welke ras of kruising is dit hondje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel peterspeters

honden foto van peters

goedemorgen wilde vragen of iemand weet wat voor hond dit is,heb hem gisteren bij een stichting gekocht van opvang ze zeiden kruising whippet met nog iets ga hem volgende week halen heb aanbetaald maar heb net google gedaan en zag tot mijn verbazing dat die veel lijkt op een podenco

kan iemand mij vertellen of dit zo is las nl bench training kunnen ze niet tegen zit ik toch mee in mijn maag want moet wel soms weg dank jullie voor reacties graag

goedemorgen wilde vragen of iemand weet wat voor hond dit is,heb hem gisteren bij een stichting gekocht van opvang ze zeiden kruising whippet met nog iets ga hem volgende week halen heb aanbetaald maar heb net google gedaan en zag tot mijn verbazing dat die veel lijkt op een podenco

kan iemand mij vertellen of dit zo is las nl bench training kunnen ze niet tegen zit ik toch mee in mijn maag want moet wel soms weg dank jullie voor reacties graag

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Sorry ik kan niet helpen maar misschien wel iemand hier op hp veel geluk ermee

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Het is in ieder geval een prachtig hondje!  Een schatje!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Uit welk land komt hij?

Vizla en podenco zou kunnen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Er kan heel goed Podenco in zitten, in bepaalde landen vanwaar de stichtingen de honden vandaan halen, komen veel Podenco (kruisingen) voor.

 

Maar het is zeker een erg leuk hondje trouwens! 

 

Hoe oud is het hondje als hij bij jullie komt?

Als hij al iets ouder is, kan het inderdaad zijn dat hij nog nooit een bench heeft gezien.

Misschien is een puppyren dan wat?

Dan zit de pup veilig, maar voelt zich niet zo opgesloten als in een bench.

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ben niet zo thuis in rassen, maar een hond hoeft niet in de bench als je weg bent.

Je kan misschien een gedeelte van huis afschermen, bv in de keuken met een hekje en hem daar laten als je weg bent. Of in de gang.

Later kan je dat uitbouwen en hem gewoon los in huis laten.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Er zit vast en zeker wel Podenco in. Waar komt ze vandaan?
In onze Noor zit waarschijnlijk ook wel Podenco, maar die kan wel gewoon alleen thuisblijven hoor. Dit moet je wel oefenen natuurlijk.

Maar hoeft niet perse in de bench, je kunt zoals hierboven aangegeven ook een gedeelte van het huis afzetten, met een traphekje o.i.d.

Maargoed ik neem ook even aan dat je dit hondje gekozen hebt omdat ze je aanspreekt, en niet omdat er Whippet of Podenco in zou zitten. Kan vanalles zijn natuurlijk!

Wanneer komt ze?

Anoniem (Gast)

dank jullie allemaal voor de reacties

wij wonen sinds kort op een appartement gelijkvloers ivm mij eigen gezondheid,we hadden haar gekozen omdat ze zo mooi is maar ook om t feit dat er whippet in zit,wij vinden nl hun karachter erg aangenaam vandaar de vraag bedoelen er niks verkeerds mee.ze heet zoë schatten haar 5 mnden oud

de woonkamer is ook keuken in dus 1 ruimte,maar we hebben een lange gang en daar zou ze dan kunnen verblijven als ik niet thuis ben denk goed idee maar dacht aan slopen vandaar en we hebben nog ons eigen charli boomerhondje van bijna 3 jaar in mei dus niet aan gedacht om ze los in de gang te laten,omdat charli natuurlijk los in huis kan lijkt me niet verstandig bij elkaar te zetten of wel als ik wegga want zoe is nog niet zindelijk denk ik en ze komt uit snapje zeggen ze bij opvang

honden page profiel peterspeters

honden foto van peters

dit is charli

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat een lief hondje is Charli 

 

De pup is een kruising, dus je weet natuurlijk nooit welke karaktereigenschappen het hondje mee heeft gekregen.

Misschien het uiterlijk van de whippet maar het karakter van wat er verder nog in zit, dat is altijd een gok.

Je weet ook niet wat het hondje in die 5 maanden van z'n leven gewend is.

Of hij gesocialiseerd is, of hij sowieso al gewend is om in huis te leven etc.

Sommige hondjes uit het buitenland nemen een flinke rugzak mee.

En sommige wennen erg snel aan hun nieuwe leven, en anderen hebben er zeer veel moeite mee en dan kost het erg veel tijd om een hondje te laten wennen.

Jullie nieuwe hond heeft trouwens prachtige ogen!

honden page profiel ..

honden foto van .

Bij een kruising is het altijd maar de vraag hoe het zich gaat uitpakken. Ik heb een kruising beagle x labrador. Ze heeft heel erg het uiterlijk van een labrador maar een heel groot deel het beagle karakter. Dat is van te voren niet te zeggen. 

 

Of je ze bij elkaar moet doen of juist niet als je weg bent ligt aan de honden. Zijn ze graag bij elkaar dan kan je ze het beste samen zetten anders heb je kans dat ze er alles aan gaan doen om bij elkaar te komen. Maar vinden ze het wel goed om even zonder elkaar te zijn dan kan het best dat je ze apart zet. Dit zou je zelf moeten onderzoeken wat het beste werkt. 

 

 

Anoniem (Gast)

Ik vind t heel erg op een podenco lijken

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik vind t heel erg op een podenco lijken "

 Ook Vizla

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

misschien dat Pauline van podenco team je kan helpen? ik denk zelf ook aan Podenco en nog iets. Hein.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Duidelijk een podenco kruising. Een mooi hondje ook. 

 

Lees je goed in in het podenco ras, ze kunnen heel gevoelig zijn (hoeft niet) en snel onder de indruk van dagelijkse situaties ook kunnen ze idd wat meer moeite hebben om alleen te verblijven. 

Ik heb er ook een gehad en deze kon absoluut niet in een bench en ook zet slecht alleen zijn. Verder was mijn hondje een geval apart en niet te ververgelijken met een doorsnee podenco denk ik. Maar zij heeft er wel voor gezorgd dat ik nu dus bewust ( nog) niet voor een podenco heb gekozen, omdat ik weet dat ze heel snel onder de indruk kunnen zijn.

 

Ze zijn ook geweldig en grappig en hebben eigen karakter wat je niet snel terug vind in andere honden, ware clowns af en toe. Fantastisch uiterlijk en uitstraling. Helaas vaak ook enorme jagers dus hou er zeker rekening mee dat je mogelijk een podenco nooit los kan laten (vind je dit erg of niet).  Ze haten kou en liggen graag in huis onder en in kleden. Het zijn af en toe ook net katten, zo eigenzinnig. Prinsessen op een erwt kunnen ze zijn. 

 

Maar als je meer naar een windhond neigt, is dan een Galgo  niet wat voor jullie?

 

Heel veel succes met de uiteindelijke keuze, ga voor een hondje als je er 100 procent achter staat. 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Een podenco kun je prima een bench aanleren, alle honden kun je dat leren dus zou niet weten waarom een podenco niet. Het is nog een jonge hond dus kun je prima trainen. Ken een aantal podenco (zuiver en kruising) die de bench prima zijn aangeleerd. En de bench ook als prettig holletje ervare. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Een podenco kun je prima een bench aanleren, alle honden kun je dat leren dus zou niet weten waarom een podenco niet. Het is nog een jonge hond dus kun je prima trainen. Ken een aantal podenco (zuiver en kruising) die de bench prima zijn aangeleerd. En de bench ook als prettig holletje ervare.  "

 Nee hier ben ik het niet mee eens, niet alle honden kun je het aanleren. 

Mijn hondje had de bench geaccepteerd maar zag het zeker niet als veilige en fijne plek. Ze gaf zich gewonnen als ze er in zat, klaagde niet.

Mijn vorige hondje was nogal snel onder de indruk van geluiden en als ze dus op gesloten zat en ze hoorde een ''eng'' geluid dan flipte ze hem helemaal in die bench en ze propte zich het liefst door elke opening. Met al gevolgd dat ze vast kwam te zitten met haar kop,nagels eraf gekrabd, bek vol bloed. Mijn podenco had veel meer ruimte nodig zodat ze kon vluchten als ze iets eng hoorde. En heel huis voor haar zelf van boven naar beneden werkte voor haar het beste. 

 

Maar goed is het zo vervelend als je het je hond niet aangeleerd krijgt of dat je hond het gewoon echt een verschrikkelijk iets vind om opgesloten te worden in kleine bench? Dan zou je een andere ruimte in huis kunnen gebruiken, hal of keuken ofzo. Wat ik begrepen heb is dat een traphekje geen moeite hoeft te zijn voor een lenige podenco. 

 

Maar misschien is het een goed idee om eens contact op te nemen met team podenco hier op HP. Zij heeft er een aantal en kent ook mensen die podenco's hebben. Zij kan je vast wel een beeld schetsen hoe ze ongeveer kunnen zijn. Die van mij was echt een geval apart dus is het niet eerlijk om haar als voorbeeld te gebruiken voor het ras podenco...

 

http://www.animalinneed.com/2014-02-10-11-25-15/podenco

honden page profiel DagmarDagmar

Wat een mooi hondje! Ik zie er zeker podenco in, meer nog dan whippet. Hou inderdaad rekening met jachtinstinct!

 

Ik heb zelf geen bench voor mijn hondje, Toby gaat altijd in de keuken als wij weg zijn. Daar kan hij rondlopen als hij wil en er kan daar niks kapot. Ik zou zeker de pup, ook voor zijn eigen veiligheid, in een afgezet stukje zetten. Laat geen spullen slingeren die gevaarlijk kunnen zijn voor een pup, of die je graag heel houd...



Ik weet niet hoezeer jullie boomertje al met het nieuwe gezinslid kan opschieten, maar zijn ze nog niet zo close met elkaar dan zou ik ze voor de zekerheid apart zetten.

 

Bouw het alleen zijn langzaam op!

 

Heel veel plezier met jullie nieuwe pup!

peters (Gast)

wil jullie hartelijk danken voor de reacties

zoe is al een paar dagen hier,en wat doet de jonge dame t goed

we hebben een slaapkamer leeggemaakt deur eruit en traphek ervoor

speelgoed,bench alles erin en ze geniet ervan

iedere dag gaan we even uurtje weg in t begin sputtert ze tegen en flink gillen daarna is ze stil geweldig buren horen haar zo goed als niet ook pluspunt hihih

snachts ligt ze alleen in haar kamer op dekbed lekker zacht en warm en ze meld zich pas rond half 6 zelfs vandaag half 7

nou mensen wij zijn trots op onze zoe uit portugal en hopen nog veel plezier met haar te beleven

en charli heeft er een maatje bij heeft wel door nu oo ze is een blijvertje maar ook dat zal vast goed komen

 

fijne dag allemaal en bedankt nogmaals voor de reacties

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Vizla

honden page profiel ----

honden foto van --

" Vizla "

 Haha ik zag er ook duidelijk een Vizla in! Eerder dan een Podenco nog. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Haha ik zag er ook duidelijk een Vizla in! Eerder dan een Podenco nog.  "

 Ik ook. Lijkt me een vizla kruising. Ken er eentje, ook uit het buitenkand. Weet niet precies waar. 

honden page profiel DagmarDagmar

Dat koppie en die oortjes, in mijn ogen meer Podenco Ze zijn wel mooi ook die Vizla's.

 

Maar hoe dan ook, een leuke pup!

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 1 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik durf met 99% zekerheid te zeggen dat er 0,0% Vizsla en 0,0% Whippet in dit hondje zit.. maar wel een behoorlijke dosis Podenco, sterker nog, aangezien Podenco's geselecteerd worden op hun jachtinstinct en "schoonheidsfoutjes" zoals hangende oortjes voor de gemiddelde jager geen probleem zijn, het zou wel eens een nagenoeg volledige Podenco kunnen zijn :)

Drie jaar geleden deed ik hetzelfde. Ik wilde graag een windhond (Galgo, in eerste instantie) en kwam een hondje tegen waarvan ik géén idee had wat ze was. Ze bleek een Podenco Andaluz te zijn. Een ras dat echt.. compleet anders is dan een Whippet. Onder andere omdat Podenco's, naast het jagen op zicht, ook jagen met hun neus, oren, alle zintuigen die ze hebben. Het loslopen is voor de gemiddelde Podenco daarom een veel groter probleem dan voor de gemiddelde Whippet. Wat mij naar windhonden trok was het rustige karakter, het prachtig statisch naast de baas lopen. Als je hetzelfde idee had als ik, kom je met een Podenco écht van een koude kermis thuis.

Wat bench-training betreft.. mijn Podenco's zijn in een bench doodongelukkig. Ik heb er drie (Podenco's, geen benches) en eentje raakt er dusdanig van in paniek dat ze zichzelf verwond. Maar dat is niet per sé een Podenco-ding, als je het haar goed aanleert, zal het vast aan te leren zijn. De meeste Podenco's functioneren het beste in een gezin met nog een andere Podenco. Ik ken inmiddels enorm van Podenco-baasjes, die eigenlijk allemaal twee of meer Podenco's hebben. Ik ken eigenlijk maar één iemand die er één heeft.

Eén op de vijf Podenco's gaat, na adoptie in Nederland, terug naar de stichting. Meestal vallen ze tegen omdat mensen niet goed genoeg zijn ingelicht (bijvoorbeeld zoals jij en ik, in de veronderstelling dat ze een Whippet-achtig hondje kopen). Hou er rekening mee dat deze hondjes over het algemeen niet gewend zijn om in huis te leven. Dit kan problemen met zich meebrengen (zindelijkheid, slopen, slecht alleen kunnen zijn, etc.). Ze hebben een berg energie en het is lastig om ze een uitlaatklep te geven, omdat het overgrote deel van de Podenco's vanwege hun jachtinstinct niet los kan.

Mijn advies is, ga uit van het ergste. Ga ervan uit dat je een hondje krijgt die moeite gaat hebben met alleen zijn, energie kwijt kunnen, zindelijk worden, etc. Als je daar vanuit gaat, kan het alleen maar mee vallen. Het gebeurt te vaak dat je aan het eind van het verhaal niet alleen een ongelukkig baasje hebt, die ineens een hond in huis heeft waar ie helemáál niet op zat te wachten, maar ook een ongelukkige Podenco die terug moet naar de stichting. Weet waar je aan begint.. het zijn fantastisch leuke honden, maar verkijk je er niet op..

Volgende forumvraag: kruisingen chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^