Buren last van hondenpoep en vliegen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tom (Gast)

Even een vraag.. komt net de dochter van de buren aan de deur met de mededeling dat haar ouders last hebben van de stank van de hondenpoep in onze tuin en dat ze daardoor last heeft van vliegen in de tuin. Nu was ik best verbaasd en heb gezegd er rekening mee te houden. Ik weet alleen niet hoe. Bedoel hebben veel gras en geen nette tuin maar als de hond eens een drolletje neerlegt ruim ik die gelijk op en anders de dag erna als het bijvoorbeeld 's avonds is. Dus veel poep ligt er niet. Hij doet ook wel eens een plasje maar ik heb zelf geen last van de stank en of vliegen. Kan het misschien aan de tuin van de buren zelf liggen. Ik heb ook veel last van hun kinderen hele dag en avond herrie maken in de tuin... maar ik klaag daar ook niet over. Wat kan ik hier nou mee... 

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Vertellen dat er geen poep in je tuin ligt en jij zelf ook helemaal geen last hebt van stank en/of vliegen en het daarom misschien niet aan jouw tuin ligt?

En in het vervolg misschien sowieso je hond niet zijn behoefte laten doen in de tuin.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Als er overlast is door poeplucht en vliegen dan ligt er meer dan 1 poepje. Misschien dat je hond het onder achter struiken doet waardoor je het niet ziet liggen, maar nu met het warme weer wel ruikt.
Onze vorige hond deed op haar oude dag ook wel eens haar behoefte in de tuin, ik keek dan waar ze ging zitten en ik ruimde het altijd gelijk op.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik weet uit ervaring dat als Lance zijn s avonds laat drolletje blijft liggen ...dat er dan vieze strontvliegen op af komen de dag erop. Ik loop dus ook s morgens even te zoeken en ruim het op.

 

Als er me dan toch eens eentje ontsnapt, zitten die vliegen  dan echter nooit ook nog bij mijn buurman, die geen hond heeft.....

 

dus ik vermoed dat het hier meer om burenpesterij gaat.

trouwens kunnen die buren dat niet even zelf komen zeggen ? 

 

als jullie alles mooi opruimen zoals je zegt, dan is stank onmogelijk. Of je zou tien honden op tien meters tuin moeten houden. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

En inderdaad misschien komt het niet uit jouw tuin. Bij mij in de buurt is een tijdje overlast geweest van een kaasboerderij, het barstte overal van de vliegen.
Van 1 vergeten poepje kan er geen strank en vliegen overlast bij de buren zijn.

Tom (Gast)

Ja wellicht ligt er ergens wel nog een drolletje verstopt maar denk echt dat het meeste weg is. En vaak hou ik hem in de gaten maar soms wil hij laat in de avond nog even naar buiten. Is dan al donker en hou hem niet hele tijd in de gaten hij komt dan meestal na half uurtje weer naar binnen en gaat slapen. De volgende dag zie ik dan 1 of 2 poepjes en ruim dat op. Ik vind dit vooral vervelend voor de buren maar weet niet zo goed wat ik eraan kan doen. Volgend jaar gaan ee de tuin dichtbestraten en zal het dus niet meer voorkomen. 

honden page profiel DanielDzDanielDz

Jij bent het baasje van die hond, grote kans dat jij b.v. de poep en urinegeur van je hond al lang niet meer zo sterk ruikt. En last is natuurlijk relatief.

 

Maar leer je hond eens snel af dat hij/zij de behoefte in de tuin mag doen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hier doen ze het ook soms in de tuin en dat word ook meteen weggehaald. 

We laten hier ook niks liggen dus als zouden we buren hebben dan zouden ze er geen last van hebben. 

 

Misschien ligt het idd wel ergens achter een struik of iets. 

Of anders bij de andere buren? 

Als het niet aan jullie tuin ligt dan zou ik dat toch ook gewoon zeggen tegen ze. 

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Jij bent het baasje van die hond, grote kans dat jij b.v. de poep en urinegeur van je hond al lang niet meer zo sterk ruikt. En last is natuurlijk relatief.
 
Maar leer je hond eens snel af dat hij/zij de behoefte in de tuin mag doen. "

 Als ts er geen probleem mee heeft dat er weleens iets in de tuin gedaan word , zou ik niet weten waarom het snel afgeleerd zou moeten worden.

Ts geeft aan het op te ruimen dus ik zie eigenlijk helemaal geen probleem in deze. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Maar leer je hond eens snel af dat hij/zij de behoefte in de tuin mag doen. "

Je kunt het vies vinden, maar volgens mij is dat nog altijd iemands eigen keus he.

Mellow heeft een periode ook in de tuin geplast en ja, ook wel eens een poepje (die ik dan gelijk opruimde), ze heeft een periode echt niet durven plassen en poepen op het veldje op de hoek, dus dan maar in de tuin. Plasje wegspoelen, poepje opruimen, niks aan de hand.

 

@ Tom: als jij zeker weet dat het niet bij jullie vandaan komt, dan meld je dat toch gewoon? Er zal ongetwijfeld her en der ook heel wat kattenpoep liggen, dat wordt nooit opgeruimd en ook dat stinkt en komen vliegen op af. Dus misschien ligt het wel helemaal niet aan die ene drol van jouw hond en zit het probleem heel ergens anders.

Trouwens wel een beetje laf dat ze hun dochter op je afsturen; wees dan mans genoeg om dat zelf, als volwassen persoon, eens te bespreken met je buur 

Tom (Gast)

Wat ik ook vervelend vind is dat haar kindjes en die van haar zus en tante en weet ik veel meer wie (turken dus hele familie is hier altijd bij de buren) de hele dag en avond in de tuin lopen te bleren en schreeuwen en spelen terwijl wij om 10 uir in bed liggen aangezien wij gewoon moeten werken. Daar klaag ik ook niet over want ja ooit zullen wij ook hopelijk kinderen krijgen en dan zou ik dat ook niet leuk vinden. Wel kan ik proberen nog beter/eerder de poep op te ruimen en als ze dan weer komen klagen uitnodigen om in de tuin te kijken aangezien er geen poep ligt en ze dus misschien zelf de oorzaak zijn...

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Wat ik ook vervelend vind is dat haar kindjes en die van haar zus en tante en weet ik veel meer wie (turken dus hele familie is hier altijd bij de buren) de hele dag en avond in de tuin lopen te bleren en schreeuwen en spelen terwijl wij om 10 uir in bed liggen aangezien wij gewoon moeten werken. Daar klaag ik ook niet over want ja ooit zullen wij ook hopelijk kinderen krijgen en dan zou ik dat ook niet leuk vinden. Wel kan ik proberen nog beter/eerder de poep op te ruimen en als ze dan weer komen klagen uitnodigen om in de tuin te kijken aangezien er geen poep ligt en ze dus misschien zelf de oorzaak zijn... "

 


Nu zijn Turkse mensen nooit zo op honden, dus dat ook bij hun meespelen.
Inderdaad als jij dan kan laten zien dat het niet bij jou vandaan komt, misschien andere buren.

Tom (Gast)

De reden dat ik niet zei dat het niet mijn tuin kan zijn is omdat ik even begon te twijfelen of het misschien toch van mijn hond kan zijn. Ik weet wel dat de buurman naast mij dus 2 huizen verder waar ze last hebben ook hond heeft en katten. Hij voert de katten in de tuin want die wil hij niet binnen. Misschien poepen die ook wel in zijn tuin... ik weet het niet. Ik heb ook wel eens vliegen binnen maar dat is elk zomer aangezien er dan gewoon meer vliegen zijn. Ik ha g zo'n vliegvangplakding op en klaar is het probleem. Ik laat het voor nu zo en als ze weer komt dan zal ik wel zeggen dat ze misschien een deur verder moet vragen of hij poep in zijn tuin heeft aangezien er bij mij niets ligt (net nog gekeken, kon niks vinden en tuin ruikt niet naar poep)

Luc (Gast)

Ik heb 1 hond Links en nu net 2 honden recht. De hond Links wordt gewoon uitgelaten en de honden rechts helemaal niet! Zien er ook uit als straat honden. Wat moet ik daar aan doen. Wel veel overlast van vliegen!! Na net een paar dagen dat ze er woond. 

Dus..... Zeg niet dat het flauw is..!..vliegen zijn niet gezond voor mijn kinderen die in de zandbak zitten te spelen en ja kinderen maken herrie, "hebben jullie dat niet gedaan "

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Beste Tom,

Een eenvoudige manier om overlast te voorkomen is het regelmatig uitlaten van de hond. Dus  minstens 4 maal per dag, meer dan 2 uur per dag. Dan is de hond in de gelegenheid zijn behoeften te doen en zal hij niet in de tuin poepen of plassen!

Mijn hond plast of poept nooit in de eigen tuin.

 

 

Oh, ik zie nu dat het een oud topic is. Sorry.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^