Basset

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Wie van jullie heeft ervaring met dit ras? Wat zijn de verschillen tussen de engelse en Franse basset behalve dat de eerste een zwaardere bouw heeft? Hoe is het karakter behalve dat ze zo heerlijk eigenwijs zijn? 

Paul (Gast)

al via de rasverenigingen geprobeerd? Zij kunnen je vast informeren of in contact brengen met eigenaren/fokkers. Zie www.houdenvanhonden.nl/rasverenigingen

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wij hebben vroeger een Franse basset gehad.

Een ontzettend lieve hond, een grote kindervriend en vriendelijk met alles en iedereen!

Ik vond het als kind nooit zo leuk om met hem te wandelen want ik werd altijd na geroepen met dingen als: ha ha, die loopt met een worst op pootjes etc 

Hij is helaas overleden door onder een auto te komen, hij kon nooit los lopen (ging zijn neus achterna) maar een keer ontsnapt en verongelukt.

Ook de gezondheid is nogal een issue, dus goede fokker is belangrijk.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Mijn ervaring met een engelse is dat ze redelijk onvoorspelbaar kunnen zijn, Duke kan erg leuk spelen met de engelse op de hondenweide en dit gaat 9 van de 10 keer goed.

Hij kan de 10e keer langslopen en dat word hij gegrepen..

Hij is ook redelijk dominant en word niet graag recht aangekeken, hij zou je dan dus echt aanvallen. Ook als hij iets opeist, denk bv aan een lekker drolletje of een bal, zal hij bijten als je het probeert af te pakken.

Verder is het een super lieve hond, maar met gebruiksaanwijzing.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Wij hebben een Engelse Basset gehad. Ik vind het een super leuk ras, helaas wil mijn vriend ze niet ;) 

Onze basset was ontzettend lief, ook voor kinderen en ook naar andere honden. Dominant was hij zeker niet. 

Hij kon niet alleen zijn, dan ging hij heel erg trillen en kwijlen. Schijnt bij meer Bassets te zijn, ze zijn graag bij het baasje. Ook stonk hij nogal, ik was er zelf wel gewend aan maar hij stonk wel echt. Schijnt ook bij meer Bassets te zijn. 

Verder hebben ze een héle goede neus, hij is wel eens achter een konijn aangerend. Dat is iets om rekening mee te houden (of een jachtcursus te doen!). 

Weet je al waar je voorkeur naar uit gaat? Ik ken de Franse niet, maar ik vind de Engelse mooier :)

Volgende forumvraag: Inentingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^