Heerst er een virus? *UPDATE* nog steeds ziek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Mijn arme meisje is sinds zondag ziek. 's Ochtends was er op zich niets aan de hand ze heeft haar brokjes op en heeft gewoon normale ontlasting gehad. 's Middags is ze bij mijn schoonouders geweest en heeft ze schijnbaar wat diarree gehad. In de avond at ze haar brokjes niet meer en dronk ze ook weinig. Sindsdien houd ze diarree, ze doet niets binnen maar buiten loopt het eruit als water. Ze eet haar brokjes niet en drinkt ook weinig. Ik heb wat broodjes in het water gedoopt en dat at ze wel op, tot vanochtend. Nu eet ze helemaal niets meer. Gisteravond heeft ze ook overgegeven na het drinken.

 

Nu heb ik de dierenarts gebeld en mag er eind van de middag langs. De assistent zei echter dat er nu een virus heerst bij honden en dat er veel met diarree klachten binnenkomen. Iemand dit gemerkt, of eerder zoiets aan de hand gehad?

honden page profiel marianna marianna 3 doggies

honden foto van marianna

Hier ook een honden virus in de buurt. Bennie is een week goed ziek geweest. Alles kwam er uit. Zelfs rijst met kip. Hij heeft van zaterdagnacht tot donderdagmorgen last gehad toen een paar dagen nog sloom en zondag kwam hij met zijn speelgoed aanzetten en wou spelen en nu eet hij als een bootwerker hij loop nu heel de dag om eten te vragen. Maar hij is wel flink afgevallen

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Alledrie mijn meiden hadden het vorige week en, heel apart, ikke ook. Maar niet zo erg als Bubble trouwens. Niet overgeven, wel diarree, maar geen water.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wij hebben dit afgelopen zomer met Puk gehad. Heel veel diarree en 1 keer overgegeven. We zijn gelijk naar de dierenarts gegaan en die vertelde dat ze een maag/darm ontsteking/infectie had en dat dit lijkt op 'de griep' bij mensen. Het is besmettelijk voor andere honden. Dat bleek ook wel want op alle uitlaatplekken lag het vol met diarree. 

Met de medicijnen en speciale lichtverteerbare brokken van de dierenarts is het helemaal goed gekomen binnen een paar dagen. 

 

Op dit moment heb ik er nog niks van gemerkt hier in de buurt. 

honden page profiel ChristianneChristianne 3 doggies

honden foto van Christianne

Ja die van mij heeft ook diarree gehad. Na 4 dagen heb ik bij de dierenarts Canikur Pro gehaald en nog wat dieetvoer om tijdelijk te geven.
Behalve de diarree was ze niet ziek.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ja een tijdje geleden was hier ook een virus

 

Beterschap!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier geen virus, maar bij Heleen de fokster van hier, heerste ook de hondengriep, heel erg, de fokker van Ogin vertelde dit ook, oppassen geblazen, hier noord oost Nederland gelukkig niets, maar hier is geen grote honden populatie....Heleen woont in zeeland en de fokster van Ogin in Nieuwveen.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Hmm het heerst dus wel. Wij wonen in Noord Brabant.

Eind van de middag kunnen we terecht dus ik hoor het dan.

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Klopt inderdaad. Kim is een week ziek geweest. Ze is nu 5 jaar en had nog nooit zoiets gehad. Elvis heeft het gelukkig niet gehad. Voorlopig blijf ik ff weg op plekken waar veel honden samenkomen.

 

beterschap voor Bubble!

honden page profiel B'tjeB'tje 3 doggies

honden foto van B'tje

Ik moest er vannacht ook opeens uit, piepje vanuit de bench en dat gebeurt nooit dus meteen even naar buiten en ja hoor.. drap.

een week of 8 geleden had ze het ook opeens gedurende 3/5 dagen, overgeven, niet eten en kakken als water. (noord-holland)

antibiotica geef ik in principe niet dus bij da heb ik dan niet zoveel te zoeken. gelukkig was het na 5 dagen helemaal over.

honden page profiel ChristianneChristianne 3 doggies

honden foto van Christianne

Wij wonen in Overijssel. Ik heb haar probiotica gegeven en het ging gelijk al beter. Gelukkig was ze er verder niet ziek van.
Ik ken een fokker in brabant die al meerdere weken haar honden ziek heeft. Echt een rot virus dus.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Penny had net ook heel veel diaree. Ze wilde eigenlijk ook niet naarbuiten en ze was heel rustig. Ze viel niet uit naar andere grote honden. Gisteren had ze ook last van één van haar ogen. Daar kwam veel prut uit, nu is dat volledig over.
Ik woon trouwens in Noord-Holland

honden page profiel RemcoRemco 3 doggies

honden foto van Remco

Hier in Flevoland vorige week hetzelfde gehad met onze pup van 6 maanden.. was zindelijk en heeft 3 dagen diarree gehad :'(
Kwamen sochtends in de woonkamer en lagen dus 10 hopen diarree elke morgen. Na overleg met dierenarts 3 dagen rijst met gekookte kip dieet, en na die 3 dagen niks meer aan het handje ;-)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Ja maarssen dorp ook! Hier eerst kia.  Daarna de rest.

Bij de da geweest (vertrouw het nooit want pups zijn kwetsbaar)

En heerst hier ook iets

honden page profiel annekeanneke 3 doggies

honden foto van anneke

Hier verleden week ook last van diarree gehad. Niet ziek maar wel diarree en niet willen eten. Hondje van mijn vriendin precies hetzelfde.... woon in Zuid Holland. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik denk dat het bij Penny toch iets anders was. Volgens mijn moeder had ze heel veel poep gegeten tijdens het wandelen en later in de middag begon ze te kotsen. Ik heb haar meteen mee naar buiten genomen en daar ging ze nog even door. Maar daarna was ze weer helemaal fit. Ze wilde zelfs een hele wandeling maken. Nu loopt ze trouwens ook met een bal naar mij toe en zit ze te grommen :-)

gre (Gast)

hier een paar weken geleden ook 2 zieke honden.

de jongste van toen 8 maanden at al een week slecht.

verder wel spelen en actief.

na nog een week was er overdag niks aan de hand,allebei s'morgens nog gegeten,tussen de middag na het lopen wat lekkers.

na het avond eten laat mijn man ze uit,hun eten staat dan klaar als ze thuis komen.

maar ze plofte allebei in de mand en niet eten.

allebei ziek.

de jongste was na 2 dagen weer opgeknapt,maar mijn hond van 9 had er wel een week last van.

niet eten,diaree en overgeven.

ik woon in noord holland.

ik heb het nog bij andere met honden over gehad,maar alleen de buurhond was ook een week ziek geweest.

 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Hier omgeving pijnacker/delft ook veel gehoord over diarree.. was net bij de hondenschool en ze melde dat ze het idd erg veel hoort nu..

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Ik ben bij de dierenarts geweest en toen ik daar aankwam begon ze ook ineens gal te spugen. Het was zo zielig helemaal geel slijm wat eruit kwam. 

 

Ze had geen verhoging dus hij verwacht dat ze geen virus heeft, toch moet ik haar voor de zekerheid bij andere honden weg houden omdat het schijnbaar wel heerst en besmettelijk is. Hij denkt dat Skye hondengriep heeft.

 

Ze heeft nu braakremmers gehad en iets tegen de diarree. Verder heb ik licht verteerbare brokjes mee gekregen en mag ik rijst met kip geven. Ook kleine beetjes laten drinken en niet teveel in 1x. 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Het gaat nog steeds niet goed met Skye, ze heeft nu al meer dan een week diarree. Het ging gisteren even wat beter (leek het) ze was wat levendiger en heeft ook gewoon gegeten en gedronken. Vanochtend heeft ze echter mijn zusje uit bed geblaft en gehuild, Skye rende meteen naar de deur en heeft buiten ontlast, het was gewoon groen.

 

Ik heb de dierenarts gebeld. Afgelopen vrijdag hebben ze voor de zekerheid ook al een foto gemaakt omdat het zo lang aan blijft houden, maar daar was niets op te zien. Verder zijn nu de medicijnen voor het braken en de diarree al op. Braken doet ze gelukkig niet meer. Maar ik begin me nu echt zorgen te maken. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik weet niet maar Gijs heeft een tijd geleden ook griepje gehad, dat heeft ook wel een dikke week geduurd voordat hij weer normaal was. Met tabletten van de DA niet meer overgeven maar de ontlasting was verre van normaal, nu at hij ook bijna niet toen

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Misschien toch eens testen op giardia ook?

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Misschien toch eens testen op giardia ook? "

 Kan de hond dit ook 'zomaar' oplopen? Ik heb er weinig verstand van namelijk. Ik maak me vooral zorgen omdat ze echt al wat afgevallen is en de diarree maar aan blijft houden.

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

" Het gaat nog steeds niet goed met Skye, ze heeft nu al meer dan een week diarree. Het ging gisteren even wat beter (leek het) ze was wat levendiger en heeft ook gewoon gegeten en gedronken. Vanochtend heeft ze echter mijn zusje uit bed geblaft en gehuild, Skye rende meteen naar de deur en heeft buiten ontlast, het was gewoon groen.
 
Ik heb de dierenarts gebeld. Afgelopen vrijdag hebben ze voor de zekerheid ook al een foto gemaakt omdat het zo lang aan blijft houden, maar daar was niets op te zien. Verder zijn nu de medicijnen voor het braken en de diarree al op. Braken doet ze gelukkig niet meer. Maar ik begin me nu echt zorgen te maken. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn? "

 Bij Kim duurde het ook meer dan een week voordat ze er weer bovenop was. 

 

Ik las dat je van de dierenarts andere brok mee hebt gekregen. Geef je deze nog of voer je inmiddels wat je hond normaal ook krijgt? Ik heb het zelfde ooit met Aygo gehad, hij kon niet tegen die dierenarts brok en ik bleef hem die geven omdat hij niet opknapte vanaf het moment dat ik hem z'n eigen brok gaf knapte hij op.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van team border lolly

Hmmm apart.

Hier was het na 3 dagen al aan het beteren. En na een week echt wel zo goed als over.

Ik zou het ook niet vertrouwen hoor.

Geen idee wat het kan zijn.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

"  Kan de hond dit ook 'zomaar' oplopen? Ik heb er weinig verstand van namelijk. Ik maak me vooral zorgen omdat ze echt al wat afgevallen is en de diarree maar aan blijft houden. "

 



Zij kan dat krijgen van andere honden bv. als je gaat wandelen door besmette ontlasting die er ligt. Als de weerstand wat minder is, rapen ze het al sneller op dan anders.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

"  

Zij kan dat krijgen van andere honden bv. als je gaat wandelen door besmette ontlasting die er ligt. Als de weerstand wat minder is, rapen ze het al sneller op dan anders. "

 Eigenlijk is ze nooit zo onder de indruk van ontlasting van andere honden. Eten doet ze het helemaal al niet.

 

Ik heb sinds woensdag alleen de brokken gegeven die ik van de DA mee heb gekregen, verder rijst met kip, wit brood, beschuit en appel. Dat mocht allemaal van de DA omdat het licht verteerbaar is. Vooral appel en beschuit vind ze heel lekker omdat ze daar wat op moet kauwen dus dat eet ze wat eerder dan bijvoorbeeld de rijst.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

"  Eigenlijk is ze nooit zo onder de indruk van ontlasting van andere honden. Eten doet ze het helemaal al niet.
 
Ik heb sinds woensdag alleen de brokken gegeven die ik van de DA mee heb gekregen, verder rijst met kip, wit brood, beschuit en appel. Dat mocht allemaal van de DA omdat het licht verteerbaar is. Vooral appel en beschuit vind ze heel lekker omdat ze daar wat op moet kauwen dus dat eet ze wat eerder dan bijvoorbeeld de rijst. "

 Ik zou nu even geven wat je normaal aan haar geeft en kijken hoe dat gaat

Anoniem (Gast)

Heb je geen probiotica gekregen van de dierenarts? Ik heb Canikur Pro meegekregen en wat blikjes vlees van Royal Canin voor herstel van de darmen. Ze had 4 dagen diarree, toen ik met dit spul begon ging het gelijk al beter. Canikur zorgt voor herstel van de darmflora, kan in ieder geval geen kwaad. 

Sanne (Gast)

Ik volg dit topic al een paar dagen omdat onze Julius (4-jarige galgo) hetzelfde kreeg dinsdag. Donderdag naar de da geweest, antibraak-prik gehad,  pillen en speciaal voer. De dag daarna, gisteren dus, wilde hij nog niet eten. Wel veel drinken. Daarna is het heel snel gegaan en vandaag is hij overleden. Zijn organen vielen uit door uitdroging en zijn maag/darmstelsel bleek ernstig beschadigd - in die paar dagen. We zijn nog een beetje in shock, erg verdrietig maar ook erg bezorgd om de andere hondjes. Wees maar heel voorzichtig dus en reageer snel op dit heftige virus. Sterkte aan iedereen die met een ziek hondje zit

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: roos en jeuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^