Verschillende problemen, help! :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Hoi lieve baasjes en hondjes!

Wij zijn Miriam en Max en wij zijn nieuw. Dit is nu al ons vierde forum. Ik dacht dat het misschien handig was om een aantal van Max zijn problemen hier te bespreken, dan hoef ik ook geen tien fora aan te maken ;). Het zijn geen wereldproblemen hoor, Max doet het al heel erg goed!

Even over Max: hij is 5,5 jaar en is een Engelse Cocker Spaniel (leuk he :D). Hij komt uit het asiel in Tilburg en stal direct bij mijn hart. Hij is hier nu 6 dagen! En daardoor willen wij rustig wat dingen op gaan bouwen met Max. De laatste dagen waren voor ons allemaal heel erg druk en we zijn allemaal moe, behalve Max natuurlijk (zie een van de problemen, hihi). Goed ik ga de problemen gewoon opnoemen en als iemand tips heeft, hoor ik het heel graag!!

 

1. Het eerste probleem is voor mij een best wel heftig probleem. Ik ben van mezelf al best wel snel moe. Nu zijn we deze week iedere dag om zes uur op moeten staan, wat ik best normaal vind voor een hond die hier net is hoor! Het is ook allemaal spannend. Gedurende de nacht worden wij nog een aantal keer gewekt, omdat Max wakker wordt. Geen idee waardoor! Nu heeft mijn vriend wisselende diensten. Soms begint hij om 7 of om 8, 9 of om 10... Dit is iedere week verschillend, maar blijft die week wel hetzelfde. Dus het is niet zo dat hij in een week vijf verschillende diensten heeft. Nu komt het weekend eraan *HOERA*, want ik ben echt kapot! Hoe kan ik Max langzaam de komende dagen leren wennen om te kunnen uitslapen? Of als hij wakker is van mijn vriend weer terug in dromenland te krijgen?

2. Mijn tweede probleem hangt ook vast met het eerste probleem. Hoe zorg ik er voor dat Max zolang mogelijk door kan slapen? Hebben jullie tips? :)

3. Goed het derde probleem is niet echt een probleem, maar gewoon een ding wat ik niet snap. Als Max gegeten heeft of we komen thuis van het wandelen, schuurt hij met zijn hele lichaam langs de bank en gaat hij het vloerkleed af. Maar daar houdt het ook op! Dat is toch raar? Hij doet dat altijd maar alleen op deze twee plekken en ook alleen na het wandelen en het eten. Mijn vriend zegt dat Max zijn geur probeert te verspreiden, maar ik heb om te kijken nog niet eens gestofzuigd deze week. Zijn geur is erg aanwezig! Weet iemand waarom hij dit doet? Het is niet erg dat hij dit doet, maar heeft hij dan jeuk ofzo?

4. Het vierde probleem is ook niet echt een probleem, maar gewoon een ding wat ik niet snap. Na het wandelen en het eten of als we druk aan het spelen zijn, moet Max wel eens niezen. Nu ben ik zelf ook verkouden (geen idee of het er wat mee te maken heeft, dat Max het daardoor heeft). Ik heb gelezen op internet dat dit verschillende oorzaken kan hebben en ik maak me zorgen. Wat denken jullie dat ik moet doen?

5. Het vijfde probleem is ook een heeel erg groot probleem voor mij. Max is absoluut niet moe te krijgen. Wat ik ook doe! Ik ga met hem iedere dag een wandeling van een uur maken en soms doe ik dat wel twee keer, als het erg is. Of ik nou met het balletje ga spelen (daar is die gek op) of we gaan lekker buiten kuiten... Niets werkt. Max kan nog niet langs de fiets (zie probleem 6), dus dat hebben we nog niet geprobeerd. Als hij gaat liggen op de grond dan slaapt hij ook niet. Zijn ogen zijn wijd open en hij zit me maar wat zielig aan te kijken. (Stiekem weet hij gewoon dat ik daar niet tegen kan). Ik vind het belangrijk dat Max zijn rust krijgt, maar hoe in godsnaam? HELP!

6. Het zesde probleem is dat Max nog niet langs de fiets kan. Hoe kan ik dit hem het beste leren?

7. Het zevende probleem, misschien voor sommige al herkenbaar door mijn vorige forum, is dat Max buiten nog niet los kan lopen. Hebben jullie nog extra tips?

8. Het achtste probleem, misschien ook herkenbaar al, is dat Max buiten geen problemen heeft met andere honden. Ze ruiken aan hem, Max doet niks. Er wordt dominant een poot op Max gelegd, Max doet niks. Ik wil dat het voor Max leuk is om andere honden te ontmoeten! Ik wil dat Max ook lekker kan spelen met andere honden! Max gaat op dit moment zelfs kwijlen, omdat hij zo ontzettend bang is. Nu moet ik ook echt zeggen dat er hier in de buurt een paar belachelijke baasjes rondlopen met hun honden van 50cm+! Die laten ze gewoon los met het idee 'oh hij kan dit wel'. Nou not! Ze rennen dominant af op mijn arme Maxje! Hij piept gelukkig niet. Wat Max wel doet is dat hij de andere hond scherp aankijkt. Misschien dat dit het is? Ik vind het zielig voor hem :(! Dadelijk wordt hij nog een keer aangevallen!

9. Probleem nummer negen, voor de bazen van een Engelse Cocker Spaniel vast herkenbaar! Max wil heel graag mentaal uitgedaagd worden en nu heb ik daar al een aantal spelletjes voor gekocht. Maar wij willen meer, meer en meer!!! Wat kunnen jullie me aanraden?

10. Het laatste probleem gaat over de bench. Omdat Max geen rust krijgt naar mijn idee, zit ik er aan te denken voor hem een bench te kopen. Hij heeft dit nog nooit in zijn leven gehad, maar ik zie het wel als iets positiefs. Hij kan op die moment lekker zijn eigen plekje opzoeken en in rust misschien wel beter slapen? Ook hebben we mensen in de familie met een allergie voor dierenharen. Misschien beter om hem op die momenten in de bench te laten, maar dan moet hij dat wel leren. Hoe zien jullie de bench? Tips voor het aanleren?

 

Zo dat was mijn preek weer voor vandaag! Mijn stuiterbal is weer heerlijk druk aan het doen, dus laat ik maar eens gaan kijken. Bedankt voor alle reacties! Liefs, Miriam en een pootje van Max. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Leuk dat jullie een hondje uit het asiel hebben, en een cocker is inderdaad een leuk hondje.

 

Ik kan niet op alle vragen iets zeggen.

Maar in het algemeen, geef je hond eerst een paar weken de tijd om goed te wennen.

Dan zal het slapen ook beter gaan.

Waar slaapt hij, kan hij jullie horen?

Als hij bv beneden slaapt, het is nog vreemd voor hem, moet nog wennen.

 

Los laten lopen: je kan beginnen op een omheind veld of terrein om te zien hoe het gaat.

Of een lange lijn van bv 10 meter omdoen en kijken of hij luistert als je hem terug roept.

Black heeft wel een plekje in de bijkeuken, daar is het rustig en daar gaat hij zelf vaak liggen.

 

Qua energie: je kan een cursus met hem volgen.

Ik heb ook een hond die iets te doen moet hebben.

Veel wandelen in het bos, waar hij los kan.

We doen behendigheidcursussen en detectiewerk (speuren naar een bepaalde stof)

Misschien dat je iets kan zoeken wat je met je hond kan doen.

 

Bench maakt voor mensen met een allergie niet uit, de stofjes waar ze niet tegen kunnen zitten al door het huis.

Verder heb ik nooit een bench gebruikt voor mijn honden, ik hou er niet van van een hond in een dichte kooi.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jouw problemen zie ik dan weer niet als echte problemen hoor.

 

1. Waar slaapt Max ? Misschien als de mand in je slpk staat dat hij langer blijft slapen ?

2. Idem

3.Dit herken ik duidelijk. Lance doet net hetzelfde als hij tevreden is. Wrijft zijn hele zijkant tegen de muur of tegen sofa aan, telkens zelfde ritueel . 

4. Komt misschien van gras waar jullie doorheen lopen ? Niezen gebeurt heel veel onder dieren, zolang er geen vieze ogen of het niezen aanhoudt...gaat over in ander weertype 

5.Max is gewoon heel aandachtig, en jong en is ook nieuw bij jullie, dus die wilt alles in het oog houden denk ik, als die jullie beter kent gaat die wel slapen...vast en zeker.

6.fiets lopen, kan ik niks van zeggen.Lance zit in fietsmand. Komen zeker nog goeie tips van anderen

7.loslopen komt pas , gelukkig na hele tijd jullie kennen. Doe het nu en je bent gegarandeerd zonder Max....geloof me dit komt ook. En alleen op rustige plaatsen dan.

8. Net die aanstormende honden kennen geen hondentaal ! En Max ondergaat dat omdat hij nog onzeker is. Ga vóór hem staan dan en hou ze tegen. Bescherm hem voorlopig zó, als hij zijn omgeving beter kent zal hij losser komen. Hij plast niet van angst ? Hij gooit zich niet op de rug ? Goed Max , de anderen zijn verkeerd. Of heb je liever een agressieve hond .

9.je hebt al veel spelletjes ? Weet dat wandelen en samen dingen doen met baasje nog altijd de beste ontwpanning en inspanning is.

10.De bench : dacht al , wanneer komt dat sakkerse ding.Allergie zit in de mensen die het hebben en het hangt in je huis .....overal.

steek hem aub niet in de bench daarvoor. Zo een actieve vrolijke hond.... Dan had je daar iets eerder aan moeten denken voor je je Max haalde. 

en als hij je ligt aan te kijken, is dat gewoon vrouwke leren kennen....zoek er niks anders achter. Je hebt een intelligente brave hond vind ik hoor.

vroeger was er ook iemand op forum die haar hond iedere seconde in t oog hield, dat beest dierf niet meer ademen bijna , zaten mekaar constant te beloeren.......en hij merkte dat natuurlijk ook op. Resultaat: vrouwke overstresst en hond nog meer. 

 

Als jouw Max moe is, rust hij vanzelf in zijn mand . Geloof me.

 

Heb mijn antwoordjes rap geschreven, nog niks nagelezen....dus 

succes en bravo met MAX 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Potverdrie, ik had een heel stuk getypt en ineens verdween het topic en kwam ik weer op de beginpagina!

 

Ik ga even weer opnieuw beginnen hoor haha.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

" Jouw problemen zie ik dan weer niet als echte problemen hoor.
 
1. Waar slaapt Max ? Misschien als de mand in je slpk staat dat hij langer blijft slapen ?
2. Idem
3.Dit herken ik duidelijk. Lance doet net hetzelfde als hij tevreden is. Wrijft zijn hele zijkant tegen de muur of tegen sofa aan, telkens zelfde ritueel . 
4. Komt misschien van gras waar jullie doorheen lopen ? Niezen gebeurt heel veel onder dieren, zolang er geen vieze ogen of het niezen aanhoudt...gaat over in ander weertype 
5.Max is gewoon heel aandachtig, en jong en is ook nieuw bij jullie, dus die wilt alles in het oog houden denk ik, als die jullie beter kent gaat die wel slapen...vast en zeker.
6.fiets lopen, kan ik niks van zeggen.Lance zit in fietsmand. Komen zeker nog goeie tips van anderen
7.loslopen komt pas , gelukkig na hele tijd jullie kennen. Doe het nu en je bent gegarandeerd zonder Max....geloof me dit komt ook. En alleen op rustige plaatsen dan.
8. Net die aanstormende honden kennen geen hondentaal ! En Max ondergaat dat omdat hij nog onzeker is. Ga vóór hem staan dan en hou ze tegen. Bescherm hem voorlopig zó, als hij zijn omgeving beter kent zal hij losser komen. Hij plast niet van angst ? Hij gooit zich niet op de rug ? Goed Max , de anderen zijn verkeerd. Of heb je liever een agressieve hond .
9.je hebt al veel spelletjes ? Weet dat wandelen en samen dingen doen met baasje nog altijd de beste ontwpanning en inspanning is.
10.De bench : dacht al , wanneer komt dat sakkerse ding.Allergie zit in de mensen die het hebben en het hangt in je huis .....overal.
steek hem aub niet in de bench daarvoor. Zo een actieve vrolijke hond.... Dan had je daar iets eerder aan moeten denken voor je je Max haalde. 
en als hij je ligt aan te kijken, is dat gewoon vrouwke leren kennen....zoek er niks anders achter. Je hebt een intelligente brave hond vind ik hoor.
vroeger was er ook iemand op forum die haar hond iedere seconde in t oog hield, dat beest dierf niet meer ademen bijna , zaten mekaar constant te beloeren.......en hij merkte dat natuurlijk ook op. Resultaat: vrouwke overstresst en hond nog meer. 
 
Als jouw Max moe is, rust hij vanzelf in zijn mand . Geloof me.
 
Heb mijn antwoordjes rap geschreven, nog niks nagelezen....dus 
succes en bravo met MAX 
  "

 Bedankt! Tja wat betreft die bench... Het is niet alleen om hem weg te halen bij die mensen. En dat die mensen een hondenallergie hebben, tja. Om heel eerlijk te zijn: niet mijn probleem. Anders moeten ze maar naar een andere oplossing zoeken, of samen met ons. Daar staan wij zeker voor open hoor. Maar een hond niet meenemen omdat ze in de familie last van die allergie hebben? Dacht het dus niet! 

Nogmaals bedankt! :) Dat loslopen: daar gaan we nog zeker mee wachten! :)

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Hallo Miriam,

 

Na dit allemaal gelezen te hebben, krijg ik spontaan de neiging je te vragen om effe te gaan zitten en rustig te worden. En zeker niet vergeten te ademen 

 

Om te beginnen, als je wil dat Max rust krijgt.... is er gewoon voor zorgen dat er rust is. Hoe drukker de mens, hoe drukker de hond.

 

Een hond is een polyfasische slaper. Dat betekent dat ze altijd maar "korte" periodes slapen. Zowel overdag als 's nachts. Afhankelijk van de hond hebben ze 14 à 18 uur slaap nodig per 24u. De helft daarvan hebben ze nodig voor hun vaste REM slaap. 

Eerst en vooral, gun Max de tijd om te wennen, aan jullie, aan zijn nieuwe omgeving. Daar mag je toch wel makkelijk zeker een 6 tal weken voor rekenen. 

 

Lang en veel gaan wandelen is niet zo belangrijk voor een hond dan dat de meeste mensen denken (is ons verkeerd ingeprent).

Fietsen betekent voor de hond stress. Aangezien die niet zelf kan bepalen hoe snel, hoe lang enz...

Waar hij wel veel aan heeft is hem tijdens de wandeling volop laten snuffelen. ZEER belangrijk. Ook al doe je op een kwartier maar 200m. De hond zijn leven is snuffelen.

 

Als Max wakker is, zorg dan voor voldoende bezigheid.

Hem dagelijks voorzien van gezond en natuurlijk kauwmateriaal, zoals gedroogde kophuid (ruikt wel niet echt lekker naar menselijke normen, maar een heerlijkheid voor de hond en super goed voor zijn gebit.

Ik heb hier voor mijn honden speelgoed bakken staan. Waar ze zelf hun speelgoed gaan uitpikken . Geregeld verstop ik onderaan gezonde trainingsnacks. Laat die neus de rest maar doen.

Neem een kartonnen doos van max 15 cm hoog, leg daar allemaal lege rolletjes van wc papier in en ook daar kan je van die snacks in leggen. Een oude fleece sjaal of handdoek, leg daar een 2-tal knopen in (niet te strak) en daar kan je ook al eens een snackje in steken.

 

Hier krijgen ze geregeld een leeg eierdoosje met een paar snacks in. Laat ze maar doen en lekker slopen. Worden ze rustig van.

 

Wat punt 3 betreft, ik denk niet echt aan jeuk omdat hij het enkel op die bepaalde momenten doet. Maar denk eerder een uiting van tevreden gevoel 

Punt 4 Niet van wakker liggen. Honden niezen niet als mensen van een verkoudheid. Kan ook reactie op een prikkeling zijn (meestal een aangename)

 

Punt 5 Dat is ook niet de bedoeling. Honden hebben een veel betere fysiek dan mensen. Hoe meer mensen proberen de hond "moe" te maken, hoe beter en sterker zijn fysiek wordt. En hoe meer gestresst hij wordt.  Zorg voor bezigheid ipv veel wandelen.

Koop hem een lekker groot zacht kussen om op te liggen. En dat hij je aankijkt is heel normaal. De hond kent jouw leven nog niet (doen ze door ons te observeren) een van de redenen dat hij je aankijkt.

 

Loslopen -> veel te snel (je wil wat veel op heel korte tijd). We zijn door onze leefwijze afgeleerd om tijd en geduld te hebben. Eens Max je goed genoeg kent en jij hem en er is een band van vertrouwen. Kan je dit gaan leren aan de lange lijn.

 

Punt 8 Jij gaat toch ook niet uit de bol, lekker gek doen en spelen als een vreemde je aanspreekt. Geef hem ruimte (lange lijn) en tijd. Niet alle honden die elkaar tegen komen gaan meteen gek doen. Ze kennen elkaar niet, elk heeft zijn eigen karakter en ze moeten ook de mogelijkheid hebben. Als je niet los bent of aan een korte lijn hangt is dit een vrij normaal gedrag.

 

Punt 9 Heb al wel wat mogelijkheden opgenoemd.

 

Punt 10. Ga je hond nu aub niet in een kooi opsluiten. Als ze dat met jou zouden ga jij ook niet gelukkig zijn.

 

Tja en je allergische familie, die zullen dan niezen en een loopneus krijgen als ze bij je op bezoek zijn. 

Het hangt ook af van hun allergie.

Je hebt mensen die heel gevoelig reageren op de microscopische kleine deeltjes die in de lucht zitten. En je hebt mensen dat het lukt om beperkte tijd met een dier door te brengen wanneer ze niet dichtbij zitten en ze niet aanraken.

 

Hopelijk lukt het je nu om je wat minder zorgen te maken. Rustig te worden en vooral van Max te kunnen genieten

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

1. Het eerste probleem is voor mij een best wel heftig probleem. Ik ben van mezelf al best wel snel moe. Nu zijn we deze week iedere dag om zes uur op moeten staan, wat ik best normaal vind voor een hond die hier net is hoor! Het is ook allemaal spannend. Gedurende de nacht worden wij nog een aantal keer gewekt, omdat Max wakker wordt. Geen idee waardoor! Nu heeft mijn vriend wisselende diensten. Soms begint hij om 7 of om 8, 9 of om 10... Dit is iedere week verschillend, maar blijft die week wel hetzelfde. Dus het is niet zo dat hij in een week vijf verschillende diensten heeft. Nu komt het weekend eraan *HOERA*, want ik ben echt kapot! Hoe kan ik Max langzaam de komende dagen leren wennen om te kunnen uitslapen? Of als hij wakker is van mijn vriend weer terug in dromenland te krijgen?

Als ik weer terug naar bed wil na het plas/poep moment dan zeg ik gewoon, we gaan weer slapen. Puck ligt dan op haar kussen of bij mij in bed en we luieren gewoon verder. Dat lukt natuurlijk niet van het ene op andere moment en daarbij kan je ook pech hebben en wil je hond niet meer slapen en is gewoon actief vanaf het moment dat die wakker is.

2. Mijn tweede probleem hangt ook vast met het eerste probleem. Hoe zorg ik er voor dat Max zolang mogelijk door kan slapen? Hebben jullie tips? :)

Daar moet je geluk mee hebben, de ene hond kan dat en de andere hond slaapt niet zo lang.

3. Goed het derde probleem is niet echt een probleem, maar gewoon een ding wat ik niet snap. Als Max gegeten heeft of we komen thuis van het wandelen, schuurt hij met zijn hele lichaam langs de bank en gaat hij het vloerkleed af. Maar daar houdt het ook op! Dat is toch raar? Hij doet dat altijd maar alleen op deze twee plekken en ook alleen na het wandelen en het eten. Mijn vriend zegt dat Max zijn geur probeert te verspreiden, maar ik heb om te kijken nog niet eens gestofzuigd deze week. Zijn geur is erg aanwezig! Weet iemand waarom hij dit doet? Het is niet erg dat hij dit doet, maar heeft hij dan jeuk ofzo?
Misschien vind hij het gewoon prettig ergens langs te schuren. Wel vervelend trouwens want het laat wel vieze plekken achter op meubels of muren.

4. Het vierde probleem is ook niet echt een probleem, maar gewoon een ding wat ik niet snap. Na het wandelen en het eten of als we druk aan het spelen zijn, moet Max wel eens niezen. Nu ben ik zelf ook verkouden (geen idee of het er wat mee te maken heeft, dat Max het daardoor heeft). Ik heb gelezen op internet dat dit verschillende oorzaken kan hebben en ik maak me zorgen. Wat denken jullie dat ik moet doen?

Niezen kan ook met opwinding en blijheid te maken hebben.

5. Het vijfde probleem is ook een heeel erg groot probleem voor mij. Max is absoluut niet moe te krijgen. Wat ik ook doe! Ik ga met hem iedere dag een wandeling van een uur maken en soms doe ik dat wel twee keer, als het erg is. Of ik nou met het balletje ga spelen (daar is die gek op) of we gaan lekker buiten kuiten... Niets werkt. Max kan nog niet langs de fiets (zie probleem 6), dus dat hebben we nog niet geprobeerd. Als hij gaat liggen op de grond dan slaapt hij ook niet. Zijn ogen zijn wijd open en hij zit me maar wat zielig aan te kijken. (Stiekem weet hij gewoon dat ik daar niet tegen kan). Ik vind het belangrijk dat Max zijn rust krijgt, maar hoe in godsnaam? HELP!

Probeer eens een hersenwerkje. Begin niet te moeilijk. Hier op het forum loopt een topic over hersenwerkjes maar je kan ook even googlen. Laat je hond hierbij nooit alleen maar doe het spel samen. Goed voor de relatie tussen baas/hond en je kunt frustratie tijdig opmerken en dan de hond helpen met de puzzel.

6. Het zesde probleem is dat Max nog niet langs de fiets kan. Hoe kan ik dit hem het beste leren?

Voorzichtig opbouwen, eerst kennis laten maken met de fiets en bijbehorende geluiden zoals de trappers die rond gaan, een bel die ringelt en versnellingen die je versteld.

Dan ga je wandelen samen met de hond en de fiets. Hond aan de rechter kant van de fiets en dit net zo lang doen tot de hond snapt wat er van hem verwacht wordt.

Dan kun je heel voorzichtig een klein eindje fietsen 1 of 2 keer per week en opbouwen met 100 meter per week ofzo. Niet teveel in een keer willen want je hond heeft natuurlijk 0,0 conditie wat fietsen betreft

7. Het zevende probleem, misschien voor sommige al herkenbaar door mijn vorige forum, is dat Max buiten nog niet los kan lopen. Hebben jullie nog extra tips?

Hier heb je in je vorige topic al antwoorden op gehad.

8. Het achtste probleem, misschien ook herkenbaar al, is dat Max buiten geen problemen heeft met andere honden. Ze ruiken aan hem, Max doet niks. Er wordt dominant een poot op Max gelegd, Max doet niks. Ik wil dat het voor Max leuk is om andere honden te ontmoeten! Ik wil dat Max ook lekker kan spelen met andere honden! Max gaat op dit moment zelfs kwijlen, omdat hij zo ontzettend bang is. Nu moet ik ook echt zeggen dat er hier in de buurt een paar belachelijke baasjes rondlopen met hun honden van 50cm+! Die laten ze gewoon los met het idee 'oh hij kan dit wel'. Nou not! Ze rennen dominant af op mijn arme Maxje! Hij piept gelukkig niet. Wat Max wel doet is dat hij de andere hond scherp aankijkt. Misschien dat dit het is? Ik vind het zielig voor hem :(! Dadelijk wordt hij nog een keer aangevallen!

Als Max niet met andere honden kan en dit niet leuk vind, moet je dit niet forceren. Zoek een goede hondenschool of gedragstherapeut die je hierin handvaten kan geven.

Je zult misschien moeten accepteren dat Max andere honden eng vind en hij niet met andere honden wil spelen.

9. Probleem nummer negen, voor de bazen van een Engelse Cocker Spaniel vast herkenbaar! Max wil heel graag mentaal uitgedaagd worden en nu heb ik daar al een aantal spelletjes voor gekocht. Maar wij willen meer, meer en meer!!! Wat kunnen jullie me aanraden?

Zie het antwoord op vraag 5.

10. Het laatste probleem gaat over de bench. Omdat Max geen rust krijgt naar mijn idee, zit ik er aan te denken voor hem een bench te kopen. Hij heeft dit nog nooit in zijn leven gehad, maar ik zie het wel als iets positiefs. Hij kan op die moment lekker zijn eigen plekje opzoeken en in rust misschien wel beter slapen? Ook hebben we mensen in de familie met een allergie voor dierenharen. Misschien beter om hem op die momenten in de bench te laten, maar dan moet hij dat wel leren. Hoe zien jullie de bench? Tips voor het aanleren?

Creëer een plekje ergens in de zithoek of bij de eettafel of in de keuken of bijkeuken waar die wel prettig ligt. Lekker ligkussen op de grond dan heb je geen bench nodig.

Allergie voor dierenharen, tja je kunt een aantal dingen doen. Grondig stofzuigen voor die mensen komen of aan de mensen zeggen dat er een hond woont en ze de keuze stellen om nog te komen of dat je voortaan daar heen gaat op visite.

Ik vind persoonlijk niet dat de hond moet 'boeten' voor de allergie van een ander.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hoi,

Eerst en vooral proficiat met jullie nieuwe aanwinst.

Wat je eerste vraag betreft: ik sta al meer dan 10 jaar elke dag tussen 6 en 7 op, ook in het weekend, omdat de honden ons komen wekken. Een hond kan het verschil tussen week en weekend helaas niet maken, nooit dus. Dit is iets wat je erbij moet nemen.

Heb je geluk, dan gaat ie langer slapen en moet je hem zelf wekken (eens hij het echt gewoon is bij jullie, bedoel ik), heb je pech, dan zal het zijn hele leven zo blijven. Dus dat valt nog af te wachten.

Hier gaan ze in het weekend heel vroeg de tuin eens in, mee de paarden voederen (want die zijn uiteraard ook wakker als de deur voor de honden opengaat), dan krijgen ze eten, gaan ze nog even naar buiten, en dan weer hun bed in. Ik maak het dan donker en kruip zelf terug onder de lakens. Gelukkig duurt dit alles maar zo'n 20 minuutjes en ben ik een makkelijke slaper.

Wat het schuren betreft: onze dobermann deed dat ook tegen de draad en onze Deen doet het tegen de muur. Heb de indruk dat het meer gebeurt in de ruiperiode. Onze Jacks en onze galgo doen dit niet.

Wat de bench betreft: er kruipt wel wat tijd in om het ze te leren en het is niet zeker of je hond gaat 'aarden' in de bench. Het rustig stap voor stap aanpakken, de bench open laten, je hond er koekjes en beentjes e.d. in geven, ...

Als je toch kiest voor een bench: koop dan een bench die net groot genoeg is voor je hond om in te liggen en om zich kunnen om te draaien. Geen supergrote bench, geen drinken in de bench, ... De bench dient dan bij jou als extra mand, als ik het goed begrijp, een veilige plek.

Hier hebben alleen de Jackjes een bench, de twee groten liggen gewoon op de bank of op een kussen. Persoonlijk vind ik die benchen wel handig als pup. Nu zijn ze overbodig, maar toen ik ze wou wegdoen, gingen ze zo zielig op hun bench-plekken zitten als het bedtijd werd! Heb ze dan maar teruggezet!

Hopelijk heb je hier wat aan. Veel succes.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Hoi Miriam,

ik ga denk ik niet al je vragen langs want de mensen voor mij hebben al goede antwoorden gegeven

 

Hier een link over fietsen: http://www.sudewyn.nl/fietsen.html 

 

Rust/slapen. Misschien helpt het als je naast hem op de grond gaat zitten? Ik denk dat max wel moe is maar er niet aan toe durft te geven omdat het nog een vreemde omgeving is

 

Doorslapen. Misschien kan hij bij jullie op de slaapkamer in een mand, of in de gang voor jullie deur. Dat hij er wel een soort van bij is

 

Bench. Ik zou het nog niet doen, kijk even aan of hij zo weinig blijft slapen en schaf er dan eventueel een aan. Ik zou hem zeker niet in de bench doen voor allergische familieleden! Bovendien vliegen de haren toch door het huis dus dat zal ook geen effect hebben

 

Andere honden. Misschien kun je op het forum een oproepje doen of er mensen bij jou in de buurt wonen met een hond en dat je dan samen gaat wandelen zodat max wat meer positieve ervaringen kan opdoen?

 

Loslopen. Zou ik eerst oefenen met een lange lijn eraan en op een overzichtelijke omgeving, een veldje/weiland. ALTIJD belonen als hij bij je komt (goedzo, braaf, evt wat lekkers erbij) hoe lang het ook duurt. Het kan helpen als jij gek wegrent, dan denkt hij van hé wat gaat die doen? Als hij wat ruikt of bezig is met iets heeft het niet zoveel zin om te roepen want hij hoort je gewoon echt niet. Verstop je ook af en toe zodat hij leert dat als hij niet oplet je ineens "weg" kan zijn

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Trouwens, je kan ook teveel willen, is niet erg, je bent gek op Max en wil graag dat hij het goed doet. Maar misschien is het voor hem allemaal teveel omdat alles nog nieuw is en hij moet wennen. Probeer dat te onthouden. Ik zou 1 "probleem" tegelijkertijd aanpakken

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

De vragen en de antwoorden gelezen en ik kan daar echt weinig aan toevoegen.  :-)

 

Doe rustig aan, van wat ik lees over je hond komt het echt wel allemaal goed !

 

Maar... Huh ?  6 dagen bij jullie en ik lees : "...aantal spelletjes voor gekocht. Maar wij willen meer, meer en meer!!!..."

 

Ik kan geloven dat je in de stress raakt !   

 

Als Max niet te vlug dringend moet plassen dan zul je hem echt wel kunnen aanleren dat er dagen in de week zijn.. "weekenden"... waarin er uitgeslapen wordt.  Meestal ga je dan ook later naar bed.  Laat Max voor het slapen gaan nog eens goed uit en dan lukt het wel.  Maar neem er de tijd voor... Hij leert het wel.  En vertel het hem ook.  : Weekend ... Nog wat langer slapen Max!    Vermits hij je zo goed in 't oog houdt zal hij vlug aan jullie gedragingen zien wat de bedoeling is.

Succes en nog veel plezier gewenst samen !

Rachelle en Hummie (Gast)

Hier ook een cocker spaniël (kruising) op de een of andere manier kan ik niet inloggen. Ik denk dat er ook iets van cavalier inzit.

 

Ik persoonlijk zou de hond op slaapkamer pakken zorgt voor wat meer rust en vertrouwen. Hunmie is ook een herplaatser heeft onze band echt verstevigd. 

 

Je hebt een hond met veel energie... Hier ook. Met een uurtje wandelen per dag kom ik er ook niet. Als hij goed gewend is en er vertrouwen is zou ik beginnen met oefenen met loslopen.  Mijn hond moet echt goed kunnen rennen en spelen wilt die echt moe zijn. Het is het proberen waard om te trainen niet iedere hond kan los maar als die los kan heeft dat zeker een meerwaarde. Bij de oppas liep Hummie bv eerst mee aan de lange lijn kwam zo niet zijn energie voldoende kwijt.  

 

En vooral laat hem lekker wennen dingen doen die hij leuk vind maar niet te veel tegelijk.  Waar woon je ergens? Misschien wandelen met een sociale hond regelmatig? Honden die je tegenkomt waar je geen contact mee wilt andere weg kiezen of hond wegsturen. Hier wordt ook wel eens op een mindere manier contact gemaakt.  Helemaal voorkomen is moeilijk maar hoe je reageert is vooral belangrijk. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het eerste probleem is voor mij een best wel heftig probleem. Ik ben van mezelf al best wel snel moe.

 

ik reageer even hierop aangezien je al veel goede tips gekregen hebt.

 

Je hoeft verder de oorzaak hiervan niet te verklaren, maar ik wilde je toch een goede tip geven die mij geholpen heeft. Ik zou me als ik jou was me gaan verdiepen in chigong, een goede methode om meer energie te krijgen. Verder goede biologische voeding zonder toevoegingen en geen suiker en supplementen als bijv. chlorella.

honden page profiel ~Spike~ de teckel~Spike~ de teckel

honden foto van ~Spike~ de teckel

Wat leuk dat je een hondje uit het asiel hebt gehaald en TOP dat je zo bereid bent je in te lezen over honden en informatie in te winnen!!  Dus dit gaat vast goed komen, ondanks de probleempjes die je noemt (hoewel ik ze wel mee vind vallen).
ik denk ook -zoals al is gezegd - dat je dingen wat tijd moet geven. Je hondje moet aan jullie en jullie ritme wennen en jullie waarschijnlijk aan dat er een hondje is. ik reageer maar op een paar puntjes omdat er al heel veel goede tips zijn gegeven.

" 1. Het eerste probleem is voor mij een best wel heftig probleem. Ik ben van mezelf al best wel snel moe. .. Nu komt het weekend eraan *HOERA*, want ik ben echt kapot! ..." Hier is mij niet helemaal duidelijk waar het probleem zit. Maakt Max jullie midden in de nacht wakker (bijv. door te piepen of dat hij wil spelen?) of is het dat je ziet dat hij midden in de nacht wakker is? Als ik namelijk midden in de nacht een keer opsta omdat ik naar de wc moet of zo iets, dan kijkt mijn hond ook op. Overigens wel met een blik van "zout op", maar a la. Staan wij daadwerkelijk op door te douchen, ontbijten, etc dan wordt hij ook wakker en moet hij dus ook plassen. Daarom dat bij ons degene die als eerste opstaat ook de hond uitlaat. Is er heel weinig tijd, dan alleen een hele korte poep/plasronde en dan doet de ander op een later moment een iets langere ronde. Kan de ander ook net iets langer uitslapen.:)   Misschien is dat een idee voor nu, zodat je een beetje bij kan slapen? In het weekend kunnen we het meestal wel met een uurtje rekken of meer (maar ook afhankelijk van hoe laat het laatste avondrondje is geweest).  Maar hiervoor moet je je hondje wel eerst aan een algemeen ritme laten wennen en dat is wellicht nu nog te vroeg. 
 
3. Goed het derde probleem is niet echt een probleem, maar gewoon een ding wat ik niet snap. Als Max gegeten heeft of we komen thuis van het wandelen, schuurt hij met zijn hele lichaam langs de bank en gaat hij het vloerkleed af....
haha zo leuk om te lezen dat meerdere honden dat doen. Onze hond gaat na het wandelen lopen rollen op het kleed en tegen de salontafel aan lopen schuren. En na het eten loopt hij zelfs zijn bekje af te vegen aan het kleed (ahrum). Het ergste is het als we een weekend of langer zijn weggeweest. Voor ons is het een teken van tevredenheid/ ontspanning/ blij weer thuis te zijn. Dus zo te lezen voelt je hond zich thuis bij jullie.
 7. Het zevende probleem, misschien voor sommige al herkenbaar door mijn vorige forum, is dat Max buiten nog niet los kan lopen. Hebben jullie nog extra tips? Oefenen aan een lange lijn en/of een cursus volgen bij een hondenschool.  Het heeft tijd nodig. Het gaat er simpelweg om dat jullie een band krijgen met de hond en omgekeerd.
8. Het achtste probleem, misschien ook herkenbaar al, is dat Max buiten geen problemen heeft met andere honden. Ze ruiken aan hem, Max doet niks. Er wordt dominant een poot op Max gelegd, Max doet niks. Ik wil dat het voor Max leuk is om andere honden te ontmoeten! Ik wil dat Max ook lekker kan spelen met andere honden! Max gaat op dit moment zelfs kwijlen, omdat hij zo ontzettend bang is. Nu moet ik ook echt zeggen dat er hier in de buurt een paar belachelijke baasjes rondlopen met hun honden van 50cm+! Die laten ze gewoon los met het idee 'oh hij kan dit wel'. Nou not! Ze rennen dominant af op mijn arme Maxje! Hij piept gelukkig niet. Wat Max wel doet is dat hij de andere hond scherp aankijkt. Misschien dat dit het is? Ik vind het zielig voor hem :(! Dadelijk wordt hij nog een keer aangevallen!
Tja dit is een lastige omdat je het eigenlijk moet zien om goed advies te kunnen geven. Je noemt "max doet niks'.. bedoel je hiermee dat max stil blijft staan? Als mijn hond stil blijft staan, niets doet en dus bevriest, dan is dat voor mij een signaal dat hij het niet leuk vindt en hem uit die situatie moet halen. Doe ik dat niet, dan gaat hij het zelf op lossen, hetgeen betekent bij mijn hond (dat verschilt per hond) dat de andere hond een grauw of snauw krijgt (ongeacht de grootte van de hond- en mijn hond is een ukkie ). 
En de andere hond scherp aankijken, dat kan ook fixeren zijn en dus het uitdagen van de andere hond. Ik probeer dat te voorkomen door tussen beide honden te gaan staan (ongeacht of het mijn hond is of die andere hond) en mijn hond af te leiden en mee te nemen naar de overkant van de straat of zoiets.. 
Een gt of hondenschool kan je helpen het gedrag van je hond (en andere honden) beter te duiden. Gt is wellicht wat begrotelijk, maar een cursus bij een hondenschool hoeft niet duur te zijn (begreep uit ander topic van je dat kostenaspect een punt is). Om een idee te geven, ik was destijds 60 euro kwijt voor een gehoorzaamheidscursus van 8 lessen. Naast alle tips en info heeft het ook geholpen om een band te krijgen met mijn hond.
En een andere tip om wat inzicht te krijgen in het gedrag van de hond: kalmerende signalen van Turid Rugaas. De meeste bibliotheken hebben het wel staan.
 
10. Het laatste probleem gaat over de bench... Ik heb zelf niets met een bench. Is mijn hond vervelend/druk (bijv. hij staat te joelen en wil aandacht terwijl ik aan het bellen ben) dan gaat meneertje even in de gang. Ik haal hem weg uit de gezelligheid en dan vindt hij meestal niet leuk. Maar het is ook een plek (er staat een extra mandje in de gang) waar hij rustig kan liggen als er bijv veel bezoek is. Tips om de bench aan te leren heb ik verder niet.
En tot slot een misschien stomme tip, maar bedenk dat honden  gewoontedieren zijn. Dat heeft zijn voordelen en nadelen.Wij hebben onze hond bijv. 2 keer s avonds na het laatste uitgaansrondje een snoepje gegeven in het begin. De derde, vierde en vijfde avond stond hij ons al aan te kijken "waar blijft dat snoepje". We vinden dat hierbij niet zo erg, dus hij krijgt 's avonds na de laatste ronde een snoepje. Maar tav andere dingen is het minder wenselijk. Ik wil er maar mee zeggen, probeer gelijk de regelmaat en regels erin te brengen/aan te leren op een manier zoals je dat wilt of graag zou willen zien(bijv hond op zijn plaats tijdens eten etc).  Want je hond ontdekt sneller ergens een gewoonte in dan dat je zelf doorhebt. En afleren kost meer tijd.
Heel veel succes en nogmaals top dat je de moeite doet om je zo in te lezen.
 

 

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila

honden foto van Kelly&Mila

3. Dat doet Kelly ook altijd na het eten of drinken! Maar volgens ons doet ze dit om haar bek schoon te maken, haha! En een tevreden gevoel zal er ook wel aangekoppeld zijn.. :)

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Voor de hond is alles nieuw. Jullie, het huis de omgeving en alle geluiden die daarbij horen.

Ook geluiden misdchien snachts die julliezelf niet horen, zoals een auto die langsrijd of geluid bij de buren.

 

Het kost even tijd voor een hond gewend is aan alle geluiden die daar thuis en in de omgeving horen.

Ook vertrouwen krijgen in jullie en zich veilig gaan voelen thuis kost wat tijd. 

Als ie zich eenmaal vertrouwd en veilig gaat voelen zal hij ook beter slapen.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Qua langs de fiets mee laten lopen heb ikzelf geen ervaring mee. 

Al denk ik dat niet elke hond dit kan.

Met Sadi zou het in elk geval niet veilig kunnen dus ik probeer het ook niet.

 

Ik hoop dat er wat mensen zijn die je tips kunnen geven, hoe je dit op een goede en veilige manier kunt aanleren.

 

Heel veel plezier gewenst met je hond, geniet er van. 

Volgende forumvraag: Grrrr ik blijf bezig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^