karin vlijmen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat is ook het geniepige, boterham fokkers weten inmiddels hoe mensen te misleiden. Even het nestje in de kamer,leggen, de rest is onzichtbaar.  De moederhond? Ah die is even uit logeren of weer terug bij de dochter, want de moederhond is van de dochter, of een andere hond wordt aangewezen als moederhond of zelfs de vaderhond. , En zo lopen mensen er gewoon in. Want oh de handelaren zijn zo aardig en begaan met de honden en beloven van alles en geven eengarantie die ze niet nakomen, helaas moeten ze zich tegenwoordig aan de wet houden en dat is dus verantwoording nemen voor het verkochte product. Want een hond is voor de wet een product, met wettelijke garantie., en dus bij problemen, het product terugnemen, . En ja, als je eenmaal met een pup in je handen staat is het zo moeilijk om nog nee te zeggen, al,twijfel je. 

En dat teruggeven doen mensen toch niet, want dat is te zielig voor het hondje, want dat hebben ze toch maar mooi gered........ en dat geeft z0,n goed gevoel.

 

helaas is voor iedere ,,geredde,, pup een moeder hond weer gedekt en zwanger en zit in een hokje. Uitroeien? Het zal niet lukken ben ik bang voor. Waarschuwen kunnen we allemaal wel. En nu dus weer door iemand extra, die deze ervaring heeft.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik zou je aanraden gelijk een goede verzekering af te sluiten, als dit nu nog kan, want je zal het dossier vd dierenarts op moeten sturen,

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt voor de tip.
Ik geef mijn inschattingsfout toe. Ben geen afblaffer.
Ik heb de website opgezocht.
Bizar en erg confronterend.
Ziet er onwijs zielig en triest uit!
Dit is precies hoe ik br**fok voor mij zie,
Kan zeggen dat het er hier toch wel anders uitzag.
Er was 1 nest op het moment wij de eertse keer kwamen. Nestje in de woonkamer,  in huiselijke kring.  Sociale omgeving netjes en schoon. zaten achteraf wel veel in de bench vermoed ik? 
Mijn schoonvader heeft al zolang als ik hem ken mechelse herders. Reuen.
Die hij met stamboom vaak showhonden heeft aangekocht als pup, de gehele bloedlijn is terug te traceren. Zo ook bv een zoon van aangenomen. Van een hond die hij al had. Dus schoonvader heeft de dekreu opgevoed in huiselijke kring. Vader en moeder kern gezond. Alle checks volgens de wettelijke regels
2 jaar terug op zeer jonge leeftijd door vele epileptische aanvallen in moeten laten slapen.
Nog 1 was wat met zn ogen. Geheel andere bloedlijn.
Het zegt niet altijd wat... bij de allerbeste fokker kan er ook een "defect" zijn of ontstaan.
Nogmaals bedankt voor de tip.
Mijn ogen zijn beter geopend.
 
 
 
 
  "

Een allerbeste fokker geeft geen garantie op een gezonde hond. Maar de dieren leven in goede omstandigheden en worden niet elke loopsheid gedekt. De nadruk ligt op goed en gezond, niet op GELD VERDIENEN DOOR VAAK ONTVERANTWOORDELIJKE VERMEERDERING.

 

Oh sorry, ik schreeuw een beetje.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Een allerbeste fokker geeft geen garantie op een gezonde hond. Maar de dieren leven in goede omstandigheden en worden niet elke loopsheid gedekt. De nadruk ligt op goed en gezond, niet op GELD VERDIENEN DOOR VAAK ONTVERANTWOORDELIJKE VERMEERDERING.
 
Oh sorry, ik schreeuw een beetje. "

 

Er bestaat ook nog zoiets als consumentenrecht, ook bij de aankoop van een dier.

 

LICG is hier duidelijk in op hun website,: consumenten hebben recht op garantie na aankoop van een dier.

Zie:

https://www.licg.nl/consumentenrecht/#garantie-na-aankoop-van-een-dier

 

Al enige jaren geleden toen ik pups met stamboom kocht van de allerbeste fokkers stond in het koopcontract van de rasvereniging, dat de fokkers gebruikten, een garantietermijn van 12 maanden.

honden page profiel vdLBvdLB

" Ik zou je aanraden gelijk een goede verzekering af te sluiten, als dit nu nog kan, want je zal het dossier vd dierenarts op moeten sturen, "

Dit hebben we gelijk gedaan gelukkig in de auto al op de terug rit.

Helaas 30 dagen wachttijd.

Zoals bij velen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Dit hebben we gelijk gedaan gelukkig in de auto al op de terug rit.
Helaas 30 dagen wachttijd.
Zoals bij velen. "

Ja, maar ook logisch, zo voorkomt een verzekering dat een huisdier pas verzekerd wordt al het al ziek is,

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Zeker logisch, anders zou het wel heel makkelijk zijn, je wacht tot je hond een keer ziek word en dan snel in de verzekering, dat kan natuurlijk niet, zo word het onbetaalbaar.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Heb je al contact gehad met House of Animals? 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Instagram account hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^