opgelet nooit kopen bij de brabander

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

hallo ,mijn naam is brecht ik kwam op dit forum omdat ik info/meningen zocht en klachen van mensen die een hond hadden gekocht bij de brabander in harelbeke wij hebben in 2013 een akita inu pup gekocht bij dierenhof de brabander in harelbeke na aankoop zagen we pas dat de hond een Slovaaks paspoort had naast onze akita zaten er nog 2 akita inu pups(teefjes) (heeft iemand op dit forum 1 van deze honden aangeschaft)? mijn hond is geboren op 31maart 2013 alsook boven aan onze hond haar paspoort staat een stempel met larus kalacno slovakia (de stempel heeft als bij horend "logo" een meeuw) niet snel na aanschaf traden de eerste problemen al op de hond wou niets eten verschillende soorten voedsel geprobeerd honden brokken wou de hond niet eten dus hebben we onze dieren arts gecontacteerd en die had de raad om  fillet americain te bakken voor de hond  zelfde probleem de hond wou het niet op eten nog verschillende dingen geprobeerd steeds het zelfde resultaat na 1 week begon de hond gelukkig toch te eten  na 1jaar (oktober 2014)  traden de volgende problemen op onze hond begon erg te krabben  en kreeg rode plekken en droge schilferige huid  in 2015 begon onze hond zijn haar te verliezen zijn poten werden rood en schilferig hij kreeg korsten en we moesten cortisone zalf en pillen geven aan de hond om de jeuk tegen te houden  in juni 2015 zijn we langs geweest bij een dieren art die gespecialiseerd is in huidziekten onze hond kreeg toen de diagnose atopische dermatitis en kreeg pillen met cortisone tegen de jeuk waar voor geen behandeling is onze hond zal dit levens lang hebben  2weken geleden hebben we ''het grote wondermiddelen'' in ontvangst mogen nemen tegen atopische dermatitis apoquel  de jeuk is bijna weg de hond krabt minder maar zijn billen (binnen kant achterpoten) blijven vol met korsten zitten alsook de droge schilferige huid gelukkig heeft onze hond dit jaar geen haar verlies  nu was mijn vraag ik kwam al enkele klachten tegen op dit forum van de brabander maar zijn er nog mensen die zoiets gelijk aardigs hebben mee gemaakt als ons ?  mvg brecht     

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik denk dat je op dit forum weinig mensen zal vinden puur omdat de mensen hier weten dat je daar nooit een pup moet kopen.

Waarschuw iedereen voor broodfokkers, want dit is redelijk standaard als je hond daarvandaan komt. Ik denk dat jouw hond nog geluk heeft gehad met zijn kwaaltjes. Van de week is er weer een hondje overleden (verhaal op dit forum) die van een breedfokker vandaan kwam. Dat hondje heeft flink geleden alvorens zijn verlossing aan zijn onwijs korte leven kwam.

Ik hoop dat het wondermiddel helpt!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ben je zeker dat het geen Sebaceous Adenitis is.
Dit is een erfelijke huidaandoening die regelmatig bij Akita's voorkomt.
Kan enkel vast gesteld worden door een biopt te nemen.
Dit biopt wordt dan naar een labo gestuurd ter analise.
Enkel siclosporine (zit in atopica) kan helpen, maar nooit genezen.
Apoquel helpt inderdaad tegen de jeuk.

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Ik heb ooit een cocker spaniël bij de brandere gekocht en we hebben veel problemen gehad vooral met zijn gedrag hij was zot in zijn kop zei de dierenarts 

honden page profiel ElianeEliane

Mogelijk ligt het probleem bij de voeding, de commerciële voeding.

Wat krijgt jullie hond van voeding?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Niemand zou daar een hond moeten kopen!

Het is een grote broodfokker waarvan je weet, als je 1 minuut op google informatie zoekt, dat je kunt weten een zieke hond te kopen.

En het leed van de ouderdieren in Oost Europa, dat gaat er daar vreselijk aan toe.

Het blijft dom dat mensen daar pas achteraf zich in gaan verdiepen, als ze er achter komen dat hun pup niet zo gezond is.

Maar wel fijn trouwens dat je een middel hebt gevonden, waardoor je hond minder last heeft!

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

staat op de lijst "koop hier nooit een puppy"

http://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/

 

Vreselijke hondenhandel in pups uit de maffiose broodfokkerijen in Oost Europa.

 

Pups (look-a-likes) op voorraad van .....tig rassen; geen moederhond aanwezig; gingen toen de alarmbellen niet bij je rinkelen??

 

Gelukkig heb je Apoquel gevonden; jeuk is erger dan pijn.

honden page profiel Brecht VandersteeneBrecht Vandersteene

" Mogelijk ligt het probleem bij de voeding, de commerciële voeding.

Wat krijgt jullie hond van voeding? "

onze akita inu eet vanaf kleins af geen honden brokken hij wil ze niet eten zelf de brokken die zij bij de brabander kreeg (versele laga) wil ze niet eten onze hond krijgt smiddags een blikje honden "pate' (of hoe dat ook noemt) en savonds krijgt ze kip met aardappelen en groentjes of kip met appelmoes en rijst ,.... ja het is een verwende hond hahahahah 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

http://www.dierenhofdebrabandere.be/nl/Pups.html
Ze hebben MAAR 130 pups zitten.
Niet normaal.

honden page profiel Brecht VandersteeneBrecht Vandersteene

" Ben je zeker dat het geen Sebaceous Adenitis is.Dit is een erfelijke huidaandoening die regelmatig bij Akita's voorkomt.Kan enkel vast gesteld worden door een biopt te nemen.Dit biopt wordt dan naar een labo gestuurd ter analise.Enkel siclosporine (zit in atopica) kan helpen, maar nooit genezen.Apoquel helpt inderdaad tegen de jeuk. "

 bedankt voor de tip zal het even na vragen aan de dieren arts en desnoods laten testen de dieren arts die gespecialiseerd is in huidziekten (DIERENARTSENPRAKTIJK JAN DECLERCQ ) stelde atopische dermatitis vast door middel van de symptomen die onze hond heeft hij had namelijk ook een akita inu in zijn praktijk met diezelfde symptomen 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" onze akita inu eet vanaf kleins af geen honden brokken hij wil ze niet eten zelf de brokken die zij bij de brabander kreeg (versele laga) wil ze niet eten onze hond krijgt smiddags een blikje honden "pate' (of hoe dat ook noemt) en savonds krijgt ze kip met aardappelen en groentjes of kip met appelmoes en rijst ,.... ja het is een verwende hond hahahahah  "

 

Voor je Akita Inu is het belangrijk om een goede weerstand te hebben c.q. op te bouwen. Dit gaat je niet lukken met het voer dat je geeft.

 

Welk merk is de zgn. paté? Kook je de avondmaaltijd zelf met kip etc.

 

Probeer eens wat kwaliteits-  en smakelijker brokken; als je hond het volgende mag hebben i.v.m. de atopische dermatitis, geef brokken met een hoog vleesgehalte en geen granen; zoals bijv. Taste of the Wild, Acana, Wolfsblut en Orijen.

 

Eventueel aangevuld met of alleen blikvoer met een hoog vleesgehalte zonder granen (zie bijv. Lukullus en Herrmans bij zooplus.be).

 

Voor brokken info zie; 

http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken?&&&&&&keys=&page=1

zie ook in linker kolom: "wat is een goede brok".

 

Je zou ook KVV (koel vers vlees) kunnen geven; info vind je ook op de voerwijzer  http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken

 

honden page profiel Brecht VandersteeneBrecht Vandersteene

intersante site bedankt voor de link wist niet dat er zoveel dingen zitten in merk honden voeding die er eigenlijk niet horen in te zitten ("beendermeel" ,dode dieren ,....) 

voor onze hond maken we alles zelf we halen een kipje naar de slager bakken die en geven alleen het mager kippen vlees vet en huid van de kip krijgt ze nooit alle groenen en aardappelen worden vers klaargemaakt 

honden page profiel ElianeEliane

Misschien je toch iets meer op voeding toeleggen want wat ze nu krijgt is te beperkt.
Aangezien elke voeding een andere samenstelling heeft.

Is er dmv een bloedonderzoek vastgesteld waar ze allergisch voor is?


Honden hebben merendeels bot/spiervlees (60) 70% - orgaan (20) 15% - en bot (20) 15% nodig. 4 Diersoorten per 6 weken. Je kan in klein percentage ook nog groenten en aardappelen geven (aardappelen niet rauw)
Op barfplaats.nl vind je hier ook heel wat info terug.

Maar het is voor jullie wel interessant te weten waarvoor ze mogelijk allergisch kan zijn. Zodat je gericht kan werken om het immuunsysteem te versterken.
En ook zoveel mogelijk stress vermijden.

honden page profiel Brecht VandersteeneBrecht Vandersteene

er is geen bloed afgenomen om te onder zoeken omdat de dieren arts door middel van onze beschrijving (wanneer de jeuk begint en de tijd van de jeuk ) vast stelde dat dit begint in mei als de pollen beginnen rond te waaien en eindigt wanneer deze weer dalen op warme dagen met veel pollen heeft de hond er het meeste last van dus aan de hand van dit stelde hij vast dat het mogelijk is dat onze hond allergisch is aan pollen hij vond het op die moment niet nodig om bloed af te nemen hij zei dat onze hond mogelijk hooi koorts heeft 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hier ook een hond met pollenallergie en andere allergieen die we met natuurlijke middelen zonder chemie onder controle hebben gekregen, als ik jou was zou ik haar immuunsysteem gaan versterken onder toezicht van een holistisch dierenarts.

Een goede volwaardige voeding speciaal voor honden met allergieen  is  een van de basisdingen icm met bepaalde supplementen en bijv. acupunctuur.

honden page profiel ElianeEliane

Dierenartsen werken meestal symptoom gericht. Zeker bij allergieën. Uiteraard houden ze ook wel rekening met de financiele kant van het plaatje. Maar zo'n onderzoek vertelt je toch veel meer en kan je mogelijk naar de toekomst toe eerder voorkomend dan genezend werken omdat je over mogelijk heel wat meer info beschikt.


Terwijl zoals Dobry hierboven al aangeeft zijn er inderdaad ook dierenartsen die ook gebruik maken van de natuurlijke wijze om tot een zo goed mogelijk lichamelijk evenwicht te komen.

Hoe sterker de hond (zijn algemene gestel en afweersysteem is) geraak je soms ver genoeg om niet afhankelijk te worden van de medicatie (die toch ook niet onschuldig is. Er dient dan gekozen te worden tussen het minst kwade van de 2)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Ik raad je aan om naar een dermatoloog te gaan met je hond en dit echt te laten testen. Wij zijn jaren op de sukkel geweest met Lila haar huid tot ik met haar naar een dermatoloog ging en die het eindelijk echt tot op het bot uitzocht.

Volgende forumvraag: fietskar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^