Hond mag niet mee!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nathalie (Gast)

Ik voel mij enorm ellendig, vooral omdat vaak de hond niet mee kan als we op visite gaan. Ik hou dan de tijd in de gaten en vaak gaan we eerder naar huis omdat hij alleen zit. Onze afstanden zijn vaak al 3 uur reizen en dan komt de tijd dat we daar zijn nog erbij. Nu aankomende maand alweer 2 verjaardagen en volgende maand is het december... dan raad je het al... Ik zit hier best wel mee, ondanks het feit dat hij zijn behoeftes die tijd op kan houden is het niet leuk dat hij zo lang alleen moet zitten en al onze familie zover weg woont. Ter info het gaat hier om een grote duitse herder van 50 kilo die kan je dus niet zo meenemen in je handtas. Hoe doet jullie dat en hebben jullie tips want het logische nadenken lukt niet meer, misschien ziet iemand van buitenaf de oplossing.

honden page profiel PLUTO&NOEKYPLUTO&NOEKY

honden foto van PLUTO&NOEKY

Je heb tegenwoordig mensen die zich aan bieden voor appas voor de hond meestal vragen ze een kleine vergoeding ervoor.Moet je maar eens google oppas voor honden in jouw omgeving.Ik laat me honden nooit achter ze gaan mee of ik blijf thuis.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Hoe doen wij dat. Ik neem mijn hond niet mee naar verjaardagen en heb de verjaardagen ook af geschaft. Hond gaat voor de verjaardagen mits ze zo ver weg wonen. Is het dichter bij dan kan ze makkelijk op passen bij mijn is het zo niet langer dan 5 uur alleen

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Ik herken je gevoel .. Vergeet dat een hond gewoon gaat slapen als hij geen prikkels krijgt .. Vergeet niet wat je hem wel geeft.. Ik gok dat hij niks tekort komt.. Daarnaast mag jij ook best een leven lijden.. Sterkte gewenst 

Nathalie (Gast)

Ik heb het vermoeden dat hij namelijk niet gewoon gaat slapen. Hij is zeer waaks en altijd zodra we thuiskomen en hij zijn behoeftes heeft gedaan valt hij als een blok in slaap.. dat je haast denkt die is de hele tijd wakker gebleven. Hij zal vast even slapen daar niet van..

Oppas vertrouwen we niet... we willen geen vreemden in ons huis als wij er niet zijn en de hond is zeer waaks en zal niet zomaar mensen accepteren in huis zonder ons. Doordeweeks blijft hij ookal 9 uur per dag gemiddeld alleen thuis en dat breekt mijn hart al dat ik om die reden 1 dag minder ben gaan werken... maar om hem dan ook nog in het weekend ook nog minstens 5 uur alleen te laten is te veel.

Komt dat nou zelfden voor dan is dat niet erg, maar merk de laatste maanden en weken dat het steeds meer en meer is en dat het niet goed voelt.

Nathalie (Gast)

Sophietje, ik zou dat ook graag doen. gewoon verjaardagen en feestjes afschaffen.. Het probleem is alleen dat het altijd zo gezellig is en iedereen bied altijd aan van neem de hond maar mee en blijf maar hier slapen. Wat echt heel lief is, maar ik ga geen hond van 50 kilo in een klein huis of kleine tuin met minstens 8 kinderen rond laten rennen. Dan ben ik hele avond aan het opletten op mijn hond in plaats van gezellig kletsen. Hond is nog speels en luisterd niet super goed naar mij. Slapen ergens met hond begin in al helemaal niet aan. 

Sjors (Gast)

Ik zou mijn hond toch meenemen. Hoe kan hij het anders leren?
Misschien dat je een jaar lang tijdens de feestjes meer met je hond bezig bent dan met het feest, maar is dat zo erg?
Je investeert dan toch in jullie toekomst?

Hoe vaker hij mee gaat, hoe gewoner hij dat vindt.
Je kan altijd op de heenweg ergens een bos wandeling maken ( vreemde omgeving, is nog intensiever voor je hond) zodat hij eenmaal op visite, naast jou stoel kan slapen.
Neem een kluif mee en je zal zien dat je geen kind aan je hond hebt.

En je kan altijd nog een bench meenemen toch? Die zet je dan gewoon in de woonkamer Dat als je even een half uurtje niet op wilt letten hij daar in kan.

Ik denk dus dat er wel een oplossing is, maar dat jij de enige bent die dat kan oplossen Succes!

ps: Stel dat je een heel druk kind had,die liet je dan toch ook niet alleen thuis?

En de mensen waar je heen gaat geven al aan dat de hond welkom is.
Dus gewoon doen!

Nathalie (Gast)

Helaas Sjors, een bench wordt hem niet heeft hij nooit in gewild en weigert dat pertinent... daarnaast eerst naar het bos dan is meneer helemaal vies en heel eerlijk heb ik geen zin om eerst een uur te lopen met hem in het bos en dan nog 1,5 uur heen in de auto... hij is ook erg pieperig in de auto... totdat je goed boos wordt en dan stopt hij wel.

 

Ik wil gewoon niet de strenge boze baas uithangen op een feest die de hele tijd haar hond moet corrigeren. Laat hem echt veel liever thuis... als ik erover nadenk verdient hij eigenlijk een beter huisje... maar dat breekt mijn hartje weer want zo slecht heeft hij het ook weer niet...

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Misschien zijn er wel mensen in de buurt die op jouw hond willen passen dat je jouw hond naar hun huis brengt, dan heb je ook geen vreemden in jouw huis. Een uitlaatservice is misschien ook een idee, al moet er dan wel iemand binnen kunnen komen (i.v.m. waaksheid). Ik zou gewoon eens een briefje in de supermarkt ophangen dan kan je altijd vrijblijvend kennismaken.  

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Als ik het zo lees is de makkelijkste optie: geen verjaardagen meer bezoeken... De rest van de opties is volgens mij benoemd en dat wordt 'm blijkbaar niet.

Nathalie (Gast)

Die opties hebben wij zelf ookal bedacht en doordacht maar dat wordt hem inderdaad niet.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Om heel eerlijk te zijn vind ik jou nu meer klinken als het probleem dan je hond. Met de nodige tijd en begeleiding kun je hem prima leren om in een auto en op een verjaardag etc mee te kunnen. Maar dit kost tijd en geduld en als je liever babbelt en gezellig doet zal hij het nooit leren. Ook een geschikte oppas zoeken lijkt me best mogelijk maar dit kost ook tijd en inzet. 

 

Misschien zit ik er naast, sorry dan, maar op dit moment kom je op mij wel zo over. Voor alles is een oplossing maar je moet er wel aan willen werken.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik persoonlijk vind het nogal veel wat je hond doordeweeks en nu ook in het weekend moet thuisblijven. Dus je hebt inderdaad al wat opties gehad.

Je kunt je hond meenemen en gewoon aan de riem onder je stoel leggen. Ik persoonlijk heb de ervaring dat als de kinderen weten dat ze hond met rust moeten laten, dit geen probleem is. Maar goed dit baseer ik dan op mijn hond. Dat kan ik voor jou niet inschatten. Als je van te voren inderdaad hem uitlaat dan is hij ook lekker moe. Geen zin in,.. vind ik nogal makkelijk.

Inderdaad zou je ook een oppas buitenshuis kunnen overwegen. Dan heeft je hond niet het idee dat hij het territorium moet verdedigen van jullie. Dan heeft de hond gezelschap en aandacht, kunnen jullie lekker weg.

Of je kunt er vanuit gaan dat je hond gaat slapen (kun je ook van te voren checken met de webcam) en dan gewoon gaan. Ideaal is het niet. Dat is het nooit. Maar je zult een keuze moeten maken waarbij je eigen gevoel en de behoeftes van de hond het beste in uitkomen.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik neem mijn hondje altijd mee naar verjaardagen, maar mijn hondje is ook iets kleiner 

 

Maar wat ik ook geregeld doe is de hond meenemen naar bijvoorbeeld mijn paard. Kan ze op de boerderij nog even rondscharrelen als ik de stal doe, de wei doe en mijn paard verzorg. Maar als ik dan ga rijden laat ik Moh in de auto. Dit kan uiteraard alleen als de temperatuur het toe laat!!! Erg belangrijk natuurlijk!!! 

Moh gaat in de auto gewoon lekker slapen en als ik dan van de rit terug kom dan mag ze er weer uit tot ik klaar ben met de verzorging na het rijden. 

 

Is het geen optie om in deze maanden je hond gewoon mee te nemen in de auto, voordat je naar binnen gaat nog even lekker de hond uit te laten en in de auto te zetten? Dan is de tijd dat ie alleen moet zijn een heel stuk korter! 

 

Eventueel kan je tussendoor nog even naar de auto lopen om een blik te werpen of eventueel nog even uit de auto te halen. Let hierbij wel op dat je de hond los in de auto hebt zodat hij zich niet vast kan draaien aan de lijn. 

De heen en de terug weg is hij dan gewoon weer gezellig onder de mensen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Oppas zoeken , ik ken het dilemma........en ik zou de hond ook niet zolang alleen laten, ik heb dan eenvertrouwd iemand in mijn huis. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik vraag me eigenlijk af waarom een hond altijd mee moet op feestjes...

Als ik een feestje heb, blijft de hond gewoon thuis. Heb veel familie die het niet leuk vinden dat ik mijn hond constant overal mee naartoe sleep.

Ik blijf dan gewoon niet lang op een feestje, misschien 3 hooguit 4 uurtjes. Als het een familie dag betreft ga ik tussendoor gewoon even naar huis of ik zorg ervoor dat iemand de hond wil uitlaten of dat de hond daar naartoe kan.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Heb je zelf een auto ? Rij jij daar naartoe ? 

Dan neem je toch je hond mee, familie op de achterbank moet maar opschuiven.....en laat hem eerst uit alvorens je ginder binnen gaat.

 

nadien even terug kort uitlaten alvorens je terug naar huis rijdt.

een hond kan makkelijk een uur of twee in de auto wachten. 

En dan is hij toch niet zolang alleen ?

 

zelfs als je ouders rijden, kan hij toch mee in de wagen ? 

 

een hond moet deel uitmaken van je leven , met hem altijd achter te laten , kan dit niet. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik neem al mijn honden gewoon mee.

Als hun niet welkom zijn kom ik niet.

En ik heb er 3 en straks 4. 

En die gedragen zich keurig. 

Ze zitten bij mij ook partime alleen thuis en dat hoeft niet extra in het weekend.

Maar ik doe zoals de rest 

Ik ga eerder weg en dan daar ter plaatste nog lekker wandelen. Bij mijn ouders is dat bij het strand.

En me schoonouders in een prachtig bos

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik heb hier ook familie ( schoonfamilie ) en als die komen gaan de beentjes in de lucht...want die hond en die poes zouden kunnen krabben ? En angstvallig wordt gekeken of ze toch niet hun richting komen...

 

mij niet gelaten hoor, als ze daar zo een schrik van hebben moeten ze maar wegblijven , maar mijn dieren wonen hier ook.

 

ik zal altijd vragen voor ik ergens op bezoek ga, of mijn hondje ook erbij mag zijn......kan het niet om een serieuze reden dan neem ik hem niet mee. Anders altijd.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" daarnaast eerst naar het bos dan is meneer helemaal vies en heel eerlijk heb ik geen zin om eerst een uur te lopen met hem in het bos en dan nog 1,5 uur heen in de auto... hij is ook erg pieperig in de auto... totdat je goed boos wordt en dan stopt hij wel. "

Je zou een natte washand (in een bakje) mee kunnen nemen, handdoekje ook en dan kun je na de boswandeling je hond even een beetje schoonmaken.

Als je dit soort geintjes kunt voorkomen zal het wel meevallen  

 

Je komt op mij wel een beetje negatief over, geen zin om te wandelen, hij wordt vies, hij piept, anderhalf uur in de auto.

Je wilt hem niet meenemen, maar thuis laten ook niet en verjaardagen niet meer bezoeken is óók al geen optie.

Wat had je dán in gedachten? Ik denk dat er geen andere oplossing is dan alle ideeën die al zijn geopperd.

 

Óf hond meenemen óf oppas zoeken óf niet meer op visite gaan.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik had ook een duitse herder die is altijd meegeweest, een herder is graag bij zijn baasjes en blijft niet graag alleen thuis (welke hond wel).

 

Het kost je misschien moeite en inzet met begeleiden van iedereen, maar eenmaal aangeleerd voor alle partijen, hond, kinderen, volwassenen en vooral jijzelf is het toch de beste optie.

 

Je laat dan uiteraard de hond niet tussen de kinderen dolen, zoals al gezegd is,maar houdt hem bij je aan de riem, of je zoekt een plekje voor hem waar hij zijn rust heeft (mits hij zoiets al geleerd heeft).

Af en toe kan je dan als hij er niet al te opgewonden van raakt ook eens een zoekspelletje samen met een van de kinderen met hem doen, en wie weet met de hele familie.....of niet....een wandeling maken met de hond.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

" Je zou een natte washand (in een bakje) mee kunnen nemen, handdoekje ook en dan kun je na de boswandeling je hond even een beetje schoonmaken.

Als je dit soort geintjes kunt voorkomen zal het wel meevallen  


 

Je komt op mij wel een beetje negatief over, geen zin om te wandelen, hij wordt vies, hij piept, anderhalf uur in de auto.

Je wilt hem niet meenemen, maar thuis laten ook niet en verjaardagen niet meer bezoeken is óók al geen optie.

Wat had je dán in gedachten? Ik denk dat er geen andere oplossing is dan alle ideeën die al zijn geopperd.

 

Óf hond meenemen óf oppas zoeken óf niet meer op visite gaan.

  "

 





Ha ha ha geweldig die foto

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  



Ha ha ha geweldig die foto "

 wow ja zeg, daar kan je inderdaad niet mee op visite gaan Is dat Mellow?

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Ik neem al mijn honden gewoon mee.
Als hun niet welkom zijn kom ik niet.
"

Hier sluit ik me eigenlijk helemaal bij aan. Mijn meiden gaan in principe bijna altijd overal mee naartoe. In het zeldzame geval dat ze niet mee gaan is er eigenlijk bijna altijd wel een oppas hier thuis voor ze. Vroeger was dit mijn oma en tegenwoordig is dit een geweldig ouder stel die we via hondenoppasgezocht.nl hebben gevonden. We hebben drie meiden die we heel af en toe hooguit 3 á 4 uur alleen laten. Onze vierde meid heeft epilepsie dus mag sowieso niet alleen zijn/blijven. Mag/kan zij dus niet mee dan is er altijd oppas.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Onze leonberger van nu nog in de groei, 60kg. Gaat in principe altijd mee, hij niet welkom dan moeten ze het zonder ons doen.

Een hond hoort bij het gezin. Als je kinderen heb die altijd lastig doen als je op bezoek gaat, laat je die dan ook alleen thuis?

Ik vind 9u p/dag, week in week uit. Echt heel veel, dan moet hij het in de weekenden ook nog is zonder je doen. Ocharme..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  wow ja zeg, daar kan je inderdaad niet mee op visite gaan Is dat Mellow? "

 Mellow doet zulke dingen toch niet!

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Tsja, ook wij woonden (inmiddels verhuisd) erg ver van familie af. Verjaardagen gingen we gewoon naartoe, in het weekend. We bleven daar dan gewoon slapen, MET hond. 

 

Als de hond niet mee mocht, dan is het pech, dan gaan wij geen uren en uren weg om een verjaarsvisite. 

 

Er is nooit een probleem geweest met viezigheid of wat dan ook. Mijn ouders wonen in landbouwgebied en reken maar dat de hond regelmatig vies wordt tijdens wandelingen als het nattig weer is. Maar hup even een handdoek, of - als het heel erg is - even de pootjes afspoelen in de douche en voila: schoner dan de schoenen van de meeste gasten. 

 

Aan eventuele kinderen die er ook zijn, kun je zeggen: als de hond lekker ligt, dan moeten jullie hem met rust laten. Want dat doet een hond al snel. Even bij iedereen 'hallo' zeggen en dan gewoon lekker liggen. Daar heb je echt geen last van en ook constant opletten is niet nodig.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Tja... Mijn hond kan ook niet alleen thuis zijn, maar gaat ook niet mee naar verjaardagen. Ik snap best dat mensen daar niet van gediend zijn... 

 

Aiden gaat dus naar de oppas, of een dagje naar het pension.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Tja, het is kiezen of delen.
Alles is wel genoemd.
Ik loop ook dingen mis omdat ik een hond heb, maar dat is een keuze.
Heel eerlijk zou ik me er drukker over maken dat hij 45 uur per week alleen zit.
Ik weet dat ik off topic ga maar eigenlijk ook weer niet.
Want zou je hond doordeweeks niet zo lang alleen zitten, dan ga je misschien iets geruste weg.

Opvoeden tot een hond die makkelijk mee te nemen is, zou ook kunnen.
Formaat doet er niet zoveel toe.
Als hij rustig onder of naast een stoel ligt zal dat geen probleem opleveren.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Ik heb het vermoeden dat hij namelijk niet gewoon gaat slapen. Hij is zeer waaks en altijd zodra we thuiskomen en hij zijn behoeftes heeft gedaan valt hij als een blok in slaap.. dat je haast denkt die is de hele tijd wakker gebleven. Hij zal vast even slapen daar niet van..
Oppas vertrouwen we niet... we willen geen vreemden in ons huis als wij er niet zijn en de hond is zeer waaks en zal niet zomaar mensen accepteren in huis zonder ons. Doordeweeks blijft hij ookal 9 uur per dag gemiddeld alleen thuis en dat breekt mijn hart al dat ik om die reden 1 dag minder ben gaan werken... maar om hem dan ook nog in het weekend ook nog minstens 5 uur alleen te laten is te veel.
Komt dat nou zelfden voor dan is dat niet erg, maar merk de laatste maanden en weken dat het steeds meer en meer is en dat het niet goed voelt. "

 

Een oppas hoeft niet per se in jouw huis te zijn. Meestal is dat zelfs niet zo, maar kun je een oppas vinden waar je de hond naartoe brengt. 

 

 

(overigens is dit ook iets waar je - naar mijn mening - voor doordeweeks over na zou kunnen denken. Dat de hond geen 9 uur lang alleen is, maar bij een oppas kan zijn. Of dat hij met een uitlaatservice mee gaat. Of naar een pension. 9 uur is wel echt heel lang.)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: binnen plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^