zwemmende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel baloebaloe

sommigen van jullie herkennen het vast wel een hond die helemaal dol is op water

zo ook mijn american bully (teefje vorige week 1 jaar geworden)

nu zie ik heel vaak honden, die het water in plonsen om het balletje te pakken wat de baas erin gooit, en terug naar de kant zwemmen.. mijn hond gaat echt zwemmen om te zwemmen. het lijkt meer op baantjes trekken. het liefst blijft ze uren doorgaan... ze mag van mijn alleen aan de kant mee zwemmen.. waar zei niet kan staan, ik wel.. mocht er iets mis gaan... zoude honden zelf stoppen en terug aan de vaste grond komen als ze denken dit word me te veel?

want af en toe heb ik het gevoel door haar enorme drive dat ze verder in alles gaat dan ze eigenlijk aan kan!

nu roep ik ze altijd terug naar een tiental minuten , neem het zekere maar voor het onzekere! mvg 

 

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ja ik denk dat je groot gelijk hebt. Soms moeten wij als baasje de grenzen wat aangeven.

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

" Ja ik denk dat je groot gelijk hebt. Soms moeten wij als baasje de grenzen wat aangeven. "

 


inderdaad mijn hond kiest er ook al vaak zelf voor of het te diep is of niet, maar als ze er eenmaal in zit weet ze niet meer van ophouden en moet ik haar ook terug roepen ;-)

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Mijn hond is helaas ook gefixeerd op water. Als hij los is en er is water, dan springt hij erin. Mijn hond blijft doorzwemmen tot hij onderkoeld raakt of dood neervalt van de vermoeidheid. Ik probeer hem dan met snoepjes uit het water te krijgen en hem zo weer aan te lijnen. Ik zou er daarom niet zomaar vanuit gaan dat je hond het zelf kan reguleren, maargoed de ene hond is de andere niet.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Je kan je hond best een grens aangeven en hiermee iets doen. Je hond is gek op zwemmen dus doe hier wat mee. Hier is de dummy van Kira enkel voor in het water te apporteren. Je kan je hond ook proberen te leren om enkel in het water te gaan als jij het zegt of haar leren dat het enkel op een bepaalde plek mag.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Misschien kun je ook een lange lijn van 20 meter gebruiken tijdens het zwemmen? Dan houd je controle en kun je haar weer een de kant halen :)

honden page profiel baloebaloe

" Misschien kun je ook een lange lijn van 20 meter gebruiken tijdens het zwemmen? Dan houd je controle en kun je haar weer een de kant halen :-) "

haha zo verloopt het nu!! het is net of ik aan het vissen ben.. en nog elke x beet ook een dikke vis van 30 kilo schoon aan de haak 

Volgende forumvraag: Kauwen goed voor ontspanning?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^