Layla... Dwergpincher uit asiel (voormalig broodfok) ...Update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SitaSita

Hoi allemaal

 

Sinds mijn eerste topic over Layla, die in december deel is gaan uitmaken van ons mini-gezinnetje, heb ik geen nieuwe updates meer geplaatst. Dus bij deze ;).

Layla stelt het erg goed hier, ze voelt zich hier duidelijk op haar gemak. Je merkt wel dat ze ietwat qua karakter een Pincherke is, maar het lijkt eerder op een 'zachtere' versie. Dat zal wel veel te maken hebben met haar verleden en met haar ouderdom. Ze is dan wel 'nog maar' 6 jaar, maar goed, jarenlang opgesloten zitten in een kleine ruimte om het ene nest na het andere te krijgen gaat dan ook niet in koude kleren zitten. Het liefst van al ligt ze te slapen, met hier en daar een zot momentje...

Koud en nat weer is niet aan haar besteed. Je ziet haar letterlijk denken 'ja dag, ik ga echt niet naar buiten als het zo regent'. En als ze dan echt moet, is het met de pootjes hoog opgetrokken over het terras wandelen om dan in 7 haasten buiten op het gras een plasje te doen en dan als de bliksem weer naar binnen. Om dan vervolgens heel zielig aan de deur te blijven kijken... Want vrouw staat nog te roken, dus moet ze even wachten, hahaha. Ze blijft ook mooi zitten en wacht tot haar pootjes afgedroogd zijn voor ze binnen gaat.

Ze speelt nu met speeltjes, en is dol op haar knaagbeentjes (heel goed gebleken voor haar tandplak!)

Met een wandeling doe je haar wel plezier (als het droog en zonnig is), maar 1 keer in de paar dagen is toch wel genoeg.. Dan heeft ze een paar dagen rust nodig hahaha... .Gaan wandelen verloopt ook super! Ze loopt gewoon los mee, 1 keer gewoon erop gewaagd met de leiband achter haar aan en erna langs het jaagpad. En sindsdien is de leiband enkel nodig voor 'gevaarlijkere' plaatsen zoals stad ed.  :) heerlijk! Als ik haar roep is ze daar onmiddelijk en kan ik haar gewoon aanlijnen (of krijgt ze een aaitje en mag weer verder lopen ;)).

Ze is enorm pienter, heeft alles ongelofelijk snel door. Zit, pootje, blijf, ander pootje, kom, nee ... Niks is haar te moeilijk.  Ze is eigenlijk gewoon zindelijk sinds de 2e week dat ze hier was... . In het begin kromp ze in elkaar bij elke onverwachte beweging of als je te vlug je bukte om te strelen. Nu doet ze dat (bijna) niet meer. Als er vreemden in huis zijn, wacht ze gewoon af in haar bench en komt dan zelf snuffelen. Blaffen doet ze niet, behalve als de deurbel gaat, maar dan is het ook maar tot de voordeur weer toe is en komt ze de bezoeker heerlijk begroeten :).

Ze doet alles voor een snoepje en is nu mooi op gewicht. Het enige wat nog wat beter kan is haar vacht/huid, maar met de nieuwe shampoo tegen schilfers is dat al heel wat beter.

 

En het mooiste van al:

sinds een kleine maand, weet ze al wanneer vrouwtje haar avond begint. Als ik me in de zetel plof, met mijn dekentje... dan komt ze vragen om bij me te zitten... Heerlijk om zo gezelschap te hebben 's avonds.

Ze voelt ook aan wanneer ik van streek ben, ze blijft dan constant bij me...en omgekeerd lees ik haar ook moeiteloos.

Het is soms erg onwerkelijk... Dat je zo'n klik kan hebben... Heerlijk

Kortom, een maatje voor het leven en voor haar een gouden mandje :)

 

Pootje van Layla en Sita

honden page profiel sylviasylvia 2 doggies

honden foto van sylvia

Wat super leuk om te lezen!

Geweldig dat Layla zo'n fijn huis heeft gekregen.

En wat knap dat ze zo snel gewend is aan een leven in huis, en ervan geniet, na jarenlang in een kooi te hebben gewoond.

honden page profiel PumbaPumba 2 doggies

honden foto van Pumba

Wat ontzettend fijn! Klinkt als een heerlijk hondje :) Dwergpinschertjes zijn onwijs leergierig en slim. Ik heb zelf een dwergpinscher. Voor mij geen ander ras! 

honden page profiel Nadine Nadine 2 doggies

honden foto van Nadine

Fyn dat ze nu een gouden mandje gevonden heeft by jullie veel jaren geluk ermee

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 2 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Geweldig om deze update te lezen 

Heerlijk dat zo'n arm klein wurm nu eens echt hond mag zijn en voelt wat liefde is !!

 

Wens jullie nog heeeel veel gelukkige jaren samen !!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Wat een mooie update, wat gaat het lekker, fijn dat jullie elkaar gevonden hebben!

honden page profiel rianne rianne 2 doggies

honden foto van rianne

Wat goed dat je een ex-broodfokteefje hebt geadopteerd,daar heb ik zoveel respect voor, zo fijn dat ze een mooi leventje heeft nu.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een mooi verhaal!
Wat hebben jullie het getroffen met elkaar! ;-)

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Fijne update.  Ik wens jullie toe dat je nog heel heel lang zo van elkaar kunt genieten

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hartverwarmend hoe jij over haar schrijft en hoe goed het gaat. Geweldig dat je haar een gouden mandje gaf en wens jullie nog heel veel plezier samen !!!!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Super goed!!

Wat een liefde kun je krijgen van zo'n beestje he, Ik heb Lotje gehad, een Frans bulletje dat uit soortgelijke omstandigheden kwam.. Helaas is het met haar nooit helemaal goed gekomen, ze bleef niet zindelijk, enorme verlatingsangst en ze hing veel te veel aan Buck, mijn Engelse bull.. Op mijn profiel kun je haar verhaal wat uitgebreider lezen..

Heel veel geluk samen en geniet van het mooie weer dat er weer aankomt! (dat had Lotje trouwens ook hihi)

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Wens jullie heel veel plezier en geluk veel jaren

Volgende forumvraag: adoptie hondje spanje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^