castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

dave (Gast)

Hallo dierenvrienden. Onze pup van 6 maanden heeft erg rijgedrag ook op de kinderen, ik heb hem al een eigen kussen en beer gegeven maar die wil hij niet. Als die op ons aan het rijden is geven we hem het kussen. Maar dan word hij een beetje agressief ook naar de kinderen toe, wij willen onze hond eigenlijk niet laten castreren maar het word nu wel heftig. Kan iemand mij helpen met de juiste keuzen?   Alvast bedankt.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Rijgedrag word niet altijd verholpen door castratie

 

Wanneer doet je hond dit? s avonds, s ochtend, na een wandeling?

 

Hier begint er een te rijden (ook na de castratie nog) s avonds als hij eigenlijk heel moe is en moet slapen.. Dan gaat hij even in zijn eentje in de gang en als hij rustig is mag hij weer bij ons komen

dave (Gast)

De laatste week doet hij het de hele tijd soms is geen probleem maar bij hem is het echt extreem. Alleen als die slaapt stopt hij.

 

 

dave (Gast)

De laatste week doet hij het de hele tijd soms is geen probleem maar bij hem is het echt extreem. Alleen als die slaapt stopt hij.

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb mijn toen 1 jarige reu met hetzelfde gedrag uit het asiel gehaald.
Ik heb hem op advies laten castreren en het hielp niet.
Rijgedrag is veelal niet (enkel) hormoongerelateerd maar een kwestie van te weinig rust en teveel prikkels.
Ik zou niet toestaan dat hij op een kussen rijdt, noch op jou of de kinderen, maar gaan proberen meer rust te geven.
Verplicht indien nodig.
Kent je hond wat basiscommandos?
Hoeveel slaapt ie per dag?

dave (Gast)

Dat heb ik inderdaad ook van gehoord te veel prikkels. Door de dag slaapt die 2 uurtjes dan heb ik het over de tijd tussen 10.00 en 17.00 na het eten laten wij hem eerst uit dan slaapt hij 2 uurtjes en dan laten wij hem weer uit en gaan wij naar bed zo ziet de 

Dag er voor hem een beetje uit. Hij kent alleen zit en blijf, dit hebben wij hem zelf aan geleerd. Ik wil ook liever niet dat die tegen het kussen rijd maar ik had zo iets liever daar tegen dan tegen ons en de kids. Ik weet niet wat ik moet doen nu.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Het rijgedrag nog stoppen als het eenmaal gedrag is geworden is erg lastig, zo niet onmogelijk, dan gaat het na castratie ook door.

Misschien kan je chemische castratie overwegen. Heb ik ook gedaan na heeeeel lang twijfelen... maar het is totaal weg, niets meer aan rijgedrag. Dit was dus duidelijk hormoon gerelateerd. Voor het gedrag zou worden heb ik dit gedaan.

Je hoeft dan nog geen definitieve beslissing te nemen en kan het halve jaar (of hele jaar, wat je kiest) gebruiken om goed te trainen en misschien hoef je dan niet eens meer te besluiten. Moet ik wel zeggen dat Indie op een paar weken na al 1 jaar was, als hij jonger was zou ik wel twijfelen want ik geloof dat hormonen ook nodig zijn om groot te worden... maar chemisch is in elk geval niet for ever.

en kies wat je zelf voelt want je wordt gek als je alles leest aan voor en tegens. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Zo op het eerste gezicht lijkt me dat erg weinig slaap/rust.

Heeft hij een plek waar hij rustig kan slapen?

En wordt hij met rust gelaten?
Dat wanneer hij slaapt of lekker ligt hij niet wordt geroepen oid?

Sowieso zou ik hem dingen leren als plaats, hier, af en blijf.

Als hij rijdt, gewoon rustig van je afhalen, niet boos worden of op een andere manier er verbaal aandacht aan geven, en op zijn eigen plek brengen.

In mijn huis is de regel, als de hond op zijn kussen ligt wordt ie niet gestoord. Daar mag hij zijn rust pakken.

Het is echt een beetje begrenzen.
Wat voor ras is het?


honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

dat is inderdaad zoals santa zegt te weinig slaap.
puppy's en jonge honden hebben zeker tot 16 uur slaap nodig. die van jou slaapt er 4. je hond is eigenlijk overprikkeld en dus daarom rijd hij.
Mijn hond kon als jonge hond zelf de rust niet vinden, en toen deden we hem in de bench waar hij als een blok in slaap viel.
Als je hond te weinig slaap krijg in zijn jonge jaren dan kan dat zelfs tot agressie leiden als hij ouder word.
castraties hebben geen invloed op het gedrag.
Alleen invloed op het hormoon gebruik. hormonen hebben ze ook nodig om volwassen te worden en zich te ontwikkelen op geestelijk en lichamelijk gebied

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

zie bladzijde 1 van het volgende topic; reactie van Margje, honden gedragstherapeut

http://www.hondenpage.com/hondenforum/355/onze-puppy-(4maanden)-rijd-op-zijn-speeltjes!.php

 

dave (Gast)

Bedankt voor al jullie reactie's wij hebben hem geprobeerd bench rust te geven , alleen van begins af aan heeft die daar heel erge angst van, hij krijgt eigenlijk alleen rust als hij thuis is, ik werk met kinderen, en het hondje vind het geweldig om mee te gaan. Is het een optie om hem en kamer te geven voor een langere tijd zo dat hij kan slapen? Het hondje is een kruising chi/jack en dus een erg pittig hondje met veel energie. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Zou proberen om hem wat vaker thuis te laten. Die paar uurtjes slaap overdag zijn veel te weinig voor een pup van 6 maanden. Tuurlijk vind het leuk om mee te gaan. Maar hij heeft zijn rust nodig. Dus of vaker thuis laten of op je werk een rustig eigen plekje ( eigen mandje neerzetten) geven zodat hij kan slapen overdag.

Zie het als een klein kind ,( je werkt met kinderen, dus dit moet je herkennen) Die wordt ook vervelend met te weinig slaap.

dave (Gast)

Ja u heeft gelijk. Maar het probleem is dat de pup verlatings angst heeft en als wij boodschappen doen dan is die al helemaal over stuur. Van daar dat ik hem mee neem. Ik ben al van begins af aan bezig om op te bouwen dat die alleen kan blijven. Maar het wil maar niet lukken. Hoe denken jullie erover als ik merk dat het hondje rust nodig heeft hem boven te doen met zijn eigen mandje? 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Heb je het alleen zijn opgebouwd?
Hij is pas 6 maanden, je kunt hem nog van alles leren.
Alleen als je iets nieuws leert zal de hond misschien gaan sputteren, omdat er iets verandert.
Dan is het een kwestie van doorzetten.
Hij kan wel 15 worden hè, dus ik zou terug naar de basis gaan.
Misschien een cursus om wat tips te krijgen?
Het is misschien nu niet leuk voor jou, maar ook niet voor je hond.
Daarom probeer nu een goede basis te vormen, daar heb je zoveel plezier van.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik vind het juist super dat je je hondje meeneemt! Zoveel honden zitten de hele dag alleen thuis. Hem een eigen kamer met mandje geven lijkt me een goed idee, dan heeft hij een eigen plekje. Daarbuiten zou ik wel ook het alleen zijn gaan aanleren

dave (Gast)

Ik heb ons hondje echt stapje voor stapje alleen gelaten, eerst even als wij in de tuin bezig waren, dan een blokje om, steeds wat langer weg blijven. Maar hij is zo gehecht aan mij. Dat hij zo erg overstuur raakt als wij even weg zijn. Zelfs als ik naar de wc ga is hij aan het blaffen en janken.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Verlatingsangst maakt het zeker lastig. Zou hier toch aan werken, want er komt een dag dat hij toch even alleen moet zijn. Goede oplossing voor  nu zou zijn inderdaad een eigen en vooral rustig plekje op jouw werk. Hopelijk gaat hij daar dan niet piepen omdat hij aleen zit.

Castreren lijkt me voor nu niet de oplossing.

 

 

dave (Gast)

Bedankt voor uw tips. Ik ga hem ook niet latem castreren, ik ga er goed met hem aan de

slag want inderdaad soms moet die even alleen kunnen zijn, en ik ga een kamertje met een mandje voor hem maken, kijken of die zo wat meer rust kan krijgen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^