Puberende Franse Bulldog, iemand ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CaitCait

honden foto van Cait

Hoi,

 

ik heb een Franse Bulldog van 6,5 maand (meisje) die denk aan het puberen is? Als ik nee zeg als ze iets doet wat niet mag gaat ze even wat langer door met bijdehand doen, soms is lekker recalcitrant, verder is het een scheet maar was benieuwd of er mensen zijn die ervaringen hebben met franse bulldoggen in de puberteit.. (Andere rassen ook natuurlijk)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Nogmaals nee zeggen en vooral niet in de lach schieten ;)

honden page profiel JessicaJessica

Franse buldoggen kunnen echt clownen zijn! En vaak proberen ze uit of je nee ook echt een nee is. 

Consequent zijn is het sleutelwoord! 

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

Jouw Franse bulldog is typisch te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken. In mensentermen is ze geen kind meer, maar volwassen reageren is ook niet haar sterke kant. Dit moet je immers leren. Daarom is ze nu nog sterker dan in de periode hiervoor, aan het uitproberen wat wel en niet kan. En dat noemen wij...inderdaad, puberen. Voor ons als baas, is dat recalcitrant zijn en dat bijdehand doen, niet altijd welkom. Maar vanuit haar gezien is het een leerproces dat doorlopen moet worden. Wees daar maar blij mee, want als ze haar grenzen niet zou opzoeken, zou ze nooit volwassen kunnen worden. Gelukkig heb je een Fransoos, die bekend staat om clownesk gedrag, dus soms kun je de verleiding niet weerstaan om te lachen. Als je dit daadwerkelijk doet, heeft ze vast al geleerd dat je het niet zo kwaad met haar meent en zal ze doorgaan met de uitdaging. Meen dan ook wat je op haar wilt overbrengen, met op de achtergrond die glimlach. Want wie boos wordt heeft ongelijk.

Volgende forumvraag: Alles moet stuk!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^