Hondje van een half jaar als dekreu!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Er komen inderdaad ondoordachte advertenties voorbij. Ik verbaas mij er ook over dat zoveel mensen niet eens het ras van hun hond fatsoenlijk kunnen schrijven... Zo moeilijk is dat toch niet?

 

En sommige honden zijn gewoon qua uiterlijk zo 'misvormd' dat ik mij afvraag waarom men überhaupt deze honden aanbiedt als dekreu. Maar ja, geld is belangrijker dan het welzijn van dieren.

 

Zo jammer!

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

" Ik zie ook veel dekreuen met stamboom.
Ze mogen ook gebruikt worden voor honden zonder stamboom en dan is de dekking goedkoper als dat een teef wel een stamboom heeft.
 
Dat is toch raar? "

 Dat is helemaal niet raar.

Mijn reu wordt ook gebruikt voor dekkingen van teven zonder (officiële) stamboom.  Ik vraag daar inderdaad minder geld voor, gezien de pups ook voor een pak minder geld verkocht worden.

 

Het gaat me bijgevolg trouwens inderdaad om geld te doen ja. Als in een eerlijke prijs voor iedereen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

"  Dat is helemaal niet raar.
Mijn reu wordt ook gebruikt voor dekkingen van teven zonder (officiële) stamboom.  Ik vraag daar inderdaad minder geld voor, gezien de pups ook voor een pak minder geld verkocht worden.
 
Het gaat me bijgevolg trouwens inderdaad om geld te doen ja. Als in een eerlijke prijs voor iedereen. "

 

Het nadeel daarvan vind ik, dat er misschien pups ter wereld komen die wel leuk zijn, maar niet goed genoeg om mee te gaan fokken later. Door bijvoorbeeld zwakke heupen, ogen etc etc.

Maar de kans is groot dat er met een aantal van die pups later toch gefokt gaat worden en krijg je zo hele generaties 'slechte of kwakkelige' honden en krijgt het ras de naam een ongezond ras te zijn.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Dat staat toch volledig los van de al dan niet stamboom.

Genoeg stamboomhonden met ziektes en genoeg kerngezonde stamboomloze honden.

Ik heb overigens verre van een kwakkelend ras en het is al helemaal niet bekend als ongezond. Ja, door de beperkingen die de stamboomfok met zich meebrengt en exterieurkeuringen komen er ziektes binnen ja.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^