dominatie agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

aya (Gast)

sorry voor het niet leuke onderwerp en waarschijnlijk domme vraag: dominantieagressie : oorzaak geen goede roedelleider en hoe plaats je dit terug in de natuur?  in een roedel de gebruikelijke gaan van zaker een ontstaat en natuurlijk evenwicht van de roedelleider en andere 'plaasten' in de roedel en af en toe zal er een 'gevecht' onstaan met als doel een hogere plaats in te nemen in de roedel, zeer begrijpbaar -> dit zijn deze zonder de dominantie-agressie maar hoe zit het in elkaar met die enkeling, deze dus met de dominantie-agressie, die vanuit een lagere positie die de rest van roedel aanvalt op een opvallend buitensporige wijze dan de rest? het is moeilijk te begrijpen dat dit komt omdat de rest geen goede roedel-leiders zijn, of is dit de zaken omdraaien en komt dit in de natuur niet voor?        

honden page profiel ElianeEliane

Jouw essentie is me niet niet helemaal duidelijk.

Eerst en vooral effe de juiste definitie van dominantie.

Dominiantie betekent overheersen zonder agressie.

Wanneer ik 2 gele snoepjes en en 10 rode. Dan zijn de 10 rode snoepjes dominant (overheersend dus). Dit heeft niets met agressie te maken.

 

Wat jij omschrijft is al geen gang van zaken bij honden. Veel mensen lopen nog steeds met één of andere model van deze "leermethode" in gedachte. Doch is niet op toepassing bij honden. Er is geen leider en geen volgers bij honden. Enkel een wisselende rangorde. Als ik mij niet vergis heb je dit wel bij apen.

aya (Gast)

ja ok...

ik zal de vraag concreter pogen te stellen, ook al blijft ze een beetje hypothetisch  - ik heb een hond, deze hond reageert normaal buiten een roedel tov van andere honden - geen probleem met andere honden bij wandelen, geen abnormaal gedrag met het spelen met andere honden - ik heb haar laten plaatsen in een roedel van 9 honden  (als het niet juiste benaming hiervoor sorry) - waarbij ze de rest van de roedel aanvalt  - wat is dat?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dat kan meerdere factoren hebben, kent ze de roedel al? Anders zou ik denken dat het met onzekerheid van je hond te maken heeft. Offense is de beste defense zeg maar. Iedere hond reageert anders als hij onzeker is, maar uitvallen kan daar 1 van zijn.
Een hond laten spelen met een andere hond is ook iets anders dan in een roedel vallen waar de honden elkaar al kennen, maar de vreemde hond dus niet. Een roedel is al een familie, waar een hond onderweg tijdens het lopen gewoon een hond is.

Maar nog is dit erg moeilijk te zeggen zonder de lichaamstaal van je eigen hond te zien, en die van de roedel en hoe ze op elkaar reageren.

honden page profiel ElianeEliane

" ja ok...
ik zal de vraag concreter pogen te stellen, ook al blijft ze een beetje hypothetisch  - ik heb een hond, deze hond reageert normaal buiten een roedel tov van andere honden - geen probleem met andere honden bij wandelen, geen abnormaal gedrag met het spelen met andere honden - ik heb haar laten plaatsen in een roedel van 9 honden  (als het niet juiste benaming hiervoor sorry) - waarbij ze de rest van de roedel aanvalt  - wat is dat? "

 Wat bedoel je juist met laten plaatsen? Een roedel is een groep.

Kent ze deze honden. In welke situatie bevindt ze zich dan? Is dit in een gesloten ruimte. In een bekende omgeving?

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Is een beetje een onduidelijke openingspost...Je hebt dus een hond laten herplaatsen bij iemand die negen honden heeft...jouw hond valt naar de andere honden uit...dat is het dus een beetje in het kort... Heb je de hond op neutraal terrein laten kennismaken met die hele groep ? Je hond was vriendelijk naar andere honden en kon er fijn mee omgaan ? Denk dat er iets fout gegaan is bij de introductie in die groep, misschien zit ze nu vol met stress, angst, verdriet en heimwee...weet ze niet wat er van haar verwacht wordt...dat uit zich dan in asociaal gedrag...Sommige honden functioneren niet goed in groep, zijn veel liever alleen en dat is moeilijk...voor de baasjes...en voor de hond zou ik toch een gedragstherapeut inschakelen...

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" ja ok...
ik zal de vraag concreter pogen te stellen, ook al blijft ze een beetje hypothetisch  - ik heb een hond, deze hond reageert normaal buiten een roedel tov van andere honden - geen probleem met andere honden bij wandelen, geen abnormaal gedrag met het spelen met andere honden - ik heb haar laten plaatsen in een roedel van 9 honden  (als het niet juiste benaming hiervoor sorry) - waarbij ze de rest van de roedel aanvalt  - wat is dat? "

 M.a.w. je plaats ineens in een vaste roedel van 9 honden jou hond er tussen.....

 

Nou prettig voor de hond! Persoonlijk vind ik dit niet doordacht en logisch dat je hond agressie gaat vertonen tussen honden die elkaar kennen.....

 

Weleens gehoord dat dit vreselijk kan escaleren naar de "vreemde" hond toe tot vechten met de dood tot gevolg? Jou hond die je herplaatst hebt hier weghalen want dit leidt alleen tot stress voor beide partijen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Waarschijnlijk gedaan onder het mom 'ze zoeken het onderling wel uit'? 

 

Heb je je hond herplaatst bij iemand met zoveel honden, of loop je met een vaste groep honden met uitlaten ofzo? 

aya (Gast)

weze wel gekomen tot de sociale media - dat zal me leren

ik wist echt niet dat mensen zo bevooroordeeld konden zijn -heijden

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

De informatie die je geeft is helaas niet zo duidelijk. Dan kan het gebeuren dat mensen verkeerde conclusies trekken. 

 

Wat is er nu precies aan de hand? 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" weze wel gekomen tot de sociale media - dat zal me leren
ik wist echt niet dat mensen zo bevooroordeeld konden zijn -heijden "

 Zet dan je verhaal wat duidelijker neer.

 

Dit is wat ik uit je verhaal lees en als het zo is vind ik het sneu voor deze hond.

honden page profiel --

Ik heb het in uw vorige topic ook al aangegeven: er is echt geen touw aan uw schrijven vast te knopen.

 

Probeer het even in gewone normale zinnen over te typen. Hiermee word er gewoon gereageerd op wat men denkt te snappen. Het is net een doktersbrief ontcijferen. Dan moet u niet beledigd zijn als er misvattingen komen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je hebt je hond herplaatst en daar was een roedel van 9 honden en daar viel ze naar uit. Dit begrijp ik uit je verhaal, en daar reageer ik op.

 

Zoiets moet je uiteraard goed begeleiden. Ik weet niet hoe dat gegaan is?

Zomaar honden bij elkaar gooien kan weleens heel verkeerd aflopen. Dat zie je in een slecht asiel ook, de honden maken elkaar af als er geen mogelijkheid tot uitwijken is en de honden hun frustraties op elkaar afreageren.

Uitvallen is meestal een teken van de hond dat hij meer afstand wil. Ze was daar vreemd en nieuw, voelde zich onveilig, niemand om op te steunen. Voor haar gevoel moest ze wel uitvallen.

 

 

 

 

Volgende forumvraag: Andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^