Rottweiler pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Mijn dochter en haar vriend hebben een rottweiler pup op het oog.

Beide ouderdieren hebben een stamboom, voor de pups word geen stamboom aangevraagd.
Dit is omdat de ouders niet de magtest hebben gedaan, waardoor de pups geen stamboom kunnen krijgen, klopt dit, ik wist namelijk niet dat een rottweiler ook die test moest onder gaan?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Het klopt inderdaad. De link die Kees plaatst, geeft een hele complete uitleg. :-)

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Als je dan toch moet betalen voor een pup, zou je dan niet beter ééntje nemen waar de ouders de test wél hebben gedaan?  Ik zou dit zo voelen ... .

Die testen zijn toch verplicht met een reden, neem ik aan?

 

 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik vind de MAG-test niet op alle punten representatief voor het gedrag van de hond, maar ik vraag me af waarom ervoor gekozen is de ouderdieren niet aan de test te onderwerpen?

Anoniem (Gast)

Dat klopt inderdaad die test moet inderdaad gedaan worden of een rastandaardtest of vzh hebben gedaan met de hond. Martine door die test word gekeken hoe de hond reageert op bepaalde situaties. Een vuilnisbak die omvalt, paralu die ineens open gaat naast de hond en nog meer dingen. Ze mogen niet erg angstig reageren of ineens uitvallen etc. Sommige mensen denken dat je voor rond de 400 euro een pup met stamboom kan krijgen terwijl stamboomfokkers ruim 2x het dubbele vrsgen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Diesel laat je dochter een fokker zoeken via de rasvereniging. Kost meer dan 2x zoveel als op marktplaats maar, heb je wel een stamboom en weet je dus dat ze die test ook hebben gedaan.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

" Dat klopt inderdaad die test moet inderdaad gedaan worden of een rastandaardtest of vzh hebben gedaan met de hond.

Martine door die test word gekeken hoe de hond reageert op bepaalde situaties. Een vuilnisbak die omvalt, paralu die ineens open gaat naast de hond en nog meer dingen. Ze mogen niet erg angstig reageren of ineens uitvallen etc. Sommige mensen denken dat je voor rond de 400 euro een pup met stamboom kan krijgen terwijl stamboomfokkers ruim 2x het dubbele vrsgen. Dat is natuurlijk niet zonder reden.


Diesel laat je dochter een fokker zoeken via de rasvereniging. Kost meer dan 2x zoveel als op marktplaats maar, heb je wel een stamboom en weet je dus dat ze die test ook hebben gedaan. "

 Het is dus best dat je een hond neemt met ouders die de test gedaan hebben.  Een angstige hond is niet altijd een pretje om mee om te gaan.

Zeker een Rottweiler moet een stabiele hond zijn, vind ik, net zoals het bij mijn ras (Dogo Argentino) niet gewenst is dat ze angstig zijn.

Goede raad dus om naar een fokker te gaan waar ze wel getest zijn!

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Bedankt voor de info allemaal, ben het helemaal met jullie eens.

 

Ga het ze zeker afraden, een rottweiler met angst of agressie lijkt me geen pretje.

De pups waar naar ze keken moeten nog geboren worden, rond 10 augustus, ze staan gewoon op marktplaats (Vlist)

 

Ze gaan 450 euro kosten, het word het 2e en laatste nestje van de moeder.

 

Ze hebben wel een hele nette mail ontvangen van die mensen, die ze ook op het hart drukte dat wanneer ze rottweiler met stamboom wilde moesten gaan kijken bij de rasvereniging, ze hadden er zelfs een link bij gezet.

Mmm, ga eens even flink inpraten bij de jeugd, hopelijk dring ik door te ze, haha.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Zara heeft ook de rasstandaardtest gedaan en is geslaagd. Er was ook een schitterende reu die echt agressief was. Zo een hond wil je niet als vader van je pup. Die test is zeker ergens goed voor!

Rottweilers zijn geweldige, maar niet de makkelijkste honden. Juist omdat er problemen binnen het ras voorkomen is het belangrijk om goed naar het karakter van de moederhond te kijken. En kijk goed of de ouders type werkhond of huishond zijn. Liever iets langer sparen en een pup van goede fokkers aanschaffen.

ik weet dat chezzies binnenkort pups verwacht. Zij heeft mooie, sociale honden. 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Lexie, Chezzies is een fokker?

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Dat klopt. Ester, de eigenaar van Chezzies, heeft hart voor haar honden.

Het IJzeroer verwacht in het najaar een nestje. Dat is de fokker waar Zara vandaan komt.

 

Anoniem (Gast)

Ik vind de honden van chezzies echt niet sociaal. Misschien naar mensen maar, niet naar andere honden. In ieder geval niet op shows. En daarbij is ze ook geschorst bij de rasvereniging

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Oei, dat klinkt niet positief.

Anoniem (Gast)

Diesel ik denk dat ze beter eerst een keuze voor zichzelf kunnen maken wel of geen stamboom dan kan je gerichter gaan zoeken. Laat ze gewoon een aantal fokkers afgaan. Het beste is voordat, de pups geboren zijn dan kunnen hun kijken bij wie het goed voelt. 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Vindt het persoonlijk goed die testen maar ook wel erg dubbel.

 

Deze testen zijn geen garantie voor de toekomst want de toekomst ligt ook bij de kopers zelf. Een hond kan je net als mensen.......maken en breken tijdens de opvoeding. Hier twee rottweiler broers uit een nest gehad en de een was lief voor iedereen en alles en de ander zat bij andere honden van 0 naar 8 in 1 seconde. Zelfde opvoeding alles het zelfde

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Anoniem, vertel dan ook waarom ze geschorst is: ze weigerde om de pups weg te laten spuiten na een oeps dekking. Dat wegspuiten was gevaarlijk voor de teef geweest. Ze is er eerlijk voor uitgekomen wat er gebeurd is. Als ik dan mensen hoor zeggen dat ze de pups na een aantal weken dracht weg had moeten spuiten, dan ga ik over mijn nek. 

Haar reu Pontus gaat Zara dekken en we hebben gezocht naar een sociale, stabiele reu. Jouw post klinkt meer als zwart maken van iemand.

honden page profiel NokyNoky 3 doggies

Het is niet zwart maken maar, gewoon eerlijk zijn. Jij gaat haar reu gebruiken dus vind je haar honden sowieso geweldig anders zou je het niet doen.

 

Je weet zelf ook wat de risico's zijn als je reuen en teven in huis hebt. Als je reu van 10 maanden dan je teef van net 18 maanden dekt, heb je zelf niet goed opgelet. Dan is het ook logisch dat je geschorst word. Anders zijn alle dekkingen ineens oeps dekkingen. 

 

Als je dan geschorst word waarom dan 2 nesten bij tegelijk willen fokken, ongeveer 1 week verschil volgens mij. (Als ze beide zwanger zijn natuurlijk)

 

Ik kom vaak genoeg op show en als ze aan de zijkant zit en er loopt een hond langs vallen ze 9 van de 10 keer uit. Dus ik maak haar helemaal niet zwart ik vertel alleen hoe ik het zie. Daarbij zei ik ook dat ze voor mensen vast wel sociaal zijn. Daar ga ik niet over oordelen want, dat weet ik niet. Tegen haar doen ze in ieder geval altijd lief maar, dat doet elke hond voor zijn baas.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Als haar honden goed zijn............dan zou ik ook geen zwangerschap af laten breken. Ben tegen abortus

 

 

Ik vind het ook schandalig hoe makkelijk mensen denken over pffff een oepsnest dus hoppa weg ermee.

Dan zijn wij net zo slecht als we alleen maar superieur willen en daarbij daar hadden we dan ook veel eerder aan moeten denken. Nu is het wel zo dat je met Rottweilers en ander soort van goed moet nadenken wat voor opvoeding je KAN geven aangezien er heel veel tussen de 9 mnd en 2 jaar gedumpt worden in het asiel omdat ze er niks meer mee kunnen maar of dit nou door de fokker alleen komt....nee daar geloof ik niks van want modelhondjes worden niet geboren die worden opgevoed

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Even laatste reactie, we gaan erg off topic ;-). 

Ben met je eens dat het niet handig is dat de teef gedekt is. Maar ik vind dat ze daarna wel goed gehandeld heeft. Wegspuiten om schorsing te voorkomen, of de teef uit logeren doen om elders een nest zonder stamboom te krijgen waren de makkelijke uitweg geweest. Heeft ze niet gedaan en dat siert haar. To, langsgaan bij verschillende fokkers en kijken waar je de klik voelt, is de beste optie. Een rottweilerpup zonder stamboom (dus geen rst e.d) aanschaffen zou ik niet doen

honden page profiel NokyNoky 3 doggies

Lexie ben ook tegen wegspuiten hoor begrijp me niet verkeerd. Dat heeft ze ook goed gedaan, al is voorkomen altijd beter. Maar ik zou zelf dan nooit 2 nesten tegelijk fokken terwijl ik niet meer bij de nrc op de lijst sta. Wacht dan gewoon nog even een paar maanden. Maar zo denk ik erover. 

Diesel succes met zoektocht en doe gewoon waar jullie je goed bij voelen. Iedereen heeft een voorkeur wel of geen stamboom en voor een fokker. De hond word voor hun dus dan moeten hun blij zijn met de beslissing

Volgende forumvraag: Puppy & grommen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^