier zou ontsnappen? Nee, want er zat toen nog geen gat. Als ik overal aan het hek had getrokken had ik wellicht kunnen voelen dat het draad hier iets minder strak gespannen stond dan op een andere plek, maar ik betwijfel of ik dat opgemerkt had.

Categorie domme pech, dus.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Je had geen verantwoording hoeven afleggen Pauline.

Lijkt mij niet meer dan normaal als je in een vreemd gebied bent je alles gecontroleerd hebt voor je je honden loslaat.

Mensen die jou 'kennen' weten dat je dat zou doen.

Ik ben blij dat je toch nog heb kunnen genieten van de vakantie 

En dat het goed geneest bij whis 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Het ziet er goed uit. Overmorgen de hechtingen bij haar knie eruit. Daar blijft ze goed af, alleen aan haar voorpootje likt ze wel regelmatig, en daar werkt die kap niet tegen. Béétje jammer, langpootmug die ze is :) Maar op zich kan het niet zo veel kwaad geloof ik, het is mooi aan het genezen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Super!

Pootje goed in de gaten houden dan komt het helemaal goed 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ojee Pauline dat moet wel schrikken zijn geweest. Ik sta er toch van te kijken wat een blinde hond allemaal wel niet kan. En zelfs een hert achterna zonder te zien waar die loopt. Gelukkig toch nog goed afgelopen op een paar wondjes na.

Volgende forumvraag: Pumba en de oudjes en trots baasje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^