Hoelang een minuut wandelen dat de pup oud is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Amber is nu een half jaartje oud. (27 weekjes)
Op vakantie hebben we een uur achter elkaar met haar gewandeld, zij heeft los gelopen dus heeft meer kilometers afgelegd dan wij, heen en weer gerend.
Ze vond het geweldig, het was aardig klimmen en klauteren (bergachtige omgeving) maar ze hield het geweldig goed vol.
Wij hebben zo ongeveer 6 kilometer gelopen.

We merken nu dus dat ze veel verder kan wandelen, maar is dit ook verstandig? Moeten we nog steeds die minuut per week dat ze oud is aanhouden of kunnen we daar nu vanaf stappen? Graag jullie mening.

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Het is een advies, ik houd het alleen aan voor de echte pups van een pup tot een maandje of 4. Ik zou nu vooral kijken naar de hond. Als je elke week/ elke 2 weken een uur zou wandelen, zou ik dat niet zo spannend vinden. Maak dan wel de keuze, druk spelen of een uur wandelen. Ik zou dan weer niet beide doen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Toen hier de honden op die leeftijd waren, ook wel eens wat langere wandelingen gemaakt maar wel opgepast dat dit niet te vaak was.

Vooral met Black, dat is toch een grote hond en daar was ik wel wat voorzichtiger mee.

Ik denk dat het niet erg is als je af en toe zo'n wandeling maakt, als de hond maar niet teveel springt, rent of in scherpe bochten rent.

Hun botten zijn op die leeftijd nog broos, pas met een jaar of later zijn ze volgroeid en verhard, zeg maar.

Natuurlijk hebben die jonge honden volop energie!

Maar dan kan je ook in plaats van één zo'n lange wandeling het verdelen in een paar keer x een kortere wandeling.

 

 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Een jonge pup mag 4-5 x per dag wandelen. De duur van de wandeling mag 10 minuten zijn per wandeling per maand leeftijd zijn. Dat betekent dat een pup van 3 maanden leeftijd, tot 30 minuten per wandeling mag lopen. Als de pup eerder aan geeft moe te zijn,dan moet je eerder stoppen.

27 weken en 6 kilometer en meer is veel te veel. Vergeet niet dat de pup nog in de groei is. Pas daarbij op voor heupen en knieën.
( een pup van 6 maanden zou een uur kunnen lopen ongeacht of hij heen en weer loopt)

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

De regels die in de boekjes staan is gemiddeld genomen, je zegt dat jullie er achter kwamen dat de pup dus veel langer kan wandelen.. Uiteraard kan een pup veel langer wandelen, de regels zijn er meer voor de gevolgen die het kunnen hebben op langere termijn als je een pup te lang laat wandelen (ontwikkeling van gewrichten, eventuele problemen met heupen en knieën bij overbelasting) . Je pup kan dus veel langer wandelen en je zult niks vreemds merken maar dat wil niet zeggen dat je hondje op oudere leeftijd wel problemen er door kan krijgen. 6 km vind ik wel heel erg lang, je kunt dan beter wat langere stukjes verdeeld over de dag doen. Dat je eens iets langer wandelt is natuurlijk geen ramp, het hoeft niet tot op de minuut na te kloppen, maar je kunt ook TE veel belasten. En daarbij goed kijken naar wat je pup doet tijdens de wandeling, je zegt dat het wel intensief was, heen en weer rennen, hellingen op etc. Dan is 6km echt enorm belastend vind ik persoonlijk.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^