pupje doet het gewoon binnen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel danidani

Ons Nalatje is 10 weken oud en een weekje bij ons.

We gaan al wandelen met haar en ze heeft al een marktje, de dierenwinkel en het stadscentrum gezien. (veel op de arm maar toch al paar pasjes zelf gezet)

Nu wil ze dus op wandeling ofz niet plassen of poepen. In de tuin wil ze ook niet gaan. We staan regelmatig een half uur, 45 min buiten en niets. Op het moment dat we dan terug binnen komen: plas of poep in huis! We pakken haar dan op en zetten haar buiten maar daar doet ze niet verder. Dan wachten we terug een half uur maar niets. Dan komen we binnen en komt de rest er uit, terug naar buiten,.... 

Het is alsof ze buiten niet durft gaan ofzo? We wonen in de stad en er is dus wel veel lawaai maar ze moet het toch leren. 

Tips?

honden page profiel danidani

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Er zijn vaste momenten dat je pup vast nodig moet plassen.

Dat is na het eten, spelen, slapen.

Is er niet buiten een rustig plekje voor haar, ook al woon je in de stad?

Een rustig hoekje van de straat, bij een stukje gras of zo?

Dat je daar heen gaat na het eten, spelen, slapen, dan weet je bijna zeker dat ze moet plassen.

Dan hoef je helemaal niet te wandelen maar gewoon rustig op dat plekje blijven.

Dat is zelfs beter dan wandelen omdat ze dan teveel afgeleid wordt en vergeet dat ze haar behoeftes moest doen.

En heel erg prijzen zodra ze iets gedaan heeft.

Zodra ze wat gedaan heeft kun je eventueel nog een stukje wandelen.

 

honden page profiel danidani

Het rustigste plekje is in onze tuin. Maar dan is ze zo druk aan het snuffelen dat er niets gebeurt. Soms begint ze zelfs met de grassprietjes te spelen of gaat ze rustig liggen. 

We gaan buiten na het spelen, eten, slapen en wanneer het anderhalf uur geleden is dat ze nog wat gedaan heeft. 

Als ze ook effectief buiten een paar drupjes plast krijgt ze snoepjes en uitgebreide "Brave Nala, dat is een flinke meid" en kijken de buren eens heel vreemd..  Dan blijven we nog staan in de hoop te voorkomen dat ze daarna de "volle lading" binnen dropt. Na een half uur ofzo komen we terug naar binnen en ja hoor, de schoenen nog niet uit of daar gaat ze al. Dan terug naar buiten en..... 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Wacht je wel met belonen tot ze uitgeplast is ?

Veel mensen maken de fout om tijdens het plassen al te gaan kirren van hoe braaf ze zijn ,en dan stoppen ze vaak door de stem afleiding .

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het is nog maar een baby hé, je mag nog niet teveel verlangen....

 

Maar ik zou niet zo lang gaan staan wachten buiten als er toch niks komt. Je weet nu wanneer ze gaat plassen: zodra ze binnen is!

Dus moet jij héél snel zijn: zodra je ziet dat gaat zitten: direct hondje oppakken( ook als ze toch al plast) en buiten zetten. 

Als je haar oppakt zal ze stoppen met plassen.

Dan moet ze buiten wel. Niet? Dan weer naar binnen en scherp opletten of ze gaat zitten.....hoppa, weer optillen en naar buiten.

Dat werkt veel beter als eindeloos wachten tot ze buiten iets doet.

Maar is wel veel werk voor jullie: héél goed opletten of ze niet gaat zitten en direct in actie komen.....

Buiten alle gewone uitlaat momenten dan van na spelen, eten, slapen,e.d.

Komt wel goed met wat geduld......

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik zou ook geen half uur buiten blijven staan.

Een paar minuutjes hoogstens en weer naar binnen.

Als ze het na een half uur alsnog binnen doet, dan sta je daar elke keer voor niks zo lang en ze leert er niks van.

Beter dan wat vaker naar buiten maar dan voor korte momenten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geduld, een. Pup weet nog niet dat het binnen niet mag, volhouden met buiten zetten, wanneer de pup gegeten heeft, direct buiten zetten, heus de pup moet, daar kan je op wachten, en geslapen dito, gespeeld, ook .  Buiten gedaan, belonen, doe maar gek en blij. Pup ook blij, het kwartje gaat heus vallen , wees geduldig en consequent....

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Geduld geduld. ...eens valt de cent wel hoor. En ze is nog klein .

bij Lance ook heel lang geduurd voor die buiten wou plassen . Na een wandeling liep die de tuin in om zich neer te zetten.

komt echt wel goed hoor

honden page profiel fabiennefabienne 3 doggies

honden foto van fabienne

wij hebben zelf ook een pupje van 10 weken dus ik weet maar al te goed hoe geduldig en konsekwent je moet zijn..... zoals je zelf al begrepen hebt , na het eten, het slapen, het spelen enz.....hup naar buiten toe, uitbundig de hemel in prijzen als je pupje zijn behoeft doet ....

eerste dagen waren er bij Jack ook vaak ongelukjes, arme jongen had dan ook nog een beetje diarree dus dat hielp ook niet echt

maar ondertussen lukt het hoe langer hoe beter, er begint een soort van 'ritme' in te komen en we kennen hem nu ook al zo goed dat we wanneer we goed opletten zelf al zien dat hij toe is aan een plas oid.

Wij zien bvb dat Jack naar het schuifraam loopt als hij aandrang voelt om naar buiten te gaan, natuurlijk is het zaak daar heel oplettend voor te zijn maar hij geeft het echt al een beetje aan dus...gewoon geduld oefenen, de ene is al wat sneller hierin dan de andere maar ze leert het wel ! succes iig !

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

H4: errorless housetraining

uit before you get your puppy

http://www.dogstardaily.com/free-downloads

 

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Ben het eens met coby en wanda..optillen terwijl hij of zij nog aan het plassen is en in de tuin zetten.

En de handdoek waarmee je het plasje opdweilt, in de tuin leggen, dan ruikt ze haar eigen plasje en meestal word dat dus het plas plekje.

E. Ucar (Gast)

Het klinkt alsof de pup zich erg onveilig voelt buiten.

Een vraagje, als ze binnen plast, doet ze dat dan steeds op de zelfde plek of doet ze het overal? Als ze het steeds op dezelfde plek doet kun je eventueel gaan spelen of haar haar eten geven op die plek. Dan leert ze dat het geen wc is. Het klinkt misschien een beetje vies, maar je kunt ook een doek die je hebt gebruikt om de plas op te ruimen buiten leggen (in de tuin) op de plek waar je wilt dat ze gaat plassen. Wellicht ruikt ze dat het om haar eigen 'vlag' gaat en gebruikt ze die plek steeds vaker.

Gebruik je overigens wel een middel tegen de urinegeur? Anders zal ze het blijven ruiken en zelfs als ze al zindelijk is binnen plassen. Wij gebruiken 'urine off' dat we bij de dierenwinkel hebben gekocht. Het helpt heel goed.

Groetjes, Erica en Senay

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik weet natuurlijk niet of je het al geprobeerd hebt, maar misschien moet je eerst gaan oefenen met een krant binnen. Elke keer als ze wil gaan plassen/poepen, haar daarop zetten en belonen als ze het daar op doet.

Je kunt ook als ze geplast heeft, krant erop leggen, omdraaien en dan haar daar op zetten.

 

Als dit goed gaat, kun je op den duur de krant steeds dichterbij de deur gaan leggen en/of buiten. Of als ze op de krant wil, snel naar buiten tillen.

 

Wat hierboven gezegd is, geen half uur wachten, snapt de pup toch niet. En leert ze zich misschien zichzelf aan dat zij beslist wanneer ze naar binnen gaat (nadat ze klaar is) en je hebt natuurlijk niet altijd 3 kwartier om haar uit te laten.

Ik hoop btw niet dat je een half uur/ 3 kwartier wandelt? Ze mogen met 10 week nog maar 10-12 minuten (misschien onnodig om te noemen:p).

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Mosschien kan je beginnen met een plasmat? Deze aan de deur leggen als ze door heeft daar op te moeten en na een tijdje de mat buiten leggen. 

Hier een pup van 9 weken en die doet braaf buiten. Er zijn uiteraard ongelukjes af en toe. Deze nacht al 2 nachten op rij dat hij niet op zijn matje gedaan heeft en aangeeft dat hij moet plassen.

honden page profiel FotogravinFotogravin

honden foto van Fotogravin

Het is nog een jonge pup! Nu al zindelijkheid verwachten is echt teveel gevraagd. Vertrouw erop dat honden van nature zindelijk zijn. Ze bevuilen hun eigen directe leefruimte niet graag. Het kan een aantal maanden duren, maar als jij in die tijd consequent elk plasje en elke drol buiten beloont en alle ongelukjes binnen negeert (gewoon kalm opruimen, goed schoonmaken, maar gewoon accepteren dat het erbij hoort), gaat je pup heus vanzelf alles buiten doen en aangeven dat ze moet. Het is echt geen uitzondering dat ze pas met een half jaar of zelfs nog later pas volledig zindelijk zijn!

 

In de tussentijd probeer je op tijd je pup buiten te zetten en daar te belonen en geen aandacht te geven aan de ongelukjes binnen. Des te sneller wordt Nala zindelijk

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk niet dat TS verwacht dat haar pup zindelijk is. Maar de pup wil totaal niet buitenplassen ... Wat ik kan verstaan uit haar verhaal. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je hebt je pup een week. Ze heeft 9 weken lang op een vaste plek gewoond, veilig en vertrouwd met mama en nestgenootjes. Dan ineens naar een ander huis waar alles anders is, heel erg spannend. Weet niet of ze bij de fokker buiten kwamen? 

Het is een totaal nieuwe wereld nu voor je pup.

Je hebt haar al op veel plekken mee naar toe genomen, ik zou even een stapje terug doen. Thuis wennen en in je tuin. Lekker daar laten snuffelen en de tijd geven om alles in dat koppie te verwerken.

Alle nieuwe geuren, al het nieuwe. 

Door al die indrukken, lukt het niet om een plas te doen, pas binnen ontspant ze en komt de plas.

Je zou buiten kunnen voeren en dan even laten snuffelen. Wie weet lukt het zo. Verder elke keer even buiten zetten en laten snuffelen. Komt een plas, belonen, brokje. Maar niet uit je dak gaan,(dan schrikt ze)  maar gewoon rustig: goed zo en een brokje. 

Als ze binnen plast, elke keer buiten zetten. Niet te veel aandacht aan geven, het is een kwestie van buiten wennen, op haar gemak voelen.

Ik zou dit een weekje proberen. Dan buiten een rustig veldje opzoeken waar je haar neerzet en laten snuffelen.

Je kan buiten wel nieuwe indrukken op gaan doen, ik zou eerst dus thuis en in de tuin haar op dr gemak gaan laten voelen, maar geef vooral ook de tijd om alles te verwerken, genoeg rust, heel erg belangrijk. 

honden page profiel danidani

Bedankt voor de bemoedigende woorden en tips!

De plasmat zullen we zeker proberen en het optillen wanneer ze begint doen we al maar werkt niet zo goed (ze doet buiten nl. niet verder). 
Het lijkt inderdaad zo dat ze niet volledig op dr gemak is maar tegelijk kan ze wel rustig gaan liggen en tukje doen.. 

Ze plast eigenlijk zo een beetje overal binnen (waar ze kan komen) en daar maken we dan schoon met azijn (zou geur wegnemen?).

Het plasje dat opgenomen werd buiten leggen zullen we ook zeker proberen. 

Uiteraard gaan we niet 45 min met haar wandelen. We staan dan gewoon wat te wachten op haar "plasplekje". 

als we gaan wandelen is het telkens eigenlijk maar 5 min ofzo omdat het wel heel druk is (stad in de vakantie...)

 

Volgende forumvraag: bijten in muren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^