Fietsmand of hondenkar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mirjam (Gast)

Wat zouden jullie mij aanraden met een hond van 15 kilo? Ik dacht eerst dat in een mand op de fiets sowieso te zwaar was met dit gewicht maar na wat googelen zag ik dat er meer mensen waren die een hond van dit gewicht in een mand achterop de fiets hebben. Ik heb met beiden geen ervaring, wat zou fijner fietsen? Het gaat om zowel het vervoer in de stad (dan lijkt een mand me handiger) maar ook wat langere fietstochten in de natuur. Ik hoor graag jullie ervaringen! 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb zelf een fietskar en dat bevalt heel goed! Persoonlijk lijkt mij een hond van 15 kg ook wat te zwaar voor in een mand. Ik zou het zelf niet aandurven... 

 

Ik heb deze: 

Het fietsen is heel gemakkelijk, alleen in de bochten moet je opletten. Maar ik was er snel aan gewend (en mijn hond ook).

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ik heb een hondje van 5 kilo in een mand voorop maar voel al verschil of ik haar wel of niet mee heb. Niet alleen qua gewicht maar ook qua verantwoordelijkheid! Je fietst toch anders. 

 

15 kilo is een stukje meer en zou ik liever in een hondenkar hebben dan achterop. Sowieso heeft de hond wat meer ruimte om te zitten, is het voor jouw evenwicht beter en lijkt het mij veiliger/prettiger!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

De grootste hondenmand die ik heb gezien was voor 14 kg, achterop. Ik weet niet of die ene kilo verschil maakt, maar eerlijk zou ik in zo'n situatie voor een kar gaan.

Saskia (Gast)

Zelf heb ik een mand achterop die tot 20 kg kan. Mijn hondje is 10,5 kg dus wel wat lichter. Achterop merk je het extra gewicht niet. Maar die van mij zit stil. En het extra gewicht van de fietskar is voor mij te zwaar. Als je geen last hebt van het extra gewicht of een bewegelijke hond is een fietskar misschien handiger.

Vroeger heb ik met een mand voorop gefietst met een hondje van 11 kilo en heb daar geen last van gehad, maar achterop is wel prettiger.

Succes????

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Mijn hond woog 17 kilo toen ik de fietskar aanschaft. Nooit niet dat ik dat gewicht achterop zou moeten hebben. Zodra jij afstapt en even de fiets loslaat, valt hij om. De fiets vasthouden, hond optillen in de mand, opstappen enz. je gaat per ongeluk ooit die fiets loslaten. Dan ligt de hond op de grond. Lekker veilig in zijn kar, kan die heerlijk in liggen!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Geen mand! Een fietskar of een bakfiets lijkt me veiliger.

honden page profiel --

honden foto van -

Inderdaad een fietskar zou ik doen. Toen mijn Golden 12kg was kon ze dr kont niet meer keren in de fietsmand, terwijl deze ook best groot was laat staan dat even ze kon liggen. En inderdaad als ze naar één kant zat dan helde mijn fiets om zodra ik stil stond. De fietskar is wel even wennen geweest voor mij, omdat het inderdaad nog wat extra gewicht is wat je voorttrekt. Maar het went snel hoor en als je goed marktplaats ed in de gaten houdt kun je best voor een leuk prijsje een goede kar vinden!

Volgende forumvraag: hond eet kleding stukken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^