Scheermesje opgegeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ohw en dan nog iets, de scheermessen van tegenwoordig, blijkbaar weten hier heel veel mensen dat niet, zitten helemaal in een soort kop, die je los kan klikken, bepaalde merken hebben er zelfs ijzerdraadjes voor langs, ik weet niet wat voor cheermesje dit was, maar als dit zo'n kop is geweest, zou ik mij helemaal niet druk maken, gewoon ontbijtkoek en komt wel via de achterkant er weer uit. Zelfs de goedkoopste variant zit het nog in een kop.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Uitgeplozen watten zou ik absoluut niet voeren, dat veroorzaakt verstoppingen, dat advies doe je zelf maar bij je eigen hond. Ontbijtkoek is geen raar advies, bedenk wel, je hond kon ook een pluisje haren naar binnen eten, gaat ze ook van kokhalzen.

Ontbijtkoek is een heel goed advies juist, die krijg je ook als je kind weer eens wat onverteerbaars naar binnen heeft gestampt. Meestal schijt een hond binnen een 24 uur na het eten, daarna kun je er zeker van zijn dat hij het niet heeft gegeten. "

 

Ik had ook sowieso al bij de dierenarts gezeten voor een foto.

 

Maar wilde je hier toch even corrigeren. Ik heb met dan eens spullen uit de darmen en mag zien komen bij een dierenarts en deze zaten er allemaal langer dan 24 uur. Dingen die niet in een hondenlijf horen kunnen langer in de maag verblijven of in de darmen blijven steken. Ik heb wel eens gelezen dat na weken er stukjes tennisbal uit de maag werden gehaald.

 

Dus als er na24 uur geen scheermesjes uitgeprint zijn dan kunnen ze nog steeds ergens in het lichaam zitten. 

 

En idd het is een voordeel dat de mesjes in een hoesje zitten, maar ik zou toch echt bang zijn dat deze kapot is gebeten vlak voordat het werd doorgeslikt. Dus in hoeverre de mesjes dan nog in die kop blijven zitten?

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ohw en dan nog iets, de scheermessen van tegenwoordig, blijkbaar weten hier heel veel mensen dat niet, zitten helemaal in een soort kop, die je los kan klikken, bepaalde merken hebben er zelfs ijzerdraadjes voor langs, ik weet niet wat voor cheermesje dit was, maar als dit zo'n kop is geweest, zou ik mij helemaal niet druk maken, gewoon ontbijtkoek en komt wel via de achterkant er weer uit. Zelfs de goedkoopste variant zit het nog in een kop. "

 Dat staat idd in de OP.

Kop van een scheermes. 

Dan nog zou ik bij de dierenarts gaan zitten. 

Maar het is idd iets anders dan een los mesje zoals vroeger werd gebruikt. 

Ik hoop dat ts nog iets laat weten. 

 

honden page profiel **

honden foto van *

 Beste en lieve mensen laten wij nu even afwachten,

 

Diane een voorbij-vliegende ( helaas ) gast hier was, haar hondje is dat overkomen en vermoed ik dat ze in paniek op zoek naar een advies was .

Op dit moment ( wie weet ) laten wij dat hopen dat wel ergens met goede dierenarts in contact was, en deze ongelukkige en trieste geval misschien opgelost is ...?

honden page profiel **

honden foto van *

" hallo,
onze 7 mnd oude hond heeft mischien niet zeker de kop van een scheermes opgegeten de dierenarts zij dat we ontbijtkoek moesten geven en afwachten maar ik ben heel nerveus.. Gister middag gebeurt elk poepje uitgepluist maar heb niks gevonden ook geen bloed.. Hoe lang duurt het voordat zoiets eruit komt? Het kan natuurlijk ook dat Ze hem niet heeft opgegeten maar ze is in de badkamer geweest mesje is weg en ze was aan het kokhalsen toen ik 5 sec niet oplette heel dom maar ben erg bang "

  Ik snap niet wat iedereen met deze ontbijt koek heeft

En snap ik niet wat voor dierenarts dat is ..

Lieve Diane ALS jij wel deze hondje helpen wil als die hondje jou lief is ( ? en als je dat kan ! ) laat beestje nakijken door een betere en echte dierenarts of specialist

zodat je zekerheid krijgt dat deze object wel of niet ergens binnen buik is ... ..

En ALS maar wel binnen is laat die ( zoals ik al zei dat, .... ALS je dat kan ! ) zo snel mogelijk verwijderen ..

Een scheermes je zal zelf met ontbijtkoek naar buiten niet kunnen krijgen ..

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Uitgeplozen watten zou ik absoluut niet voeren, dat veroorzaakt verstoppingen, dat advies doe je zelf maar bij je eigen hond. Ontbijtkoek is geen raar advies, bedenk wel, je hond kon ook een pluisje haren naar binnen eten, gaat ze ook van kokhalzen.

Ontbijtkoek is een heel goed advies juist, die krijg je ook als je kind weer eens wat onverteerbaars naar binnen heeft gestampt. Meestal schijt een hond binnen een 24 uur na het eten, daarna kun je er zeker van zijn dat hij het niet heeft gegeten. "

 De specialisten van het medisch centrum voor dieren, dat zijn specialisten die dus regelmatig dit soort dinge meemaken, adviseren om geen ontbijtkoek, ik herhaal geen ontbijtkoek, te geven. 

Het wordt vloeibaar in de maag dus je hebt er geen donder aan. Wel 

Ik verdenk de mensendokters ervan dat ze dit advies geven omdat "niets doen en afwachten" niet zo goed valt bij bezorgde ouders. zoals ook door dierenartsen weleens iets wordt beweerd. 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Diesel heeft ook een keer een mergpijp in stukken gebeten en doorgeslikt. Ben toen naar mijn dierenarts gegaan op zaterdag en ik moest ook een hele ontbijt koek geven, zie mijn hond nog kijken, helemaal voor mij?
Was met 5 min weg. De volgende dag braakte hij een vlijmscherpe grote punt uit.
In zijn ontlasting heb ik nooit de rest gevonden, dus...er zijn meerdere Da die dat advies geven, ik wist ook niet beter.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  De specialisten van het medisch centrum voor dieren, dat zijn specialisten die dus regelmatig dit soort dinge meemaken, adviseren om geen ontbijtkoek, ik herhaal geen ontbijtkoek, te geven. 
Het wordt vloeibaar in de maag dus je hebt er geen donder aan. Wel 
Ik verdenk de mensendokters ervan dat ze dit advies geven omdat "niets doen en afwachten" niet zo goed valt bij bezorgde ouders. zoals ook door dierenartsen weleens iets wordt beweerd.  "

 Mee eens, de maag kneed en maakt vloeibaar. Een vast voorwerp, zoals munten of scheermesjes, blijven heel.

 

Die komen in de darmen, waar heel erg veel bochten en plooien zit, het voorwerp kan blijven steken en voor een verstopping zorgen.

Of voor een beschadiging in de darmen zorgen.

 

Het touw van een flosspeeltje, kan voor een enorme verstopping zorgen. Alles wat daarna gegeten wordt, kan de darm niet meer passeren.

 

Een misselijk, erg zieke hond die met spoed geopereerd moet worden.

 

Heeft je hond een vreemd voorwerp gegeten is het enige juiste advies: een echo om een x-ray om te kijken waar het voorwerp zich bevind en hoe de darmpassage verder is.

Je zou dan kunnen afwachten of het voorwerp richting uitgang gaat.

De echo of x-ray na een paar uur herhalen en dan besluiten wat te doen.

Een scheermesje, geen prettig idee.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Diesel heeft ook een keer een mergpijp in stukken gebeten en doorgeslikt. Ben toen naar mijn dierenarts gegaan op zaterdag en ik moest ook een hele ontbijt koek geven, zie mijn hond nog kijken, helemaal voor mij?
Was met 5 min weg. De volgende dag braakte hij een vlijmscherpe grote punt uit.
In zijn ontlasting heb ik nooit de rest gevonden, dus...er zijn meerdere Da die dat advies geven, ik wist ook niet beter. "

 Was je rotgeschrokken zeker. Die punt had een hoop kunnen uithalen.

De rest zal hij klein gekauwd kunnen heben

honden page profiel ElianeEliane

" En nu maar hopen dat je gewone ontbijtkoek in huis had,want light ontbijtkoek bevat xylitol en dat is ook dodelijk voor je hond.

https://www.dierenkliniekecht.nl/huisdieren/nieuws/xylitol-vergiftiging-bij-de-hond

 

Ik duim voor je hond dat ze of niks heeft binnen gekregen en dat ze hier onbeschadigd door komt. "

 


Net wat ik ook dacht

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

27 april.....het is nu 28 april, wie weet heeft ze het mesje gevonden, ze wist niet zeker dat de hond het op heeft gegeten.....we zijn een dag later.......ze reageerd niet, laten we hopen dat het met een sisser is afgelopen.

honden page profiel **

honden foto van *

Ik ben ook nieuwsgierig maar bezorgd tegelijk ook

 

Daarom zeg ik ook boven :

Diane een voorbij-vliegende ( helaas ) gast hier was, haar hondje is dat overkomen en vermoed ik dat ze in paniek op zoek naar een advies was .

 

Als maar goede dierenliefhebber is zal hopelijk over deze stress volle-voorval ons allemaal toch laten zal weten ... ( hoop ikdat ) .....

Diane (Gast)

ik zie net alle reacties ik heb het hele huis onderzocht vandaag en het was een kopje met 2 mesjes (gebruikt en lag er al een tijdje) ik had nog zo een opzetstuk nieuw en heb hem even stevig aangeduwt en viel zo uit mekaar dit kon dus betekenen dat het stukje met de kleine mesjes opgegeten is omdat ik achter de wasbak het plastic omhulsel heb gevonden, boven al is het dus maar heel klein als ze de mesjes heeft opgegeten en niet super scherp ik heb dit met de da besproken aan de telefoon ik heb namelijk geen auto en de dichts bijzijnde da is al meer 15 km hier vandaan, morgen komt mijn man thuis en gaan we laten nakijken of het er zit (nog zit) de hond mankeert niks gelukkig.. Maar het zit me niet lekker ik weet dat 90 procent van jullie denkt was direct gegaan.. Maar de dierenarts kosten zijn zo verschikkelijk hoog dat ik altijd toch wat liever afwacht.. Poepjes na kijken enz maar omdat ik ongerust ben gaan we het toch doen ik zal morgen even laten weten hoe het is gegaan 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

te lang wachten kan nog veel meer centen kosten, denk ik dan... en je hond

Dian (Gast)

dat kan ja, maar ik weet het niet zeker, en stel je let even niet op je hond is alleen thuis eet iets scherps waar je nooit achter komt? Waar je niks van merkt ja sorry maar mijn hond betekend super veel voor me we kunnen gewoon alles betalen maar wij hebben een apparte spaarpot voor de hond voor noodgevallen en de dierenarts zecht dat het niet heel ernstig is en nakijken en foto"s tikt wel aan ook als er niets aan de hand is maar ik vertelde duidelijk dat we morgen toch gaan en ja de kosten kunnen hoger worden maar doordat het zo duur is denk ik dat. Er meerdere mensen zijn die ook liever wat afwachten mijn hond eet drinkt speelt slaapt poept en plast goed morgen horen jullie of het erin zit of niet  

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  De specialisten van het medisch centrum voor dieren, dat zijn specialisten die dus regelmatig dit soort dinge meemaken, adviseren om geen ontbijtkoek, ik herhaal geen ontbijtkoek, te geven
Het wordt vloeibaar in de maag dus je hebt er geen donder aan. Wel 
Ik verdenk de mensendokters ervan dat ze dit advies geven omdat "niets doen en afwachten" niet zo goed valt bij bezorgde ouders. zoals ook door dierenartsen weleens iets wordt beweerd.  "

 Helaas zelf afgelopen weekend ervaren dat ontbijtkoek alleen maar ellende geeft.

 

Zodra een hond iets eet wat niet met braken mag of kan worden teruggehaald omdat het te groot of te scherp is, geef dan geen ontbijtkoek, omdat de arts die het eventueel via een endoscopie zou kunnen verwijderen geen ene bal meer ziet in de maag door de prut en soep die de ontbijtkoek veroorzaakt.... en als ze iets zien kunnen ze er (bijna) geen grip op krijgen omdat het één slijmerige massa wordt

 

Daarnaast... als je ontbijtkoek zou willen geven omdat het zogenaamd inkapselt... bedenk dan even dat die koek in de maag en darmen net zo snel verteert als de rest van het voer... het kapselt niets in helaas

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Sorry, ik kan er niets aan doen, maar wordt er altijd een beetje naar van, als het om geld gaat bij dieren.

 

Ik neem aan, dat als je weg bent, je ervoor zorgt dat je hond geen vreemde of scherpe voorwerpen kan opeten?

 

Onze scheermesjes zijn in iedergeval veilig opgeborgen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Helaas zelf afgelopen weekend ervaren dat ontbijtkoek alleen maar ellende geeft.
 
Zodra een hond iets eet wat niet met braken mag of kan worden teruggehaald omdat het te groot of te scherp is, geef dan geen ontbijtkoek, omdat de arts die het eventueel via een endoscopie zou kunnen verwijderen geen ene bal meer ziet in de maag door de prut en soep die de ontbijtkoek veroorzaakt.... en als ze iets zien kunnen ze er (bijna) geen grip op krijgen omdat het één slijmerige massa wordt
 
Daarnaast... als je ontbijtkoek zou willen geven omdat het zogenaamd inkapselt... bedenk dan even dat die koek in de maag en darmen net zo snel verteert als de rest van het voer... het kapselt niets in helaas "

 Niet alleen dat, stel dat je hond onder narcose moet, heb je de maag liever zo leeg mogelijk.

 

Niet iedereen weet de rede, maar door narcose verslapt alles. Zo kan de maag inhoud in de longen stromen. Moet je niet aan denken die vieze slijm  smeurie in de longen

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Maar Diane! Je hond heeft iets opgegeten waar dus blijkbaar 2 mesjes inzitten.

En dan ga je je afvragen of je wel naar de dierenarts moet??

Ik snap iets niet. Als je het er niét uit laat halen, loop je dikke kans dat je hond zijn maag en/ of darmen fors gaat beschadigen .

Doordat er iets beschadigt gaat worden aan het deel wat je hond heeft opgegeten; dan komen de mesjes vrij te liggen en dat  haalt je hond van binnenuit open.

En wat denk je dat dat gaat kosten? 

 

Laat een röntgenfoto maken! Dan weet je of er een metalen mes in je hond zit of niet. 

Als niet: weinig zorgen. Als wel: dan moet het eruit; chirurgisch.

Snap je?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dian wacht liever af, haar goed recht, of het verstandig is, ze heeft genoeg adviezen hier gehad , haar advies afwachten en blijkbaar ook van de dierenarts, wat kan je nog meer doen als baasje zegt we wachten af ? Niets, ze weet de advjezen aan haar nu...........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dian voortaan alles maar ook alles opbergen....niets meer laten slingeren ...en nu hopen dat je hond niets heeft en het met en sisser afloopt.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Nou nou wat een kosten. Ik heb nog niet zo lang geleden 3 foto's laten maken (waaronder heup). In totaal met beoordeling, foto's op dvd, roesje en pijnmedicatie  (het bleken niet haar gewrichten maar een spier te zijn) 180 euro kwijt.

 

De helft daarvan hoef jij al niet. 1 foto, meer niet. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

De zin "de dierenarts kosten zijn altijd zo verschrikkelijk hoog dat ik liever wat afwacht "....

Sorry, maar die hele zin slaat gewoon nergens op. 

Je hebt zorg en verantwoordelijkheid voor een dier. Bij een aantal zaken mag je van mij afwachten, maar niet als je een scheermes kwijt bent. 

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" De zin "de dierenarts kosten zijn altijd zo verschrikkelijk hoog dat ik liever wat afwacht "....
Sorry, maar die hele zin slaat gewoon nergens op. 
Je hebt zorg en verantwoordelijkheid voor een dier. Bij een aantal zaken mag je van mij afwachten, maar niet als je een scheermes kwijt bent. 
 
  "

 Snap ik dus ook écht niet!

Enkele jaren geleden had ik een klein doosje Rimadyl (20stuks) waarvan er misschien twee uit waren op de schouw laten staan.  Ik kwam thuis en vind dat doosje helemaal uit elkaar en geen pil meer te vinden.

Ik ben nog nooit zo snel bij de DA geweest als toen!  Gebeld, mocht onmiddellijk komen en daarheen gesneld, te voet want mijn man was met de auto weg.  Ze heeft toen Kohl gekregen en het is gelukkig met een sisser afgelopen, ze sliep maar dat was alles, oef!

 

Nu ben ik wel iemand die snel in paniek schiet en zelden afwacht.  Ik heb te veel voorbeelden gehoord van mensen die afgewacht hebben en hun hond bijna of écht kwijt waren.  En zelf ook wel eens meegemaakt dat ik op een zondag naar een DA moest zoeken maar dan van DA hoorde dat ik gelukkig op tijd was, maar dat maandag te laat was geweest.

 

Zo is één van mijn honden ooit door een paard getrapt, ze viel om en bleef even liggen.  Daarna kwam ze uit de wei, en zakte door haar poten.  Ook hier weer een zondag maar we zijn onmiddellijk op zoek gegaan naar een DA.  In mijn ogen had ze de trap op haar hoofd gekregen, in mijn man zijn ogen was het op haar schouder.  Het gebeurde zo snel!  We waren haar nog aan het roepen en hop, daar lag ze.

Ze heeft toen een prik gekregen voor eventuele inwendige bloedingen maar volgens DA was het haar schouder omdat ze daar reageerde.  Niks gebroken, gelukkig maar voor hetzelfde geld hadden we gewacht tot maandag, ze stapte na de eerste schrik immers nog, en was er wél iets ernstigs aan de hand geweest.

 

Dieren hebben ook de neiging om meestal 's zondags een raar probleem te krijgen , maar ja, beter safe dan sorry, zeg ik dan altijd maar.  Ik ben ook niet graag geld kwijt, maar ik ben het nog minder graag kwijt aan de DA als ik te laat ben en toch nog mijn hond moet afgeven.  Dàt vind ik pas echt erg.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" De zin "de dierenarts kosten zijn altijd zo verschrikkelijk hoog dat ik liever wat afwacht "....
Sorry, maar die hele zin slaat gewoon nergens op. 
Je hebt zorg en verantwoordelijkheid voor een dier. Bij een aantal zaken mag je van mij afwachten, maar niet als je een scheermes kwijt bent. 
 
  "

 dat had ik ook

een spoed operatie is een stuk duurder..

Beter voorkomen dat het uit de hand loopt als je krap bij kas zit

 

en 15 km naar de dierenarts dat doe ik  zeer regelmatig met  de bakfiets..zou geen belemmering hoeven zijn

het is niet de andere kant van de wereld

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Even een buur inschakelen, die brengt je echt wel....plaid mee waar de hond op kan zitten toch...maar we zijn niet allemaal het zelfde..

Dian (Gast)

even duidelijk niet iedereen kent mensen die even mee willen rijden en bakfiets? Ja dat heb ik ook niet ben trouwens vandaag geweest en het was allemaal in orde niks gevonden mischien uitgepoept of er nooit geweest gelukkig maar! En de kosten vielen wel mee, verder nog even de hond na gekeken en zag er goed uit :) kreeg zelfs compliment over de mooie vacht en tandjes haha wel heel erg bedankt voor de hulp of de ontbijtkoek heeft geholpen weet ik niet maar de volgende x ga ik wel het liefst direct als er wat aan de hand is want na jullie reacties voelde ik me wel een beetje van he.. Ze hebben ook wel gelijk stel dat er wel echt wat is dus bij deze ook bedankt voor de commentaar reacties :p maar dat betekend niet dat ik de dierenarts kosten niet veels te duur vind! 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" even duidelijk niet iedereen kent mensen die even mee willen rijden en bakfiets? Ja dat heb ik ook niet ben trouwens vandaag geweest en het was allemaal in orde niks gevonden mischien uitgepoept of er nooit geweest gelukkig maar! En de kosten vielen wel mee, verder nog even de hond na gekeken en zag er goed uit :-) kreeg zelfs compliment over de mooie vacht en tandjes haha wel heel erg bedankt voor de hulp of de ontbijtkoek heeft geholpen weet ik niet maar de volgende x ga ik wel het liefst direct als er wat aan de hand is want na jullie reacties voelde ik me wel een beetje van he.. Ze hebben ook wel gelijk stel dat er wel echt wat is dus bij deze ook bedankt voor de commentaar reacties :p maar dat betekend niet dat ik de dierenarts kosten niet veels te duur vind!  "

 Heb je uiteindelijk een rontgenfoto laten maken?

Dian (Gast)

Ja Vergeten bij te zetten !

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" even duidelijk niet iedereen kent mensen die even mee willen rijden en bakfiets? "

 Allereerst fijn dat er uiteindelijk niets loos was en dat alles er goed uit zag. Ik zou zelf inderdaad alles op alles zetten om zo snel mogelijk bij de DA te komen in dit soort situaties. Maar ik geef je helemaal gelijk dat niet iedereen mensen kent die even mee willen rijden. Iedereen waar ik contact mee heb, werkt. En dan zijn er ook nog de vage contacten/buren kennissen die niet op mijn honden gesteld zijn en ook niet snel bereidt zullen zijn één van onze honden te vervoeren. Heel misschien als het in hun ogen pas een noodsituatie is. En tsja, een bakfiets, ik heb hem niet.

Gelukkig heb ik zelf een auto en een rijbewijs, dus ken die problemen niet, maar ik snap heel goed dat dit soort situaties heel vervelend zijn. Maar gelukkig is alles goed afgelopen

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Loopsheid van Blixem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^