Epi

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Free (Gast)

Goeiedag,  Ik heb een sint bernard van 4 jaar oud, deze heeft sinds een jaar aanvallen van epilepsie,  Hij is al in behandeling en krijgt er pilletjes voor ma de aanvallen blijven steeds terug komen hij krijgt er weekselijks 1a2  Gisteren heeft hij er twee gehad en vandaag ook, en juist was die aan't slapen en kreeg het in zijn slaap, ik weet niet meer goed wat te doen en zou het niet over mijn hart krijgen om hem te laten inslapen ma ben echt ten einde raad :-( 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou naar een dierenkliniek gaan met specialisaties. Ik ken een boxer die bijna 14 jaar is geworden met de juiste medicatie. En dat is behoorlijk oud voor een boxer en dan nog wel met epilepsie. De Wagenrenk in Wageningen of de Un.Kliniek voor Dieren in Utrecht zouden je hond kunnen helpen.

 

To (Gast)

soms is inslapen een grotere daad om je liefde te laten zien dan blijven tobben..

Heel veel wijsheid gewenst.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat is absoluut zo, To. De "gewone dierenklinieken" hebben vaak niet de expertise in huis en om een goede diagnose te stellen is meer nodig. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zo jong en dan al 1 jaar lang epilepsie; wekelijks 1 of 2 aanvallen; wat zal je je als baasje dan machteloos voelen.

 

Het is belangrijk, dat je hond door je dierenarts goed wordt ingesteld op medicatie tegen epilepsie; zodat de aanvallen voorkomen worden. Hopelijk is dat mogelijk.

 

Je dierenarts kan je doorsturen naar een veterinair neuroloog o.a. bij de universiteitskliniek gezelschapsdieren in Utrecht. Als je naar een veterinair neuroloog gaat, maak dan wat filmpjes van de aanvallen, dat geeft meer inzicht voor de specialist.

 

http://www.diergeneeskunde.nl/ziektebeeld/zenuwstelsel-gezelschapsdieren/epilepsie/

 

Er is een website met veel informatie over epilepsie bij honden en een forum voor eigenaren van honden met epilepsie:

http://www.epilepsiebijhonden.nl/home.htm

Sterkte.

Volgende forumvraag: Inlog problemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^