Hond wegdoen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, ik heb een buitenlandse hond in huis gehaald een aantal maanden geleden, ik heb 3 maanden geleden ook een pup erbij gehaald de buitenlandse hond was mager ziekjes bang.. En erg moeilijk op te voeden nu dit wel goed gaat maar ik na alle moeite en aandacht zie dat ze veel meer ruimte en beweging nodig heeft dan ik haar kan bieden, de andere hond en zij vechten altijd om de 10 min is het raak maar mijn jongste hond is een pitbull en die kan veel meer mee mee komen in onze leefstijl maar is ook gevaarlijker als ze ruzie hebben    nu wil ik mijn buitenlandse hond laten herplaatsen, maar ik ben verplicht haar naar de stichting te brengen, want uiteindelijk is het niet mijn hond, wel 300 euro voor betaald en veel dierenarts kosten, en ze word daar gewoon weer verkocht .. maar ik doe haar weg om redenen zoals niet in een flat kunnen wonen, enzovoort maar hoe weet ik of ze echt goed terecht komt.. Mij hebben ze haar ook direct mee gegeven zonder de hond goed te kennen, maar ik ken en hou veel van mijn hond doe ik het juiste als ik haar terug breng.. Hier is ze gewoon niet gelukkig en verdient veel meer..  Negatief en positief alles is welkom

honden page profiel Wilco Wilco

honden foto van Wilco

IK snap niet helemaal waarom je al zo snel een 2e hond erbij hebt gehaald,terwijl de eerste misschien nog niet eens helemaal op het gemak was. En daarbij misschien ook niet de beste keuze hebt gemaakt mbt de 2e hond.

Wel mooi dat je de keuze hebt gemaakt om een hond uit het buitenland een thuis te willen bieden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Pffff.....here we go again.....

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Als je het contract tekent bij een (buitenlandse) stichting dan teken je voor het feit dat de hond terug naar de stichting gaat als je er onverhoopt niet meer voor kan of wil zorgen. De hond blijft altijd hun eigendom (hoewel ik eigendom bij een beest een beetje naar woord vind, heet het gewoon zo).

Ik vind dat juist een heel prettig idee. En ik denk de stichting ook, zo voorkomen ze dat de hond in het asiel beland of van hot naar her gaat.

Hopelijk zal de stichting de dingen die jij aangeeft meenemen in hun zoektocht naar een nieuw baasje.

Wees blij dat de stichting hem terug gaat nemen. Tja en dat ze er weer 300 euro aan verdienen.......stichtingen maken veel meer kosten dan dat ze verdiensten hebben.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

sorry dubbel

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Jammer ,de zoveelste buitenlandse hond die weer weg moet ,

Ik zou de hond toch terug doen naar de stichting ,ik denk dat je daarvoor getekend heb ,en waarop baseer je dat de hond niet gelukkig is? 

Nu maar hopen voor de pitbull dat die ook ineens niet in een flat kan wonen .

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Reactie puur op openingspost:

 

Als het goed us heb jebook een.contract getekent waarin.stast dat in geval van herplaatsing of niet voor kunnen zorgen dat de hond terug moet naar de stichting.

Daarmee heb je die verplichting aan gegaan.

Je kan overleggen met de stichting dat de hond bij je blijft en jijzelf in overleg met hun samen zoekt naar een nieuw herplaats adres. Doen ze dit niet kun je alleen de herplaatser terug overdragen aan de stichting.

Als je de herplaatser gewoon zo even mee kreeg. En je daardoor twijfels lijkt te hebben over de stichting vraag ik me af waarom je de hond toch via deze stichting hebt genomen.

Je hoeft er niet op te antwoorden het is puur een vraag die in me op komt met het lezen van je bericht.

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Een pitbull is natuurlijk ook een veel makkelijkere hond als een buitenlandse asiel hond met een rugzak! Je had natuurlijk mogen verwachten dat je voor die 300,- een compleet opgevoede hond kreeg die zonder enige moeite daarna bloot gesteld kon gaan worden aan een pitbull. 

 

De pitbull is zo'n makkelijke hond die geen beweging of minimaal nodig heeft, zeker in vergelijking met een buitenlandse asiel hond..... Of misschien heb je niet een pitbull, maar een pitbull achtige, dan zou je wellicht kunnen treffen dat je een bankhanger tref....

 

Asiel hond terug naar de stichting en pitbull terug naar de fokker is mijn advies!

 

Je "pit" zal straks ineens je interieur gaan slopen als ie de andere hond niet meer kan slopen, dus dat kan je maar beter voor zijn. Onder de noemer ze moesten toch hun energie kwijt.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Gaat me weer recht door het hart, dus toch nog maar es een poging doen…. 

Waarom geen oplossingen zoeken, adviezen vragen of hulp inschakelen voor de oorzaak van het probleem?

En in plaats van de hond te herplaatsen, te kijken wat je zélf meer kan investeren (tijd, aandacht, energie) in de hond, in het samenleven van de twee honden, hoe dit in goeie banen te leiden zodat ieder hier beter uitkomt?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij zijn een foster gezin voor een stichting voor buitenlandse honden. Ik zou de hond meteen terug willen hebben. Hoe minder er met een buitenlandertje gerommelt word hoe beter voor de hond. Dus terug naar de stichting! Geld zou absoluut geen rol mogen spelen als het om levende wezens gaat. Dus dat ze er misschien nog een keer 300 op verdienen zou helemaal geen punt moeten zijn. Sommige stichtingen vragen minder geld als de hond een tweede keer herplaatst word. Of dat bij de stichting waar jouw hond ook vandaan komt weet ik niet.

Erg jammer dat dit nu gebeurd, de kosten die je gemaakt hebt ben je kwijt. Het is jouw verantwoordelijkheid geweest om deze hond een thuis te bieden en nu moet hij plek maken voor een andere hond. Weer word ze afgedankt..... Weer een deuk in haar vertrouwen.....

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

De oude moet plaats maken voor een nieuwe.... :'(

honden page profiel Wilco Wilco

honden foto van Wilco

" De oude moet plaats maken voor een nieuwe.... :'( "

 Ik was in mijn eerste reactie te mild.

Het feit dat de eerste nu het veld moet ruimen is in mijn ogen NOT DONE!

 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Je hebt een buitenlandse hond via een stichting en dus getekend dat hij daar naar terug gaat als je er niet voor wil/kan zorgen. Dat je geen geld terug krijgt lijkt me niet meer dan logisch, jij wilde deze hond een goed huis geven maar ziet daar nu vanaf maar de stichting moet op zoek naar een nieuw baasje dat kost ook tijd en geld.

 

Wat ik me daarnaast afvraag is.. je hebt een hond via een stichting gehaald, je weet dat die vaak met een rugzakje komen en dus extra tijd vergen. Toen heb je een pup erbij gehaald (die ook extra tijd vergt) en nu wil je de hond die je als eerste had weg doen? Waarom die hond? Omdat hij meer ruimte en beweging nodig heeft? Iedere hond heeft beweging nodig, een pitbull ook dus ik zie dan het verschil niet. 

 

Ik zou Mick zijn advies op volgen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" Wij zijn een foster gezin voor een stichting voor buitenlandse honden. Ik zou de hond meteen terug willen hebben. Hoe minder er met een buitenlandertje gerommelt word hoe beter voor de hond. Dus terug naar de stichting! Geld zou absoluut geen rol mogen spelen als het om levende wezens gaat. Dus dat ze er misschien nog een keer 300 op verdienen zou helemaal geen punt moeten zijn. Sommige stichtingen vragen minder geld als de hond een tweede keer herplaatst word. Of dat bij de stichting waar jouw hond ook vandaan komt weet ik niet.Erg jammer dat dit nu gebeurd, de kosten die je gemaakt hebt ben je kwijt. Het is jouw verantwoordelijkheid geweest om deze hond een thuis te bieden en nu moet hij plek maken voor een andere hond. Weer word ze afgedankt..... Weer een deuk in haar vertrouwen..... "

 Zo met je eens, Eline

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Goh wat sneu zeg.

Je hebt een hond in huis gehaald die nu weer weg moet, omdat je een hond erbij hebt genomen die je eigenlijk leuker vindt.

Ik zou de hond naar de stichting terugbrengen zoals in het contract staat, en hopelijk kunnen zij een liefdevol en blijvend huisje voor haar vinden.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Hallo,
ik heb een buitenlandse hond in huis gehaald een aantal maanden geleden, ik heb 3 maanden geleden ook een pup erbij gehaald
de buitenlandse hond was mager ziekjes bang.. En erg moeilijk op te voeden nu dit wel goed gaat maar ik na alle moeite en aandacht zie dat ze veel meer ruimte en beweging nodig heeft dan ik haar kan bieden, de andere hond en zij vechten altijd om de 10 min is het raak maar mijn jongste hond is een pitbull en die kan veel meer mee mee komen in onze leefstijl maar is ook gevaarlijker als ze ruzie hebben 
 
nu wil ik mijn buitenlandse hond laten herplaatsen, maar ik ben verplicht haar naar de stichting te brengen, want uiteindelijk is het niet mijn hond, wel 300 euro voor betaald en veel dierenarts kosten, en ze word daar gewoon weer verkocht .. maar ik doe haar weg om redenen zoals niet in een flat kunnen wonen, enzovoort maar hoe weet ik of ze echt goed terecht komt.. Mij hebben ze haar ook direct mee gegeven zonder de hond goed te kennen, maar ik ken en hou veel van mijn hond
doe ik het juiste als ik haar terug breng.. Hier is ze gewoon niet gelukkig en verdient veel meer.. 
Negatief en positief alles is welkom "

 Ik snap het dilemma niet, of wil het niet snappen.

Maar het is een lang verhaal om niks, je bent verplicht haar terug te brengen, de rest doet niet ter zake.

 

honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona

honden foto van Annemie Bo en Mona

Lijkt er sterk op een verhaal dat een paar dagen geleden hier heeft gestaan. Volgensmij zelfde TS :'( ging toen ook over dat geld!

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

"  .. maar ik doe haar weg om redenen zoals niet in een flat kunnen wonen, enzovoort maar hoe weet ik of ze echt goed terecht komt.. "

met alle respect...

maar ik vind niet dat je ook maar iets recht van spreken hebt

over een 'goed huis' in deze...

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Ik woon op een appartement en je kan toch honden houden ik ken iemand die op een appartement woont met 3 grote en 1 kleine

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

We zouden echt eens sub-forum moeten hebben voor onze schrijvende honden, .

Hoe zij dit alles vanbinnen aanvoelen, herplaatsingen, wegdoen....

Even alles afschrijven zoals zo mooi altijd wordt gezegd.

 

Nu wordt er mijns inziens veel te veel gepamperd met de baasjes.

Dit is een hondenforum. Honden zijn de hoofdzaak of zie ik het verkeerd ? 

 

 

 

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Je hebt gelijk anny

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" met alle respect...
maar ik vind niet dat je ook maar iets recht van spreken hebt
over een 'goed huis' in deze... "

 was het eerste wat in mij op kwam

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Wat erg... 

 

Dus je hebt er een pup bijgehaald terwijl je buitenlandertje er nog lang niet klaar voor is...

 

Ik snap best dat je buitenlander in de verdediging schiet bij zo'n drukke pup, vooral als deze nog bang/onzeker is.

 

In dit geval denk ik dat het goed is om in ieder geval de buitenlander terug te brengen naar de stichting, zodat deze een meer ervaren baasje kan vinden. Ik zou je 'pitbull' ook graag herplaatst zien. 

Want als je ze in huis al niet kan begeleiden (om de 10 min vechten?!), dan gaat dat op straat ook absoluut niet lukken!

Anoniem (Gast)

hallo,

ik wil duidelijk makem dat het me niet om het geld gaat, maar ik snap de reacties en dat ze een rugzakje heeft weet ik en heb er ook alles aam gedaan en ze is nu stabiel hetgeen wat de pitbul kan is buiten rennen en thuis lekker rustig zijn zij is altijd onrustig en wil heel graag meer verkennen en meer aandacht ook gaat de pitbul vaker mee met dagelijkse dingen zelfs werk, de opvanghond kan dat niet omdag ze dat gewoon niet wilt.. Tussen de mensen zitten en is vaker alleen thuis 

dat ik haar wil laten herplaatsen is niet omdat ze niet goed genoeg is dat wil ik duidelijk makem maar ik voel me niet goed genoeg voor haar, ik heb een buitenlandse hond genomen omdat ik haar wou helpen ik heb het gevoel dat ik dat heb gedaan maar ze gewoon meer verdient! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Ik woon op een appartement en je kan toch honden houden ik ken iemand die op een appartement woont met 3 grote en 1 kleine "

 Man man man toch ! 

 

Wij hebben jaren moeten blijven wonen in ons appt omdat we nergens konden huren met twee honden en een kat.

denk je dat toen alles op rolletjes liep met nog een kleine erbij ook ? 

Wij hadden ook moeilijke momenten hoor.

 

Maar wij hielden van onze dieren, al wat in huis kwam, bleef er. Simpel als bonjour.

 

ik krijg nog hartaanval binnenkort van al die opgevers hier.

Anoniem (Gast)

En de pup heb ik er bij gehaald voor haar, en omdat we graag ze samen wouden laten opgroeien, dit ging na de eerste maand niet zo goed meer 

ze kan prima met elke hond en dat doen we ook bijna elke dag weer buiten 

alleen met onze pit klikt het totaal niet

en hebben ze bijna altijd geschijden gehouden 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" hallo,
ik wil duidelijk makem dat het me niet om het geld gaat, maar ik snap de reacties en dat ze een rugzakje heeft weet ik en heb er ook alles aam gedaan en ze is nu stabiel hetgeen wat de pitbul kan is buiten rennen en thuis lekker rustig zijn zij is altijd onrustig en wil heel graag meer verkennen en meer aandacht ook gaat de pitbul vaker mee met dagelijkse dingen zelfs werk, de opvanghond kan dat niet omdag ze dat gewoon niet wilt.. Tussen de mensen zitten en is vaker alleen thuis 
dat ik haar wil laten herplaatsen is niet omdat ze niet goed genoeg is dat wil ik duidelijk makem maar ik voel me niet goed genoeg voor haar, ik heb een buitenlandse hond genomen omdat ik haar wou helpen ik heb het gevoel dat ik dat heb gedaan maar ze gewoon meer verdient!  "

 Jij zoekt gewoon medeleven hier, beamen wat je al binnen in jezelf hebt beslist.

nou van mij krijg je dat niet.

of anders speel je met ons voeten ? Vind je zo een topic grappig ? 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

En waarom gaat de pup niet terug zodat je dan alle aandacht op haar kan richten? 

 

Lijkt me eerlijker naar haar toe.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Áls dit verhaal al klopt, wat nog niet zo bewezen is; het kan ook een uitlokking tot een felle discussie zijn van een malloot.....

 

Maar áls het klopt: ts, je had moeten nadenken voor je hier aan begon. Je neemt een hond in huis met een flinke rugzak.

En voor dat beestje ook maar goed en wel gesetteld is neem je er een jonge pitbull bij?? En dan moet de asielzoeker maar weer weg??

Er is maar 1 antwoord: hond direct terug terug naar de stichting ( het arme dier, rugzak is nu nog groter geworden....) En beter de pitbull terug naar de Fokker want ik krijg geen hoge pet op van jouw omgang met honden. Dus met een pitbull ga je ook problemen krijgen. En dan?

honden page profiel ElianeEliane

Hallo, ik heb een buitenlandse hond in huis gehaald een aantal maanden geleden, ik heb 3 maanden geleden ook een pup erbij gehaald de buitenlandse hond was mager ziekjes bang.. En erg moeilijk op te voeden nu dit wel goed gaat maar ik na alle moeite en aandacht zie dat ze veel meer ruimte en beweging nodig heeft dan ik haar kan bieden,

Heb je de voordeur al eens open gedaan en rond gestapt? Daar zie je dus enorm veel ruimte. En als je stapt noemen ze dat beweging

 

de andere hond en zij vechten altijd om de 10 min is het raak maar

Tja dat heb je natuurlijk als je niet echt veel van honden kent.

 

mijn jongste hond is een pitbull en die kan veel meer mee mee komen in onze leefstijl maar is ook gevaarlijker als ze ruzie hebben

Voor dat soort leefstijl is geen enkele hondensoort voor geschikt. Een hond kan alleen maar ondergaan, die heeft geen keuze. 

 

nu wil ik mijn buitenlandse hond laten herplaatsen, maar ik ben verplicht haar naar de stichting te brengen,

Mss maar goed ook. Dat noemen ze een contract. Bij niet opvolging => contractbreuk. Kan veeeeeeeeel meer centjes kosten dan 300 laten vallen.

 

want uiteindelijk is het niet mijn hond, wel 300 euro voor betaald en veel dierenarts kosten

Zoiets weet je op voorhand en bij mijn weten wordt je daar niet toe gedwongen

 

, en ze word daar gewoon weer verkocht ..

En dat zou jij niet doen? Er geld voor vragen?

De stichting heeft daardoor ook weer werk. Die steken daar ook tijd in, adverteren en huisbezoeken e.d. weer uitgevoerd worden. Mss ook weer een controle bij de DA. Dus ja toch weer onkosten

 

maar ik doe haar weg om redenen zoals niet in een flat kunnen wonen, enzovoort

Voornamelijk de enzovoort dan

 

maar hoe weet ik of ze echt goed terecht komt.. 

Aangezien je haar nu weeral weg doet, en voor de hond weeral een trauma is, maakt dit iets uit? Je loopt wel het risico dat ze bij iemand terecht komt die er echt wel eens om zou kunnen geven.

 

Mij hebben ze haar ook direct mee gegeven zonder de hond goed te kennen,

Dat was niet echt slim

 

maar ik ken en hou veel van mijn hond doe ik het juiste als ik haar terug breng.. Hier is ze gewoon niet gelukkig en verdient veel meer.. 

Houden van is zo betrekkelijk. Maar je doet wel het juiste. Want dat ze niet gelukkig is en beter verdient zegt genoeg over jou.

 

Negatief en positief alles is welkom

Ik kan niet echt iets positief vinden. Ooooh jawel, ze krijgt een nieuwe thuis.

 

 

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Hulp gezocht?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^