hulphond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

maaike (Gast)

Hallo allemaal, ik heb een jaar geleden een trauma gehad. Het gaat tot nu toe alleen maar achteruit met mijn psychische gezondheid, niks lijkt te werken. Ik heb bijvoorbeeld hallucinaties en wanen, herbelevingen, nachtmerries, paniekaanvallen en last van paranoide gedachten. Nu zit ik er zelf aan te denken om een hulphond te nemen zodat ik mijn opleiding kan afmaken (met al mijn problemen ervaar ik heel veel stress en is mijn concentratie niet meer wat het was). Ik heb al hier en daar geïnformeerd, maar deze hulphonden kosten een vermogen. Zoveel geld heb ik niet. Nu heb ik wel gelezen dat ptss honden vergoed worden, maar is dat alleen bij veteranen? Kan ik de kosten van een hulphond declareren bij diegene die mij het trauma heeft bezorgd? Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties.   Liefs Maaike

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Hallo Maaike,

 

Je kunt het beste contact opnemen met een aantal stichtingen die hulphonden opleiden en ter beschikking stellen. Je kunt hierbij denken aan KNGF of stichting Hulphond Nederland.

 

De kosten van een hulphond kunnen gedeeltelijk gedekt worden via je zorgverzekering.

 

 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Wat vervelend voor je! Soms kan een hulphond wel een uitkomst bieden. Ik zou als eerste even je zorgverzekering bellen en vragen wat de voorwaarden zijn. Wellicht heb je een verklaring nodig van de huisarts, psycholoog, psychiater of arts. Dan kan je dit regelen en vervolgens ook contact opnemen met organisaties die hulphonden trainen. Zij kunnen jou dan vast verder helpen in het traject. Succes en veel sterkte met jouw situatie!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Maaike,

 

Het zou heel mooi zijn als een hulphond jou zou kunnen helpen in de moeilijke omstandigheden en je meer vertrouwen zou geven.

 

Kijk eens op de website van je ziektekosten verzekering. Als je voldoet aan de voorwaarden, die gesteld worden, dan valt een hulphond onder de basis verzekering zonder eigen risico.

https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/hulphonden

 

Sommige ziektekostenverzekeringen hebben een aanvraagformulier op hun site staan. Je kunt ook even (laten) bellen met je verzekeringsmaatschappij.

 

Je zou ook eerst bij de KNGF kunnen informeren; ik lees in hun folder dat zij ook met verschillende partijen samenwerken om een indicatie te verkrijgen.

http://www.geleidehond.nl/media/61751/folder-buddyhond-ptss-web.pdf

 

maaike (Gast)

Heel erg bedankt voor de reacties, ik ga eens even rond bellen. 

Vergoeding PTSS hulphond (Gast)

hoi,

 

Wij hebben sinds kort een erkende hulphond in huis gekregen via de Stichting Hulphond Nederland.

ik ben zelf wel Veteraan, en kring hem vergoed van Defensie, maar weet dat zowel agenten, ambulancepersoneel en brandweer leiden hier aanspraak op kunnen maken.

Alleen als een erkende diagnose PTSS wordt vast gesteld, en dan moet je nig de lange zware periode door.

ondanks alles, willen wij hem niet kwijt, en sinds de 2e logeerpartij, heeft hij voor mij al zijn sporen verdiend! Wij zijn er nig lang niet.

het ligt ook aan je eigen verzekering, en in jou geval zou je bv de letselschade advocaat cq specialist moeten vragen? Als het aantoonbaar is dat jij dut hebt opgelopen door een ander die bekend staat etc, dan miet er wel een weg zijn!

 

ik wens jou oprecht alle geluk toe.

niet alleen Veteranen en overheidspersoneel moeten er recht op hebben, maar ook de burgers zoals wie dan ook.

wij dragen allemaal een steentje bij aan de maatschappij.

 

mvg,

roy

Volgende forumvraag: Jeuk/krabben om gek van te worden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^