6 maanden te jong voor chemisch castratie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik zie op hondenpage vaker baasjes reageren met een vraag, terwijl ze de adviezen en ervaringen van andere baasjes vervolgens naast zich neerleggen en doen wat ze al van plan waren. Als ik zie dat bv Eliane zoveel moeite doet het baasje te informeren en andere die aangeven dat de reu volgroeid moet zijn, had ik zeer zeker deze infomatie van ervaringsdeskundigen meegenomen en niet een reactie gegeven zoals het baasje doet: "het is al gebeurd".
  "

 Dat was niet het baasje die dat zei maar Rilana.

 

We leven in een vrij land gelukkig. Advies krijgen is fijn, maar een baasje mag toch wel zelf weten wat hij of zij er mee doet? 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Het is al gebeurd.  "

 



Nou, succes ermee dan maar he? Ik hoop voor je hond dat je niet de ellende krijgt die ik hier heb, want dan sla je jezelf echt voor je kop!
Ik kon niet anders, ze had met 10 maanden een bmo, maar we zitten wel al 5 jaar met de gebakken peren.. Laatst ook weer een rekening van 125 euro, maar het ergste is nog: een dood en dood zieke hond. En ik heb stad en land (7 dierenartsen en 4 holisten) afgelopen voor een oplossing, maar die is er dus niet. Het is de organen helpen en de weerstand hoog proberen te houden in de hoop dat ze zo min mogelijk klachten heeft.

Hormonen zijn niet alleen belangrijk voor de groei, ze zijn belangrijk voor zeer veel processen in het lijf.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  


Nou, succes ermee dan maar he? Ik hoop voor je hond dat je niet de ellende krijgt die ik hier heb, want dan sla je jezelf echt voor je kop!

Ik kon niet anders, ze had met 10 maanden een bmo, maar we zitten wel al 5 jaar met de gebakken peren.. Laatst ook weer een rekening van 125 euro, maar het ergste is nog: een dood en dood zieke hond. En ik heb stad en land (7 dierenartsen en 4 holisten) afgelopen voor een oplossing, maar die is er dus niet. Het is de organen helpen en de weerstand hoog proberen te houden in de hoop dat ze zo min mogelijk klachten heeft.


Hormonen zijn niet alleen belangrijk voor de groei, ze zijn belangrijk voor zeer veel processen in het lijf. "

 



Dit dus... Ik snap het echt niet dat dierenartsen er op die leeftijd over beginnen.. Bij Obi is het me rond die leeftijd wel eens gevraagd, of ik al een afspraak had voor hem. Pardon...? Hormonen zijn zoooo belangrijk. Sowieso vraag ik me af wat obi nog voor moed over zou hebben als z'n testosteron levels nog zouden zakken... Dat is al zo'n angsthaas soms. Moet er niet aan denken..

rowana (Gast)

Ik heb over jullie info zeker na gedacht maar als het is wat jullie zeggen zal niemand meer hun kat of hond laten helpen. Tot nu toe gaat het prima met hem, ik moet mijn hondke ook beschermen en hij was zelf heel onrustig de Da en gt hebben mij het zelfde advies gegeven, en ik ken bijna alleem maar mensen die hun hondje met 5a6 maanden heeft laten helpen ook niks aan de hand, elke hond is anders dat snap ik, dat is het zelfde als bij mensen iedereen reageerd er anders op, de chip zit er nu in en daar is niks meer aan te doen, ik wil het beste voor mijn hondje hij is mijn kind., hij zat te erg in de knoop met zich zelf, ik zou jullie op de hoogte houdem, en nogmaals bedankt voor jullie info.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tja, die da verdiend zijn brood en die gt heeft geen verstand van medische zaken..

Maar ik heb mijn punt duidelijk gemaakt en heel eerlijk: ik hoef hier niet van op de hoogte gehouden te worden..

honden page profiel --

honden foto van -

" Tja, die da verdiend zijn brood en die gt heeft geen verstand van medische zaken..

Maar ik heb mijn punt duidelijk gemaakt en heel eerlijk: ik hoef hier niet van op de hoogte gehouden te worden.. "

Eens

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ik wel!!

ik vind dat niemand het recht heeft om zo te doen, ongeacht of je het er mee eens bent of niet.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als er minder gecastreerd zou worden zou de omzet van dierenartsen een stuk minder zijn. Toen Luca overgaf op zijn negende, zei de dierenarts dat "het kon zijn", dat de prostaat te groot was, op de ingewanden drukte en Luca daarom overgaf. Het voelde niet goed en ik liet hem niet castreren. Het zou funest voor de rangorde zijn geweest, dat is 1 en Luca had dus levernecrose, dat was waarom hij overgaf. Onontdekt, maar wel voor de zoveelste keer in zijn leven, het advies om te casteren. Hij kreeg de ene spuit na de andere, totaal zinloos en belastend voor de lever. Vijf dagen erna stierf hij aan levernecrose. Of Romeo, dekreu, die een "wandelend balletje" had. Soms zat het er, soms verdween 1 balletje. Nee, het zou niet meer indalen en castratie zou moeten gebeuren, liefst meteen, ook toen hij nog niet eens volgroeid was, dat was ook beter om prostaatkanker te voorkomen. Romeo is een prachtige reu, 7 jaar met 2 balletjes.

honden page profiel ElianeEliane

"  Dat was niet het baasje die dat zei maar Rilana.
 
We leven in een vrij land gelukkig. Advies krijgen is fijn, maar een baasje mag toch wel zelf weten wat hij of zij er mee doet?  "

 Idd ik denk wel dat we kunnen zeggen dat wij hier redelijk vrij leven. Zeker ten opzichte van andere plaatsen in de wereld.

Tenminste als mens....

Helaas kunnen honden niet hetzelfde zeggen. Die kunnen enkel ondergaan..... wat de eigenaar ook doet / beslist, of net niet. Over welk onderwerp het dan ook mag gaan

rowana (Gast)

Ik heb het beste met mijn hondje voor, jammer dat jullie

Dat niet zo zien, een beter huis bestaad niet voor hem hij heeft hier alles, en ik heb alles voor hem over.

rowana (Gast)

dan lees je het toch niet mee, daar zit ik niet mee hoor, jammer dat ik zo behandeld word hier, tewel ik alleen het beste voor heb met mijn hondje, zo zie je maar hoe mensen zijn luister je niet word je zo behandeld volwasse hoor!

 

 

honden page profiel ElianeEliane

" dan lees je het toch niet mee, daar zit ik niet mee hoor, jammer dat ik zo behandeld word hier, tewel ik alleen het beste voor heb met mijn hondje, zo zie je maar hoe mensen zijn luister je niet word je zo behandeld volwasse hoor!
 
  "

 Zo zwart wit zit het niet in elkaar.

En dat jij het beste voor hebt met jouw hondje, daar twijfel ik niet aan.

Alleen is het zo, dat hoe meer kennis en informatie je over een bepaald iets hebt, hoe beter en gerichter je een beslissing kan nemen.

Terwijl je nu, lichtjes radeloos door het gedrag van je hond, gewoon blindelings de raad van de DA en GT hebt opgevolgd. Zonder je eerst verder te verdiepen op wat hier gezegd werd. 

 

Er zijn maar weinig dierenartsen die zich echt met gedrag bezig houden. GT's vindt men op elke hoek van de straat, helaas maar weinige die echt een degelijke kennis hebben (het is dan ook jaren studeren) want om echt goed met gedrag bezig te zijn. Is het ook noodzakelijk om voldoende kennis te hebben over o.a. de werking van de hersenen en de hormonen (de endocrinologische en hormonale).

En die studies zullen ook niet stoppen. Aangezien er evolouties zijn, nieuwe technieken, nieuwe behandelingen, andere aanpak enz.....

Vandaar dat ik hier ook een item heb geschreven over het zoeken naar een goede GT

 

honden page profiel RenateRenate

" Ik heb over jullie info zeker na gedacht maar als het is wat jullie zeggen zal niemand meer hun kat of hond laten helpen. Tot nu toe gaat het prima met hem, ik moet mijn hondke ook beschermen en hij was zelf heel onrustig de Da en gt hebben mij het zelfde advies gegeven, en ik ken bijna alleem maar mensen die hun hondje met 5a6 maanden heeft laten helpen ook niks aan de hand, elke hond is anders dat snap ik, dat is het zelfde als bij mensen iedereen reageerd er anders op, de chip zit er nu in en daar is niks meer aan te doen, ik wil het beste voor mijn hondje hij is mijn kind., hij zat te erg in de knoop met zich zelf, ik zou jullie op de hoogte houdem, en nogmaals bedankt voor jullie info. "

 Het is maar wat je "helpen" noemt, rekening houdend met de ellende die een castratie dikwijls te weeg brengt. Ik heb een gecastreerd teefje (na bmo) en die kan nu haar plas niet meer ophouden. Ze is amper vijf...voor mijn eigen "plezier en gemak" zal ik dus geen hond laten castreren. En preventief tegen kankers enzo...tja dan kan je veel organen gaan weghalen.

rowana (Gast)

Jullie reageren wel maar zelf hebben de meeste het ook gedaan, en daar is ook een reden voor geweest. En omdat wij niet het zelfde vinden hoef je elkaar toch niet 

Zo te behandelen?

rowana (Gast)

En het is niet definitief, werkt het niet dan ga ik ook echt niet in mijn hondje laten snijden. Jullie kennen mijn hondje niet en elke hond is anders ik stel jullie hulp op prijs maar het is mijn beslissing. Ik stop hier nu ik word toch alleen aangevallen echt kinderachtig dit behandel elkaar met respect.

honden page profiel --

honden foto van -

We behandelen je met respect, niemand valt je aan. Zo voel jij je, hier wordt alles netjes verwoord. Ik hoef het vevolg niet te weten, omdat ik het apart vind dat je je wil inlezen, iedereen geeft je advies, je zegt dat je het niet doet en ineens heb je in een uur besloten het toch te laten doen. Natuurlijk is het jouw keuze en hoef je het advies hier niet op te volgen, maar wat bij mij een beetje in het verkeerde keelgat schiet is dat je zegt dat je het allerbeste voor je hond wil (wat ik uiteraard geloof!!) maar dat je dan vervolgens zo'n belangrijke beslissing in een uur maakt. Zoals gezegd is het inderdaad niet definitief, maar er wordt wel geknoeid met de hormonen van een hond op zeer jonge leeftijd. Ik zou, als het mijn hond was, diverse GT'ers hebben opgezocht tot er eentje advies gaf waar ik wat mee kan. Maar ik zou nimmer met 6 maanden als overgaan tot (chemische) castratie om het welzijn van de hond want dat is het in mijn ogen niet.

Ja mensen hier hebben zelf ook hun hond laten castreren, maar hebben daar wel de bovengenoemde nadelen van ondervonden en willen daar dus voor waarschuwen. 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

De chemische castratie is nu al gebeurd, en hoop dat het jullie kan helpen. Het is wel zoals je zelf al zegt, dit is nog niet definitief, maar voor een castratie zou ik echt wachten tot je hondje is uitgegroeid!

 

Mijn hond was ong. 2 en half jaar, toen hij een chemische castratie heeft gehad. Bij hem merkte ik wel het verschil. Het grootste probleem was inderdaad het rijden. Het is een grote hond, en hij ging de confrontatie aan met andere honden om maar te kunnen rijden. 

Daarnaast deed hij ook veel klappertanden, overal een plasje maar was tijdens het wandelen alleen maar met zijn neus aan de grond. Zo kende ik mijn hond niet. Hij is van zichzelf zo rustig en gaat een confrontatie altijd uit de weg.

Na de chemische castratie, heb ik besloten om hem wel te castreren. Het gedrag begon 'obsessief' te worden, hij werd geleid door hormonen leek het wel. 

 

Maar 6 maanden vind ik TE jong, voor een castratie. 

Laat hem eerst uitgroeien en volwassen worden voordat je hem laat castreren, om mogelijke problemen te voorkomen. Probeer alsnog om aan het gedrag te werken, want niet al het gedrag komt door de hormonen. 

Ik heb nog een andere hond die is niet gecastreerd, en bij hem zal het waarschijnlijk niet eens 'helpen'. Hij is ontzettend druk, aan de lijn fel naar andere honden, ook overal plassen maarja het blijft het reu.Bij hem zou castratie niks uithalen.. Dit zit in zijn karakter en niet door hormonen. Probeer uit te zoeken waar het gedrag vandaan komt, en zie castratie als een laatst mogelijke 'oplossing'.

 

Kijk goed naar je hond, en geef hem de kans om volwassen te worden, voordat je iets besluit wat definitief is. 

rowana (Gast)

Ik heb dat echt niet even snel zo besloten, ik heb er weken over na gedacht en mij ingelezen het klopt dat het na delen kan hebben, daarom doe ik ook nog niets definitief, ik vond hem zelf ook jong en wilde hem niet castreren, maar ik moet ook naar mijn hondje kijken, ik stel echt jullie reactie's op prijs bedankt, en ik ga ook zeker met hem aan het werk, en als het chemisch castreren geen effect heeft, word er ook niks gesneden in mijn hond, ik vond die spuit al eng genoeg.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Tja, die da verdiend zijn brood en die gt heeft geen verstand van medische zaken..

Maar ik heb mijn punt duidelijk gemaakt en heel eerlijk: ik hoef hier niet van op de hoogte gehouden te worden.. "

 Dan lees je niet! Ik ben wel benieuwd hoe t gaat. 

 

Of je t er mee eens bent of niet, daarom hoef je nog niet zo bot te doen. Dit is dus de manier hoe gasten weggejaagd worden. Heel jammer dit.

 

En Rowana, je hebt gelijk hoor, heel veel honden worden al vroeg gecastreerd. Ook honden van mensen die hier lid zijn. Maar die durven dat niet te vertellen, krijgen ze ook van die aardige reacties. ;)

 

Hoe lang is deze spuit werkzaam? 

 

 

rowana (Gast)

Dank u voor de reactie, het zal tussen 6 en 8 maanden werken, maar het is pas ongeveer na 2 weken werkzaam, en de eerste 2 weken kan zijn gedrag eerst ver ergeren.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dank u voor de reactie, het zal tussen 6 en 8 maanden werken, maar het is pas ongeveer na 2 weken werkzaam, en de eerste 2 weken kan zijn gedrag eerst ver ergeren. "

 Ok, succes deze twee weken, en ik hoop voor je hondje dat t m uiteindelijk wat rust geeft. (en voor jou natuurlijk ook.)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  

Bij een baarmoeder ontsteking bij een teef kan ab tijdelijk aanslaan, maar in de meeste gevallen werkt het niet of komt het weer terug. Ik zelf heb geen duidelijk mening over castreren, behalve dan dat het niet op jonge leeftijd gedaan moet worden.

Wellicht interessant om te weten: Gister kreeg ik te horen dat er in een medisch blad een onderzoek heeft gestaan, dat ze terug komen op castreren. De winst dat een hond geen kanker zou krijgen, zijn ze van terug gekomen. "

 Dit heb ik al vaker verteld in topics over (chemische)castratie. De kans op andere ziektes/aandoeningen wordt nl vergroot is uit studie gebleken. Botkanker schijnt dan ook vaker voor te komen. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik begrijp helemaal niks van dit topic. In de OP lees ik dat TS denkt over chemische castratie en een aantal berichten verderop is dat al gebeurd? Waarom dan nog vragen stellen? 

 

Beetje vreemd. Zeker als je ziet dat anderen hun energie stoppen in hun reactie en uitgebreid reageren.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Dank u voor de reactie, het zal tussen 6 en 8 maanden werken, maar het is pas ongeveer na 2 weken werkzaam, en de eerste 2 weken kan zijn gedrag eerst ver ergeren. "

 Het is pas na 6 weken werkzaam. De eerste twee weken kan het gedrag verergeren. Daarna wordt het gelijk zoals het nu is en langzaamaan minder. Na 6 weken werkt een implantaat

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik begrijp helemaal niks van dit topic. In de OP lees ik dat TS denkt over chemische castratie en een aantal berichten verderop is dat al gebeurd? Waarom dan nog vragen stellen? 
 
Beetje vreemd. Zeker als je ziet dat anderen hun energie stoppen in hun reactie en uitgebreid reageren. "

 1 dag, en dat kan toch? ik vind er niks vreemd aan, mensen vragen, lezen meningen, wel of niet, luisteren naar hun dierenarts en misschien wel eigen gevoel, en nemen een beslissing.

Of het een goede beslissing is, is verschillend, de tijd zal het leren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" En het is niet definitief, werkt het niet dan ga ik ook echt niet in mijn hondje laten snijden. Jullie kennen mijn hondje niet en elke hond is anders ik stel jullie hulp op prijs maar het is mijn beslissing. Ik stop hier nu ik word toch alleen aangevallen echt kinderachtig dit behandel elkaar met respect. "

 alleen maar goed dat je informatie inwint hier.... en als ik het goed heb, is de implantaat al gezet, over een klein jaar kan je altijd nog een keuze maken om de implantaat nog eens te zetten of anders te castreren, kijk nadelen van een castratie die zijn er, als je je hebt ingelezen. een dierenarts voert het uit als jij de wens hebt, en geef je geen verwijzing naar de nadelen ervan.... maar je zal dat gedaan hebben toch ? ingelezen ? dan is het jouw keuze hoor...... en ik val je niet aan, integendeel, een pagina terug heb ik je op het artikel gewezen over feiten en fabels over castratie van de reu of teef.......

je hebt het besluit genomen, je goed recht....

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Het rijgedrag wordt door vele steeds een actie van sexuele aard / prikkeling gezien.
Eigenlijk komt deze op de 3e plek.
Spelen kan ook aanleiding geven tot dit gedrag.
En in heel veel gevallen is het opwinding.
Opwinding is een grote ruime betekenis natuurlijk.
 
Je zegt dat jouw hond dit ook doet nadat hij geslapen heeft. 
Het heeft niet alleen met lichamelijke rust te maken maar ook met geestelijk rust.
Het is dus heel goed mogelijk dat jouw hond overprikkeld is. En gezien de frequentie van het rijgedrag zou ik zelfs durven zeggen, zwaar overprikkeld. Door het stilletjes aan op gang komen van de productie van bepaalde hormonen, kunnen gevoelens en emotie redelijk vergroot worden.
 
Vooraleer over te gaan tot castratie, of ze nu chemisch is of niet (heeft sowieso effect op het lichaam). Zou ik eerder eens alles van gedrag onder de loep nemen.
 
Het kan zijn dat jouw hond van een aantal zaken bang is. Bvb voorbij riijdende auto's. Als je dan 4 x per dag gaat wandelen waar steeds voorbij rijdende auto's zijn. Is er blootstelling aan stress.
Als de hond dan ook nog stresst op de manier waarbij mensen voorbij komen, kan dit mogelijk als bedreigend overkomen.
Als er zo een aantal zaken zijn die jij niet ziet, weet of herkend dan ga je daar weinig, tot geen waarde aan hechten.
Maar krijgt jouw hond al weken of maanden heel wat stress te verwerken zonder dat je dit beseft. Stress is niet alleen een gemoedstoestand. Maar ook een heel lichamelijk proces. Er worden heel wat stoffen geproduceerd die binnen de 10 minuten al een piek in het lichaam hebben bereikt. Maar het duurt 3 à 5 dagen eer deze stoffen terug zijn afgebroken. Als er dus een aantal zaken zijn die de hond stress bezorgen en veel voorkomen geraakt het lichaam uit balans en dit kan zich op verschillende manieren uiten, lichamelijke klachten, ziekte, gedragsproblemen.....
 
Dus is nu het belangrijkste om jouw hond, rust te gunnen. En zorgen dat hij zo weinig mogelijk aan prikkels wordt blootgesteld.
Zoek een plek uit om te gaan wandelen waar je alleen met je hond bent. Laat de hond rustig zijn neus volgen. Is veel belangrijker dan laten rennen. Wat wij dikwijls als spelen aanzien en de hond zijn reactie als enthousiast beschouwen. Is geen spel maar het aanwakkeren van hun prooi gedrag. Bij deze prooi drift komen ook telkens stresshormonen vrij. Dus als we in het park gaan wandelen waar heel veel activiteit is, waar we de hond dan ook nog achter de bal laten aanrennen. Waar veel andere honden zijn...... dat zijn allemaal zaken die wij niet als stressvol beschouwen omdat we dat ook niet weten (dit zijn zaken die via wetenschappelijke onderzoeken aan het licht komen, maar waarvan deze informatie heel beperkt of zelfs helemaal niet tot bij de hondeneigenaars geraken)
 
Op onderstaande link kan je al eens een kijkje nemen wat voor ons simpele handelinge lijken voor de hond een enorm effect hebben.
En hoe de de pols / hartslag als een gek de hoogte in gaat
http://www.dogpulse.org/?page_id=70
  "

 

Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten.

Als je een beetje verdiept in de hondentaal dan schrik je hoeveel stress veel honden hebben met en tijdens het uitlaten, trainen, omgang baas, kinderen enz.enz.

Weinig worden deze signalen gezien door eigenaren met het gevolg dat er "probleemgedrag" ontstaat.

 

Ik hoop dat de chemische castratie je op weg helpt maar kijken wat je verder zou kunnen doen in je dagschema, het leren herkennen van stress bij je hond daar op in te springen kan je ook een eind op weg helpen.

Als wij een wedstrijd hebben gehad moet mijn hond 2 dagen rust hebben om alle prikkels te verwerken, korte uitlaat rondjes met weinig tot geen prikkels.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  1 dag, en dat kan toch? ik vind er niks vreemd aan, mensen vragen, lezen meningen, wel of niet, luisteren naar hun dierenarts en misschien wel eigen gevoel, en nemen een beslissing.
Of het een goede beslissing is, is verschillend, de tijd zal het leren. "

 Excuses. Ik dacht dezelfde dag, dat hij al een implantaat had voordat de vraag gesteld werd. Verkeerd begrepen/gelezen.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^