agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

aya (Gast)

voor de mensen die zich in problemen - reeds een gedrachtstherapheut hebben consulteerd er er geen oplossing uit de bus kwam wil ik toch nog volgend onderwerp naar voor brengen. Toen ik persoonlijk te kampen had met uitvallen van mijn hond, ging ik ten raden bij de kweker waarvan de hond afkomstig was, deze wist mij toch het volgende mee te delen:  wat er wel vreemd was is dat de moeder de pup in de nest niet wist 'te domineren' - in die zin dat het totaal niet op de correcties van zijn moeder reageerde - iets wat normaal wel het geval is. we concludereden er in eerste niet al te veel uit - behalve misschien gewoon wat moeilijker opvoedbaar als normaal later las ik wolven-moeders dit soort wolven-pups dood bijten en eveneens soms ook honden-moeders omdat dit wijst op echt gestoord gedrag Waarschijnlijk zullen de meningen hierover gewoon verdeeld zijn?     

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb geen idee, maar volg graag even om wat bij te leren!

aya (Gast)

even een bericht voor mensen die me herkennen van voorgaande berichten 

ik liet wel degelijk de hond herplaatsen waar ik achte dat ze de beste overlevingskansen had, met name de huis-kweker waar ze afkomstig was en ze werd wel degelijk op zeer professionele wijze geintroduceerd in de roedel (en die roedel was haar eigen 'roedel' famlilie + vaak een paar opvang honden ), had daar eigenlijk hetzefde gedrag als bij ons problemen zowel met de mensen , als ook met de honden (deze was ook aanwezig tov onze tweede hond -waarschijnlijk niet op die manier dat je het zo direct zou voorstellen - maar ik denk liefde maakt blind - en die problemen zagen we minder) - de honden leefde niet ergens opgesloten of zo , maar gewoon in huis en tuin. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik weet het niet natuurlijk, maar ik krijg  de indruk dat deze kweker de hond en de andere honden niet goed begeleid heeft en nu excuses daarvoor probeert te verzinnen.  Je kan niet gewoon een hond terugplaatsen na een x aantal weken, maanden of jaren. Een hond die uitvalt naar andere honden voelt zich niet veilig en wil afstand. De kweker had dat moeten begrijpen en de hond daar weg moeten halen en niet in moeten laten slapen omdat ze uitviel en hij dit agressief vindt.

Maar goed dat is het eerste waar ik aan denk als ik je topics lees,dat dit een hond was die niet begrepen werd, ik kan het mis hebben natuurlijk.

 

Ik lees nergens hoe die kweker omgaat met honden, of hij de teef goed begeleid heeft zodat ze relaxed naar haar pups was.

De moederhonden die ik zag heb ik nooit een pup zien corrigeren, ze ging gewoon rustig ergens anders liggen als haar iets niet beviel. Dat is hoe ik het ken.

 

Wat was er precies bij jullie gebeurd dat je de hond teruggebracht hebt?

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Maar wat is nu je vraag  of er meer mensen zijn die dit hebben meegemaakt ?

 

je had de hond ,die heb je bij iemand anders onder gebracht en die heeft hem weer teruggebracht naar kweker die hem heeft laten inslapen ?  ja vind het beetje moeilijk te volgen  (maar kan aan mij liggen weinig geslapen )

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Was de hond mens en hondagressief?

 

 

aya (Gast)

de vraag is dacht ik duidelijk: wat er wel vreemd was is dat de moeder de pup in de nest niet wist 'te domineren' - in die zin dat het totaal niet op de correcties van zijn moeder reageerde - iets wat normaal wel het geval is ->later las ik wolven-moeders dit soort wolven-pups dood bijten en eveneens soms ook honden-moeders omdat dit wijst op echt gestoord gedrag -> klopt dit en dan wel bepaald "omdat dit wijst op echt gestoord gedrag" ? dit is de vraag -dogmaster-

de rest is geen vraag dacht ik , maar een feit

Anoniem (Gast)

dorby - dit is het verhaal van de tweeslachtige hond eveneens - dus je kent voor een stuk de rest van het verhaal

en over uw assumpties betreffende de kweker wens ik niet over op in te gaan want dat vind ik absurd. (het probleem was mensen in eerste instantie, niet honden)

'dit een hond was die niet begrepen werd' -> dat zal tuurlijk wel absoluut kloppen, het doet me nog steeds heel veel pijn dat ik dit niet kon en faalde   - ik wist onder meer niet dat ze onder andere tweeslachtig was - ook weer niet de gedragstherapheut zelfs al had ik het haar letterlijk neergeschrevren. En ik hield heel veel van deze hond want meestal was het wel gewoon en hele lieve knuffelbeer.

Anoniem (Gast)

dorby - ze had dit soort gedrag ook tov onze tweede hond, ze had absoluut geen schrik van haar - in tegen deel ze trok zich zelf mentaal op aan onze tweede hond

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" de vraag is dacht ik duidelijk: wat er wel vreemd was is dat de moeder de pup in de nest niet wist 'te domineren' - in die zin dat het totaal niet op de correcties van zijn moeder reageerde - iets wat normaal wel het geval is ->later las ik wolven-moeders dit soort wolven-pups dood bijten en eveneens soms ook honden-moeders omdat dit wijst op echt gestoord gedrag -> klopt dit en dan wel bepaald "omdat dit wijst op echt gestoord gedrag" ? 

 Naar mijn mening kan je op basis van zo'n beperkte info geen conclusies trekken over de mentale gezondheid van de pup. 

We kennen de fokker niet, z'n honden niet, de manier waarop zij (mens en hond) met elkaar thuis omgaan niet. Het is gissen naar het karakter vd moeder (misschien was ze helemaal niet geschikt om de moederrol op zich te nemen?) en het is maar de vraag wat er verstaan wordt onder 'de pup reageerde niet op correcties'. Een aantal voorbeelden van situaties zou misschien al een tipje vd sluier kunnen lichten.

 

Over je andere verhaal (tweeslachtigheid) heb ik niets gelezen, sorry.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik denk dat er hier veel onzin wordt uitgekraamd.

Als die fokker werkelijk dacht dat die hond gestoord gedrag vertoonde omdat moeder geen overwicht had,dan had hij nooit die hond moeten verkopen.

 

Hij heeft zelfs die hond terug genomen en laten inslapen omdat hij niet in de roedel paste,als ik het goed begrijp...

 

Ik kan alleen maar zeggen,dat mijn Vigootje,anders was in het nest,zijn moeder zorgde gewoon voor hem,misschien in de natuur zou hij het afgelegd hebben.

Maar gelukkig is hij bij mij terechtgekomen,zelfs zijn fokker was dolblij dat hij bij mij was terecht gekomen,ze opperde wel eens dat een ander vast de handdoek in de ring had gegooid.

In mijn geval de baas lijkt op de hond "vasthoudend,nooit opgeven..."

 

En ondanks alles,hebben wij geen idee waarom hij anders was, maar hij is 8 jaar en een gelukkige hond....waarschijnlijk heeft de fokker of ik bepaalde dingen fout gedaan,anders moeten aanpakken....we weten het niet,de rest van het nest vertoonde dit gedrag niet.

 

Eigenlijk zoeken wij de schuld bij ons zelf dat hij dit gedrag ontwikkeld heeft.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Omdat de moeder niet wist 'te domineren'....?

 

Een moederhond hoeft ook niet te domineren om een pup goed op te voeden. Daarnaast is er ook een fokker in het spel die de pups moet leren wat wel en niet mag. Het mag niet allemaal op de moederhond uit komen!

 

Dus wat ik denk is, dat de fokker gewoon niet wil erkennen dat hij/zij tekort is geschoten in de socialisatie.

Zou trouwens ook een andere gedragstherapeut zoeken, want een uitvallende hond kan nog enorm veel bijleren!

aya (Gast)

Als die fokker werkelijk dacht dat die hond gestoord gedrag vertoonde omdat moeder geen overwicht had,dan had hij nooit die hond moeten verkopen.

-> de kweker dacht dit niet want anders had hij die hond nooit verkocht, tuurlijk.

hij vertelde het ons toen we vanwege de problemen (aggressie tov mij en dochter) ten rade gingen 

hij vertelde gewoon wat hij gezien had- er was toen geen sprake dat we haar zouden terug brengen.

zelf dit "later las ik wolven-moeders dit soort wolven-pups dood bijten en eveneens soms ook honden-moeders omdat dit wijst op echt gestoord gedrag " -> klopt dit en dan wel bepaald "omdat dit wijst op echt gestoord gedrag" ? is totaal niet afkomstig van de kweker

het inslapen gebeurde niet omwille van problemen met honden maar met mensen (ook kinderen en niet omwille van alle evidente aanleidingen) - na medisch onderzoek bleek het volgende , want tuurlijk ook erfelijkheid werd onderzocht.

de problemen waren te weiten aan het toedienen van hormonen tabletten aan de moeder gedurende de eerste helft van de zwangerschap (en voor de kweker te beschuldingen - helaas gebeurde dit ook bij mensen - wat ook bewezen is heel wat nare dingen veroorzaakt te hebben) - ze werden niet verwittigd van de mogelijke bij-effecten.

uit het nest -dit was toen alles nog niet geweten - wel het eerste natuurlijk 

1. pup met hoge hersen-schade (vrij snel te bemerken) - > die ze hadden moeten laten inslapen

2. pup tweeslatig - maar mentaal stabiel

3. onze hond tweeslachtig en eveneens medisch verklaard als 'niet ok in het hoofd' en ontoerekeningsvatbaar (hoe excact dit werd besloten weet ik niet - ik was er niet bij)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn ouders fokten vroeger honden. Kan je wel vertellen, dat als een moeder een ding niet doet, is het wel de pups domineren.

Hoe corrigeert een teef haar pups: als een pup te ver gaat, en een pup kan heel ver gaan eer moe er wat aan doet, staat ze op en loopt ze weg bij het nest.

Dat vinden pups vreselijk: mama gaat weg. Ze zullen omdat moe dit herhaald, een link gaan leggen naar hun eigen gedrag. Zo o.a.leren honden, door associeren. 

Een wolf krijgt nooit te maken met dit probleem, doodbijten is dus niet aan de orde.

 

Uitvallen aan de lijn? Helaas mag iedereen zich GT noemen, maar meestal door angst.

Je kan dit oplossen, door te beginnen met een hele grote boog om een andere hond heen gaan lopen.

Elke vreemde hond is spannend, je hond weet niet hoe die zal reageren. Een vreemde hond zorgt voor een onzekere situatie voor je hond, onvoorspelbaar.  Dan is het dus heel slim van je hond, dat hij op voorhand al in de aanval gaat. Zo houd hij de controle.

Geen gestoord gedrag dus, maar gewoon communiceren van je hond. Die zegt eigenlijk tegen de andere hond: weg wezen jij, ik vind je eng! 

Als jij elke keer met een grote boog om een andere hond loopt, maak je het naderen van een andere hond voorspelbaar. Je hond zal merken dat hij niets met de andere hond hoeft en deze vormt zo ook geen gevaar meer.

Het eerste teken wat je aan je hond kan zien, dat hij een ontmoeting spannend vind is dat ze gaan snuffelen. Niet het snuffelen om het snuffelen, maar voor afleiding.

Op dat moment weg lopen.

Anoniem (Gast)

*********[www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?t=130235] ***********

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb inmiddels het topic gelezen,ben nog niet veel wijzer geworden.

 

Maar om je vraag te beantwoorden of je vaststelling dat er iets in het nest fout is gegaan,ik weet het niet,daar zou ik niet zo stellig in zijn.

 

Het progesteronverhaal daar snap ik niks van.

 

 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Was de moeder wel duidelijk genoeg?

 

En qua gt kan iedereen dit noemen alleen hoe is de training verlopen. Wat heb je voor advies gekregen van de gt?

 

Je kan veel informatie halen vanuit de socialisatie vanaf pup en hoe is er om gegaan qua wandelen, belonen/begeleiden/corrigeren, slapen en trainen?

Anoniem (Gast)

monique - dit topic?

********[www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?t=130235] ***********

ik wil wel degelijk de discutie laten gaan hierover en niet mijn  persoonlijke ervarigen

ik hoop dat jullie dit kunnen zijn

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Op een forum kan je alleen reageren op wat je leest en de indruk die je  daarbij krijgt.  Mijn indruk is dat, ook al was de hond tweeslachtig en de moeder progesteron heeft gekregen in de eerste helft van de dracht,  er niet perse iets mis was met de hond, maar dat er nog allerlei andere faktoren meegespeeld kunnen hebben.

 

Hoe wist de fokker trouwens dat de ene pup mentaal stabiel was en de andere pup afgemaakt moest worden omdat hij geen stabiel karakter had, kan je dat echt bij pups al zien? Was hij ermee naar een dierenarts geweest om iets lichamelijks uit te sluiten? Allemaal dingen die je je af kan vragen.

Natuurlijk wil niemand een fokker slecht maken, we kennen hem ook helemaal niet, maar de indruk uit het verhaal komt twijfelachtig over.

 

 

Ik vind het ook heel jammer dat de gt je geen praktische tips gegeven heeft en blijkbaar al helemaal niets verteld heeft over hoe een hond zich uit, als hij zich niet fijn voelt. En dat je daar dus als mens iets aan moet doen en niet de fout bij de hond zoeken.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Wat ik vraag hoef je niet persoonlijk aan te trekken. Ik merk tegenwoordig dat wat ik eerder schreef dat dit ook erg bepalend is. We laten tegenwoordig vaak de honden niet meer de hondentaal spreken en daardoor vertroebeld het en krijg je onderling misverstanden.

 

Hoe gaan wij weer om met de misverstanden? Vaak ook niet goed en daardoor ontstaat er nog meer misverstanden en kom je in een visuele cirkel terecht.

honden page profiel ElianeEliane

" voor de mensen die zich in problemen - reeds een gedrachtstherapheut hebben consulteerd er er geen oplossing uit de bus kwam wil ik toch nog volgend onderwerp naar voor brengen.
Toen ik persoonlijk te kampen had met uitvallen van mijn hond, ging ik ten raden bij de kweker waarvan de hond afkomstig was, deze wist mij toch het volgende mee te delen: 
wat er wel vreemd was is dat de moeder de pup in de nest niet wist 'te domineren' - in die zin dat het totaal niet op de correcties van zijn moeder reageerde - iets wat normaal wel het geval is.
we concludereden er in eerste niet al te veel uit - behalve misschien gewoon wat moeilijker opvoedbaar als normaal
later las ik wolven-moeders dit soort wolven-pups dood bijten en eveneens soms ook honden-moeders omdat dit wijst op echt gestoord gedrag
Waarschijnlijk zullen de meningen hierover gewoon verdeeld zijn? 
 
  "

 Ik vind het eigenlijk ontzettend moeilijk, omdat de info steeds per kleine schijfjes komen. Waardoor het grotere verhaal ontbreekt.

Misschien heb ik hier iets over het hoofd gezien.

Maar dit zijn gedragsproblemen door medische oorzaak. Is er een degelijk en grondig medisch onderzoek geweest?

Zijn er specialisten geraadpleegd?

 

Anoniem (Gast)

dorby - het waren ondertussen al geen pups meer he,

(behalve de eerste pup waterhoofd en effecten ervan - dus de schade was duidelijk )

en onderzoeken gebeurden in de kliniek naar genetische afkomst enz... de conclusies kwamen van de kliniek niet van de kweker en hoe deze conclusies en onderzoeken juist in elkaar zaten weet ik niet

en waarschijnlijk viel er waarschijnlijk niets lichamelijk uit te sluiten want de hond had puur lichamelijk enz al reeds niet alles op de juiste plaats zitten 

en al jullie soort van bedenkingen en oordelen hadden eveens de kweker - tot ze er zelf voor stonden...

ben ik schuldig ja absoluut - daar wil ik de discutie niet meer over hebben

 -dus aan Mensen-die-alles-van-honden-denken-te-weten - 

het discutie onderwerp is dit

********[www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?t=130235] ***********

niets anders

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

In het topic van je link gaat het over een moeder die haar pup ernstig heeft toegetakeld, en de pup daarom ingeslapen moest worden... 

 

Dat is een heel ander verhaal dan dat ik vanuit dit topic heb opgepikt...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

nu snap ik het niet meer, dat artikel uit 2008 gaat over een moederhond die haar pup zo toetakelde dat deze door de dierenarts is ingeslapen?

 

 

Anoniem (Gast)

"wat er wel vreemd was is dat de moeder de pup in de nest niet wist 'te domineren' - in die zin dat het totaal niet op de correcties van zijn moeder reageerde - iets wat normaal wel het geval is."

we concludereden er in eerste niet al te veel uit - behalve misschien gewoon wat moeilijker opvoedbaar als normaal

"later las ik wolven-moeders dit soort wolven-pups dood bijten en eveneens soms ook honden-moeders omdat dit wijst op echt gestoord gedrag", ttz pups die niet reageren op de correcties van de moeder

-> ik las wel meer bedenkingen in deze zin -niet enkel bovenstaande link 

ik denk dat de vraag duidelijk/bedenking duidelijk is hebben "pups die niet reageren op de correcties van de moeder" een gestoord gedrag

of met andere woorden als je met problemen zit en de kweker verteld je dit "wat er wel vreemd was is dat de moeder de pup in de nest niet wist 'te domineren' - in die zin dat het totaal niet op de correcties van zijn moeder reageerde - iets wat normaal wel het geval is." -> kan je dan gaan vermoeden dat er wel wat meer aan de hand is.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

denk dat de vraag duidelijk/bedenking duidelijk is:
Hebben "pups die niet reageren op de correcties van de moeder" een gestoord gedrag?

 Het ene hoeft niks met het andere te maken te hebben. En kunnen héél veel verschillende factoren spelen (zoals door velen hierboven al aangehaald). Misschien is het wel de moeder die geen normaal moedergedrag vertoont, en is er met de pup helemaal niks mis.

Dus louter de stelling: "pup die niet reageert op correcties moeder = mentaal gestoord" is veel te kort door de bocht. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Omdat de moeder niet wist 'te domineren'....?
 
Een moederhond hoeft ook niet te domineren om een pup goed op te voeden. Daarnaast is er ook een fokker in het spel die de pups moet leren wat wel en niet mag. Het mag niet allemaal op de moederhond uit komen!
 
Dus wat ik denk is, dat de fokker gewoon niet wil erkennen dat hij/zij tekort is geschoten in de socialisatie.
Zou trouwens ook een andere gedragstherapeut zoeken, want een uitvallende hond kan nog enorm veel bijleren! "

 

voor hondengedrag kom ik écht niet tussenbeide hoor in een nest.  Dat doet moeders en de andere honden hier.  Hun regels kun je als mens totaal niet gaan uitleggen, laat staan dat je dat op een hondse manier kunt gaan doen.

Fokkers die met dergelijke verzinsels aankomen, laat ik links liggen.

 

Menselijke interactie is wel van belang natuurlijk en ik ga als fokker wel mijn willen gaan uitleggen aan pups, maar de taal leren?? laat dat maar aan moeders en soortgenoten over.

 

Vanuit mijn ervaring kan ik enkel zeggen dat ik ooit een totaal ondervoedde en verwaarloosde pup heb teruggekregen. De moederhond was duidelijk van plan de pup te doden toen ze hier binnenkwam.  Pup heb ik toen elders ondergebracht om te genezen.

 

Ik geloof best dat ze meer weten dan wij bij geboorte.  Als er pups geboren worden hier, kom ik er ook niet tussen als ik duidelijk zie dat moeder zich anders gedraagt tov een pup, ik help ze ook niet.

Een pup die aan de kant geschoven wordt of opgegeten, ga ik dan ook niet gaan redden.  (al is het uitermate zielig natuurlijk en kies ik dan wel voor inslapen als het zo is)

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Maart weet jij misschien waarom een hond tijdens haar dracht progesteron krijgt?

 

Ik ben geen fokker,maar kan dit niet plaatsen,heb al een hele middag lopen zoeken op het net maar kan geen antwoord vinden.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Ik geloof best dat ze meer weten dan wij bij geboorte.  Als er pups geboren worden hier, kom ik er ook niet tussen als ik duidelijk zie dat moeder zich anders gedraagt tov een pup, ik help ze ook niet.
Een pup die aan de kant geschoven wordt of opgegeten, ga ik dan ook niet gaan redden.  (al is het uitermate zielig natuurlijk en kies ik dan wel voor inslapen als het zo is) "

 Doet me denken aan ijsbeertje Knut. Verstoten door de mama.

Wij mensen vonden dit zielig, hebben hem „gered", met de hand groot gebracht.

Twee jaar later, was Knut dood, uit atopsie bleek dat hij een aangeboren afwijking had.

We hadden beter moeten luisteren naar de mama van Knut.

En of moeders dit aanvoelen. 

 

Maar over gedrag, vind ik heel vreemd. Wellicht zal hij in zn hersenen een afwijking hebben waardoor ander gedrag, wat de moeder voelde.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Maart weet jij misschien waarom een hond tijdens haar dracht progesteron krijgt?
 
Ik ben geen fokker,maar kan dit niet plaatsen,heb al een hele middag lopen zoeken op het net maar kan geen antwoord vinden.
  "

 Om de eisprong tegen te gaan dacht ik.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: zoute pindakaas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^